Casa Nieuws 29.10.2001

 

Update #01, 29.10.2001 / 21:15:26
Wij schrijven maandag 29 oktober ongeveer 21:15:26. Dat was wel even schrikken vorige week, dat de update een dag later verscheen, of niet soms! De CasaSpider was nog vergeten om een link naar de speciale fotopagina van de negenjarige verjaardag van Sql Integrator te plaatsen, bij deze dus. Overigens is het raadzaam om geregeld het Pictures Menu te bekijken, wellicht staan er weer nieuwe foto's... Tot zover de inleiding.

Karin wint tweede prijs

Op zaterdag 20 oktober vond het Nationaal Kampioenschap Bridge voor Paren van de Nederlandse Antillen plaats. Een hele mond vol. Niet iedereen weet dat Sql Integrator een getalenteerde bridge-ster in zijn midden heeft, te weten Karin Meijer. Zoals hierboven te lezen is, betreft het een kampioenschap voor paren. Karin's man Harro speelt ook niet overdienstelijk bridge, maar hij mag op dit gebied toch geen paar met Karin vormen, neen, zij prefereert dan Ivo Kistemaker! Maar Harro zou op zoete wijze wraak nemen... Wat gebeurde er namelijk, Karin en Ivo verloren hun partij tegen Harro en diens partner. Wel wonnen zij van de uiteindelijke winnaars, maar dat mocht niet baten, er zat niet meer in dan een tweede plaats. Nou ja, niet meer, het is natuurlijk een fantastische prestatie om de nummers twee van de Nederlandse Antillen te zijn, ja inclusief Saba en Sint Eustatius, waar het werkelijk sterft van het bridge-talent. Door Harro's streek is het nog lang onrustig gebleven die nacht in Julianadorp...

Karin wint prijs in Paren Kampionschap...

Ja, het is een mooie prijs die bijna op ware grootte hier kon worden afgebeeld. Er is nog meer goed nieuws: Karin, haar bridge-partner Ivo en haar gewone-partner Harro hebben een heuse bridge-school. Hij heet Het Signaal en de volgende beginnerscursus begint in november. Wel, dat is toch echt een buitenkans om bij de nummer twee van de Nederlandse Antillen thuis bridge-les te krijgen, laat hem niet voorbijgaan!

En uiteraard kunnen ook de gevorderden bij Karin terecht, lees haar eigen woorden:

Oh ja, voor mensen die al bridgen: we hebben ook een bridgeclub, elke maandagavond van 8 tot 11. Ook zonder bridgepartner kun je komen. Dan wel eerst ff bellen, we regelen wel iemand voor je (misschien speel je wel met Ivo of Karin).
En eigenlijk had ik natuurlijk moeten winnen maar ik was zo dom om te verliezen van mijn eigen man. Maar ik heb wel (samen met Ivo natuurlijk) als enige gewonnen van de uiteindelijke winnaars.

Bij de derde prijs werd een microscoop meegeleverd...

Overigens vindt nu het Wereldkampioenschap Bridge voor dames plaats. Titelverdediger Nederland doet het niet zo best, ze verloren de ene na de andere partij. Na een nederlaag tegen Venezuela hadden Karin en de CasaSpider dezelfde gedachte: zij had het daar niet slechter gedaan...

Luchiano wordt vier jaar

Een dag na de verjaardag van Sql Integrator, namelijk op woensdag 24 oktober, werd Luchiano vier jaar. Al vanaf augustus vraagt hij zowat elke dag of het al oktober is. En toen het dan eindelijk zover was, viel het hem flink tegen dat hij nog steeds 24 dagen moest wachten op zijn verjaardag. Woensdag was het dan zover, Lucy en de CasaSpider maakten het varken 's morgens wakker met liedjes. Nu heeft Luchiano nogal last van ochtendhumeur, dus dit viel niet in goede aarde. Maar een half uurtje later begon hij toch plezier in zijn verjaardag te krijgen. Zeker toen hij de taart zag die hij mee naar school mocht nemen.

Luchiano, Willy en de taart

Op school aangekomen wisten alle kinderen dat Luchiano jarig was. Juffrouw Annemarie zette hem meteen een papieren kroon op met een prominente 4. Vervolgens ging het hele stel richting Seaquarium, want het was weer eens uitstapjesdag bij Chispita. Casa reed zelf mee met vier kinderen.

Het gajes bij Seaquarium

In het Seaquarium, dat naast Mambo Beach gelegen is, kan men vele dieren bekijken. Vooral vissen, maar ook zeehonden en binnenkort zelfs dolfijnen. De kinderen vonden het erg leuk. De Spider moest snel weer naar Aqualectra Distribution (zeg maar Kodela) en opende zijn mail. De oproep vorige week heeft effect gesorteerd, want er waren heel wat electronische felictitaties voor Luchiano binnengekomen, waarvoor dank! 's Middags had de CasaSpider vrij, dat was maar goed ook, want er moesten nog kado's gekocht worden. Vooral de Little Tikes race-auto met oplegger was populair bij Luchiano.

Van de blokfluit heeft de Spider al wat spijt...

De blokfluit krijgt voorlopig nog even een geheim plaatsje. 's Avonds na het voorlezen speelde de Spider wat kinderliedjes op de fluit en Luchiano moest raden welk liedje het was. Nou, dat ging nog niet zo goed. Vervolgens pakte hij de fluit en begon hard in één toon te blazen. Vervolgens vroeg hij aan Casa welk liedje dat dan was, wel dat wist de Spider ook niet. Waarschijnlijk zijn we dus even muzikaal...

Luchiano gaat vaak met de Spider naar Centrum Supermarkt. Wij zijn daar inmiddels bekend. Om het jong een beetje bezig te houden, moet Luchiano altijd het boodschappenlijstje onthouden. Dus vraagt Casa meteen na binnenkomst: 'En, wat moeten wij kopen?'
Luchiano: 'Kaas!'
Spider even later: 'En Luchiano, wat moeten wij nog meer kopen?'
Luchiano: 'Brood! WAAROM moet ik steeds zeggen dat jij brood moet kopen!'
Spider: 'Dat komt omdat ik een beetje oud ben, ik kan dat niet zo goed onthouden...'
Luchiano: 'Brood! Je moet brood kopen, ik zeg dat je brood moet kopen!'

Vrijdag 26 oktober

Op Curacao gaat alles een beetje langzamer. 11 September was een ramp voor de wereld, 26 oktober gaat de boeken in als een ramp voor Aqulaectra Distribution, zeg maar Kodela. Om 07:30 werd de Spider gebeld dat de kd01unx down was. De kd01unx is de productie-machine van Kodela. Casa ging snel naar zijn werk en ontdekte al gauw dat het hier een serieus probleem betrof. De belangrijkste disk, namelijk de boot-disk had het begeven. En zonder boot-disk komt het systeem never nooit meer op. Snel diende een plan gemaakt te worden om deze calamiteit op te lossen. Duidelijk werd dat er vrijdag geen productie meer gedraaid kon worden. De Spider trof voorbereidingen voor zaterdag, zo moest hij twee disks vrijmaken van een andere machine, om die te gaan gebruiken als boot-disk.

Zaterdagochtend kwamen Boy Provence van AIS, de leverancier van onze Data General apparatuur, Rafael Yanez en de CasaSpider bijeen om Unix opnieuw te installeren op de nieuwe disks. Even later voegde ook Paul van den Hout zich bij ons. 's Middags hadden we het systeem weer op, maar toen begon het werk pas. Nu moest de computer geleerd worden dat hij ook de andere disks moest zien. Toen dat gelukt was, diende nog heel wat software van tape teruggezet te worden.

's Avonds om ongeveer 20:30 kwam een spannend moment. Geprobeerd werd de eerste database in de lucht te brengen, en zowaar dat lukte. De overige databases bleven down, omdat een aantal Unix kernel-parameters nog niet goed stond. Dat was werk voor zondag. Eindelijk was het zover, de kernel was opnieuw gebakken, het systeem ge-reboot. Nu moest de belangrijkste database, PRD0 met het Vis2000 systeem opkomen. Zou dat niet lukken, dan hadden wij een groot probleem.... maar het lukte. Van blijdschap en tot onthutsing van de anderen maakte de CasaSpider een foto van het scherm, waarschijnlijk door de spanning is hij niet helemaal scherp, maar toch...

PRD0 is weer op, en de Spider opgelucht...

Normaal maakt Casa nooit zoveel typefouten, dus het mag wel duidelijk zijn dat er wat op het spel stond... Ook nu moest er nog heel wat nawerk geschieden, zo moesten alle printers opnieuw bekend gemaakt worden en konden de applicatiebeheerders de billings op gaan starten. Wel, het was een hele operatie en van belang is dat er dan een goed team staat. Met Boy, Rafael, Paul en de Spider was iedere discipline vertegenwoordigd en de werksfeer was uitstekend, ondanks de spanning. Zondag kwam directeur Alecio Maduro van AIS ook nog even langs en om 16:30 konden wij concluderen dat het karwei geklaard was. De Spider was dus precies op tijd voor de Happy Hour op Mambo.

Rafael, Boy en Paul, net na het opstarten van PRD0

Maandag waren er nog wat kleinigheden, maar het lijkt erop dat het systeem er uiteindelijk beter van geworden is. Al met al was het een bijzonder nuttige exercitie, toch hoopt Casa dat dit soort dingen niet te vaak voorkomt, dit kan nooit goed zijn voor de levensduur van een DBA.

Major League Baseball

In de Major League is de finale, de World Series, begonnen. Participanten zijn de New York Yankees en de Arizona Diamondbacks. De eerste twee wedstrijden werden in Phoenix gespeeld en beiden door de D-backs gewonnen. De eerste met 9-1 en de tweede met 4-0. De grote mannen bij de D-backs zijn pitchers Curt Schilling en Randy Johnson. Indien deze beiden in vorm zijn, zoals ze nu dus zijn, geven de experts de Yankees geen enkele kans.

Wat een lelijkerd die Randy Johnson, maar hij is GOED...

Maar de Yankees lijken een beetje op Duitsers, vraag dat maar aan Oakland. Die stonden ook met 2-0 voor, maar verloren toch met 3-2. En de volgende wedstrijden zijn in New York, dus dat wordt op het puntje van de stoel zitten.

Tot slot

Uiteraard is er ook deze week een verhaal van Tanja! Ditmaal gaat het over een echte bitch, gelukkig heeft Tanja haar van een schuilnaam voorzien, anders zou zij hier nog wel eens problemen met diezelfde bitch over kunnen krijgen. Let overigens op de nieuwe foto's in zowel Tanja's column als in haar history. En woensdag is Tanja jarig, voor al haar fans een uitstekende gelegenheid om haar persoonlijk te feliciteren...

Lucy heeft zojuist weer naar haar favoriete programma gekeken, Tien voor Taal. Dat klinkt misschien een beetje duf, maar als men weet dat Lucy vrijwel geen Nederlands spreekt, dan is het toch wel bijzonder dat zij juist dat een leuk programma vindt. Stiekem verdenkt Casa haar ervan dat zij alleen maar kijkt in de hoop dat Belgie wint, en dat is vanavond dan ook gebeurd.

Na het TV-kijken is Lucy begonnen aan haar story, die zometeen dus binnen gaat komen. In de tussentijd kan de Spider nog wat surfen en Tequila drinken. Een van de sites die de CasaSpider regelmatig bezoekt gaat over Digital Cameras. Eenieder die overweegt een digitale camera aan te schaffen, doet er goed aan deze website te bezoeken.

Lucy heeft haar verhaal eindelijk af, in de tussentijd heeft de Spider een eigen website voor haar geopend, die zij in het vervolg zelf bij zal houden. Ga dus ook hier kijken!

Hola! Luchiano estaba de cumpleaños el 24 de este mes. Estaba muy feliz, su papi Peter le regalo muchos jugetes y yo un pantalon y un T-shirt. Pero a el no le gusto el regalo. 'No lo quiero!', me dijo, 'Esto no es un regalo.' Yo le dije yo no trabajo...

En la escuela le regalaron un CD para niños en Holandes y ahora todas las tardes el quiere escuchar su musica. Me dice: 'Mami apaga el televisor y ven a escuchar musica conmigo para que aprendas hablar Holandes!'

El Domingo Luchiano me dice: 'Mira mami, yo tengo dinero para ti, pero ahora quiero una niña (es Kristi) y quiero comprarle flores y jugetes.

Hallo! Luchiano was de 24e van deze maand jarig. Hij was erg blij, zijn papa Peter heeft veel speelgoed voor hem gekocht en ik een broek en een T-shirt. Maar hij vond dat geen kado. 'Dat wil ik niet!', zei hij tegen mij, 'Dat is geen kado.' Ik zei hem dat ik niet werk...

Op school hebben ze hem een CD met Nederlandse kinderliedjes gegeven en nu wil hij elke middag naar zijn muziek luisteren. Hij zegt tegen mij: 'Mami, doe de televisie uit en kom met mij muziek luisteren, zodat je Nederlands leert srpeken!'

Zondag zei Luchiano tegen me: 'Kijk mami, ik heb geld voor jou, maar nu wil ik een vriendin (Kristi, red.) en ik wil bloemen en speelgoed voor haar kopen.

Ja, dat wordt nog wat met Lucy's website, ze zit vol met ideeën, foto's in bikini etc. Straks gaat zij nog meer bezoekers trekken dan die acht per week van de Spider! Wel, het is weer laat genoeg, de Spider gaat zo naar bed, maar denk eraan: BLIJF KIJKEN!

Hasta luego,

CasaSpider.

Wij schrijven dinsdag 23 oktober ongeveer 21:16:26. Inmiddels is het al wat later, de CasaSpider heeft tussendoor even op BVN naar De Rijdende Rechter gekeken. Altijd grappig gezien Casa's juridische achtergrond, hij studeerde immers ooit eens een jaar Rechten. Qua beeldmateriaal staat deze update geheel in het teken van de negende verjaardag van Sql Integrator, die gisterenavond met een etentje en een borrel op Landhuis Brakkeput Mei Mei werd gevierd. Derhalve verschijnen er dwars door deze update heen op de vreemdste plaatsen foto's van deze toch belangrijke gebeurtenis.

Een impressie van het 9-jarig verjaardagsfeest van Sql Integrator

Chispita naar de tandarts

Woensdag had kleuterschool Chispita weer eens een uitstapje, nou ja uitstapje, men ging eerst eens op bezoek bij de tandarts. Na de tandarts werd kinderboerderij Flor de Mayo bezocht. Toen Luchiano thuiskwam vroeg de CasaSpider hem wat hij leuker vond, de tandarts of Flor de Mayo. Wel, de kinderboerderij was veel leuker dan de tandarts. Maar verder was het jong vrij zwijgzaam. De volgende dag hoorde Casa van juffrouw Annemarie wat er gebeurd was bij de tandarts. Luchiano bleek als enige van alle kinderen een gaatje te hebben. Dat vond hij al niet leuk, want de tandarts bleef daar met zijn haakje in wroeten, wat pijn deed. Maar het toppunt was dat deze man alle kinderen erbij riep om te komen kijken. Daar was Luchiano niet van gediend, dus hij werd kwaad. Binnenkort wacht de Spider de ondankbare taak om samen met Luchiano de tandarts nogmaals te bezoeken, ditmaal voor een echte behandeling, dat levert zeker bijzonder mpeg-materiaal op!

Toch een mooie locatie om een hapje te eten...

Diverse gebeurtenissen

De laatste weken was Sql Integrator flink bezig op het sportieve vlak, volleybal wel te verstaan. Het team stond er en had zeker potentie. Helaas is er drie weken geleden op Daaibooibaai het een en ander misgegaan. Twee wedstrijden werden toen verloren, wel dat kan gebeuren. Maar de eerste wedstrijd tegen Post werd door de wedstrijdleiding zomaar vervroegd. En op dat tijdstip waren er slechts twee Sql Integrator volleyballers aanwezig. Derhalve werd deze wedstrijd reglementair verloren. Onze organisatrices Manja en Angela hebben nog alles in het werk gesteld om die wedstrijd alsnog te laten overspelen. De laffe wedstrijdleiding liet dit echter afhangen van Post zelf. Nu wil het geval dat Post, mede dankzij de reglementair gewonnen wedstrijd, zich reeds voor de finales geplaatst had. Indien Post alsnog tegen Sql Integrator zou spelen en verliezen, dan was Sql Integrator geplaatst en Post niet. Het is wel onsportief, maar ook enigszins te begrijpen dat Post toen besloot om de wedstrijd niet over te spelen. Hiermee is het volleybaltournooi dus afgelopen voor onze mannen. Achteraf was dat nog niet zo erg, want sterspeler Steve Tjon, net vader geworden, kreeg een auto-ongeluk en brak zijn arm. En zonder Steve waren we toch kansloos...

Alle ICT-medewerkers van Aqualectra Distribution moeten op een vrijdag een presentatie houden over wat zij zoal doen op een dag. De CasaSpider was hier snel mee klaar, maar afgelopen vrijdag was Netwerkbeheerster Moraima Mathilda aan de beurt. Zij vroeg de CasaSpider wat foto's te maken om haar presentatie wat op te leuken. Aangezien Moraima een van Casa's favoriete collega's is kon hij dat uiteraard niet weigeren.

Moraima temidden van haar computers

Eveneens op vrijdag trokken Lucy en de Spider weer eens ten strijde op het poolbiljart tegen Twan en Vijanni. Ditmaal wonnen wij met maarliefst 3-1. Deze uitslag is enigszins flatteus, want in de laatste partij potte Vijanni op meesterlijke wijze de zwarte bal. Helaas voor haar en gelukkig voor ons, ging echter ook de witte bal er op onnavolgbare wijze in. In plaats van 2-2 stond het toen dus 3-1.

Zaterdag had Luchinao zijn zevende zwemles. Ditmaal ging het niet zo goed als de vorige keer, maar is het leven niet een golfbeweging? Jazeker wel en daarom raken wij niet in paniek, volgende keer beter. Overigens wist Tante Hetty hem ditmaal wel zover te krijgen dat hij zittend van de kant afsprong. Toch een overwinning. Meteen na de zwemles moest de CasaSpider werken. Het was maar een uurtje werk en er kon niets misgaan, zo was hem verzekerd. Ha ha, niets misgaan, Casa loopt al wat langer mee in de automatisering en hij weet dus wel beter. Affijn, om ongeveer 17:30 was het systeem met hulp van collega Frank Hogenes weer in orde.

Patch-coördinator Karin Meijer was niet beschikbaar, zij speelde die dag Bridge en wel om het Kampioenschap van de Nederlandse Antillen. Ja, dat mag ook wel eens gezegd worden, Sql Integrator employees kunnen niet alleen goed volleyballen, ook in de denksporten zijn zij zeer bekwaam. Karin werd uiteindelijk tweede, een uitstekende prestatie! Saillant detail is nog dat Karin's bridgepartner niet haar echte partner is, maar zij moest wel tegen haar man spelen en verloor prompt. Misschien heeft deze nederlaag haar het landskampioenschap gekost, het zal nog lang onrustig zijn geweest in huize Meijer... Zeer binnenkort verschijnt op deze plek overigens nog een foto van Karin met haar trofee(tje).

Major League Baseball

Een overeenkomst tussen baseball en voetbal is dat er gewonnen en verloren wordt. Dat was ook het geval in de finales van de American en de National League. In de National League dolven de Atlanta Braves het onderspit tegen de Arizona Diamondbacks, het werd 1-4. Een traan dus... Met dezelfde cijfers wonnen echter in de American League de New York Yankees tegen de Seattle Mariners, een lach!

De finale van de World Series gaat dus tussen Casa's favoriet New York Yankees en de nieuwkomers van de Arizona Diamondbacks. Op deze site wordt daar uiteraard uitgebreid verslag over gedaan, als het een beetje meezit zelfs met het nieuwe concept RealWrite ™.

Sql Integrator 9 jaar

Vandaag, dinsdag 23 oktober 2001, bestaat Sql Integrator negen jaar. Van die negen jaren heeft de CasaSpider er ruim zes meegemaakt. De verjaardag werd gisteren gevierd met een etentje en een borrel op Landhuis Brakkeput Mei Mei. Een mooie locatie. Het eten was bijzonder lekker en de drank vloeide rijkelijk. Sommige werknemers vonden het daarom eigenlijk een raar idee om een feest op maandag te houden, maar ja, als men op maandag jarig is moet men dat ook op maandag vieren, niet dan?

Het was een gezellig feest, Casa zat aan een leuke tafel met een gemengd Spaans- en Nederlandstalig gezelschap. De Nederlandstaligen waren in dit geval de stagiaires Chris, Gijs en Christiaan, aangevuld met Cor. De Latino-kant werd ingevuld door Lucy, Richard & Jani en niet te vergeten Richel. En dan was er ook nog een goochelaar die langs de tafels liep om zijn kunsten te vertonen. Grappig was dat met name Christiaan ervan overtuigd was dat hij de goochelaar doorhad. 'Als hij iets met kaarten doet, dan moet je die kaarten even voelen, ik weet zeker dat ze taps toelopen, zo weet hij welke kaart hij eruit moet halen. Hij stopt hem er gewoon andersom in.' Het taps toelopen van de kaarten van de goochelaar was een leuk thema gedurende enige uren. Toch moet gezegd worden dat de goochelaar er wel wat van kon, het was een leuke afwisseling.

Goochelaar met taps toelopende kaarten, Christiaan heeft hem wel door...

Aan de Spaanstalige kant moest Jani waarschijnlijk voor de duizendste keer uitleggen waarom Colombia, waar zij vandaan komt, toch echt niet zo gevaarlijk is als de media doen geloven. Wel, haar uitleg was allercharmantst, de Spider zal men toch nooit in Colombia aantreffen. Van de andere kant hoort men hem ook niet klagen, het is immers geen straf om tussen twee mooie dames de maaltijd te nuttigen...

Beheersing van de Spaanse taal biedt pluspunten...

Wel, om precies 24:00 werd er geproost. Enerzijds op de negenjarige verjaardag dus van Sql Integrator. Maar welk een toeval, onze direkteur Kees Barneveld is ook precies op 23 oktober jarig! En dus werd hij ook nog eens persoonlijk gefelicteerd. Dat is nog eens eenworden met het bedrijf, op dezelfde dag jarig zijn. Buitengewoon jammer is alleen dat Kees vindt dat tegelijk met het bedrijfsfeestje ook zijn eigen verjaardag is gevierd, dat scheelt ons toch weer een van de betere feesten. Gaan wij daar nog wat aan doen, direkteur?

Direkteur Sql Integrator: Mr. Romantico

Waarschijnlijk denkt Kees echter: 'Beter dan dit wordt het niet meer'. Tegen een uur of een moesten wij naar huis, Krijn & Gerbys gingen ook en Luchiano lag in hun huis te slapen. Hun oppas Donna paste op Dirk en Luchiano en bij aankomst lag het varken vredig te slapen.

Dirk Antonio en Luchiano vlak voor het feest

Het was een leuke avond, de volgende dag was toch wat zwaar voor menig medewerker. En dan te bedenken dat er volgend jaar, bij het tienjarig bestaan, pas echt uitgepakt gaat worden.

Children 4 Children

Karen de Grood spant zich bijzonder in voor het project Children 4 Children. En dat is zeer lovenswaardig. Karen beschikt over een bijzonder groot netwerk van mensen die zij op zeer innemende wijze voor haar karretje kan spannen. Even ter herinnering: op zaterdag 10 november vindt er een veiling plaats op Winkelcentrum Promenade. Ten behoeve van Kinderdorp Hebron worden hier door scholieren gemaakte kunstwerken verkocht. Indien men buiten de veiling om dit project op welke wijze dan ook wil ondersteunen, bezoek dan de website van Children 4 Children. Wel moet webmaster Alex nog iets aan het gastenboek doen, de namen verschijnen niet en dus blijft Casa's inzending anoniem.

Tot slot

Woensdag 24 oktober wordt Luchiano vier jaar. Electronische felicitaties zijn welkom! Dit jaar nog geen taferelen als bij de verjaardag van Krijn Antonio, neen, dat is meer iets voor volgend jaar, bij Luchiano's eerste lustrum.

Tot zover deze update, blijf kijken!

Hasta luego,

The CasaSpider.