Casa Nieuws 24.12.2001

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 24 december ongeveer 19:57:55. Een zware update ditmaal. Enerzijds wegens de enorme hoeveelheid beeldmateriaal, anderszijds vanwege het feit dat de CasaSpider nog lijdt onder de gevolgen van de kerstlunch/-borrel van Sql Integrator. Daarover later meer. Wel belangrijk om te vermelden is dat de update vergezeld gaat van een eenvoudige Agio sigaar čn... Tequila van Jose Cuervo! Dat laatste is te danken aan mede-DBA Paul van den Hout, die als eigen baas zijn collega's bij Aqualectra Distribution een heus kerstpakket, bestaande uit een fles drank, schonk. Hulde!

Het verhaal van Tanja gaat deze week over slecht sperma. Het wordt steeds gekker, waar eindigt dit? Wel is de verhalenvoorraad opgedroogd, dus gauw weer schrijven, Tanja...

Demasiado Mode

Toen collega-DBA Nick Keeman op een ochtend zijn zoon Willy kwam brengen was hij minder netjes gekleed dan normaal. In plaats van het gebruikelijke overhemd droeg hij het Sql Integrator T-shirt. De Spider vroeg Nick wat er aan de hand was, waarop deze antwoordde: 'Ik ben in Demasiado Mode!'. Eerste vraag van Casa was uiteraard wat in vredesnaam Demasiado Mode is. Wel, demasiado betekende volgens Nick iets van 'boos, tegendraads of het er niet mee eens zijnde'. Volgens Casa betekent demasiado echter teveel, zowel in het Spaans als in het Papiamentu, maar het klonk bijzonder grappig.

Volgende vraag was waarom Nick dan wel in de Demasiado Mode zat. Dit kwam omdat hij bij UTS (Setel) geen kerstpakket gekregen had, ondanks dat hij er de zaak al 14 maanden draaiend hield. Uit protest droeg hij daarom die dag zijn Sql Integrator T-shirt. Het is niet geheel duidelijk of UTS de hint begrepen heeft.

Toen Nick 's middags de kinderen van school terugbracht had hij inmiddels uitgevonden in welke mode hij nu zat. Het was niet Demasiado maar Desgraciado Mode...

Uralco en de Radiocode (2)

Zoals in de vorige update reeds te lezen was, rijdt de CasaSpider al sinds enige tijd zonder muziek in zijn auto rond. Voordeel is dat hij nu het racey geluid van zijn (kapotte) uitlaat beter kan horen.

Wat is er in de vorige aflevering gebeurd? Casa's accu was kapot en omdat deze vervangen is, heeft de radio eventjes geen stroom gehad. Hierdoor is hij in de Safe Mode gesprongen. Daar kan hij alleen uitgehaald worden door een code in te tikken. Uralco zou deze code moeten hebben, maar de werkplaatschef kon hem tussen de tienduizenden paperassen op zijn buro niet vinden. Derhalve heeft men de radio uitgebouwd, het serienummer opgeschreven en de radio weer ingebouwd. Door middel van een aantal faxen naar de leverancier moest de code boven water komen.

Ja ja, de Spider wist het al lang, dat gaat ze nooit lukken! Donderdag, bijna een week later dus, belde Casa naar Uralco. Nu wist de Spider al dat de werkplaatschef een chaoot is, maar hij wist niet dat de beste man minimaal tien cursussen 'Hoe poeier ik op nette wijze een klant af' heeft gevolgd. In plaats van in allerlei excuses te vluchten, gaf de Uralco chef Casa steeds gelijk. Dat is wel de slimste manier om iemand monddood te maken, les 1 van de Krauthammer cursus. Dus als Casa zei: 'Een fax sturen, dat kan toch geen week duren!', dan antwoordde de man: 'Ja, u heeft helemaal gelijk, ik vind het ook veel te lang duren. Ik kan mij niet voorstellen dat dat zo lang moet duren.' Wel, het gesprek ging nog enige minuten door en na afloop had de CasaSpider een fijn gevoel: als men dan toch afgepoeierd wordt kan het maar beter professioneel gebeuren.

Volgende week het vervolg. De Spider heeft al een vraag bedacht: 'Heeft u de leverancier ook al gebeld om te vragen wat er met die fax gebeurd is?'. Kijken wat ze nu weer verzinnen bij Uralco...

Wilbert & Angelique op bezoek

Woensdag kwamen Wilbert en Angelique op bezoek. Om te eten en om te boerenbridgen. Door Frank H. was de Spider op het idee gekomen om een fles anijsdrank te kopen. Frank H. drinkt elke avond op de porch een bierglas vol van dat spul, zijn merk is Gorilla. Dat wilde Casa ook hebben, maar hij kon die fles niet vinden. Een andere gelukkig wel. Het is Curacaose anijsdrank en lijkt meer op likeur dan op bijvoorbeeld Ouzo of Pernod, maar mits ijskoud gedronken is het best te pruimen. Wel, de anijsdrank was het aperitief, de rest van de maaltijd werd door Lucy verzorgd.

De maaltijd gaat van start...

Na het eten was het dus tijd voor sportieve actie: boerenbridge. De spelregels waren snel uitgelegd en begrepen. Eventueel aankomend bezoek van Wilbert en Angelique kan zich er vast op voorbereiden: men moet boerenbridgen. Het is dan ook een leuk spel, zeker voor Angelique, want van de twee partijen won zij er twee. Vooral de tweede partij was zeer amusant, want voor de laatste ronde (van de 16) stond Wilbert aan kop. Na de laatste ronde was Angelique nummer 1, de Spider nummer 2 en moest Wilbert genoegen nemen met een derde plaats. Hij begreep er niets van. Uit het verhaal van Angelique op hun eigen website kan immers geconcludeerd worden dat zij regelmatig verzaakt... Inmiddels is haar nieuwe naam dan ook Angelique den Boerenbridge. Wilbert heet nog gewoon Den Boer.

Wilbert kan het niet geloven, Angelique wel...

Grappig is dat zowel Angelique als Wilbert echte wereldburgers zijn. Zo is Angelique geboren in Dongen. Wilbert is in Dongen geboren. En waar wonen zij? In Dongen! In mei zijn Wilbert en Angelique getrouwd, maar........ dit gebeurde niet in Dongen, maar wel in Dussen. En het huwelijksfeest vond plaats in De Moer. Daar is toch duidelijk aan te zien dat het hier geen gewone dorpelingen betreft!

De volledige fotoserie van Wilbert & Angelique bestaat uit maarliefst vier foto's en is ook te bereiken via het Pictures Menu.

Kerstavond bij Alex & Audrey

Vrijdagavond vond bij Alex Petri een feest ter ere van de Geest van het Kerstfeest (El Spiritu de Navidad) plaats. Alex verkeert in de gelukkige omstandigheid dat hij samenwoont met maarliefst drie Venezuelaanse dames. Ten eerste is daar Audrey zijn vrouw en op dit moment is zowel Nohelia, de nicht van Audrey, als Teresa, de zus van Audrey, op bezoek. En dat is maar goed ook, want de organisatie was hierdoor in prima handen. Alles, van de kerstboom tot aan het eten, was uitstekend verzorgd.

Teresa, Alex en Nohelia

De combinatie Latijns-Amerikaans en Europees leidt vaak automatisch al tot gezellige taferelen. Ditmaal was er ook nog eens een katalysator aanwezig in de persoon van Luc. Of Luke. Een Canadees die bij UTS werkt. Luc was de eerste gast. Dankzij de opening van het E-Commerce Center was hij al in kennelijke staat. Zo was hij onderweg naar Alex al met zijn auto op een andere geknald. Maar dat kwam omdat de auto die tot zijn beschikking stond slechts over twee werkende remmen beschikte. Luc zag het allemaal positief in, want hij zou nu een nieuwe auto krijgen.

Luc, de man van de trucs...

Luc ging echter al vrij snel weg. De Conquistador de las Menores bevond zich al spoedig in geanimeerd gesprek met Nohelia. Dit gesprek zou de hele avond doorgaan, wat Kees later tot de opmerking verleidde dat hij niet wist dat Walter zo goed Spaans sprak, dat hij dat de hele avond kon volhouden.

Audrey en Lucy bij de kerstboom

Bente had het een beetje zwaar, zij had de hele dag champagne gedronken op een Pensionado verjaardagsfeest. Meer hierover in Ino's dagboek. Het leek een rustig avondje te worden. Toen kwam Luc echter terug, fris gedouched. Al snel ontpopte hij zich tot een ware Hans Kazan. De eerste truc met drie glazen en drie messen lukte wonderbaarlijk genoeg. Toen vroeg Luc om touwen en vrijwilligers. Al snel stond Walter op, Nohelia stribbelde nog wat tegen, maar Walter houdt wel van bondage-spelletjes in het openbaar. De twee werden door Luc met de handen aan elkaar vastgebonden en moesten zich door middel van wat capriolen zien te bevrijden.

Nee Walter, zo kom je nooit uit de knoop...

Uiteraard leverde dat amusante beelden op. Walter en Nohelia kwamen echter niet uit de knoop of wilden daar niet uitkomen. Dus moest Luc helpen en toen werd het helemaal leuk. Luc ging met zijn rug naar het publiek staan, frutselde wat aan de touwen, maar de knoop ging er niet meer uit. Uiteindelijk moest er een schaar aan te pas komen. Er werd nog wat nagebabbeld wat voor trucs Luc nog meer kende. Wel, Luc kon ook mensen compleet laten verdwijnen, waarop Dik meteen op zoek ging: 'Moraima!'.

Teresita

Lucy heeft een hele tijd gekletst met Teresa, een leuke dame die onbegrijpelijkerwijs nog beschikbaar is. Nu houdt Lucy nogal van koppelen. Casa wil hier verder niets over kwijt, behalve dan dat hij er alvast maar aan moest wennen om Teresa mama te noemen... En zo gebeurde er toch heel wat op zo'n avondje, zeer geslaagd dus!

De foto's zijn via het Pictures Menu te bereiken of door hier te klikken. Apart is de kerstklok die boven de tafel hangt: door het standpunt van de fotograaf lijkt het of bepaalde mensen op bepaalde momenten een goudkleurige helm ophebben. Toch een leuk effect.

Mambo Beach

En wij gaan onverdroten door met foto's, toch een stuk leuker dan geneuzel, nietwaar? Zondag was het eindelijk weer eens tijd om naar Mambo Beach te gaan. Lekker een beetje zonnen in afwachting van het Happy Hour. Lucy wilde de camera meenemen om foto's voor haar website te maken. Specifiek was zij op zoek naar een nieuwe Chica del Mes. Lucy vindt het een beetje genant om op potentiele kandidaten af te stappen, omdat lang niet iedereen zin heeft om gefotografeerd te worden. Vlak voor de Spider lagen echter vier schoonheden, dus Lucy trok de stoute schoenen aan en knoopte een gesprek aan met een van hen. Toen zij het meisje, Kadi genaamd, vroeg om te poseren haalde deze er meteen haar manager bij. Zoals het een manager betaamt wilde hij geld zien. 'Ha!', zei Lucy, 'ik heb geen geld!'. En toen mocht het gelukkig gratis. Hier een voorproefje, meer foto's binnenkort op Lucy's Site...

Kadi, la chica del mes...

Men kan het slechter treffen...

Krijn kwam ook zwemmen, samen met Dirk. Luchiano is gewend om met oudere kinderen te spelen, juist daarom is het wel eens leuk voor hem om de baas te kunnen spelen over een jonger iemand. Krijn wilde even bier halen in zijn eentje, maar Dirk kwam al snel achter hem aangelopen. Als een herdershond leidde Luchiano Dirk terug naar zijn plaats. Als een echte Mostert betaamt kreeg Dirk natuurlijk zijn eigen blikje Amstel...

De Mosterts weten van wanten wat Amstel betreft...

<geneuzel>Ook collega Frank H. was met zijn gezin op Mambo. Dat ging er nogal hectisch aan toe, want continue was er een kind zoek. Dus dan zag men Frank naarstig op zoek en even later was de beurt aan Elly. Jammer genoeg was Kristie bij het Happy Hour wat vermoeid, waardoor er voor Luchiano niet zoveel te spelen viel... </geneuzel>

Zoals gebruikelijk verplaatste het Happy Hour zich om 18:00 naar Wet&Wild. Hier werd de groep al snel geconfronteerd met een aantal dames die een vrijgezellenfeest aan het vieren waren. Voor slechts ANG 1,= mocht de Spider zijn naam op het T-shirt van de aanstaande bruid schrijven.

Dames van het vrijgezellenfeest en Dan Hogenes...

Frank wist zoon Dan prominent in beeld te brengen, maar het jong had nog niet veel oog voor de dames... Helaas vond Luchiano het al snel genoeg en daarmee kwam een eind voor de Spider-family aan het Happy Hour. Er zijn nog veel meer foto's genomen die middag, deze kan men direct bekijken of via het Pictures Menu.

Kerstlunch bij Sql Integrator

Heden, maandag 24 december, vond de Sql Integrator Kerstlunch plaats. Nu is het eten op Curacao vaak niet zoooo bijzonder. Dit gold echter in het geheel niet voor de Sql Kerstlunch, sjonge sjonge, dat was weer lekker eten. Rijst, vlees en heerlijke salades. Als toetje waren er een paar kratten bier, beter kan het toch niet? De die-hards vermaakten zich hiermee in de vergaderzaal tot een uur of vier. Anderen maakten zich op tijd uit de voeten.

Dik en de Conquistador de las Menores: een bijzondere combinatie...

Ook aan een kerstpakket was gedacht, het zag er mooi en gevuld uit. Kerstmis kan beginnen...

Kerstwens door Luchiano

Op kleuterschool Chispita is door de kinderen veel aan Kerstmis gedaan. Allerlei dingen zijn in elkaar gezet. Tot verrassing van de CasaSpider kreeg hij email van juffrouw Annemarie met de volgende foto erin.

Luchiano wenst iedereen Prettige Kerstdagen!

Een mooi besluit van deze update, waar de CasaSpider zich van harte bij aansluit.

Hasta luego,

The CasaSpider.