Casa Nieuws 12.11.2001

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, 12.11.2001 / 21:40:47
Wij schrijven Captain's Log, maandag 12 november 2001 ongeveer 21:40:47. Het was een hardnekkig griepje, maar het lijkt nu toch wel overwonnen. In ieder geval heeft de Spider het glas water weer verruild voor een Baco en een sigaar. Nadeel van een weekje griep is niet alleen dat het verhaal van die week wat slapjes is, maar tevens dat men niets meemaakt. Dat heeft dus zijn weerslag op deze update...

Dan ziet men toch maar het voordeel van co-auteurs en gelukkig beschikt de CasaSpider over een hele goede! Ja, al zegt de Spider het zelf, Tanja heeft zichzelf weer eens overtroffen, lees snel haar verhaal! De balans tussen mensenkennis, relativeringsvermogen en een leuke schrijfstijl komt steeds meer tot ontwikkeling. Stuur vooral reacties naar Tanja, zij is er dol op.

Tja, over de week van de CasaSpider kunnen we kort zijn, het was niet veel soeps. Hij besloot woensdag- en donderdagmiddag maar vrij te nemen, om wat aan te sterken aan het strand. Woensdagmiddag leek dat goed uit te pakken, zo lekker liggend in het zonnetje op Mambo Beach. Toen ging Casa even zwemmen, hij duikt dan ook altijd even een meter of twee drie naar beneden. Naar boven duiken noemen wij namelijk vliegen. Nu voelde de Spider echter meteen dat hij niet kon klaren, zeg maar de druk in zijn hoofd gelijk maken aan de druk van het water. Dit doet men over het algemeen door te slikken. Wel, het slikken ging nog wel, maar er werd niets geklaard. 's Avonds voor de TV sloegen ineens beide Casa-oren dicht, ze begonnen zelfs wat pijn te doen. Het was een bijzondere sensatie, bijna doof te zijn. Grootste probleem was nog dat de Spider vooral zichzelf niet meer kon horen, dat scheelde toch een hoop slimme opmerkingen op een dag!  Men beleeft het leven als dove toch heel anders, gelukkig zitten er ook voordelen aan. Zo reed de Spider met zijn Golfje met 130 km/h en de ramen open over de Julianabrug. Normaal maakt dat een klereherrie, maar nu leek het wel of de Spider zich in een BMW van de nieuwe 7-serie bevond, wat een rust!

Oren van de CasaSpider zitten dicht...

Vrijdagavond kwamen de Van Engelens op bezoek. Zij brengen hun vakantie vrij rustig door, strandje hier, restaurantje daar. Het was een gezellig avondje, waarbij Casa helaas een beetje teveel Port opdronk. Dus zaterdag was hij wat zwakjes, maar de griep was grotendeels weg. En van een kater weet men tenminste ongeveer hoelang die duurt. En zondag was dan ook een ouderwetse zondag, met strand en Happy Hour. Jammer genoeg wilde Luchiano al weer snel naar huis, temeer daar hij van Kitty een kadootje had gekregen en daar wilde hij natuurlijk snel mee spelen.

Van links naar rechts, Marcel, Lucy en Ronald

Nog vergeten te vertellen dat Lucy zaterdagochtend alleen met Luchiano naar diens tiende zwemles moest. Tante Hetty vond het prima, want volgens haar pushed de Spider het jong teveel. Ja, ja, als Casa erbij is zegt Tante Hetty dat nooit!

Zojuist heeft Casa de update van vorige week nog ietwat opgeleukt. Lees dus de hele story, de nieuwe teksten zijn voor het onderscheid in lichtblauw -dat leest lekker- geschreven. Dankzij kritisch Avro-lid Henk Rook is met name de finale van het Baseball (World Series) iets uitgebreider beschreven, inclusief een animated-gif. Maakt dat wat goed? Over baseball gesproken: op dit moment vinden de Wereldkampioenschappen plaats. Nederland zit in poule B en heeft volgens Teletekst de kwartfinales reeds bereikt. De CasaSpider gelooft dit niet, volgens hem kan Nederland nog steeds vijfde worden in zijn poule... De Dominicaanse Republiek maakt ook nog een goede kans, in poule A. U wordt op de hoogte gehouden.

Ander belangrijk Baseball nieuws is het terugtreden van de levende legende Marc McGwire. Hieronder het Teletekst-bericht.

McGwire neemt afscheid

Misschien is hij een seizoen te vroeg gestopt, maar toch mooi dat iemand van zichzelf weet dat hij zijn enorme salaris niet (meer) waard is en de eer aan zichzelf houdt. Hoewel, als Sql Integrator de CasaSpider 30 miljoen dollar biedt, wil hij daar zelfs wel drie jaar voor werken... Geintje natuurlijk, wie wil er nu drie jaar voor Sql Integrator werken, maar aan Mark McGwire daar kan de BV Eredivisie nog een voorbeeld aan nemen, ondanks het feit dat wij op Curacao weer naar Studio Sport 'mogen' kijken. Wel, na het zien van Denemarken-Nederland (1-1) mag het toch wel duidelijk zijn dat het bepaald geen toeval was dat Nederland eruit ligt. Wat een slap team! Als men dan de wedstrijden ziet van OekraÔne tegen Duitsland en BelgiŽ tegen TjechiŽ, dan ziet met toch wel het verschil. Zelfs Van Gaal ziet er bleekjes en berustend uit, geen schim meer van de strijdvaardige coach die ons Wereldkampioen ging maken. Neen, na het debacle van eerst Ajax, toen PSV en tenslotte Feyenoord, waar tenminste nog strijdlust inzat, kan men toch concluderen dat het Nederlandse voetbal weer een jaar of acht (minimaal) nodig heeft om een nieuwe vechtlustige generatie te creŽren. Dus hierbij wederom een gratis en ongevraagde tip van de Spider: ga achter het nationale honkbalteam staan, deze mannen presteren op zeer hoog nivo, helaas wordt dit nog niet zo gezien...

Hmmm, nu we toch bezig zijn met tips... Het betreft hier werk, jazeker, zoals sommigen weten is de Spider een Oracle Database Administrator. Oracle is een mooi bedrijf dat mooie software ontwikkeld. Uiteraard moet hiervoor betaald worden. In de tien jaren dat Casa nu met Oracle werkt, is hier nog nooit op gecontroleerd. Tot op heden dan! Het armetierige eiland Curacao wordt op dit moment nauwkeurig onder de loupe genomen door Oracle LMS (License Management Services) en dit resulteert in forse naheffingen voor de betrokkenen. Waarschijnlijk heeft Oracle met spoed wat cash-geld nodig, wees voorbereid en bekijk uw licenties!

Het is weer mooi geweest, vergeet niet naar beneden te scrollen, op zoek naar lichtblauwe teksten, deze zijn dus nieuw! Tot volgende week weer,

CasaSpider.

Ja, Guten Tag allerseits

Wij schrijven, gutsend van het zweet, 5 november 2001 ongeveer 20:21:35. Gutsend van het zweet ja, want de CasaSpider is ziek. Sinds vrijdag heeft hij een griepje te pakken, evenals zijn huisgenoten. Dat is wel zo gezellig. Het is dus maar de vraag hoe lang Casa het vanavond volhoudt. Bovendien is het Tequila/Sigarengehalte nul komma nul vanavond, neen, er staat een groot glas water (hmmmm, lekker) naast de Spider.

Genoeg geklaagd, laat ons beginnen met Tanja. Zij heeft het Internet ontdekt qua mogelijkheden om mannen tegen te komen. Van de andere kant schept dit opportunities voor de vrijgezelle CasaNews-lezer, ach het is maar een tip...

Wim en Veronique

Wie kent Wim Jans nog? Zeker en vast een heleboel mensen op Curacao... Een goede Oracle-ontwikkelaar, een rustige jongen uit Belgie, wiens leven compleet op de kop ging toen hij de ware vond in Veronique uit Kameroen. Ja, daar zijn toch wat smakelijke anecdotes over te vertellen, maar dat doen wij dus niet. Veronique woont alweer een jaar semi-illegaal bij Wim in Antwerpen, maar vorige maand, oktober dus, reisden zij af naar Kameroen om te trouwen!

Wim -met baardje- en Veronique, getrouwd!

De CasaSpider heeft de foto's bekeken en het lijkt een geslaagd huwelijksfeest te zijn geweest. Maar ja, na het trouwen beginnen de problemen, niet dan? Allereerst moest Veronique wat dingen regelen om ditmaal legaal naar Belgie af te kunnen reizen, achter haar kersverse man aan. Collega Nick Keeman en de CasaSpider zitten zich hier altijd te verbijten over de afgrijselijk stupide Nederlandse Overheid, die er met alle macht aan werkt om het Nederlanders die met een buitenlandse vrouw getrouwd zijn moeilijk te maken. Of men moet toevallig Prins Willem Alexander heten, dan kan de hele procedure ineens zeer snel. Volgens Wim Kok is echter gewoon alles volgens de regels gegaan. Liegt die man nou zo gemakkelijk of is hij gewoon zo dom... Affijn, we dwalen af, Nederland kan op dit vlak nog heel wat van Belgie leren, want Veronique had slechts twee weken nodig om een visum voor zes jaar te krijgen in Belgie. De kans wordt steeds groter dat het ooit wilde idee van Nick en de Spider om ons tot Belg te laten ombouwen in praktijk gaat worden gebracht.

Nog veel dames beschikbaar?

Geinteresseerden die Wim een felictatie per mail willen sturen kunnen bij de CasaSpider diens email-adres opvragen.

Zwemles #9 en Beauty Behandeling

Zaterdag had Luchiano zijn inmiddels negende zwemles. Er is sprake van een lichte terugval, het jong wil alleen nog maar met een plankje zwemmen. Gelukkig ging het op het eind weer zonder plankje, maar het wordt toch tijd voor wat vooruitgang. Ja zeg, de CasaSpider heeft geen zin om nog tien jaar om 08:15 op te staan op zaterdagochtend! Het zit allemaal tussen de oren, want Luchiano heeft de slag op zich al aardig te pakken, zonder plankje slaat echter de paniek toe en gaat hij als een dolle stier tekeer in het water. Wat niet bevorderlijk is om boven te blijven.

Luchiano krampachtig met plankje...

Wel, inmiddels schrijven wij dinsdag 6 november, ongeveer 20:36:50. En de griep is er nog in alle hevigheid. Daarom voor nu slechts nog wat foto's, de verhalen volgen in de loop van de week wel, mits de Spider nog ooit beter wordt...

Dsc00929.jpg (41299 bytes)

Tja, Lucy wilde wel eens naar een schoonheidsspecialiste om haar huid te laten reinigen. De Spider informeerde bij dť expert op het gebied van schoonheid van Sql Integrator: Manja. Zij adviseerde salon Leading Lady op Brievengat. En het was een goede tip, want Lucy, altijd zeer kritisch, was bijzonder tevreden over de behandeling. En ze werd notabene geholpen door een Nederlands meisje, dat geen Spaans of Papiamentu sprak, maar slechts een beetje Engels. Het was allemaal zeer de moeite waard. Mannen van de wereld, goedkoop is het niet, maar stuur uw vrouw naar de schoonheidsspecialiste, u heeft er beiden plezier van! Alweer een gratis tip van de CasaSpider.

De Van Engelens

Zondag, om 14:55 arriveerden Ronald en Marcel van Engelen weer eens op Curacao. Ronald voor de vierde, Marcel voor de tweede keer. Helaas was de Spider niet in topvorm, dus hij kon ze alleen bij hun hotel, dat met die Toekan, afzetten. En om 18:00 weer ophalen om naar de Happy Hour op Mambo te gaan. De heren hebben zich er ondanks hun vermoeidheid goed vermaakt.

Dsc00934.jpg (32463 bytes)

Vanuit kamer 1106, de elfde verdieping dus, heeft men best een mooi uitzicht op Curacao. De CasaSpider had de Boogjes in ieder geval nog niet zo gezien.

Dsc00936.jpg (47211 bytes)

Maandagochtend kwamen de Van Engelens naar de Socratesstraat om Casa's auto terug te brengen. En we gingen meteen hun nieuwe huurauto halen, een Suzuki Swift Sedan, ja daar kan men mee voor de dag komen! Deze Swift staat overigens te koop bij het verhuurbedrijf voor ANG 6.000,=. Volgens de Van Engelens, ervaren proefrijders, kan men deze auto voor dat geld beter laten staan. In hun ogen dient het verhuurbedrijf een paar honderd gulden toe te geven om het mobiel op milieuvriendelijke wijze te laten ontmantelen. In dat licht is de opmerking van de eigenares dat zij niet wil dat de Swift het Christoffelpark ingaat, dit met het oog op mogelijke beschadigingen, ha ha...

BaseBall

De Arizona Diamondbacks hebben de Best of Seven tegen de New York Yankees met 4-3 gewonnen. Het was buitengewoon spannend, maar het verhaal volgt later...

Curt Schilling en Randy Johnson winnen voor de Diamondbacks Trouwe lezer Henk Rook stuurde de Spider een pinnig emailtje dat hij inderdaad bijzonder ziek moet zijn geweest om deze spetterende finale af te doen met bovenstaand zinnetje. En Henk Rook heeft gelijk! Het is mosterd na de maaltijd, maar het moet Casa toch van het hart: honkbal is op dit moment dť sport voor de Spider. Dit spel klopt echt van alle kanten, de afstanden tussen de honken, de spelregels, de tactiek... Belangrijkste speler is toch de pitcher, alle teams beschikken dan ook over een aantal pitchers, een stuk of vijf, zes. De World Series bestaan uit maximaal zeven wedstrijden, het is dan van groot belang voor de coach om op het juiste moment de beste pitchers in te zetten. Want ook dit facet van het honkbal is fascinerend, men kan een pitchter niet zomaar twee wedstrijden achter elkaar inzetten, na een wedstrijd moet deze herstellen. Toen de Yankees in New York speelden en met 1-2 achterstonden, zetten zij dus hun beste pitcher in, Clemens. De Diamondbacks leunden op het Koreaanse talent Kim. En juist deze Kim maakte tweemaal in de negende inning een cruciale fout, waardoor de Yankees game vier en vijf, in de negende inning dus, toch naar zich toe konden trekken. New York stond op zijn kop, zeker gezien wat de stad de afgelopen tijd heeft doorstaan. Na vijf wedstrijden stonden de Yankees met 3-2 voor, maar... ze moesten weer naar Phoenix, Arizona. Game zes was snel gespeeld, de D-backs maakten gehakt van de Yankees met 15-2. Randy Jonhnson was pitcher voor Arizona. Maar in game zeven ging het erom. Arizona zette zijn topper Curt Schilling in, New York Clemens. Door een ietwat gelukkige homerun kwamen de Yankees op 2-1 en niet alleen dat, hun slot-pitcher was Mariano Rivera. Deze man had een schitterend record achter zich staan van succesvol afgesloten wedstrijden, Casa weet even niet meer hoeveel het er wel niet waren, maar het waren er veel. De Yankees voelden zich al zeker van de overwinning, maar nu overkwam hen wat Arizona in New York   overkwam: in de negende inning scoorden de Diamondbacks tweemaal en wonnen daarmee, dik verdiend, de titel!

Hasta luego,

The CasaSpider.