Casa Nieuws 21.05.2000

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #2, 05.06.2000 / 20:33:44
Wij schrijven maandag 5 juni ongeveer 20:33:44. Nog maar een paar dagen na de vorige update, dus men kan wel nagaan dat er niet al te veel is gebeurd. Vandaag deed Lucy voor het eerst haar praktijk rij-examen. Om de spanning maar alvast weg te nemen... dat ging niet zo goed. Gelukkig was zij na afloop nog redelijk goed gemutst. De Spider ook, want God zij dank ziet men zelfs op Curacao het driemaal in zijn drie wegrijden, rechts voorsorteren op een eenrichtingsweg om links af te slaan en links voorsorteren op een tweerichtingsweg toch niet door de vingers. Positief is dat er een eind is gekomen aan de machtstrijd tussen Lucy en haar rij-instructeur, zij stapt over naar een andere. De oude rij-instructeur kwam nogal eens te laat en soms helemaal niet opdagen. Lucy had hier een ontzettende hekel aan. Zondag had zij haar laatste rijles voor het examen, de man zou haar maandag om 7:30 op komen halen. Lucy had nog gevraagd: 'Zeker weten? Want je komt altijd te laat'. Man: 'Ja hoor, ik ben er.' Natuurlijk kwam hij toch iets later, maar nog wel binnen de perken, om ongeveer 7:37. De Spider was net met Luchiano in zijn auto aan het stappen en besloot te wachten tot Lucy buiten was. Dat duurde nogal even. Om 7:40 zag Casa wat beweging. En ja hoor, daar kwam Lucy op haar dooie akkertje met een emmer water om haar plantje water te geven. Van dit soort humor zijn we voorlopig helaas verlost...

Geen foto's dus van een roze papiertje, jammer, jammer, jammer. Omdat de Spider helemaal geen foto's gemaakt had, moest dit vanavond nog snel ingehaald worden.

Lucy druk aan het moeraskippen afknallen...

En omdat er tegenwoordig iedere avond geMoorhuhnjagd wordt, was de keuze niet zo moeilijk. Als Luchiano vraagt wat zijn moeder aan het doen is, zegt de Spider altijd: 'Zij is kippen aan het vermoorden om vanavond op te eten'. Langzaam maar zeker stijgt het nivo, om nog op enige ranglijst te komen heeft men toch minimaal 720 punten nodig. Zondagavond spande Casa de kroon, zijn P.R. stond op 740, maar hij verpulverde dat met een haast niet meer te verbeteren 875. Dit doet toch zeker denken aan de gedenkwaardige 8.90 van Bob Beamon in Mexico 1968.

Spider in euforische toestand...

Inmiddels is ook onze Belgische vriend Wim Jans aan zijn eerste stappen op het afschieten van de Sumpfhühner begonnen, en hij doet dat niet onverdienstelijk: 725 punten na een half uurtje bijeengesprokkeld! Hierna was zijn dagelijkse verlofuurtje afgelopen en moest hij zich wederom melden bij cheffin Veronique.

Toen de Spider en Lucy zaterdag boodschappen deden bij Centrum, was het voor het eerst dat Casa's favoriete cassière Chanela zijn zwarte haardos zag. Zoals zovelen schoot zij even in de lach. Later zei zij echter met een serieuze blik tegen Lucy dat deze kleur haar de Spider toch echt veel beter stond en dat hierdoor ook zijn ogen een andere kleur leken te krijgen. Toevallig moest Casa vandaag ook wat boodschappen doen. Toen hij zijn boodschappen uitstalde, zei Chanela: 'Ik zei dat je zwarte haar mooier was, maar ik hou toch meer van het witte. Dat maakt je sexy.' Spider: 'Ja maar als iedereen zegt dat zwart beter is, dan denkt Lucy dat ze nog gelijk heeft ook!' Chanela: 'Ja, maar ik kon dat niet zeggen waar je vrouw bij is, want dan wordt ze boos.' Nou ja, nog een week of twee dan kan het eraf. De familie Chadé (kappers) heeft het kapsel overigens ook al met eigen ogen mogen aanschouwen. De Spider zat nietsvermoedend bij de Pizzahut op zijn pizza te wachten, toen ineens het hoofd van Pa Chadé over de ballustrade verscheen: 'Hé, Herman Brood!' klonk het. En even later moesten ook Dolly en Debbie zich verbazen, Casa gelooft niet dat ze het een groot succes vonden...

Het is weer mooi geweest en bovendien... tijd voor Moorhuhnjagd! Gelukkig is er vanaf volgende week het EK2000...

Hasta luego,

CasaSpider

Update #1, 01.06.2000 / 19:47:09
Wij schrijven donderdag 1 juni 2000 ongeveer 19:47:09. Het was een week vol festiviteiten. Behalve een ding dan, de laptop van de CasaSpider begaf het. Hierdoor moest alle software en data opnieuw geinstalleerd worden, een naar werkje. Nu staat de Spider al niet bekend om zijn geduld, na wat onverwachte tegenslagen besloot hij helemaal terug te gaan naar de originele installatie-cd van zijn Toshiba. En raad eens wat, wel één plaatje zegt meer dan honderd woorden...

Dit is niet goed voor het zenuwstelsel...

Uiteindelijk is het nog redelijk goedgekomen. Casa kan de wekelijkse update nu zowel onder Windows98 als onder Windows2000 in elkaar draaien. Mooi he?

De echte festiviteiten begonnen op donderdag 25 mei. Lucy moest voor de derde keer haar theorie-rijexamen doen. Gespannen zat de CasaSpider samen met Luchiano op haar te wachten. Lucy kwam naar buiten en zei dat ze gezakt was. 'O nee', dacht Casa nog, maar gelukkig was het een grapje. Dit had de Spider kunnen weten, want als Lucy zakt gaat dit meestal niet met kalmte gepaard. Ze is dus geslaagd en mag nu aanstaande maandag op voor het praktijkgedeelte.

's Avonds waren de vrijgezellenfeesten van resp. Krijn en Gerbys. Lucy ging met de dames op pad en de Spider met de heren. Het zijn gezellige avondjes geworden. Lucy had nog wat problemen om van de Tropen naar huis te komen, maar uiteindelijk bood een taxi hulp. Casa was nog niet thuis en dat kwam een aantal collega's op een telefoontje te staan. Vrijdagmorgen was de familie Nijhuis dan ook erg moe. En na het werk werd afscheid genomen van Wladimir. Het was zoals gewoonlijk een erg gezellige borrel op Dok.

Zaterdag trouwden Krijn en Gerbys. Eerst moesten er echter nog kleren gekocht worden. Twee jurken voor Lucy en een pak voor de Spider zelf. Gezien de financien stelde Casa voor om zijn oude pak te dragen, maar Lucy wilde dan niet met hem mee en vroeg of dit pak soms nog uit de jaren 70 dateerde. Wel, de Spider kocht dat pak ter gelegenheid van het huwelijk van Ingrid en John in 1995, dus zo oud was het helemaal niet. Na het kopen van bovengenoemde kleding werd het haastwerk. Om 17:00 begon de plechtigheid namelijk op het gemeentehuis Kranchi en aansluitend een kerkdienst bij Hook's Hut, alwaar ook het feest plaatsvond. De CasaSpider was alleen naar Kranchi gegaan, Lucy moest nog wat dingen doen. Hij besloot ook alleen naar Hook's Hut te rijden en Lucy na de kerkdienst op te halen. Dat was niet zo'n geweldig idee achteraf, Lucy zat gepikeerd op haar stoel. Achteraf bleek dat zij een zware middag had gehad, met als hoogtepunt dat zij kwaad was op Luchiano en net deed of zij alleen wegging. De deur was op slot, maar Lucy had de sleutel niet bij zich. Vervolgens moest zij smekend, dreigend en nog veel meer Luchiano zover krijgen dat hij de deur zou opendoen. Bang voor straf zei de kleine wijselijk: 'Wacht maar tot papi komt!'. Uiteindelijk is het allemaal gelukt, zie hiervoor Lucy's story...

En het hield gewoon niet op, maandag trouwde Manja. Het feest in de wat ongezellige ABVO zaal kwam wat langzaam op gang, maar op het eind werd er lekker gedanst en was het nog erg gezellig. Jammer dat Luchiano een beetje grieperig was, en hij moest de volgende dag nog naar school ook, dus om een uur of elf moesten wij afhaken.

moorhuhn2.jpg (6434 bytes) Vanaf dinsdag zijn Lucy en de Spider verslaafd. Gelukkig niet aan coke of andere middelen, maar wel aan Moorhuhnjagd. Het is maar een dom schietspel, waar men vliegende moeraskippen uit de lucht moet knallen. Een grote hit in Duitsland. Het is een geinig spel, gratis te downloaden. Vanmiddag, op onze vrije Hemelvaartsdag, is Casa alleen naar het strand gegaan, hij moest nodig wat bijkleuren. Lucy heeft van de gelegenheid gemaakt haar Moorhuhnvaardigheden flink uit te breiden. Dientengevolge houdt zij het record met 705 punten. Casa is een goede tweede met 700. In Duitsland is dit spel een echte rage, er is ook al een Revenge of the Moorhuhn versie, waarbij de kippen terugschieten.

Tot slot Lucy's story, geschreven op zondag, een dag na het huwelijk van Krijn en Gerbys...

Hello! Este Jueves Gerbys tuvo su despedida de soltera. Yo pude ir gracias a Denise que se quedo con Luchiano. Para mi todo estuvo muy bien. Luego fuimos a Tropen y me diverti muchisimo con un amigo de Gerbys homosexual. Luego queria irme, le pregunté a dos amigos de Peter si podian traerme a mi casa y me dijeron no. Luego tomé un taxi, pero no me acordaba bien de la direccion de mi casa, pero luego pudimos llegar. El Viernes fuimos a la empresa a la despedida de Wladimir. Estuve hablando con Alex Petri y me parecio muy sympatico. El Sabado el Gran Dia para Gerbys su boda y Peter como siempre con mucha prisa. Luchiano y yo no pudimos ir a Kranchi y nos quedamos en la casa y luego Peter iba a buscarnos a las 6:30. Hasta este momento todo estaba bien. Lueo todo estaba muy dificil para mi. Luchiano no quiso dormir, solo queria llorar y poner la mano a todo. Luego no queria bañarse, despues de mucha lucha pude bañarlo y me vesti y luego quise vestirlo a el. Pero a las 6:10 no quiso vestirse y yo le dije 'Bueno yo me voy', pensando que el iba conmigo tambien. He tomado la cartera, sali y seré la puerta, pero habia un problema. No tenia las llaves y Luchiano estaba dentro de la casa. Le dije 'Habre la puerta' y me dijo 'No, tu te fuiste!'. Trataba de que el me habriera la puerta y luego de cinco minutos le grité y dije 'Voy a pegarte'. Este fue muy estupido de mi parte, luego una vecina me dijo que el no puede habrir la puerta, porque es muy pequeño. Luego de 15 minutos le dije 'Mira, tengo un elefante, habre la puerta para dartelo'. Solo asi pudo habrir la puerta. Hello! Afgelopen donderdag had Gerbys haar vrijgezellenavond. Ik kon gaan dankzij Denise, die op Luchiano paste. Voor mij was het erg leuk. We gingen naar de Tropen en ik heb me uitstekend vermaakt met een homosexuele vriend van Gerbys. Daarna wilde ik weggaan, ik vroeg aan twee vrienden van Peter of zij mij naar huis konden brengen, maar ze zeiden nee. Toen heb ik een taxi genomen, maar ik kon me niet precies de weg naar huis herinneren, uiteindelijk zijn we toch aangekomen. Vrijdag zijn we naar de zaak geweest voor het afscheid van Wladimir. Ik heb met Alex Petri gesproken en hij leek mij erg sympathiek. Zaterdag was het de Grote Dag voor Gerbys, de bruiloft en Peter had zoals gewoonlijk veel haast. Luchiano en ik konden niet naar Kranchi en bleven thuis. Later zou Peter ons om 18:30 ophalen. Tot op dat moment was alles goed. Daarna werd het erg moeilijk voor mij. Luchiano wilde niet slapen, wilde alleen overal met zijn handen aanzitten. Daarna wilde hij niet douchen, uiteindelijk kon ik hem met veel moeite wassen, ik kleedde me aan en wilde toen Luchiano aankleden. Maar om 18:10 wilde hij zich niet aankleden, waarop ik zei: 'Goed, ik ga weg', denkende dat hij met mij mee zou gaan. Ik pakte mijn tas, ging naar buiten en sloot de deur, maar ik had een probleem. Ik had de sleutels niet bij me en Luchiano zat binnen. Ik zei: 'Doe de deur open' en hij antwoordde: 'Nee, jij bent weggegaan!'. Ik probeerde alles om hem de deur te laten opendoen en na vijf minuten schreeuwde ik tegen hem: 'Ik ga je slaan'. Dat was erg stom van mij, toen kwam er een buurvrouw en zij zei tegen mij dat hij de deur nog niet open kon doen, omdat hij te klein was. Na 15 minuten zei ik tegen hem: 'Kijk, ik heb een olifantje, doe de deur open zodat ik het aan je kan geven'. Alleen zo kon ik hem de deur laten opendoen.

Wij schrijven zondag 28 mei 2000 ongeveer 11:47:26. Eindelijk een update op zondag! En wel met een speciale reden. Zaterdag 27 mei 2000 zijn Krijn en Gerbys getrouwd en zij hebben dit op grootse wijze gevierd. Het is nog niet zo eenvoudig als de man uit Nederland komt, de vrouw uit Venezuela en de verblijfplaats Curacao is. Dit vergt een hoop logistiek geregel.

Om 17:00 was de plechtigheid bij Kranchi, hier werd het huwelijk plechtig ingezegend. De Spider kwam om 17:02 aan en dacht nog wel even tijd te hebben. Maar neen, men was stipt op tijd begonnen. Het zaaltje was klein en er waren veel mensen, de airco kon hier niet tegenop. Met enige moeite kon de CasaSpider toch nog wat foto's schieten...

Het moment nadert...

De zoen / El beso

Na de zoen was het ongeveer 17:30. De vrouw die de plechtigheid leidde, had veel haast om naar buiten te komen, het zweet gutste van haar gezicht. Ook de overige aanwezigen spoedden zich naar de koelte buiten (...). Nu moest iedereen naar Hook's Hut, alwaar een kerkelijke dienst op de pier plaats ging vinden. Het was een leuk gezicht om iedereen in chique kleding over het strand te zien lopen. Dat vonden de badgasten ook, waarschijnlijk hadden zij het in hun zwemkleding al warm. Men moet er dan niet aan denken ook nog een pak aan te hebben.

Net na Kranchi, op weg naar Hook's Hut...

Op de pier bij Hook's Hut...

Bij Kranchi was alles in het Nederlands, op de pier kwam het Venezuelaanse gezelschap aan haar trekken. Dat was wel zo eerlijk. Angelique werd gevraagd om de woorden van de pastoor in het Nederlands te vertalen en dat deed zij zeer goed. Een aantal mensen mocht nog wat voorlezen, het mooiste waren toch de woorden van de moeder van Krijn, die uit het diepst van haar hart kwamen...

Tiny, Krijn's moeder, naast de pastoor...

Krijn doet allerlei beloftes in het Spaans...

Na de plechtigheden was het tijd om het feest te laten aanbreken. Alles was tot in de puntjes geregeld, drank, eten, muziek, dans... Voor Krijn en Gerbys is het een onvergetelijke dag geworden en de CasaSpider wenst hun ontzettend veel voorspoed in het huwelijksleven...

De update van maandag vindt een dag later plaats, maandag trouwt namelijk Manja van de Sql Integrator Office. Uiteraard is de Spider ook daar aanwezig, onder het bekende motto Het is nooit een feest als de DBA's niet zijn geweest....

Hasta luego,

The CasaSpider.