Casa Nieuws 17.09.2001

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, 17.09.2001 / 21:31:27
Wij schrijven maandag 17 september 2001 ongeveer 21:31:27, zeseneenhalve dag na de ramp die de USA trof. Gevolg van een aanval in een vorm zoals nog nooit vertoond en die geen weldenkend mens had kunnen voorspellen. Tegelijkertijd is op schrijnende wijze aangetoond dat zelfs Supermacht #1 ongelofelijk kwetsbaar is. De grote vraag is nu hoe de toekomst eruit gaat zien. In het Midden-Oosten kunnen we duidelijk zien hoe de wet van Actie=Reactie bijna dagelijks in praktijk wordt gebracht. Veel wijsheid is geboden...

11 September 2001, World Trade Center New York

Dinsdag 11 september 2001 zal de boeken ingaan als de dag dat de wereld voorgoed veranderde...

Tja, Home of the CasaSpider is een soort dagboek, weliswaar wordt er niet alles in opgetekend, maar een dergelijke gebeurtenis moet toch ook hier even onder de aandacht gebracht worden. Vanuit allerlei hoeken en gaten wordt nu het boek van Nostradamus te berde gebracht, de goede man zou natuurlijk alles weer voorspeld hebben. Nou mensen, geloof de CasaSpider maar, deze man heeft helemaal niets voorspeld. Zoals zo vaak betreft het hier weer de -zeer ruime- interpretatie van een aantal zogenaamd gewillig gelovigen. Niet vaak genoeg kan Casa het uitleggen: voorspellen doe je vooraf! De eerste de beste die aan de hand van Nostradamus kan zeggen wat er binnen afzienbare tijd gaat gebeuren, maar dan wel met een bepaalde nauwkeurigheidsgraad, wel, die moet nog geboren worden. Neen, achteraf weet iedereen altijd alles, ha ha, zo lust de Spider er nog wel eentje...

In New York gebeurde er dus een heleboel, maar deze activiteit werkte nogal remmend op de 'zin' van de CasaSpider. En hij was niet de enige: nooit eerder kreeg hij zo weinig mailtjes in een week en ook de website wordt pas sinds twee dagen weer enigszins bezocht. Zelf kon Casa het ook niet echt opbrengen om te schrijven en daar komt bij dat er hier niet veel noemenswaardigs is voorgevallen.

's Morgens gaat Luchiano braaf naar school, 's middags is hij thuis bij Lucy. Feitelijk zou het beter zijn als de kleine man de hele dag naar school zou gaan, zo langzamerhand heeft hij teveel energie om rustig thuis te zitten. Lucy wil soms wat slapen, soms wat studeren, maar met beide activiteiten is Luchiano het niet eens. Gelukkig zijn er ook voldoende keren dat Lucy zich goed met hem amuseert. Laatst was zij wat in de weer met make-up artikelen en Luchiano is daar best in geinteresseerd. Lucy besloot het varken tot diens grote vreugde als clown te schminken...

Luchiano weet nog niet wat hij wil worden: DBA of Clown...

Gelukkig hoeft de CasaSpider tegenwoordig niet alles zelf te verzinnen, zoals bekend heeft hij sinds een week hulp van Tanja! Aangezien het tweede (en ook het derde en vierde) verhaal al binnen zijn, heeft Casa de Tanja! History page ingericht. Zoals bijna iedere vrouw is Tanja enigszins onzeker over haar prestaties, en dus vindt zij het erg leuk om een mailtje te krijgen. Een beetje mensenkenner weet dan dat de vrouw het niet leuk vindt om te horen dat zij er geen hout van kan. Tanja dus ook niet, maar men moet wel eerlijk zijn. Zie hier een van de vele dilemma's waarvoor de man keer op keer gesteld wordt... Affijn, oordeel zelf en lees het verhaal over Stampertje.

Zaterdag moest de familie Spider weer vroeg uit de veren. Hoewel Diamond Piet van mening is dat 08:15 AM helemaal niet vroeg is. Ha ha, hij vergeet dan wel voor het gemak dat we hier in een heel andere tijdzone zitten! Luchiano had zijn tweede zwemles. De hele week had hij het er al over, maar toen het Uur U daar was, had meneer toch geen zin. Zwemlerares Tante Hetty heeft echter toch enig overwicht op Luchiano en dus zwom hij al gauw een rondje. Bij de tweede ronde was het overwicht uitgewerkt en wilde het varken steeds de kant op klauteren. Ja zeg, de Spider betaalt niet voor niets ANG 10,= per keer! Dus liep hij over de rand van het zwembad de rondjes met de zwemmende Luchiano mee.

CasaSpider voorkomt dat Luchiano het zwembad uitklimt...

Tante Hetty is overigens een vrouw van een jaar of 50, 55. Grappig is dat zij een CD verkoopt van zichzelf waarin zij Spaanstalige romantische liederen zingt. Wellicht koopt de Spider nog eens een exemplaar en zal dan berichten of zij beter zwemt dan zingt of andersom. Casa vindt het echter altijd leuk als mensen dingen doen die een ander niet van hen verwacht. Trouwens, over muziek gesproken, eveneens afgelopen zaterdag heeft de Spider maarliefst twee CD's aangeschaft. De eerste is van Manu Chao, ...proxima estacion... ESPERANZA. Een leuke CD met het hitje Me Gustas Tu. De andere CD heet Carnaval de la Salsa en is door Lucy bedoeld om Casa Salsa te leren dansen. Mochten zich vorderingen voordoen op dit gebied, dan word u hiervan op deze plaats op de hoogte gehouden.

Ja, Lucy geeft de hoop niet gauw op, maar de CasaSpider ook niet. Zo is Lucy nu al een jaar Nederlands aan het leren, twee avonden in de week. Het resultaat is vergelijkbaar met dat van Casa's danslessen. Deze nam zondag het heft echter in handen en gezamenlijk hebben wij de lessen eens doorgenomen. Dit is de enige manier en ondanks Casa's didactische kwaliteiten had Lucy er nog plezier in ook, op de foto lacht ze tenminste.

Lucy leert stuiver, dubbeltje, kwartje, gulden en rijksdaalder schrijven...

Het was maar goed ook dat we aan het studeren sloegen, anders waren we namelijk naar de eerste dag van een beach-volleybal tournooi gegaan, waar een afvaardiging van Sql Integrator aan meedoet. Dit tournooi vindt op een aantal zondagen plaats op verschillende Curacaose stranden. Het eerste strand was Santa Martha, nogal een eind weg. Achteraf ging deze wedstrijd niet door, omdat er een nationale rouwdag was afgekondigd in verband met de doden in de Verenigde Staten. De volgende keer is Casa zeker van de partij om een paar leuke foto's te schieten.

's Avonds werden er wat spelletje op de computer gespeeld. Op dit moment is een race-simulatiespel favoriet, het is een ietwat simpel spel, maar wel zeer uitdagend. Mensen die weten hoe de normaal zo liefelijke CasaSpider kan veranderen als hij een stuur in zijn handen krijgt, kunnen zich een voorstelling maken hoe er dan gespeeld wordt. Lucy haalde in ieder geval meteen de camera tevoorschijn.

Schumachers (M+R) krijgen concurrentie!

Mochten deze beelden u in verleiding brengen om ook deze simulatie te spelen, mail het aan de Spider en hij zorgt voor de rest.

Met Luchiano kun je leuke gesprekjes hebben. Vooral als je benadrukt dat iets NIET moet, dan zegt hij WEL. De kleine man kent inmiddels al heel wat variaties op dit thema. Als Casa zegt: 'Dacht het WEL!', dan zegt hij meteen: 'Dacht het NIET!'. Hetzelfde geldt voor 'WEL waar!' versus 'NIET waar!'. Laatst wist Luchiano voor een keer het juiste antwoord niet. De Spider switchte in de discussie naar 'WELLES!'. Luchiano keek hem even onbegrijpend aan en zei toen: 'NEE-ES!'. Inmiddels weet hij ook op 'welles' het juiste antwoord te geven.

Toch een grappige afsluiting van een update die nogal triest begon... Blijf kijken, onder het motto: 'Men weet maar nooit!'

CasaSpider.

Wij schrijven maandag 10.09.2001 ongeveer 21:28:12. Het is al ietwat aan de late kant, maar de CasaSpider was een tikkeltje moe en moest even uitrusten. Toch staat er nog een hele update op het programma, er moet dus nog even wat afgeploeterd worden. Niet vaak, maar soms gebeurt het dan toch... De Spider krijgt spontaan hulp aangeboden in zijn eenzame strijd om de wekelijkse update te vullen. Ditmaal komt de hulp uit Den Haag, hoewel...

Tanja!

De Spider leerde Tanja kennen in 1995 toen hij naar Curacao kwam. zij woonde daar al. Tanja kon haast net zo goed poolen als de CasaSpider en dus werden zij vrienden (...). In het najaar van 1997 vertrok Tanja naar Nederland, maar er is nog geregeld contact. Ondanks dat Tanja aan het afstuderen is, heeft zij ook de behoefte om te schrijven. Nou, komt dat even mooi uit! De CasaSpider website is een uitgelezen klankbord voor aanstormend talent en dus heeft Casa een plaats voor Tanja's columns ingeruimd. Zelfs is er al een button ontwikkeld, maar die komt pas op de startpagina als kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd zijn.

Het eerste verhaal heet Blind Date. Tanja's columns zijn te vinden onder de button Tanja! (hoe toepasselijk), maar voor deze keer kunt u ook op de volgende adembenemende hover-button drukken...

De kapper

Wel, de Spider kan zich voorstellen dat u eerst even een paar keer over de button heen ging, maar daar bent u gelukkig alweer... Wie kent niet Samson van Delilah, het beroemde bijbelverhaal. Deze Samson kon een heleboel, maar was nogal afhankelijk van zijn kapsel. De CasaSpider heeft precies hetzelfde! In een maandelijkse cyclus die te vergelijken is met de vrouwelijke menstruatie, voelt Casa zich naarmate de datum nadert steeds slechter. Ja, soms wordt hij zelfs wat humeurig. Maar dan komt de verlossing, hij mag naar de kapper! De Spider is in alle opzichten een zeer monogaam mens, men kan ook zeggen: saai. Zo wisselt hij niet graag van tandarts, huisarts, maar zeker niet van kapper. Sinds zes jaren gaat hij trouw iedere maand naar Kapsalon Chadé in het Zuikertuintje.

De leukste kapsalon van Curacao: Tel. 7365744

Kapsalon Chadé is een echt familiebedrijf. Zij zitten inmiddels elf jaar op Curacao en mochten derhalve vorige week eindelijk hun deposito in de vorm van een enkele reis Nederland terugontvangen van de Landsontvanger. Het team bestaat uit aanvoerder Jon, zijn vrouw Dolly en dochter Debbie. Meestal wordt de Spider door Debbie geknipt, dit onder het motto 'Jongeren worden graag door jongeren geknipt'. Waarmee hij niet zeggen wil dat Jon en Dolly oud zijn, maar wel dat Debbie en hij jong zijn.

De artiesten: Dolly, Debbie en Jon

Het is altijd een leuk uitje, want men dient zich te realiseren dat er bij Kapsalon Chadé niet alleen maar geknipt wordt, neen, feitelijk is het een psychologisch adviesburo. Aan het hoofd van dit buro staat Dolly, zij draagt er steevast zorg voor dat de klant met minder haar maar een hoop meer levenswijsheid het pand verlaat. Tijdens de laatste knipbeurt kreeg de Spider nog wel een shock te verwerken: de Chadé's zijn aan de computer! Dit was een grote verrassing omdat twee jaren eerder de computer een onbespreekbaar onderwerp was, daar wilde men nooit aan. En nu wordt er thuis driftig op los gesurfd en ge-emaild. Casa heeft natuurlijk gelijk het adres van de website doorgegeven, dat scheelt toch weer een hit per maand!

Tirso bezoekt Luchiano

Donderdag was afgesproken dat Tirso, zoon van Karin, 's middags bij Luchiano op bezoek zou komen. Beide jongens waren er al dagen vol van. Toen zij binnenkwamen was het dan ook een en al opwinding. Luchiano wilde al zijn spullen en kunsten tegelijk vertonen. Maar al snel waren ze leuk aan het spelen. Lucy maakte patat met knakworst voor ze. Beiden zijn geen grote eters, maar het introduceren van het wedstrijdelement was voldoende om het voer toch in zeer korte tijd weg te werken. Datzelfde wedstrijdelement zorgde ervoor dat aan het eind van de middag de troep op de grond weer snel in de dozen zat. Hoe lang zal dit soort trucs nog werken...

Luchiano en Tirso, beiden met dodelijk wapen...

Het was gezellig voor de jongens en lekker rustig voor Lucy, zij had nog niet eerder zo'n rustig lief kereltje op bezoek gehad. Hij mag vaker komen! Mocht Casa denken dat alleen Willy (van Nick) en Luchiano nogal destructief denken en alles kapot en dood willen maken, dan kwam hij bedrogen uit. Het eerste wat Tirso deed was de mitrailleur pakken, waarbij hij uitriep: 'Ik ga de politie doodschieten!' Hier was de Spider in eerste instantie een beetje verbaasd over, later legde Karin uit dat haar man Harro net een bizarre ontmoeting met een zeer halstarrige politie-agente bij hun thuis heeft gehad. Hierdoor was wat verwarring over het beeld van goed (politie) en kwaad (boeven) ontstaan bij Tirso.

Walter (1)

Vrijdag nam Walter afscheid bij Kodela, dat eigenlijk Aqualectra Distribution heet, maar wie kan dat nu uitspreken. Eigenlijk is Casa vrijdags gestationeerd op Head Quarters, maar voor dit afscheid kwam hij speciaal even terug. Om 16:00 uur begon de party en het was bijzonder druk. Dit kan twee dingen betekenen: ofwel het lijdend voorwerp is zo gehaat dat iedereen zeker wil weten dat hij weggaat, of betrokkene is gewoon populair. Wel, in het geval van Walter was het laatste het geval. Walter maakte ook zijn reputatie van Conquistador de las Mujeres weer helemaal waar, uit alle hoeken en gaten van het bedrijf kwamen de vrouwen gekropen! De Spider werd er bijna jaloers van...

Let op! Voor iedere vrouw heeft de Conquistador een andere blik...

Het leukste was eigenlijk dat juist op de dag van het afscheid bekend was geworden dat Walter per maandag een nieuwe opdracht bij Kodela kreeg, voorlopig voor twee weken. Dat wordt binnenkort wederom taart eten! Wel, de dames zullen de gelegenheid om de Conquistador nogmaals te omhelzen met beide handen aangrijpen.

Unicia

En het hield maar niet op, met afscheid nemen. Diezelfde vrijdag nam ook Unicia afscheid, echter niet van Kodela, maar van Sql Integrator. Nu heeft ons bedrijf de plezierige gewoonte om in zo'n geval voor de afscheidnemer een borrel te organiseren, waarbij ook nog een kado wordt aangeboden. Tja, afscheid hoort nu eenmaal bij de cyclus van een dienstverband en Casa vindt het een goede zaak dat dit op een dergelijke wijze gebeurt. Heel wat aangenamer dan bij sommige andere bedrijven, waar men op het moment van opzeggen onmiddellijk de buroladen mag leegmaken en vervolgens vertrekken.

Afscheid van Unicia, Sql Integrator weer wat minder aantrekkelijk...

Ook bij deze borrel was het gezellig druk en waren er een aantal vertegenwoordigers van andere bedrijven. Ja, eigenlijk zou Unicia analoog aan Walter wel Conquistadora genoemd mogen worden, want ditmaal waren het vooral mannen die op kwamen dagen...

Eerste zwemles Luchiano

Reeds lange tijd spelen Lucy en de Spider met de gedachte om Luchiano op zwemles te doen. Immers, indien men op een klein eiland woont, moet men wel kunnen zwemmen! Luchiano vond het altijd wel best, maar toen het moment dan eindelijk daar was had de kleine held plotseling geen zin meer. 'Nee, ik wil niet op zwemles! Als ik vier jaar ben, dan wil ik op zwemles!' Ja, ja, leer de Spider de kleine man kennen: als hij vier is wil hij pas als hij vijf wordt, enzovoorts.

Luchiano met veel floating devices en tante Hetty

Maar zijn tijd was nu gekomen, Willy heeft op dezelfde plaats in drie maanden leren zwemmen en ging nu verder om een diploma te halen. Dus reden wij op zaterdag om negen uur in de ochtend achter Nick aan naar het zwembad. Luchiano wilde niet uit de auto komen. Nadat hij er door de Spider hoogstpersoonlijk uitgetrokken was, wilde hij zich niet uitkleden en daarna wilde hij het zwembad niet in. De zwemjuffrouw, tante Hetty, wist echter in een mum van tijd zijn vertrouwen te winnen. Met voldoende floating devices, bandjes om de armen, blokjes om de romp en een plankje voor in de handen, zwom het varken al vlug zijn rondjes. Even later haalde tante Hetty het plankje weg, opgewonden ging de kleine man verder. Hij kreeg er zowaar plezier in en deed ook de beenslag al best goed, tenminste op bepaalde momenten. Al met al was de eerste les een succes, en dus mogen Lucy en de CasaSpider voortaan zaterdags om 08:15 uur hun bed uitkomen.

Walter (2)

De Spiderfamilie had zaterdag nog een belangrijke opdracht. Er moesten foto's op locatie gemaakt worden. Waarvan dan wel? Nou, dat is een heel verhaal. Collega Anoniem J. belt de Spider nog wel eens in verband met DBA-zaken. In een van die gesprekken liet hij weten dat hij nog wel een leuk verhaal voor de Website wist,  maar dat zou hij nog wel mailen. Maar eerst een situatie-foto...

CasaSpider op locatie...

Hmm, wat kan dat nu zijn, is toch een vrij saai plaatje... Let echter op het bedriegelijke heuveltje en de houten plankjes. Wel, Anoniem J. hield woord en mailde het volgende verhaaltje...

Komt ie, ( leuk voor je site zonder dat Walter het weet, dus ssshhhhh of als hij naast je staat --> wegsturen........)

Marleen en Carlos reden in hun autootje rustig vanuit Otrabanda richting de ringweg. Ik geloof dat de bewuste weg de pater of frater ........... weg heet. Je kunt daar komen door vanuit Palu Blancu de ring te volgen richting de brug en dan bij de eerste stoplichten rechts te gaan. Dit is zo'n tussenweggetje waarbij je aan het einde zo'n rare kruising hebt. Ik ben erg duidelijk maar het is wel van belang.

Zij kwamen dus uit de andere richting en vlak voor de stoplichten om de ring op te gaan zagen zij aan hun rechterhand een stukje braakliggend terrein met ergens daarop een heuveltje aarde waarop een auto aan het balanceren was. Marleen en Carlos keken er elkaar aan en zeiden: Jesus, dit zou echt iets voor Walter zijn ( maar dan op zijn Engels ). Waarop Carlos zei: Walter heeft toch ook zo'n zandkleurige Golf. Inmiddels waren ze al bij de stoplichten gearriveerd en vanwege het feit dat draaien daar niet direct mogelijk was, besloten zij een eindje verderop te keren om eventuele hulp te verlenen. Toen ze terugkwamen zagen ze duidelijk Walter die met hulp van drie andere mannen de auto van het heuveltje aan tillen waren. Het is dus typisch zo'n heuveltje waarop je met je bodemplaat blijft hangen en je wielen zweven. Omdat Walter al hulp had, besloten ze door te rijden en dat is de reden dat dit verhaal op je website kan komen zonder dat hij zelf weet dat iemand het weet.

Ik reed vanmorgen langs het heuveltje en ben even wezen kijken. Hij heeft een shortcut willen nemen omdat daar een stukje doodlopende weg is (rotonde). Feitelijke is dit het eind van de weg die langs Fort Waakzaamheid leidt ( Welgelegen of zoiets ).

Conquistador de las Mujeres maakt klein inschattingsfoutje...

Foto's van Walter zelf en zijn ongelukkige Golf had de Spider reeds. Slechts de locatie diende nog even gezocht te worden. Ter verdediging van Walter moet gezegd worden dat het een bedriegelijk heuveltje is. Echter, heel weinig mensen zouden het risico nemen om eroverheen te rijden, met een Golf tenminste. Gelukkig deed Walter dat wel.

Punda

De middag werd doorgebracht in Punda. Voor Luchiano wilden wij eenzelfde floating device met blokjes kopen als hij op zwemles aanhad. Dit bleek nog geen sinecure, geen één winkel had zo'n ding. Tevens wilde de Spider een CD-bon inwisselen, maar hij kon de betreffende winkel niet vinden en andere CD-zaken wisten ook niet waar Scat CD-store zich bevond. Hierdoor moest er nog flink rondgereden worden. Het blokjes-floating-device werd uiteindelijk gevonden bij Salas Sportshop, de CD-zaak bevond zich bij SUVEK aan de Santa Rosaweg. Helaas hadden ze daar niet veel keus, zodat de Spider de laatste CD van Manu Chao met de hit Me gustas tu moest bestellen. Dat gaat weer enige weken duren. Aan het eind van de middag gingen we bij Pleincafé Wilhemina zitten om een lekkere Trappist te gaan drinken. Helaas was Laura er niet en dan is het meteen een stuk minder met de bediening. Zo was er ook geen Westmalle bier meer. Casa nam toen maar een Leffe Dubbel en Lucy hield het bij een Duvel. Opvallend was de aanwezigheid van veel politie. Wat bleek, de binnenstad was ontruimd wegens een bommelding. Nu zijn bommeldingen aan de orde van de dag de laatste tijd. Twee jongens van 13 en 15 jaar waren reeds gearresteerd, zij konden gemakkelijk getraceerd worden door de politie, aangezien zij vanaf hun eigen mobile belden. Maar er zijn dus meer mensen die dit een leuke vorm van tijdverdrijf vinden. Waarschijnlijk is het allemaal maar een grap, maar er zal maar een of ander verdwaald ETA-lid hier op vakantie zijn... Grappig was het wel hoe Pleincafé Wilhelmina met de bommelding omging. Zij moesten namelijk ook ontruimen van de politie en kwamen keurig vragen wat wij voor de laatste ronde wilden. Nou ja, er wordt ontruimd en wel direct, of niet!

Epiloog

Rest nog te vertellen dat de Atlanta Braves drie dagen op bezoek waren bij de Chicago Cubs. Het werd een sweep, 3-0 dus. De eerste wedstrijd werd beslist door een homerun van Andruw Jones in de negende inning bij een 2-2 stand, hier werd het dus 2-3. De andere uitslagen waren 3-5 en 5-9. Atlanta staat fier aan de leiding in zijn groep, voor de Cubs dreigt nu echter de uitschakeling, dit ondanks 53 homeruns van Sammy Sosa...

Honkbal wordt overigens steeds belangrijker op TV alhier, zeker sinds de mallotige BV Eredivisie besloten heeft dat samenvattingen van voetbalwedstrijden niet meer buiten de Nederlandse grenzen uitgezonden mogen worden. Dit houdt dus in dat we hier vanaf 3 september verstoken zijn van het Sportjournaal en Studio Sport. Wat een domheid en arrogantie, zeker in tijden dat het Nederlandse voetbal naar de B-categorie is gedegradeerd!

Tot zover deze update, blijf kijken...

Hasta luego,

The CasaSpider.