Casa Nieuws 15.10.2001

 

Update #02, 16.10.2001 / 20:13:56
Een snelle update! De CasaSpider was gisteren vergeten te vermelden dat de foto's van het Beachvolleybaltournooi op Playa Lagun in het Pictures Menu staan. Vers van de pers op het Baseball-front -als men daar tenminste niet doodmoe van wordt- hebben de Atlanta Braves hun eerste wedstrijd in de finale om het kampioenschap van de National League met 0-2 verloren van de Arizona Diamondbacks. Jammer, maar helaas.

Update #01, 15.10.2001 / 21:48:36
Wij schrijven maandag 15 oktober 2001, ongeveer 21:48:36. Deze update is iets nieuws in methoden en technieken m.b.t. het schrijven, de CasaSpider noemt het zelf RealWrite ™. Op de achtergrond klinkt nostalgie, J.J. Cale met de prachtige CD Naturally. Maar rechts van de Spider gebeurt het: Major League Baseball. De play-offs van de World Series zijn in volle gang en vandaag vallen er beslissingen. Op dit moment spelen de New York Yankees tegen de Oakland Athletics de halve finale van de American League. Het betreft een Best-Of-Five en de stand is 2-2. In deze laatste en dus beslissende wedstrijd is het nu 3-2 voor New York na drie innings. U wordt op de hoogte gehouden!

Tanja!

Een van de populairste rubrieken van deze site is inmiddels de wekelijkse column van Tanja! Deze week wederom een verhaal over de man/vrouw relatie. Zou Tanja's inspiratie op dit gebied nooit opdrogen? De Spider denkt van niet. Toch wacht hij inmiddels met smart op een nieuwe lading verhalen, want dit is het laatste verhaal uit de voorraad, lees je mee Tanja?

Paul

Even wat minder goed nieuws, dat gelukkig toch met een positieve toon eindigt. Sinds een half jaartje heeft Sql Integrator versterking in de persoon van Paul van den Hout. Hij is gekomen als DBA, en daarmee automatisch lid van het SWOT team geworden. In de maanden juli, augustus en september is hij even ontwikkelaar geweest, aangezien Tais -the lady from Brazil- de DBA-taken waarnam. Na Tais' vertrek was het de bedoeling dat Paul en de CasaSpider gezamenlijk het database- en systeem-beheer bij Aqualectra Distribution gingen doen.

Paul van den Hout, binnenkort weer als DBA te bezichtigen

Helaas heeft Paul nogal ernstig last van zijn nek en rug gekregen. Hij had hier al een tijdje last van, maar de nekslag (...) werd toch wel gegeven door wederom een reparatie aan zijn Chrysler LeBaron Cabriolet. Hierna kon Paul niet meer zitten, nauwelijks lopen, laat staan nog werken. Hij diende de dag liggend door te brengen. Wie Paul kent weet dat dat een zware beproeving is. Gelukkig is hij inventief en met een vernuftig gebouwde constructie kon hij zijn laptop toch nog bedienen.

<22:07 Tussenstand New York Yankees - Oakland Athletics na vier innings: 4-2>

Wat Casa wel enigszins bevreemdde was dat iemand die dergelijke kunstwerken in elkaar kan zetten, niet meer in staat is zich te scheren. Ach, het zal ook wel met de psychische gesteldheid te maken hebben gehad, maar Paul begon er steeds meer als een choller uit te zien. Gelukkig verbeterde de toestand gestaag en is een operatie waarschijnlijk niet nodig. En uiteraard hielp de fruitmand van Sql Integrator ook een beetje. In ieder geval is Paul weer enigszins toonbaar. Paul, beterschap gewenst door de CasaSpider!

Steve Tjon is vader

Donderdag 11 oktober om 05:40 's ochtends is Steve Tjon vader geworden van Nick Anthony Tjon. En Tessa natuurlijk moeder, niet te vergeten. Beiden vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd. Weliswaar was de kleine precies op donderdag uitgerekend, maar niets leek deze voorspelling te bevestigen. Nu is Steve een hele goede volleyballer en Sql Integrator is/was nog in de race voor een finaleplaats in het Amstel Bright Beachvolleybal tournooi. Casa zag de bui al hangen, net zondag zou hij er op Playa Lagun zeker niet bij kunnen zijn... Gelukkig zorgde Nick Anthony voor een happy-end door op tijd te komen.

Over kinderen gesproken, de CasaSpider heeft natuurlijk Luchiano. Helaas hadden wij vandaag twee aanvaringen. Allereerst lag Casa tussen de middag even op bed, toen de kleine man zijn kunsten kwam vertonen en nogal ongelukkig op de Spider terechtkwam. Een naar trekje van de Spider is dat hij dan veel te vlug boos wordt, en dat ondanks allerlei cursussen als Krauthammer. En 's avonds kwam Casa doodmoe (...) thuis van het werk en boodschappen doen, met zijn Samsonite, zijn laptop en twee tassen in zijn handen. Luchiano had de deur al opengedaan, maar hij wilde de Spider niet helpen. Nee zelfs integendeel, hij rende naar binnen en deed de deur op slot. Het is maar goed dat het nieuwe concept RealWrite ™ niet kan weergeven wat zich toen afspeelde. Een half uurtje later was de CasaSpider weer gekalmeerd en heeft hij een goed gesprek met het varken gehad.

<22:23 Top of 5th inning, New York Yankees - Oakland Athletics 4-3>

Uiteraard is het niet alleen kommer en kwel, neen, Luchiano is ook een bron van vermaak. Persoonlijk vindt Casa dat Luchiano voor een driejarige een groot gevoel voor humor heeft. Zo houdt hij wel een beetje van herhaling van liedjes en verhaaltjes, maar ook weer niet te veel. Dan gaat de kleine man improviseren. Laatst zong hij 'Berend Botje ging uitvaren, met zijn scheepje... ', maar na twee keer had hij er genoeg van en zong: 'Berend Botje ging niet uitvaren, met zijn scheepje niet naar Zuid Laren, want zijn benzine was op.'

Ook grappig was toen de Spider hem vertelde dat wij zondag naar Lagun zouden gaan. Dat vond Luchiano maar niets, hij gaat liever naar Mambo. Later zei hij: 'Lagun? Wat een gekke naam!'
Spider: 'Waarom is dat een gekke naam?'
Luchiano: 'Nou, een la dat is dat ding daar en dan is er nog la-ken. Maar La-gun dat vind ik gek!'

CasaSpider ClubPas

Vrijdag was de CasaSpider op HeadQuarters voor het twee-wekelijkse Teamleaders Overleg. Gelukkig was er wat tijd over en wat bleek, in een van onze kamers stond mooie apparatuur opgesteld om pasjes te maken. Sql Integrator ontwikkelt software om het nieuwe Curacaose rijbewijs en straks ook de vernieuwde Sedula te fabriceren. Walter van Geffen was de apparatuur aan het testen en wij maakten van de gelegenheid gebruik om de CasaSpider ClubPas te ontwikkelen.

Wordt aandeelhouder van CasaSpider Inc.!

Familieman als Casa is, is nummer 001 voor hemzelf, nummer 002 voor Lucy en nummer 003 voor Luchiano. Luchiano was maar wat blij met zijn ClubPas, Lucy had liever een creditcard gehad.

Zwemles #6

Zaterdag had Luchiano zwemles nummer zes. 's Morgens had hij voor het eerst geen zin, het was zelfs even huilen. Toch werd dit de tot nu toe meest succesvolle les. Dit kwam enigszins doordat er maar vijf of zes kinderen aanwezig waren, en Tante Hetty de helft van de tijd aan Luchiano besteedde. Ditmaal moest hij meteen beginnen zonder zijn gele zwembandjes om de armen. Hij kreeg slechts twee blokjes aan zijn handen. En al snel werden die er ook afgehaald. De basis van alles is vertrouwen. En inmiddels heeft Tante Hetty Luchiano's vertrouwen helemaal gewonnen. En dus gaat hij sneller vooruit.

Gouden duo: Tante Hetty en Luchiano

Normaliter begint het varken na twee rondjes te onderhandelen of hij al uit het zwembad mag, ditmaal bleef hij er 55 minuten zonder zeuren in. Is de nieuwe Van den Hoogenband opgestaan?

Na de zwemles moest de familie nog snel naar Aqualectra Distribution, om de net-adapter van Casa's laptop op te halen. Luchiano ging met Casa mee en zag diens buro en stoel. 'En waar is mijn stoel?', vroeg hij. Nadat Casa een stoel had aangewezen konden wij weer gaan.

CasaSpider en Luchiano verlaten Aqualectra Distribution

Beachvolleybal te Lagun

Zondagochtend moesten wij wederom vroeg uit de veren. Het Sql Integrator volleybalteam moest het om 10:30 al opnemen tegen het team van de Giro. De locatie was ditmaal Lagun, een van de meest verafgelegen stranden van Curacao, toch gauw drie kwartier rijden vanaf de Socratesstraat. Maar wij waren op tijd, dit in tegenstelling tot enige andere bezoekers en zelfs spelers. Gelukkig waren er genoeg spelers aanwezig, want de organisatie staat als zeer streng bekend. Stipt om 10:30 begon de wedstrijd, die door Sql Integrator gemakkelijk met 25-7 gewonnen werd. Steve Tjon was aanwezig, maar kon gewoon wisselen, Walter en Karin hielden de Sql-eer hoog. Een vervelend mannetje was diegene die het scorebord bediende. Toen het 24-7 was, ging Casa zijn camera vast scherpstellen op de einduitslag. Het vervelende mannetje zag dit heus wel, maar bij het winnende punt draaide hij gauw de punten weg. Bah, wat een vervelend mannetje!

Sql Integrator All Stars

Het volleyballen was afgelopen voor 11 uur, dus gingen wij maar wat zwemmen en bier drinken. Luchiano wilde persé aan Walter laten zien hoe goed hij kon zwemmen en dus gingen we met zijn drieën de zee in. Walter had ook nog een bal bij zich. In de zee bevonden zich vele voornamelijk Antilliaanse kindertjes, waaronder veel meisjes. Al snel moesten wij Walter's bal met deze kinderen delen, het was erg gezellig, maar helaas heeft Casa publicatie-verbod van Walter... :-)

Walter, Luchiano en de Spider vermaken vele kinderen op Lagun

Tja, met Walter maakt men altijd wat mee! En eigenlijk deed hij niet veel meer dan een boekje lezen op het strand, vlakbij Lucy, Luchiano en de CasaSpider. Hoe het dan gebeurt, wie weet het, maar even later komt er een schone dame naar ons toe en begint in het Spaans tegen Walter te praten. Tja, het betreft hier  nu eenmaal niet voor niets de Conquistador de las Mujeres. Helaas was Walter van zwarte band in Spaans teruggegaan naar een gele, want hij kwam er niet helemaal uit wat die dame nou precies wilde. Lucy wist dat wel, zij wilde een tattoo op een door Walter gekozen lichaamsdeel bevestigen. Alleen moest het wel hoger zijn dan zijn kont. Als beloning zou zij dan Amstel Bright gaan halen voor ons vieren, alleen moest Walter die wel betalen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

<23:03 Bottom of 6th inning, New York Yankees - Oakland Athletics 5-3 (homerun)>

Some guys have all the luck...

Affijn, om 15:30 hield Casa het wel voor gezien, de zon, de zee en het bier hadden hun werk gedaan. Nu is het afwachten of er nog een vervolg komt van het volleyballen voor Sql Integrator...

Major League Baseball

Het Baseball-stadium van de New York Yankees staat op springen, de zevende inning is zojuist begonnen met Oakland aan slag en een 5-3 stand in het voordeel van de Yankees. Zij hebben de uitschakeling in de ogen gezien, immers stonden zij met 0-2 achter in deze Best-Of-Five. Maar nu lijkt het erop dat de Yankees de finale van de American League alsnog gaan halen. De tegenstander staat al vast: de Seattle Mariners, het sterkste team van de competitie. Zij stonden ook achter (1-2) tegen de Cleveland Indians, maar wonnen het vijfde duel vandaag met 3-1.

New York Yankees!

In de Major League ging het tussen enerzijds de Atlanta Braves tegen de Houston Astros en anderzijds tussen de St. Louis Cardinals en de Arizona Diamondbacks. De Braves wonnen met 3-0 van de Astros, dat was gemakkelijk. De Cardinals en de Diamondbacks maakten er een echte thriller van gisteren. Ook hier was een vijfde, beslissende wedstrijd noodzakelijk. Na de achtste inning was het 1-1. De Cardinals waren aan slag en brachten een man op het tweede honk. Er werd echter niet gescored. Nu hadden de Diamondbacks de laatste slagbeurt, zij kregen een man op het derde honk met slechts één man uit. Het stadion explodeerde. St. Louis haalde zijn buitenvelders naar binnen, immers het had geen zin meer om in het verre veld een bal te vangen, de derde honkman zou dan toch binnenkomen. Dus moest voorkomen worden dat de bal het verre veld inging. De spanning steeg... Maar de Arizona slagman verprutste het op een vreselijke wijze, hij gaf een korte bal, de derde honkman die al twee meter los was van zijn honk ging toch lopen en werd uitgetikt. Wel kwam de slagman zelf op het tweede honk terecht. Er waren nu twee man uit. De volgende slagman sloeg een mooie honkslag en de tweede honkman rende voor zijn leven naar de thuisplaat. Ondanks een geweldige aangooi vanuit het verre veld naar de thuisplaat, redde hij het. En daarmee wonnen de Arizona Diamondbacks hun ticket naar de finale van de National League tegen de Atlanta Braves. Koude rillingen krijgt men hiervan, dit is toch geheel andere koek dan RKC-Ajax, leest u mee BV Eredivisie?

New York is op dit moment aan slag in de zevende inning, de stand is nog steeds 5-3. Even een foto ertussendoor die er helemaal niets mee te maken heeft...

Ted & Evenbeeld

Toch grappig hoe een kind op zijn vader kan lijken, niet dan? Terug naar het honkbal, klik eens op deze link. Het is de Major League website, een mooie site waar men live kan meegenieten van de wedstrijden. Alleen niet op Curacao, want hier zijn de verbindingen wat traag, maar indien men ADSL heeft, dan wordt het pas leuk!

New York Yankees Stadium De CasaSpider gaat het nog moeilijk krijgen als, vooruitlopend op de zaken, er een mogelijke finale uit komt rollen tussen de New York Yankees (American League) en de Atlanta Braves (National League). In 1996 was dat nog niet zo moeilijk, toen stonden deze teams ook in de finale. Casa was nog niet zolang op Curacao en was als enige op het eiland voor de Yankees. Alle Curacaoenaars zijn voor de Braves, aangezien Andruw Jones daar een van de sterren is. En Andruw doet het goed, ook al is Casa's favoriet diens achternaamgenoot Chipper Jones. Affijn, laten beide teams eerst maar de finale halen, voor hetzelfde geld wordt het Seattle tegen Arizona.

Afgelopen vrijdag na het biljarten tegen Twan en Vijanni (schrijft de Spider steeds verkeerd), ontstond er een discussie over de attractiviteit van het Baseball. Twan vindt voetbal toch veel leuker, volgens Casa is het zo dat men pas echt kan oordelen als men zich wat in de achtergronden verdiept. Hier op Curacao wordt men natuurlijk goed bediend, vrijwel alle wedstrijden van zowel de Braves als de Chicago Cubs zijn live te volgen en de World Series zelfs op vier zenders tegelijk. En dat ook nog op schappelijke uren. Dat is wel een voordeel ten opzichte van de Nederlanders, die qua informatie eigenlijk afhankelijk zijn van Mart Smeets.

Goed, na een halve fles tequila overdrijft men wellicht wat. De CasaSpider is echter enthousiast. Dè speler van de Yankees is Derek Jeter, een van de absolute toppers in de Major League.

Hey, we're talking RealWrite ™ en het is inmiddels 23:37 Curacao and New York time! De Yankees zijn aan slag in de bottom of the 8th inning, de stand is nog steeds 3-5, Casa steekt zijn derde sigaar op, een Wilde Havana van Willem II uit Valkenswaard... De negende inning begint, de laatste kans voor de Oakland Athletics. Bij iedere strike juicht het publiek, het is een heksenketel. 23:45 het zit erop, de Yankees zijn door! Casa gaat in zijn eentje nog even een feestje bouwen met de New Yorkers. Zelf komt hij uit Rotterdam, dus hij begrijpt hoe wereldstedelingen zich voelen... :-)

Wel, het was een enerverende avond, hopelijk kan de lezer het Baseball-enthousiasme van de CasaSpider een beetje delen, het wordt immers nog erger! Tot zover deze update, blijf echter kijken!

CasaSpider.

Wij schrijven maandag 08.10.2001 ongeveer 22:10:09. Het is al laat, dat komt omdat de Spider 28 foto's op de nieuwe fotopagina's moest plaatsen, dat is nogal een werk kan hij u verzekeren, want hij is er al drie uren mee bezig. Dat de lezer ook weet dat er wel degelijk gewerkt wordt hier op maandagavond. De foto's betreffen overigens allemaal zondag 7 oktober, eerst een volleybaltournooi op Santa Cruz beach en daarna de eerste verjaardag van Dirk Antonio Mostert. Wie meer van foto's houdt kan gelijk door naar het Pictures Menu. Veel beter is het natuurlijk om eerst de CasaNews Update te lezen, of nog beter: begin met Tanja! De Spider is er nog niet uit, houdt zij nu meer van donkere mannen of van uniformen, de toekomst zal het leren... In ieder geval hoort de CasaSpider vanuit diverse plaatsen positieve geluiden over Tanja's column, laten we dus hopen dat zij een blijvertje is.

Koekblik

Strijd om het koekblikje, Pauline wint op punten...  

Op zekere ochtend liep de Spider vanuit zijn auto naar zijn werkplek bij Aqualectra Distribution, het voormalige Kodela. Toevallig arriveerde op hetzelfde tijdstip collega Richard Maat. Hij had een koekblik in zijn hand. Uiteraard vroeg Casa meteen waarom, geïnteresseerd als hij is in de medemens. 'Wel', zei Richard, 'ik moet dit koekblik terugbrengen. Ik zag het laatst staan op het buro van Pauline en dacht wat een leuk koekblik is dit, die wil ik thuis hebben. De volgende dag zei Pauline echter dat het haar koekblik is en dat ik het terug moest brengen, vandaar.' Aldus Richard Maat.

Schrijven is noeste arbeid en als men enigszins geholpen kan worden door de omstandigheden, dan moet men onmiddellijk toehappen. De CasaSpider rook een verhaal. Na installatie van zijn laptop gaat hij altijd even op bezoek bij de ontwikkelaars, door hem little criminals genoemd, in het aangelegen gebouwtje. Daar trof hij ook Pauline Alfonso aan, de door Richard bestolen vrouw. Meteen maakte Casa een afspraak om de volgende dag een nauwgezette reconstructie van het misdrijf te maken.

Dat was nog niet zo gemakkelijk, want Richard begon eisen te stellen. 'Vroeger kreeg ik nog wel eens een dropje als ik op de foto moest', stelde hij. Dat is inderdaad waar, maar toen had de Spider nog wat geld. Nu moest het toch echt gratis. Beide acteurs, die qua potentie toch zeker in Goede Tijden Slechte Tijden mee kunnen komen, lieten zich helemaal gaan.

Na afloop vroeg de Spider nog aan Pauline waarom zij zoveel waarde hechtte aan het koekblik. Wat wil zij er eigenlijk mee doen? 'Ach', zei Pauline, 'allerlei dingen in doen, vrouwendingen...'
'O, wat zijn dat dan?', vroeg Casa.
'Uhhhh, nou ja, uhhh een vijl, een schaartje, dat soort dingen...', antwoordde Pauline. Ja, het blijft intrigerend wat vrouwendingen nu precies zijn...

Het koekblik staat overigens nog steeds demonstratief op Pauline's buro, waarschijnlijk om Richard nog wat meer te tergen.

Chispita naar de Dierentuin

De kleuterschool van Luchiano, Chispita, organiseert dit jaar allerlei leuke uitstapjes. In de vorige update is reeds beschreven hoe het gezelschap inkopen ging doen bij de barkjes in Punda. Ditmaal was de Dierentuin aan de beurt. Nu kent Luchiano de Dierentuin al vrij goed, aangezien wij daar eenmaal per zes weken naar toe gaan. De entree is immers gratis en de Spider komt nog steeds uit Nederland, vandaar.

Affijn, het schijnt een leuke excursie geweest te zijn, Luchiano vertelde er echter niet veel over. De volgende ochtend bracht de CasaSpider Luchiano en Willy van Nick gewoontegetrouw naar school. En zoals altijd maakte hij een praatje met juffrouw Annemarie. Ditmaal zei zij: 'En heeft Luchiano het nog vertelt?'
Spider: 'Nee, wat dan?'
Annemarie: 'Nou, we liepen op een gegeven moment langs de stekelvarkens en toen zei Luchiano heel hard "he, die hebt net zo haren als mijn papa!", wij moesten daar nogal om lachen!'

Ja, dat was erg leuk. Nu heeft de Spider zelf al eens een foto geplaatst van het betreffende stekelvarken, als toegift komtie hier nog een keer...

Is het nou echt zo erg???

Overigens is de CasaSpider afgelopen week weer naar Debbie van Kapsalon Chadé geweest, dus nu is er absoluut geen gelijkenis meer...

Zwemles #5

Zaterdag was het alweer zwemles nummer vijf voor Luchiano. Het leuke is dat het jong het helemaal niet erg vindt om ernaar toe te gaan, integendeel zelfs. Ook kleedt hij zich rap om en gaat meteen naar Tante Hetty, het zwembad in. Na slechts één rondje zwemmen begint het echter, de discussies. Veel gehoorde woorden in dit opzicht zijn: 'ik wil niet meer' en 'ik wil eruit'. De Spider probeert dan op rustige wijze uit te leggen dat het hier een zwemschool betreft en op een school kan men ook niet zomaar zeggen dat men er genoeg van heeft. Deze argumentatie maakt echter weinig indruk. Tante Hetty pakt het dan toch beter aan, die leidt Luchiano even af en dan gaat hij weer voor een rondje.

Altijd grappig is een bepaalde moeder, zij heeft twee kinderen in het water liggen, maar die zijn enigszins verwend. Dat kan haast niet aan die moeder liggen, want die schreeuwt er nogal op los, daar kan de Spider nog wat van leren. In het diepste geheim noemen Lucy en Casa haar El Sargento, ofwel De Sergeant. Deze vrouw komt uit Panama en haar ene kind spreekt Spaans en het andere Engels. Heel bijzonder. Casa is van plan nog eens een interview met deze dame te houden, temeer daar zij de jurken voor Miss Curacao schijnt te ontwerpen. Heel interessant. Helaas was zij ditmaal niet actief aanwezig tijdens de zwemles.

Luchiano houdt niet zo van blokjes aan zijn handen

Luchiano is een man die van gewoontes houdt, van wie zou hij dat hebben. Het jong zwemt zijn rondjes, maar ja, als men wil leren zwemmen dan moet er af en toe wat veranderen. Ditmaal stond op het schema dat de floating devices aan zijn armen werden vervangen door twee blokjes aan zijn handen. Daar was Luchiano het niet mee eens. Resultaat is dat de Spider nu beschikt over een aantal mpeg-movies met een zwemmend huilende Luchiano. Toch wel grappig. Ja het is wat, angsten overwinnen... En dat terwijl Luchiano de zwemslag eigenlijk al goed te pakken heeft, affijn nu drie weken volhouden met die blokjes, dan kunnen die er ook weer af. Wij hebben de tijd.

Volleybal op Santa Cruz

Zondag was de derde dag van het Amstel Bright Volleybaltournooi, waar Sql Integrator aan meedoet. In totaal hebben wij éénmaal gewonnen, twee maal verloren en zijn wij éénmaal niet komen opdagen. Deze zondag stonden twee wedstrijden op het programma en die moesten beiden gewonnen worden. Ditmaal was de locatie het strand van Santa Cruz, vlakbij Lagun. Dat is nog best een eindje rijden en de Spider, die om 12:45 vertrok, was zeer bevreesd dat hij -wederom- te laat zou komen. Dit aangezien volleybalwedstrijden op Curacao normaliter te vroeg plegen te beginnen. Gelukkig paste het volleybal zich ditmaal aan het normale ritme aan en hadden wij nog even tijd.

De Stille Kracht: Steve Tjon

Walter (vakantie) en Dik (andere beslommeringen) konden niet aanwezig zijn, alle anderen waren er wel. Met name dan de ingehuurde sterspelers Dudley en Chilly en onze eigen ster Steve Tjon. Dit uiteraard zonder Karin, Ted en Mark S. tekort te doen. Persoonlijk deed het de Spider echter deugd om de anders vaak zo bescheiden Steve te zien spelen, rustig als hij is, maar toch de onbetwiste spelverdeler, een Arie Selinger in het klein. En in die opstelling moet volgens Casa de finale gehaald kunnen worden. Nu werden zowel Kooyman als CEMS aan de zegekar gebonden. De overwinningen kwamen eigenlijk nooit in gevaar.

Ook CEMS moest eraan geloven: 25-19

Jammer genoeg was het Amstel Bright gebeuren wat minder verzorgd, derhalve moesten de supporters (Lucy en de Spider) nogal een eind lopen om aan hun Amsteltje te komen. Tussen het foto's maken door voetbalde en zwom Casa nog met Luchiano. Even later arriveerden ook Manja en Angela nog en Ino en Bente. Het werd zowaar bijna een legioen!

De charmantste supporters: Angela en Manja

Om 15:15 was het voor de Spidertjes tijd om te gaan, het verjaardagsfeest van Dirk Antonio wachtte en wij moesten nog 40 minuten rijden en 60 minuten opdirken (Lucy). Volgende week staan er weer twee belangrijke wedstrijden op het programma, ditmaal op Playa Lagun en al om 10:30 uur. Dat wordt afzien. Meer foto's van de wedstrijden op Santa Cruz zijn hier te vinden.

Verjaardag Dirk Antonio

Wel, meteen na de enerverende volleybalwedstrijden moesten we dus naar Krijn en Gerbys ter ere van de eerste verjaardag van Dirk Antonio. Nou ja, moesten, het was eigenlijk gewoon leuk. Aanvankelijk was dat voor Luchiano niet zo, hij was bekaf van de zon en het zwemmen. En hij werd meteen te grazen genomen door de man in clownspak, zeer dubieus natuurlijk. De clown schminkte Luchiano, maar daar had deze geen zin in. En ook spelletjes als stoelendans konden hem niet boeien.

De pop is aan gort geslagen, kinderen zijn op jacht naar snoep...

Luchiano was niet de enige die het moeilijk had. Van menig ouder heeft de Spider al eens gehoord dat kinderverjaardagspartijtjes erg vermoeiend zijn voor diezelfde ouders, of niet soms Renée? Dat gold zeker ook voor Krijn, die nijver in de weer was met de videocamera. Het was druk, veel kinderen en dus veel ouders. Sommigen van die ouders zeiden dan ook dat het een bijzonder leuk feest was, maar dat zij dat nooit zouden willen organiseren. Gelukkig deden Krijn en Gerbys dat dus wel.

Dirk Antonio met een gestresste vader...

De ingehuurde clown verzorgde een groot aantal spelletjes. Hoogtepunt was toch wel het inelkaar slaan van de met snoep en speelgoed gevulde pop. Hierna werde de taart aangesneden en was het kinderfeest min of meer afgelopen. Inmiddels was het aantal volwassenen groter geworden en werd het een 'gewoon' feest. Ondanks dat Krijn op de uitnodiging van Roland geschreven had dat het feest op maandag 8 oktober zou plaatsvinden, kwam Roland gelukkig toch vergezeld van zijn vriendin Barbara nog opdagen.

Henk - CasaSpider - v.d. Meyden betrapt Barbara en Roland

Dirk Antonio zal het feest later nog wel eens bewust beleven, aan de hand van de video en de foto's, maar ja, voor wie is zo'n feest nu eigenlijk, voor de ouders toch? Uiteindelijk was de enig overgebleven minderjarige Luchiano, die alweer aardig over zijn vermoeidheid heen was gekomen en het gezelschap nog even het lied van de Blauwbilgorgel kon leren.

Gastvrouw en moeder Gerbys ruimt met stralende lach de troep op...

Alle complimenten ook voor Gerbys, de perfecte gastvrouw die zelfs aan het eind van het feest nog even voor de Spider wilde poseren... Klik hier voor de (bijna) complete fotoserie. En Dirk Antonio: nogmaals gefeliciteerd en op naar de tweede verjaardag!

Baseball

Uiteraard mag het Baseball niet ontbreken in deze update. Het einde van het seizoen nadert en de kampioenen van de diverse divisies in de American en National league worden bekend. Het goede nieuws is dat de Atlanta Braves voor de tiende maal op rij kampioen zijn geworden van de National League, Eastern Division. Dit geschiedde door een geweldige overwinning van maarliefst 20-3 op de Florida Marlins. Zoals eerder gemeld hebben de Chicago Cubs het helaas niet gered, dit ondanks 63 homeruns van Sammy Sosa. Volgend jaar beter.

Leuk vond de CasaSpider het om een mailtje van Henk Rook te ontvangen. Henk Rook is een paar jaar geleden van Curacao naar de Verenigde Staten verhuisd en is in die tijd ook een Baseball liefhebber geworden. De dichtstbijzijnde club bij zijn woonplaats is de Chicago Cubs en die heeft hij dan ook al eens thuis zien spelen. Henk heeft er een mooie foto gemaakt, die de Spider hier met plezier plaatst.

Chicago Cubs, foto door Henk Rook

Eigenlijk is het veel leuker om Henk Rook zelf even aan het woord te laten:

In augustus ben ik met zonen Ivan en Ewout naar Chicago geweest naar een baseball wedstrijd van de Chicago Cubs tegen de San Francisco Giants. Gezien het feit dat ik een groot Braves fan ben (ze hebben zojuist met 6-2 gewonnen van de Phillies) had ik liever de Cubs tegen de Braves zien spelen, maar ja...je kunt niet alles. AEGON organiseert jaarlijks een trip met twee gecharterde bussen naar een wedstrijd van de Cubs. Voor Cedar Rapids zijn de Cubs het dichtsbijzijnde ('slechts' 414 kilometer) professionele baseballteam, vandaar dat veel Cedar Rapidianen fans zijn van de Cubs. Daar er veel animo is voor de jaarlijkse trip, wordt er geloot wie er mee mag. Ik behoorde dus tot de gelukkigen. Met 40.239 toeschouwers zat het stadion zo goed als helemaal vol.

Wij hadden tickets voor stoeltjes op letterlijk de achterste rij van het bovenste deck. Hoger kon je niet zitten. Het stadion ligt midden in de stad. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien zitten er ook mensen op de gebouwen buiten het stadion. Op de gebouwen staan tribunes en barbecues van mensen die zo de wedstrijd proberen te volgen. Ook zie je tussen de gebouwen helemaal bovenaan de foto nog net een stukje van Lake Michigan, een meer met een grotere oppervlakte dan Nederland. Overigens heb ik bovenstaande foto genomen tijdens een 'dweilpauze'. De mannetjes in de rode shirtjes harken het zand aan. De Cubs wonnen de wedstrijd met 9-3. Vooral nadat een Cub-speler een grand slam sloeg, ging het publiek masaal uit z'n dak. De Giants hadden eerst Sosa laten lopen, omdat na hem een rookie kwam die (nog) niet bij de baseballelite behoort. Vorig jaar ben ik nog eens een keertje naar Montreal geweest voor een wedstrijd van de Braves tegen de Expos. Overigens ben ik het helemaal met Spider eens, dat baseball is eigenlijk een stuk leuker is dan de vermaledijde BV Eredivisie, dat stelletje bekrompen malloten!

Tot zover Henk. Grappig is de waarschijnlijk onbedoelde woordspeling: omdat na hem een rookie kwam die (nog) niet bij de baseballelite behoort, als men zelf Rook heet... :-)

Op het gebied van homeruns valt te melden dat Barry Bonds van de San Francisco Giants het record van Mark Mc.Gwire verbeterd heeft van 70 naar voorlopig 73! En er zijn nog wedstrijden te gaan.

Tot slot

Het is inmiddels al na middernacht, het zit er bijna op. Op de valreep herinnerde Karen van Dikkertje Dap de Spider nog aan iets ook belangrijks. Karen is mede-initiatiefneemster van Children 4 Children, een organisatie die Kinderdorp Hebron ondersteunt. Hiertoe wordt aan scholieren op Curacao gevraagd een kunstwerk te maken. Deze kunstwerken worden later geveild en de opbrengst is voor Kinderdorp Hebron. De veiling vindt plaats op zaterdag 10 november in Winkelcentrum Promenade. Lees de website en lever een bijdrage...

Ook op de valreep nog een rectificatie. Ten onrechte heeft de Spider in zijn laatste update de briljante vertolking van Harry van Raaij toegeschreven aan Diederik van Vleuten. Het was echter Erik van Muiswinkel die dit op zijn naam heeft staan. Voor het overige heeft Casa nog steeds niets vernomen van Studio Spaan m.b.t. zijn kruistocht tegen de BV Eredivisie.

Het is mooi geweest, de CasaSpider gaat het bed opzoeken, maar blijf kijken. Men weet maar nooit...

Hasta luego,

The CasaSpider.