Casa Nieuws 31.12.2001

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven dinsdag 1 januari 2002. Het nieuwe jaar is dus begonnen en de CasaSpider wenst alle lezers het allerbeste, un feliz año nuevo met vele updates! Deze update bevat waarschijnlijk wel het record aantal foto's: 57. Wie niet kan wachten kan meteen doorklikken naar het Pictures Menu, er schijnen warempel mensen te bestaan die alleen de foto's lezen. Voor de mensen die wel van lezen houden is de update van vorige week hier te vinden, voor alle updates klik hierboven op CasaNews History.

Een hoop links, dat hoort ook zo in een Weblog. De Spider leest er veel de laatste tijd, helaas zitten er maar een paar goede tussen. Neen, Casa gaat voorlopig niet bloggen, maakt u zich geen zorgen.

Kerstdiner bij Roland en Barbara

Dinsdag 25 december, Eerste Kerstdag dus, vond voor de achtste (of is het negende) maal het befaamde Kerstdiner bij Roland plaats. Het concept is al die jaren onveranderd gebleven: de aanwezigen, ditmaal 23, worden van tevoren onderverdeeld in groepen. Dit leidt uiteindelijk tot een zeven-gangen diner met twee voorgerechten, drie hoofdschotels en twee nagerechten. Wie hierna nog honger mocht hebben kan op weg naar huis even stoppen bij Nancy Snack, dat is toch vlakbij. Wie overigens precies wil weten wat er gegeten is, kan doorklikken naar de site van Wilbert en Angelique.

Een klein gedeelte van de immense eettafel...

Het eten was zoals gebruikelijk lekker, er was weer veel aandacht aan besteed. Misschien was het een beetje veel. Na de Broccoli- en Preitaarten, het eerste hoofdgerecht, zat iedereen eigenlijk al vol. Hierdoor leek iedereen wel wat vermoeid. Desalniettemin verdween zelfs het toetje van Lucy en de Spider volledig in de de 23 deelnemende magen. Na het eten werd de muziek op verzoek van Lucy gewijzigd van Rustige Kerstmuziek naar Opzwepende Merengue en moest Casa het ontgelden: hij moest dansen. Gelukkig is dansen een goede methode om slaap te verdrijven en dus was de Spider even later weer zo fit als een hoen.

Mark, Natasja, Angelique en Wilbert: de TAARTENBAKKERS...

Niet vergeten te vermelden mag worden dat het Kerstdiner ditmaal niet door Roland alleen werd georganiseerd. Nee, nee, ditmaal was Barbara voor het eerst van de partij. En niet alleen zij, ook haar moeder was aanwezig. De Spider hoopt dat de vrienden en bekenden van Roland door de twee dames zijn goedgekeurd.

Roland kijkt verheugd tussen 'zijn' twee dames...

Vrouwen hebben zoals bekend een grote invloed op hun mannen. Vrouwen houden ook van verandering en dus moest het huis van Roland een andere kleur krijgen. En het moet gezegd, het ziet er gezellig uit...

Speciaal in nieuwe kleuren geschilderd en voorzien van Kerstversiering...

Wel, het was een geslaagde Eerste Kerstdag, Roland en Barbara bedankt. Klik hier voor de volledige fotoserie.

Introductie van de € op Curacao

Tijdens het Kerstdiner gebeurde er nog iets bijzonders. Zoals bekend gaat het financieel niet zo geweldig op de Nederlandse Antillen. Er worden diverse inspanningen geleverd om de Antillen uit het slop te trekken. Dat is nog niet zo eenvoudig, want er dient terdege rekening te worden gehouden met de gevoelens alhier ten opzichte van de kolonisator. De Nederlandse en Antilliaanse politici hebben op de valreep besloten dat ook Curacao aan de € (Euro) gaat. En dus hebben Antillianen net als de Nederlanders recht op een EuroKit. En wat wil het toeval? Lucy heeft als eerste inwoner van Curacao een dergelijke kit bemachtigd. Zij kon het natuurlijk niet laten om deze te showen op het Kerstdiner...

Zoveel geld hebben de Spiders nog nooit bijelkaar gezien....

De Curacaose politici hebben echt een goede deal gemaakt. Aangezien de Antilliaanse gulden gekoppeld is aan de US Dollar, diende er een koerscompensatie plaats te vinden. Derhalve is de Antilliaanse Euro gedurende het jaar 2002 anderhalf maal zoveel waard als de normale Euro. Hiervoor moest er in allerijl het een en ander geregeld worden in Frankfurt, maar het is er door: de Antilliaanse Euro is herkenbaar gemaakt door op ieder muntstuk en bankbiljet de zin Te mañan ku Dios ke te plaatsen. Een Euro met deze tekst is dan € 1,50 waard, alleen in het jaar 2002 wel te verstaan. Men is zich ervan bewust dat dit een extra belasting is voor het geldverkeer in Europa, gezien het relatief kleine aantal Antillianen wordt dit voor lief genomen.

Ach, als Koninginnedag 30 april met 31 januari mag wisselen, waarom zou de CasaSpider dan niet hetzelfde mogen doen met 1 april en 1 januari, dat is toch precies hetzelfde?

Pagara Aqualectra Distribution

Over wisselen van datums gesproken, tja, de Spider loopt natuurlijk het risico dat nu niemand hem meer gelooft, maar het volgende is toch echt waar. Normaliter steken bijna alle bedrijven op Curacao op de laatste dag van het jaar, 31 december dus, een zogenaamde pagara af. Dit is een enorm lint met zware rotjes, een miljoenklapper zeg maar. Door het geknal worden de boze geesten weggejaagd en heeft men daar in het nieuwe jaar geen last van. Vorig jaar viel 31 december echter op een zondag, derhalve werden veel pagara's op vrijdag aangestoken. Casa vond dat eigenlijk maar niets en hij was dan ook blij dat Oudjaar dit jaar gewoon op een werkdag viel.

Algemeen Direkteur Steven Martina, twee leuke medewerksters en organisator Carlos de la Paz

Dan heeft men echter geen rekening gehouden met de Vakbonden hier... Deze vonden het beter voor de werknemers als zij op maandag de gehele dag vrij zouden zijn. Derhalve werd de Aqualectra pagara verplaatst naar vrijdag 28 december. Te gek voor woorden natuurlijk, nu blijven die boze geesten gewoon rondhangen in 2002.

De uiteindelijke explosie van pagara-lint nummer 1

Gezien het feit dat bovengenoemde geesten niet alleen door geknal verjaagd worden, maar ook door alcohol kwam het de Spider eigenlijk nog niet eens zo gek uit. Zo had hij vrijdag een bijzonder gezellige pagara bij Aqualectra Distribution en maandag waren er dan nog de gewone pagara's. Na het geknal werd er nog lekker doorgedronken en gegeten. Dit onder een stralende zon en de Tambu-muziek van een leuke band. 'Waar is Walter?', werd regelmatig gevraagd bij het zien van een van de zangeressen...

Tambu-muziek kan gezongen worden door verschillende types zangeressen...

Het was een echt feest, leuk was ook dat de collega's van Aqualectra Production aanwezig waren. De vroegere bedrijven Kodela en KAE opereren nog steeds veel te solistisch, deze pagara heeft zodoende zeker bijgedragen tot integratie. Nieuwsgierig naar meer foto's? Ga onmiddellijk naar de volledige serie!

La Chica Merengue

Lucy's website loopt steeds beter. Casa hoeft er dus geen reclame meer voor te maken. Neen, de zaak is omgedraaid, het fotomateriaal van Lucy is gewoon van uitstekende kwaliteit en derhalve mag de Spider graag af en toe een fotootje lenen. Met name het mannelijke lezerspubliek wordt hier zeker een plezier mee gedaan.

La Chica del Mes: Diana!

Maar ook de dames komen binnenkort aan hun trekken, Lucy wil een Chico del Mes introduceren. Wel dient men er begrip voor te hebben dat Casa daarvan geen samples plaatst. En dan zijn er nog de zogenaamde intellectuele mannen, al zijn het er niet veel... Deze houden alleen van vrouwen met (niet siliconen-) inhoud, vrouwen als bijvoorbeeld Tanja! De Spider zegt er niet teveel over, maar er zijn onderhandelingen gaande om Tanja tot Chica del Mes van februari te maken. Tanja-fans, klik meteen door naar jullie idool...

La Chica Merengue!

Pagara SQL Integrator

SQL Integrator doet niet aan vakbonden en daarom was er gewoon op maandag de 31e een pagara. De Spider hoefde zoals hierboven is beschreven geen keuze te maken tussen Aqualectra en SQL Integrator, dat was wel zo gemakkelijk. Eigenlijk heeft SQL Integrator best een geschikte locatie om feestjes in het algemeen en pagara's in het bijzonder te houden. Zeker als het zonnetje strak aan de hemel staat.

De parkeerplaats is nog schoon...

Zelfs na ruim zes jaren krijgt Casa er geen genoeg van om met een koud biertje in de hete zon te staan. Omdat de meerderheid van de overige medewerkers er ook zo over denkt, ontstaat al snel een gezellig sfeertje. Door het geknal van de pagara valt het gemis aan muziek ook niet zo op.

Dsc01631.jpg (57914 bytes)

Voor het overige is een pagara natuurlijk ook maar een pagara. Bij SQL Integrator duurde het hele gebeuren van twaalf uur tot circa drie uur 's middags. Om een uur of vijf zou de pagara van het zojuist opnieuw geopende café De Tropen starten. De Spiders hebben dat niet meer gehaald... Na thuiskomst is er flink kip gegeten en daarna werd even een dutje gedaan.

CasaSpider tussen de troep

De boze geesten van SQL Integrator zijn in ieder geval definitief naar de buren verjaagd, met dank aan de wind... De volledige fotoserie is te bekijken in het Pictures Menu of meteen hier.

Tot slot

's Avonds zijn Lucy en de Spider gezellig thuisgebleven. Eerst rustig aan, maar om twaalf uur brak de herrie los in de Socratesstraat. Lucy had de muziekinstallatie op vol vermogen gezet, de buren werden gefeliciteerd en Casa trachtte wat foto's van het vuurwerk te maken...

Vuurwerk in de Socratesstraat

Al met al werd het toch nog een heftig uiteinde, met veel dansen, twee flessen Champagne en whiskey-cola. Luchiano, voorzien van watjes in zijn oren, vond het ook allemaal prachtig. Met Bachata-muziek op volle sterkte namen Lucy en de Spider het jaar nog even door en konden concluderen dat 2001 een mooi jaar is geweest.

Het vuurwerk van Sea Side Terrace?

Eigenlijk wilde de Spider deze updage gisterenavond doen, maar toen hij Lucy van dat voornemen in kennis stelde, zei zij in het Nederlands: 'Da vinnik nie leuk!'. En daarmee is dan gelijk verklaard waarom deze update een dag later het levenslicht ziet.

Tot slot nog twee links, ja het kan niet op. Als eerste is daar Diamond Piet, die zijn site aanzienlijk heeft gewijzigd. En het moet gezegd, het ziet er strak uit. Het leuke van Piet's site is ook dat mensen die ellende willen lezen over Alfa Romeo iedere twee weken toch wel aan hun trekken komen.

Een tweede site waar de CasaSpider laatst toevallig op surfde (surfen lijkt eigenlijk best veel op smurfen), is die van moenen.org. Hier is veel informatie te vinden over hacken, telefonie (phreaking), beveiliging etc. Zeer de moeite waard voor mensen die beroepshalve te maken hebben met het Internet. Ook leuk is het (middelbare scholieren) taalgebruik op de forums. Zo blijft men een beetje bij wat er tegenwoordigt ruled in de wereld of wat fet is. En welke site nu weer gedefaced is of ge-exploit. Voor als men tijd over heeft....

De Spider kwam overigens op deze site terecht door een bericht over een zogenaamd javascript-virus, dat een explorer-sessie over zijn nek kan krijgen. Op moenen.org staat een hele discussie of het hier een bug van explorer betreft of dat er tegen slecht programmeren geen kruit gewassen is. Voor de volledigheid hier het javascript, dat tracht een miljoen keren een niet bestaand plaatje te laden:

<script>
for(i=0;i<100000000;i++) {
document.write("<img src=http://fakehost.com/"+i+".gif>");
}
</script>

Feitelijk betreft het hier gewoon een geprogrammeerde loop. Naar de mening van de Spider dient het Operating System hier maatregelen tegen te nemen en niet de Browser.

Tot allerlaatste slot tenslotte, voor diegenen die benieuwd zijn naar Casa's vorderingen met betrekking tot zijn autoradio (Uralco Radiocode), afgelopen week heeft hij geen actie ondernomen. Vrijdag wordt er weer naar Uralco gebeld, dus in de volgende update episode drie. Dan rest nu niets anders meer dan nogmaals iedereen een ontzettend goed 2002 te wensen!

Hasta luego,

The CasaSpider.