Casa Nieuws 01.10.2001

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, maandag 01.10.2001 / 21:00:56
Wij schrijven maandag 1 oktober ongeveer 21:00:56. De CasaSpider heeft het ritme goed te pakken en is weer constant als een bakstenen muur. Nog even en hij gaat zich verheugen op het wekelijkse update-avondje! Waren er nog reacties de afgelopen week, ja twee. Een van Henri Koppen, die momenteel in Peru zit en beloofd heeft om uitgebreider te schrijven als hij weer terug is. Maar ja, wie inmiddels het Dagboek van Henri Koppen kent, weet dat die wel meer belooft... Kees B. vond het Dagboek overigens minder openhartig dan de Spider had doen voorspiegelen. Waarschijnlijk heeft hij de verkeerde dag gelezen.

De tweede reactie had van Henk Spaan moeten komen, maar nu weet de CasaSpider weer waarom hij deze man eigenlijk nooit heeft gemogen (Vermeeghen was leuker). Geen reactie dus, wel Casa gaat gewoon met zijn verhaal leuren bij wat dynamischere collega's van deze pseudo-intellectueel. Het programma Studio Spaan blijft overigens aardig, maar daarover straks meer.

Tanja mailde wel naar de Spider en stuurde hem allerhande fotomateriaal en een leuke button. Dit telt dus ook als reactie, waardoor het totaal toch op twee is gekomen. Het verhaal heeft de intrigerende titel Lekkere dikke benen, en gaat onder anderen over het verschil in schoonheidsbeleving tussen Antillianen en Nederlanders. Van de foto's en de button wordt in een latere fase gebruik gemaakt.

Chispita gaat naar de markt

Zoals wellicht bekend zit Luchiano op kleuterschool Chispita. Deze school wordt geleid door juffrouw Annemarie, die de oudere kinderen onder haar hoede heeft. Juffrouw Ingrid zorgt voor de kleinsten. Inmiddels zitten de kinderen van een aantal collega's van Sql Integrator op deze school: Tirso en Kiara van Karin, Willy van Nick, Max van Herman en natuurlijk Luchiano. Dit jaar staan er heel wat uitjes gepland voor de kleuters, het programma zag er zo leuk uit dat de Spider zich ook wilde opgeven.

Woensdag ging de groep naar de Drijvende Markt, ofwel de Barkjes aan de Handelskade. Hier moesten allerlei groenten en fruit gekocht worden, om de volgende dag een groentensoep van te bereiden. Casa had met Lucy afgesproken om hierbij aanwezig te zijn, om te kijken en foto's te maken. Toen hij aankwam waren de boodschappen echter al gedaan. De groep vertrok naar Otrabanda om fruitshakes (Batidos) te gaan eten.

Chispita commando's worden in de rij gedirigeerd

Aanvankelijk was Casa, zoals een goed ouder betaamt, enigszins ongerust of twee leidsters negen kinderen wel in bedwang konden houden. Wel, geloof de Spider, juffrouw Annemarie kan een veelvoud nog wel aan. Zij heeft opmerkelijk veel geduld als de kinderen in de rij moeten gaan staan. Sommigen lopen er verdwaasd weer uit, zoals Tirso, de blonde jongen links naast Luchiano. En ook de rest beweegt zich nogal ongecoördineerd, maar aan het eind ontstaat er toch iets dat op een rij lijkt.

Het was een succes, temeer daar de groentensoep de volgende dag uitstekend smaakte.

Studio Spaan (2)

Geen reactie dus van H. Spaan op het geweldige idee van de CasaSpider, jammer, jammer, jammer. Voor H. Spaan dan wel te verstaan! Gelukkig is Casa helemaal niet haatdragend en dus kijkt hij toch met plezier naar Studio Spaan. Dat komt dan met name door het optreden van de twee parodisten Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten. Vooral de laatste is bijzonder leuk als Harry van Raaij, voorzitter van PSV. In de laatste uitzending trad hij op met Erik Gerets (Erik van Muiswinkel). Thema waren de protesten van PSV m.b.t. de -verloren- wedstrijden tegen Nantes en NAC. In een perfecte imitatie betoogde Van Raaij dat hij spijt had van die protesten, het protest tegen Nantes had zo lang geduurd dat de UEFA nu de wedstrijd tegen Lazio Roma laat overspelen. Maar hij wil wel middels een protest de -verloren- wedstrijd tegen Heerenveen laten overspelen. 'Waarom dat dan, daar is toch niets gebeurd?', vroeg Henk Spaan. 'Heeft u dan niet gezien wat ze bij NAC allemaal op het veld hebben gegooid?', antwoordde van Raaij. 'Maar die wedstrijd werd later gespeeld dan Heerenveen-PSV!', aldus Spaan. Van Raaij gaf aan dat PSV'ers gevoelige jongens zijn die hier toch mee zitten, zo moesten er nog meer wedstrijden worden overgespeeld, met als klapper de -verloren- WK finale tegen Argentinie in 1978 waartegen nu protest aangetekend gaat worden, daar hadden de PSV'ers ook heel veel last van gehad, zeker Willy van de Kerkhof, die toevallig net 50 was geworden. 'O', zei Gerets, 'ik dacht dat René juist 50 was geworden'.

Over anecdotes gesproken. Vanavond was de CasaSpider aan het voorlezen bij Luchiano. Aan het eind worden er wat versjes en liedjes doorgenomen. Voor de afwisseling deed Casa dit met een hoge stem.
Dat stond Luchiano niet zo aan: 'Nee, niet zo, zo praat je als een vrouw!'.
CasaSpider: 'O, hoe moet ik het dan zeggen?'
Luchiano: 'Als een mens!'
Ja, het zit er al vroeg in, mensen...

Afscheid van Tais

 

Eind juni van dit jaar kwam Tais voor de tweede maal uit Brazilie naar Curacao. Om een of andere duistere reden is het eenvoudiger om op een klein eilandje met 140.000 mensen een baan voor haar te vinden dan in Sao Paulo met zijn meer dan 12 miljoen mensen. Wat maakt het uit, Tais was zeer welkom, zeker gezien het feit dat Casa in juli de gehele maand op vakantie was. En bovendien is het gewoon een aardige vrouw (meid staat zo ordinair). Toen Casa in augustus terugkwam van zijn vakantie, zag hij dat Tais een hoop dingen zelfstandig kon oppakken, daar had hij dus geen omkijken naar. Aanvankelijk zou Tais voor een week of zes komen, dit werd met wederzijds goedvinden al snel verlengd naar drie maanden. Maar ook aan drie maanden komt een einde en dat was afgelopen vrijdag.

Afscheid wordt bij Sql Integrator Curacao genomen met een borrel op Head Quarters, wat de Spider betreft een prima manier. Het was een gezellig afscheid, voor zover een afscheid dan gezellig kan zijn natuurlijk. Uiteraard moest de Spider als Teamleader van het SWOT-team nog even speechen, maar zelfs dat kon Tais' humeur niet bederven.

Tais heeft op Curacao een heleboel dingen meegemaakt en zich goed aangepast. Een van de dingen die op het moment zelf bepaald niet leuk zijn, maar achteraf wel, is het feit dat zij na een avondje stappen bij De Heeren ontdekte dat alle vier wielen van haar Toyota Yaris gestolen waren.

CasaSpider bekijkt het publiek eens achterdochtig
Rode ogen van ontroering... Voor diegenen die wel eens op de Nedstat-button drukken, dat is die lichtblauwe knop onder de Jumping Spider, wel, daar kan men de statistische gegevens van deze website bekijken. Zo kan men bijvoorbeeld zien waar de bezoekers vandaan komen. Sinds de aanwezigheid van Tais is Brazilie op de landenranglijst flink gestegen, zij heeft daar dus vele fans, die nu waarschijnlijk weer gaan afhaken...

En de CasaSpider moet bekennen als hij haar zo ziet lachen op de linker foto, dat hij haar toch wel een beetje mist. Zeker vandaag, want hij zat nu helemaal alleen in zijn kamertje, aangezien Tais' vervanger Paul helaas is geveld door nekklachten.

Well Tais, if you accidently are reading these lines: the CasaSpider wishes you the best luck in Brazil, and really hopes to see you back sometime. And... watch your wheels... :-)

About talking English, it's a funny thing that a lot of people, not only the Spider, start talking English when entering the DBA-room. I think this is proof enough that Tais made a big impression, don't you think so?

Zwemles #4

Zaterdagochtend hadden Lucy en de Spider het niet gemakkelijk om om 08:15 AM op te staan, gezien de borrel van vrijdag. Toch moest het, want Luchiano had zwemles nummer vier. Bij aankomst vertelde Tante Hetty trots dat zij de website gelezen en de passages over de zwemles zelfstandig gevonden had. En zij vond het nog leuk ook, gevolg was wel dat zij Luchiano even later Spider noemde, maar dat kan geen kwaad, integendeel!

Tante Hetty: Buigen, Open, Sluiten

Tante Hetty is vooral sterk in het motiveren van de pupillen om door te gaan. Na drie rondjes heeft Luchiano er meestal wel genoeg van, van dat zwemmen. De Spider heeft dan de neiging om in discussie te gaan met het varken of zelfs om enigszins gepikeerd te raken. Ja, Casa weet ook wel dat dat niet de manier is, maar hij is ook maar een mens. Deels door Tante Hetty, die dan gewoon Luchiano zijn arm optilt en zogenaamd benzine in zijn oksel doet waarna hij weer twee rondjes verder zwemt, maar deels ook door een moeder die rechts van de CasaSpider zat en haar dochter als een ware kampbeul toeschreeuwde, compleet met allerlei dreigementen dat zij nooit meer met haar vriendinnetje zou mogen spelen als zij die rondjes niet zwom, kwam het gezonde verstand bij de Spider weer bovendrijven en begreep hij dat dit de weg niet was. Leuk eigenlijk hoe men zowel van positieve als negatieve voorbeelden veel kan leren. Nu moet het geleerde alleen nog in de praktijk worden gebracht.

Om 10:00 uur kwam collega Nick met zoon Willy aanzetten, een stuk slimmer natuurlijk dan de CasaSpider. Als men moe is op zaterdagochtend kan men ook om 10:00 uur komen, of zelfs op zondag! Achteraf was de Spider toch wel blij dat hij zijn ritme vastgehouden heeft, discipline is bijzonder belangrijk tenslotte!

CasaCar start niet

Na de zwemles werd er thuis wat gegeten en daarna doken de Spidertjes snel weer even het bed in. Geef ze eens ongelijk, maar even later wilde Casa toch naar het strand. Dus werden de spullen gepakt en klom de familie in de CasaCar, nog steeds zijnde de blauwe Volkswagen Golf. Maar wat gebeurde er, hij wilde niet starten. Hoe de Spider het ook probeerde, er gebeurde helemaal niets. Nu was dit al eens eerder gebeurd, in april of mei. Het garagebedrijf Uralco kende het euvel, een defecte contactslotcylinder. Helaas had men die dingen niet op voorraad, na een week of twee zou Casa gebeld worden. Dit moet nog gebeuren. Affijn, in allerijl werd via Kees B., Paul v.d. H. en Tais S. getracht een andere auto te regelen. Uiteindelijk was afgesproken dat Paul de Spider om 15:30 zou ophalen om naar Tais te gaan, alwaar Casa haar auto, eigenlijk die van Walter dus, zou kunnen ophalen. Net toen dit allemaal geregeld was, probeerde de CasaSpider het nog één keer en zowaar, de auto startte weer!

Een zaterdag zonder strand?

Toch heeft er een kleine vertrouwensbreuk plaatsgevonden tussen de CasaSpider en de Golf. Waar is de Duitse Degelijkheid gebleven, waarschijnlijk ergens in Mexico, want daar is de CasaCar gefabriceerd. Misschien moet men gewoon wennen aan een dergelijke onbetrouwbaarheid, immers, hoort men Diamond Piet ooit klagen als zijn Alfa het voor de zoveelste keer heeft begeven? Het zal wel een kwestie van wennen zijn, al snakt de Spider nu toch naar een nieuwe Toyota, daar heeft men echt nooit narigheid mee.

Achteraf viel alles dus wel mee, wij zijn naar het strand geweest en daarna nog naar Punda, natuurlijk om een nieuwe voorraad sigaren in te slaan en wat Duvel en Trappist te drinken bij Pleincafé Wilhelmina, waar wij helaas al een hele tijd verstoken zijn van Casa's favoriete serveerster Laura. Voordeel was nu wel dat men ANG 14,= te weinig op de rekening zette, maar Casa had een van zijn eerlijkheidsbuien en meldde de vergissing netjes. Eerlijk duurt het langst, toch?

Volleybalwedstrijden op Daaibooibaai

Zondagochtend moesten de boodschappen nog gedaan worden, omdat het verblijf op het terras zaterdagmiddag wat uitliep. En daarna stond het volleybaltournooi op de agenda. Dit volleybaltournooi beslaat enige weken, iedere keer op een ander strand. De eerste week hebben de Spiders gemist wegens bezoek aan de Dierentuin. Maar nu waren wij present, om ongeveer 15:00 uur dan. Sql Integrator moest drie wedstrijden spelen, de laatste om 15:55, dus we hadden dus tijd genoeg. Niet dus! In tegenstelling tot alle andere activiteiten op Curacao beginnen volleybalwedstrijden hier categorisch te vroeg, een vreemde gewaarwording. Gelukkig konden wij de laatste punten nog meepakken. Voor het resultaat hadden we niet hoeven komen, van de drie wedstrijden werd er niet één door Sql Integrator gewonnen! De eerste werd op schlemielige wijze verloren: er waren slechts twee man van ons team paraat, elf uur is natuurlijk ook wel erg vroeg...

Dik Hendriks etaleert een van zijn vele kunsten

De derde wedstrijd was tegen Aqualectra, voorheen Kodela, het bedrijf dat al zes jaar de thuisbasis van de CasaSpider is. En ook in deze wedstrijd had Sql Integrator niet veel kans. Dit kan nooit aan supertalent Dik Hendriks hebben gelegen. Deze man valt zodanig op door zijn superieure anatomische hoogstandjes (zie foto), dat hij haast in zijn eentje de tegenstander had moeten kunnen oprollen. Het lag dus aan zijn medespelers.

Het Sql Integrator publiek is er stil van...

Zelfs de aanmoedigingen van coach Angela links hierboven, detailfoto op verzoek beschikbaar, mochten niet baten en Sql Integrator werd naar een kansloze nederlaag gespeeld. Overigens betreft het hier wel een tournooi van Amstel, dezelfden dus als die van de Champions League! Alleen betreft het hier de Bright versie, een smaak van bier die door de Spider nog het beste omschreven wordt als uilenzeik. Na het volleyballen was er gelegenheid om rustig wat te zwemmen, te drinken en te spelen, dat laatste voor de kinderen dan. En zo werd het toch een bijzonder aangename middag. Sql Integrator collega Frank is sinds enige tijd voor de tweede maal op het eiland, uiteraard vergezeld van Elly en hun kinderen Kristi en Dan. Kristi is ruim vier jaar en een geheime liefde van Luchiano. Hij vindt haar echt leuk en is dus verlegen. Ook zondag durfde hij nog niet echt, maar op een bepaald moment moest het dan toch gebeuren. Luchiano deed een handdoek over zijn hoofd en ging naar Kristi toe, die druk aan het spelen was met haar vriendin Rochelle. Niet echt een aan te raden versiertruc, maar Kristi vatte het sportief op en hielp de aankomende Casanova een handje door ook een handdoek over haar hoofd te doen. Het werd bijna een rage!

Handdoeken om de toenadering gemakkelijker te maken

Na een beetje zonnen, wat zwemmen in de heldere zee en wat biertjes met Ino en Bente, en later ook Kees, begonnen de geuren van de barbeque van de buren effect te sorteren. Iedereen kreeg honger, jammer genoeg hadden de buren daar maling aan. Na bier op het strand wil men vlees en geen dingen als rijst. Helaas hadden wij thuis rijst met groenten-/gehaktschotel, maar ja dat is wel weer beter voor Casa's dieet. En met Lucy's pica (soort sambal) die zij zelf maakt met onze blender valt het nog best te eten.

Cubs en Braves

Al enige tijd heeft de Spider niets meer geschreven over het Amerikaanse Baseball en dan met name niet over de Chicago Cubs en de Atlanta Braves. Wel, het is niet alles goud wat er blinkt. De Cubs kunnen het wel schudden, zij halen de play-offs niet meer, ondanks dat Sammy Sosa uit de Dominicaanse Republiek reeds 59 homeruns geslagen heeft. Helaas is baseball een teamsport. De Cubs staan nu derde in hun divisie, zes games achter de nummer 1,  Houston.

De Atlanta Braves doen het iets beter, zij staan eerste in de National League, Eastern Divison, twee games voor Philadelphia. Andruw Jones uit Curacao staat op 34 homeruns. Juist nu moeten de Braves drie wedstrijden tegen Philadelphia afwerken, waarschijnlijk de beslissing voor het kampioenschap van de divisie. Over homeruns gesproken, op dit moment is Barry Bonds van de San Francisco Giants de grote man, hij heeft er dit seizoen al 69 achter zijn naam staan en 70 is het record van Marc Mc. Gwyre. Het is haast zeker dat dit record wordt gebroken, wanneer is de vraag...

Antwoorden op alle vragen m.b.t. baseball kunt u uiteraard lezen op deze site. En geloof de Spider, baseball is eigenlijk een stuk leuker dan de vermaledijde BV Eredivisie, dat stelletje bekrompen malloten!

Het is weer mooi geweest, de update zit erop, maar.... men weet maar nooit: blijf dus kijken!

CasaSpider.

Wij schrijven maandag 24 september 2001 ongeveer 20:39:48. Vandaag openen wij met Tanja! Er zijn slechtere openingen te bedenken dacht de Spider zo. Tanja is in een productieve bui, de voortgang is voor de komende drie weken veiliggesteld, menig lezer zal dus nu een zucht van verlichting slaan. Niets is immers zo ergerlijk als dat men net lekker aan iets begint te wennen en dan wordt het ineens abrupt weer afgepakt. De CasaSpider komt hier later nog op terug... Het verhaal van deze week heet Het ligt niet aan jou... Had de titel van André Hazes' nieuwste smartlap kunnen zijn, maar zo erg is het gelukkig niet.
Er is nog een tweede reden voor deze opening. Een van Casa's drie (3!!!) zussen, Pascale, stuurde hem laatst een mailtje, hieronder een stukje hieruit:

Tanja's stukjes zijn ook leuk, al vond ik de eerste alinea van het stukje over 'stampertje' wel wat wazig. Je schrijft dat iedereen haar een mailtje moet sturen, maar waar staat dan haar mailadres? ik vond het niet, dus als jij even door wilt geven dat ik het leuk vond, dan is het ook goed. Maar ik wil natuurlijk wel graag weten wat zij doet, als ze cursussen 'projectmatig werken' geeft. Wat doet ze? aha.Kan ik ook bij haar op cursus?

Zo ziet men maar weer, iets wat voor de een heel duidelijk is, kan de ander niet vinden. Het ligt dan voor de hand om de schuld te geven aan degene die 'het' niet kon vinden, daar doet de Spider echter niet aan mee, neen, dan had hij het maar duidelijker moeten maken! Hier een kleine gebruiksaanwijzing: ga naar Tanja's pagina, voor de goede orde, dit is de pagina waar haar laatste verhaal op staat. Indien men deze pagina bekijkt, dan ziet men rechts duidelijk de foto van Tanja en ongeveer 15 centimeter links van haar staat een toch redelijk grote brievenbus met een label dat zegt 'Email'. Indien men hierop klikt, wordt automatisch uw email-client geopend en kunt u starten met schrijven! Om het zijn zus nog gemakkelijker te maken, staat er vanaf heden een extra link naast bovengenoemde brievenbus met de tekst Mail Tanja, Mail Tanja! Leuker kunnen we het niet meer maken, gemakkelijker ook niet. Als Tanja nu nog geen mail krijgt, dan ligt het toch zeker niet aan de CasaSpider.

Tijd voor een plaatje. Vrijdag zou in TMF een beslissingsmatch plaatsvinden tussen Twan en Vijannie enerzijds en Lucy en de Spider aan de andere kant. De tegenstanders kwamen niet opdagen en dus zijn wij nu Caribisch kampioen, eerlijk is vals! Casa vindt het bijzonder prettig om op de vrijdagavond sportief bezig te zijn, dat is weer eens wat anders dan al dat gehappy-hour.

De nieuwe Blomdahl?

De vastigheid die Casa jaren geleden had, toen de befaamde Royal Red Pool Lounge nog bestond, komt langzaam weer terug. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij gewoon geluk had, net als bijvoorbeeld Ajax. Luchiano heeft al veel plezier in het biljarten, dat is soms wat lastig, want hij wil iedere stoot aan slag. Weinigen weten dit, maar de Spider kan niet zo heel erg goed tegen zijn verlies en dat stond zo toch bijna te gebeuren. En Lucy gooide natuurlijk alle wapens in de strijd...

Lucy heeft talent voor kroegsporten

Iets heel anders. Veel mensen, vooral vrouwen, zijn continue op dieet. En ondanks dat het onderhand toch wel duidelijk moet zijn dat afvallen slechts kan geschieden door te matigen met eten en daarbij ook nog te bewegen zijn er nog steeds veel mensen, vooral vrouwen, die deze moeite graag willen afkopen. Trilbanden, een buigveertje, of nog erger magische pillen moeten in liefst zo kort mogelijke tijd datgene bewerkstelligen waarvoor men geen moeite wil doen. Casa is hier altijd een tegenstander van geweest, eigenlijk vooral nog omdat op deze wijze allerlei mensen die op een gemakkelijke manier geld willen verdienen geholpen worden. Maar ja, tegenstander zijn is een ding, de Spider is de beroerdste niet en daarom gaat hij u nu inwijden in een nieuw, revolutionair en zeer geheim dieet. Hij heeft het namelijk zelf uitgevonden en... het werkt! Wat doen veel mensen 's avonds, als zij voor de TV hangen of een boek lezen? Ze krijgen honger en als men eenmaal begint naar de koelkast te lopen of een zak chips opent is het eind zoek. Wel, de Spider rookt tegenwoordig iedere avond een flinke sigaar, dat is echt ongelofelijk! Niet alleen hoeft men dan niets meer te eten, neen, men hoeft ook geen (sterke) drank meer, en toch gaat men compleet uit de bol! En het leuke is, het wordt steeds erger! Vooral in combinatie met een tomatensap met tobasco en peper, zodoende krijgt men nog vitaminen binnen ook. Probeer het eens en mail de resultaten aan de CasaSpider.

Lucy met Balmoral en Duvel

Ook Lucy doet driftig mee aan het CasaDieet. Het flesje Duvel hoort niet noodzakelijkerwijs bij dit dieet, maar is meer een gewoonte als we even bij Pleincafé Wilhelmina gaan zitten. Onze Belgische vriend waar wij veel te weinig van horen, Wim Jans (geef even je webadres door!), is hier ooit eens mee begonnen, maar dat is niet zo gek want dat is een Belg. Overigens hield de man uiterst rechts op de foto, gezegend met een flinke buik, een betoog over dieten tegen zijn twee companen. Het kwam erop neer dat op zijn leeftijd een dieet niet meer helpt: 'Kijk, als ik een tijd echt niets meer eet, dan gebeurt er toch niets!' Tja, iets wat in 30 jaren bijelkaar gesprokkeld is breekt men niet in één, twee weken af, wilde de Spider hem nog toevoegen...

Uitzicht op de haven vanaf Fort Nassau

Zondag was de start van een beach-volleybal tournooi. Dit tournooi vindt plaats op een aantal zondagen, steeds op een ander strand. Sql Integrator is een van de deelnemende partijen. De CasaSpider wilde eigenlijk foto's maken van dit spectakel, helaas waren we wat laat die zondagmiddag. En bovendien bleek achteraf dat de wedstrijd van Sql Integrator een half uur vroeger gespeeld werd dan gepland, waardoor een aantal fans achter het net viste. Volgende week zijn er twee wedstrijden op Daaibooi, dan zijn de Spiders zeker van de partij. Nu moesten we iets anders verzinnen en reden eerst naar Fort Nassau...

Ze schijnen een lekkere cactussoep te koken, daar bij Fort Nassau...

Fort Nassau is al sinds jaren een van de toprestaurants op Curacao, prachtig hoog gelegen op een soort rots. Helaas is het ook een van de duurdere restaurants, zo niet het duurste. Ach, bij Hans en Frietje en Kentucky Fried Chicken kan men ook best lekker eten hoor... Lucy nam nog twee stekjes van cactussen mee en werd daar meteen voor gestraft, drie gemene stekels bleven onder haar nagel of daar ergens in de buurt steken. Op dit moment staan ze in onze tuin, eens kijken of ze net zo groot worden als de cactussen op de foto.

Na Fort Nassau zijn we meteen doorgereden naar de Dierentuin. We hadden Luchiano's fietsje meegenomen, daar kon hij naar hartelust mee rondrijden. Lucy vindt de Dierentuin vrij duf, zij kent er inmiddels alle dieren. Casa heeft hier geen last van want hij kan geen gezichten onthouden. Favoriete onderdelen bij een bezoek zijn altijd de de bavianen, waar het dominante mannetje nogal de pest heeft aan de Spider, maar hij is Lucy's favoriet. Verder de krokodil, die eigenlijk slechts een kaaiman is en al sinds maanden (jaren?) niet meer beweegt, de waterschildpadden die altijd honger hebben, het paard en de ezels, de papagaaien die het brood ontzettend voorzichtig uit je hand eten en natuurlijk de varkens...

Luchiano wilde geen 'whiskey' zeggen...

Varkens zijn zeer koddige dieren, toch. De CasaSpider maakte een mpeg-movie van deze varkentjes en zei bij wijze van grap dat het de familie Nijhuis betrof. Luchiano protesteerde, maar Lucy reageerde meteen enthousiast. Zij maakte een klein sprongetje om zogenaamd naar de varkens toe te springen, deze schrokken hier echter zodanig van dat zijn binnen de kortste keren allemaal door het gaatje boven op de foto verdwenen waren, erg grappig. De varkentjes hierboven zijn normale varkens, links van hun zitten de stekelvarkens. En welk een gelijkenis vertonen deze met de Spider!

Dsc00535.jpg (37809 bytes)

Het sterrenbeeld van de Spider is Stier en hij is hier trots op. De stier is immers een sterk dier en behoort hierdoor, volgens Casa's theorie, tot de sterke sterrenbeelden, net als bijvoorbeeld de Leeuw en de Schorpioen. Zwak zijn de Maagd, Tweelingen, Kreeft, Vissen, Waterman, Weegschaal en ertussenin zitten de Ram, Steenbok en Boogschutter. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Helaas, helaas, helaas zijn er ook nog meer dan een miljard Chinezen op deze Aarde en die hebben een heel andere horoscoop. Nu wil het toeval dat de CasaSpider, God betere het, bij de Chinezen een Zwijn is! Karaktereigenschap is dat het Zwijn wel trouw is, maar ook ietwat dom. Nou, daar kan men het mee doen! Gelukkig is Casa geen Chinees...

Kapsel van de CasaSpider wordt een rage onder varkens!

Laatst keek de Spider naar een uitzending van BVN (Beste Van Nederland). Dit is een omroep, gelieerd aan de Wereldomroep, die televisie-uitzendingen uit Nederland selecteert en vervolgens wereldwijd uitzendt. Dit ten behoeve van Nederlanders die in den vreemde wonen en op de hoogte willen blijven van wat er in Nederland gebeurt. De uitzending waar Casa naar keek was Studio Spaan. Van nature is hij geen fan van Henk Spaan, maar toch, het is geen slecht programma. Te gast was Harry van Raaij, voorzitter van PSV. Alle mensen wat een draaier is dat. Zoals misschien bekend heeft PSV voor de Champions League op dinsdag 11 september uit tegen FC Nantes verloren met 4-1. Het was de dag van de laffe aanval op de WTC-torens. Natuurlijk had de UEFA alle wedstrijden meteen moeten afgelasten, zoals op woensdag wel gebeurde. Harry van Raaij schijnt gevraagd te hebben aan de voorzitter van FC Nantes om de wedstrijd niet door te laten gaan, maar deze antwoordde dat dat niets zou veranderen aan de situatie in New York. Ja, zo lust de Spider er nog wel eentje. Affijn, PSV speelde toch, maar diende later een verzoek in om alle wedstrijden van dinsdag over te laten spelen, uiteraard niet omdat men verloren had. Allerlei dubieuze argumenten werden hierbij gehaald, onder andere dat Fransen toch niet zo begaan waren met de rest van de wereld als wij Nederlanders. Dit uitte zich bijvoorbeeld hierin dat men Fransen had zien zingen en dansen. Henk Spaan confronteerde Harry van Raaij in zijn programma met een uitspraak van Ronald Waterreus, die een aantal teamgenoten had zien lachen en grapjes maken. 'Ja', zei Van Raaij, 'dat had Waterreus nooit zo mogen zeggen, iedereen uit nu eenmaal zijn verdriet op zijn eigen manier!' En geldt dat dan soms niet voor de Fransen? Wel, de voorzitter van PSV zag volgens Casa ook wel in dat hij niet zo slim bezig was geweest, want ineens ontkende hij onder protest gespeeld te hebben en tenslotte sprak hij, enigszins laat, de enig ware woorden: 'Ik moet het mezelf aanrekenen, want we hadden gewoon niet moeten spelen en de consequenties moeten nemen'. Inderdaad, daar heeft de CasaSpider niets aan toe te voegen.

Aan het begin van deze update schreef de CasaSpider dat het heel erg is als men aan bepaalde zaken gewend is en dit later wordt afgenomen. Welnu, in hetzelfde programma van Henk Spaan werd Casa hieraan herinnerd. Sinds september ontberen wij op Curacao, maar ook de rest van de wereld buiten Nederland, de samenvattingen ja u leest het goed de samenvattingen van het Nederlandse voetbal! Dus niet de live-uitzendingen, neen, de samenvattingen! Vroeger waren de toppers uit de eredivisie een happening op Curacao, vele mensen togen naar bepaalde café's zoals eerder genoemde Royal Red Pool Lounge om live deze wedstrijden te bekijken. Door het tijdsverschil ontstond een extra dimensie, als men al om 9 uur aanwezig moet zijn, omdat de wedstrijd in Nederland om 15:00 uur begint, lekker aan het bier de favoriete club fanatiek aanmoedigen. Dit plezier is al vrij snel ontnomen, aangezien Canal+ of hoe het ook mag heten exclusief de rechten op live-uitzendingen heeft. Hier kon de Spider nog wel vrede mee hebben, maar nu hebben de burocratische geldwolven van de BV Eredivisie bedacht dat men de rechten van samenvattingen in het buitenland via Internet wil gaan verkopen. Het is dus verboden om deze samenvattingen nog uit te zenden, welk een onrechtvaardigheid. En het is natuurlijk compleet van de gekke, in het licht bezien van Ierland-Nederland, na welke wedstrijd Nederland voorlopig definitief in de B-categorie van het Wereldvoetbal is terechtgekomen. En dat wedstrijden van CF Barcelona en Celtic, beiden Champions League, gewoon live te aanschouwen zijn. Hmmm, als de Spider dit zo opschrijft stijgt zijn bloeddruk weer tot grote hoogten. Affijn, een tussenstapje. Vroeger ergerde Casa zich ook reeds aan allerlei onrecht. Altijd riep hij dan uit: 'Hier ga ik een brief over schrijven!' en vervolgens deed hij dat nooit, want de volgende dag was hij al wat bedaard en verder was hij eigenlijk domweg te lui om een brief te schrijven en die ook nog eens op de post te doen. Met Internet en email is de drempel echter flink verlaagd. En dus heeft de CasaSpider een lange email geschreven aan Henk Spaan met het verzoek om de handen ineen te slaan: Henk een mooi thema voor zijn programma en Curacao en de rest van de wereld weer samenvattingen van het eredivisie voetbal, mooier kan het toch niet? De Spider zei al tegen Lucy dat zij er rekening mee moest houden dat hij de komende tijd wel eens naar Nederland zou moeten, om in drie, vier televisie-uitzendingen te verschijnen. Maar zij lachtte slechts luid en zei dat Casa maar niet meer zoveel sigaren moest roken. Nou ja zeg, het hoort toch zo te zijn dat de vrouw vierkant achter de man staat, of niet soms... Jammer genoeg heeft de Spider nog geen antwoord van Henk Spaan mogen ontvangen, bij deze geeft hij Henk echter het volgende advies: 'Wacht niet te lang, anders gaat het aan je neus voorbij en dan heb je spijt!'. U wordt op de hoogte gehouden.

Nog een persoonlijke noot. De CasaSpider vindt het zelf nogal leuk om dagboeken te lezen, verhalen die dus echt zijn gebeurd. Helaas zijn er niet zo gek veel mensen die hun belevenissen op het web zetten. Laatst vond hij er echter weer een, het is Henri Koppen. Henri is bijna 30, net zo oud als de Spider dus... :-) En er zijn veel meer raakvlakken. Gelukkig zijn er ook de nodige verschillen, zo plaatst Henri in zijn dagboek haast geen foto's, van de andere kant is hij veel openhartiger dan Casa. Dat is best leuk om te lezen, probeer het maar eens. De website van Henri wordt bij deze opgenomen in de links van de CasaSpider.

Tot zover de update van deze week, blijf kijken onder het motto Men weet maar nooit! Als afsluiter nog een foto van Lucy's favoriete baviaan. Deze wil altijd de baas spelen en al het brood dat wij in zijn kooi gooien opeten. Casa geeft zijn brood echter altijd aan de andere baviaantjes, dit tot groot ongenoegen van deze aap. Op zich natuurlijk wel een leuk thema: moet/mag men de natuurlijke verhoudingen op deze wijze verstoren? De CasaSpider denkt van niet maar doet het altijd toch...

Lucy's favoriete baviaan

Hasta luego,

The CasaSpider.