Casa Nieuws 20.08.2001

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, 20.08.2001 / 21:43:10
Wij schrijven maandag 20.08.2001 ongeveer 21:43:10. Ditmaal een visuele update, dat wil zeggen dat er meer foto's te bewonderen zijn dan dat er tekst te lezen is. Hoe komt dit? Wel, enerzijds omdat de Spider een beetje grieperig was deze week, anderszijds omdat er gewoon niets te beleven was. Dus besloot de familie CasaSpider om zaterdagmiddag het fototoestel maar eens mee te nemen naar Punda. Degenen die niet kunnen wachten om alle foto's te zien, dienen onverwijld naar het Pictures Menu te snellen of op deze link te klikken.

Eerst nieuws over Tais, onze Braziliaanse DBA. Vandaag had zij hoofdpijn. Iedereen vraagt dan of ze gisteren teveel gedronken heeft, behalve onze chef IT bij Aqualectra Distribution, die dacht aan iets anders. Maar dat was het ook niet, neen, Tais had zondag wat teveel zon gezien. Maar goed, zoals al eerder geschreven is Tais bijzonder kritisch over haar foto's. Zo kon eigenlijk ook de foto met de zelfgemaakte chocolaatjes in haar ogen geen genade vinden. Derhalve heeft de CasaSpider de hand over het hart gestreken en nog een paar foto's gemaakt. Mooier kunnen we het niet meer maken...

Zijn er nog imperfecties te ontdekken, Tais?

Nick en de Spider doen aan carpoolen voor wat betreft de kinderen naar school brengen en weer ophalen. Dat betekent dat Luchiano en Willy dus steeds samen in de auto zitten. Het is vermakelijk om te horen hoe zij met elkaar praten. Zo wordt er flink opgeschept over wie er nu de meeste spullen heeft en welke mooie en dure spullen de respectievelijke vaders binnenkort voor hun gaan aanschaffen. Een ander populair thema is geweld. Vandaag ging het ongeveer zo:

Luchiano: (...) en dan ga ik naar Ienemienemutte (andere kleuterschool, Red.) en maak alle kinderen daar dood, dat er bloed uitkomt!
Willy: En ik pak mijn pistool en schiet dat huis kapot!
CasaSpider: Maar dat huis heeft toch niets gedaan?
Willy: Wel als ik mijn kop stoot!

En zo gaat dat maar door, ach de Spider vond vroeger pistolen en mitrailleurs ook interessanter dan geitenwollen sokken en poppen.

Zaterdagmiddag gingen we dus naar Punda. Eerst moest Luchiano naar de kapper. In Punda bestaat al heel lang een zaak met de toepasselijke naam Strak-Strak, daar moesten wij zijn. Vroeger was het nog een hele klus de kleine man in de stoel te zetten en vooral daar te houden. Nu gaat dat een stuk gemakkelijker. De CasaSpider had een riant uitzicht over de vier of vijf stoelen, die allemaal bezet waren. Opvallend was dat iedereen hetzelfde kapsel aangemeten kreeg, kaal aan de zij- en achterkant, bovenop een beetje haar. Zo ook Luchiano. Het is ongelofelijk hoe lang die kappers er over doen om een dergelijk toch simpel kapsel aan te meten. Vooral het kaal maken duurt erg lang, dit gaat in drie sessies, tussendoor wordt er met het mes nog wat bijgewerkt. Enfin, ruim een half uur later konden wij het pand verlaten, slechts ANG 10,= armer.

Een STRAK wordt bedekt met de mantel...

Hoofddoel van het 'stadsbezoek' was het kopen van kleding en schoeisel voor Mevrouw Spider, AKA Lucy. Vrouwenkleding kopen is voor de Spider bijzonder moeilijk, als men al die topjes en andere dingetjes ziet hangen, dan kan Casa zich er maar moeilijk een voorstelling van maken hoe het er 'in het echt' uitziet. Toch verwacht Lucy dat de Spider met allerlei leuke ideetjes komt, wel hij heeft al moeite genoeg om een leuk ideetje voor zichzelf te bedenken!

Uiteindelijk was alles gekocht en reeds in de auto gestopt, zodat wij met lege handen richting Plein Cafe Wilhelmina konden gaan. In tegenstelling tot hun website betreft het hier een leuk cafe met het beste terras van Curacao. Luchiano wordt altijd even tegenover gedropped, daar staat zo'n tent met luchtkussens waar de jonge jeugd naar hartelust mag springen. Een van de pluspunten van het cafe is het feit dat men vele biersoorten verkoopt, elke dag Amstel is ook niet alles, immers... Ditmaal viel de keuze op Westmalle Tripel, toch wel een krachtig biertje indien men een bijna lege maag heeft.

Best lekker, maar geef mij maar Presidente...

Luchiano had inmiddels genoeg van het springen, er waren wat grotere jongens bijgekomen die wat ruiger springen. Gaat onze kleine man ook nog leren. Hij gedraagt zich voorbeeldig op het terras, dat moet gezegd. Luchiano valt erg in de smaak bij onze favoriete serveerster Laura en gaat zonder te vragen op zoek naar haar om orange-juice te bestellen. Laura brengt dan voor hem altijd een schaaltje met mini-stroopwafels. De Spider krijgt die nooit...

Laura met fan...

Verder dient men als ouder altijd voor afleiding te zorgen, Lucy is daar gelukkig erg goed in. Opeens zat er een insect op haar been en zij liet dat insect op haar hand lopen. Luchiano was eerst wat bang, maar even later had hij er een vriendje bij. Ongeveer een uur lang mocht het diertje overal rondlopen, op zijn arm en zelfs op zijn hoofd. Toen Lucy even met Luchiano naar het toilet moest en Casa dus op de nieuwe huisvriend moest letten, vloog deze prompt weg.

Plein Cafe Wilhelmina, beste terras van Curacao

Zo tegen half acht begon iedereen toch wel van de honger te brullen, en dus togen wij naar de Roti Mahal. Hier kan men lekkere Pom krijgen, tenminste als men geluk heeft, want de Pom blijkt nogal vaak uitverkocht te zijn. Inmiddels had Lucy de camera overgenomen en het moet gezegd, zij weet altijd het beste in ons los te maken. Maar dat kan ook door de Westmalle Tripel komen...

Spider Sr en Jr in jolige bui

Wel, het was een gezellige middag en de Pom smaakte voortreffelijk. Zondagmiddag zijn we naar Mambo Beach gegaan, beetje zonnen, beetje zwemmen en daarna Happy Hour. Luchiano vermaakt zich altijd best tijdens het Happy Hour, ditmaal waren Frank en Elly er ook met hun dochter Christie en een vriendinnetje. Luchiano was echter ietwat timide, net zijn vader. De volgende dag in de auto had hij echter weer het hoogste woord, dat ging zo:

CasaSpider: Willy, zijn jullie nog naar het strand geweest?
Willy: Ja, naar Barbara Beach.
CasaSpider: Wij zijn naar Mambo gegaan.
Willy: Mijn papa vindt Mambo niet leuk.
CasaSpider: Maar daar hebben ze wel Happy Hour.
Luchiano: Bij het Happy Hour heb ik gisteren TWEE meisjes gezien!
CasaSpider: En wat heb je met die meisjes gedaan?
Luchiano: Niets, maar volgende keer neem ik ze heel vlug mee naar huis!

Ook na een Happy Hour krijgt de CasaSpider altijd een vreselijke honger. Normaal wil hij dan vooral vet hebben, patat met mayonaise dus. Maar Casa heeft serieuze dieetplannen en derhalve werd het Lam Yuen, de betere Chinees. Volg de link voor een lijst van actuele Curacaose Restaurants. Het is wel een update geworden met veel links.... De Spider heeft in het Links Menu twee links toegevoegd van notabene collega's! De eerste link verwijst naar de website van Ino en Bente, een combinatie van dagboek en travellers guide. En de tweede verwijst naar Walters Web Wereld, geen dagboek maar wel wat saaie foto's. Leukste onderdeel van zijn website is echter het onderdeel Uitdaging der Logica, een uitstekend stukje programmeerwerk voor een leuke toepassing.

Deze week belooft wat meer qua afwisseling. Zo vindt morgen de maandelijkse SQL-Integrator technical meeting plaats in het Avila Beach hotel en de Spider neemt zijn camera mee. Blijf dus kijken!

CasaSpider.

Wij schrijven maandag 13.08.2001 ongeveer 21:11:15. Zondag twee weken geleden regende het ontzettend hard op Curacao. Dat was best grappig. Op een bepaald moment kwam het hemelwater op de porch door de tl-verlichting naar beneden. Wij dachten nog aan een constructie-fout van het houtwerk. De porch was drijfnat en Lucy en Luchiano maakten hier gebruik van door deze als glijbaan te gebruiken. Even later moest Lucy naar de badkamer. Daar bleek de hele zaak overstroomd te zijn en het zachtboard plafond was drijfnat. Twee platen waren dermate doorweekt dat zij naar beneden kwamen zetten. Toen het buiten weer enigszins droog was moest er flink gedweild worden. Na een weekje toch maar even de huisbaas gebeld. Wel, deze kwam meteen langs met een timmerman en constateerde dat de dakgoot boordevol bladeren zat. Dat is heel goed mogelijk want die goot is in alle jaren dat de Spider op de Socratesstraat woont nog nooit schoongemaakt! Nadat de bladeren uit de goot waren verwijderd, moest er een hoop houtwerk vervangen worden, dit was namelijk geheel verrot. Ook het plafond van de badkamer werd vervangen. Het karwei duurde de gehele zaterdag, maar ons huis is weer aanzienlijk in waarde gestegen...

Tais maakt zelf chocolaatjes van chocola (!) en amandel

Op het werk verraste onze Braziliaanse DBA Tais ons op zelfgemaakte chocolaatjes. Uiteraard moest dit heugelijke feit worden vastgelegd. Nu is het nog geen sinecure om Zuid-Amerikaanse dames te fotograferen. Meestal vluchten zij weg richting toilet op het moment van de aankondiging. Vervolgens worden het kapsel, de lippen en andere zaken bijgewerkt. Nadat de foto's genomen waren, zette de Casaspider ze op het netwerk. Vervolgens werd iedere foto door Tais minutieus onderzocht op oneffenheden en onvolkomenheden: 'Oh hier zie je een stukje van mijn broek openstaan' en 'Oh nee, zo kijk ik helemaal niet' en natuurlijk het onvermijdelijke 'Hemeltje, ik ben veel te dik!'.

Vrijdag vond de Spider het weer eens tijd worden om eens uit te gaan. De keuze is dan simpel: Tu Tu Tango (achter de Movies) of TMF voor het sportieve accent. Het werd biljarten. Bij aankomst bleek dat Twan er ook was, samen met zijn twee dames Jannie en Yvette. Zij waren reeds aan het poolen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Spider het al had gehoord... dus ging hij meteen kijken... Het duurde even voor hij het zag, maar Bianca van TMF kwam het voor de zekerheid nog even aanwijzen. Wat??? HET GAT!!!

Ja, die gaten daar bovenin zijn VEELS te klein voor mij...

De zaterdag ervoor, 4 augustus dus, gingen Walter van Geffen, Mark en Roland poolen bij TMF. Walter was aan de beurt en moest een bal potten, die Jules de Korte nog met een breinaald had kunnen maken, maar hij miste jammerlijk. Nu is de kans groter dat een bekend gezegde ooit nog eens gewijzigd wordt in 'Als een Walter in de porseleinkast' dan dat de heer van Geffen de cover van het blad Elegance haalt, dus men kan zich voorstellen wat er gebeurde toen hij een klein tikje met zijn voet tegen het biljart gaf. Het gebeuren ging niet geheel voorbij aan de overige aanwezigen in de zaak, maar de schade werd eerlijk gemeld en geregeld.

Enfin, de Spider en Lucy moesten op dit gehavende biljart de strijd aangaan tegen Twan en Jannie en dolven met 4-2 het onderspit. Binnenkort volgt de revanche...

Uitblazen op het terras van TMF...

Na gedane arbeid is het goed nog een pilsje drinken.

Is er nog wat te melden over Luchiano? Jazeker! Zaterdag was hij in een schoonmaak-bui. Eerst wilde hij de auto van Spider een beurt geven, dat leek Casa echter niet zo'n goed plan. Daarom hebben we hem maar zijn brandweerauto laten wassen. Terwijl het jong bezig was, heeft de Spider zo'n acht mpeg-filmpjes gemaakt. Hij wilde Luchiano een aangepaste versie van Opa Bakkebaard laten zingen...

De lyrics:
Opa Bakkebaard is aan het werken
En weet jij wel wat hij doet
Hij wast zijn brandweerauto
Met een sponsje, met een sponsje
Hij wast zijn brandweerauto
Ja, zo wast hij zijn brandweerauto

Luchiano was echter zo geconcentreerd bezig met het wassen, dat het lied niet helemaal uit de verf kwam. Hij bleef maar zingen: 'Hij veegt, uh, hij wast', dit tot grote ergernis van zijn vader. Naarmate de filmpjes vorderen ziet men de camera dan ook steeds meer bewegen en de woede toenemen. Toen Luchiano 's avonds in bed lag, hoorde Casa hem opeens zingen. Wat bleek, hij was toch druk doende om de nieuwe tekst goed in te studeren, want nu zong hij het wel correct. Voor de volgende keer dus, de foto is overigens wel gelukt...

Opa Bakkebaard wast zijn brandweerauto...

Voor het overige eindigde vandaag de schoolvakantie. Schoolvakantie is recht evenredig aan Stresstime voor de moeders. Dus nu breken voor Lucy weer rustigere tijden aan. Dus kwam collega Nick 's morgens Willy brengen, Casa brengt dan beide jongens naar kleuterschool Chispita en Nick haalt ze om 12:30 weer op. Luchiano zit nu in de kleutergroep, dat zijn de oudsten. Toch leuk, toen hij anderhalf jaar geleden hier kwam startte hij in de dreumesgroep, promoveerde vervolgens naar de peuters en heeft nu de Championsleague bereikt: de Kleuters. Ja, de tijd vliegt...

Luchiano en Willy bij de ingang van Chispita...

En hiermee is de afgelopen week weer voldoende beschouwd, volgende week meer van de Spiders!

P.s. Helemaal vergeten... zondag, gisteren dus, keken Lucy en de Spider even naar de Wereldkampioenschappen Atletiek in Edmonton. Het was de start van de 400 meter horden. Tot onze verbazing deed er een Dominicaan mee, Felix Sanchez. De beste man ging snel van start, bij het uitkomen van de laatste bocht lag hij iets achter. Tot onze verbazing en onder luide aanmoedigingen van Lucy zette Felix echter de eindspurt in... en WON! Hier de kop van de Volkskrant:

Sanchez zet Dominicaanse Republiek op de kaart

-   Van onze verslaggever

Het mooiste rondje huilen kwam in Edmonton op naam te staan van Felix 'Super' Sanchez. De atleet uit de Dominicaanse Republiek sloeg na de 400 meter horden (47,48) de handen voor het gezicht en barstte in snikken uit. Waarna hij de vlag van de Republica Dominicana ging ophalen en grienend aan zijn ererondje begon.

Het 'Super' slaat overigens op een grote Superman tatouage op Felix' bovenarm. Dit wilden wij u toch niet onthouden...

Hasta luego,

The CasaSpider.