Casa Nieuws 28.01.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 28 januari 2002 ongeveer 21:29:31. Deze week stond in het teken van verjaardagen, hier op Curacao puilt het blijkbaar uit van de Watermannen, maar daar komen we later op terug. Neen, wij beginnen traditioneel met de belangrijkste links: naar de CasaNews History en de update van vorige week. Ach, weet je wat, we gooien er nog twee links tegenaan, deze betreffen het Gastenboek van de Spider. Dat Gastenboek loopt nu niet bepaald storm, zeker niet nadat het verplaatst is naar het Lo Demas menu. Bijna was Casa vergeten dat hij überhaupt een Gastenboek had! Tot deze week dan, want plotseling ontving hij een mail dat iemand er iets in geschreven had. Wie was dat dan wel? Nou, het was Trudy Petri, de moeder van Alex. Bij deze bedankt de CasaSpider Trudy voor haar aardige woorden, met name de passage dat Alex met zijn baard flink op Bin Laden begon te lijken. Hij kan inderdaad nu maar beter niet op vakantie naar Cuba gaan, voor je het weet wordt hij als een ontsnapte Taliban gevangene beschouwd. Gelukkig kan de Spider mevrouw Petri bij deze geruststellen: de baard is er af, nu de snor nog... Ga naar het Gastenboek om de entries te lezen of om er zelf iets in te schrijven.

Over Gastenboeken gesproken, Lucy heeft er ook een. Op haar Chica de la Semana pagina had de Spider een link opgenomen naar haar Gastenboek, met daarbij het verzoek om er eens wat in te schrijven. Toen Lucy deze tekst zag ontstak zij in toorn, hoe kon Casa zo'n domme tekst plaatsen, als je zegt 'Alsjeblieft, schrijf iets' dan denken vooral de vrouwen 'wat een idioot, daar ga ik nooit iets in schrijven!', aldus Lucy. Casa had geen valide tegenargumenten, immers er had daadwerkelijk niemand, de Spider uitgezonderd, iets in haar Gastenboek geschreven. De tekst moest stante pede veranderd worden, nu maar afwachten of er wèl iemand iets in gaat schrijven. Ha ha, volgens de Spider maakt het geen fluit uit, maar dat kan men beter niet aan een Dominicaanse echtgenote proberen uit te leggen...

Wie heeft de film Deep Throat gezien? Niemand natuurlijk, neen wij zijn nette mensen. Wel als jullie dan zo netjes zijn, lees dan vooral niet Tanja's nieuwe column, want wat zij daarin met haar keel uithaalt, dat doen weinigen haar na...

Dan is het nu de hoogste tijd voor de verjaardagen.

Sql Integrator Borrel

Vrijdag 25 januari vond na veel te lange tijd een borrel plaats bij Sql Integrator op de Neptunusweg. Een directe aanleiding is niet persé noodzakelijk, maar was wel aanwezig. Richel, Gijs en Krijn waren zaterdag de 26e jarig en Alex Petri (zie boven) de 27e. Dat kan haast geen toeval zijn (toeval bestaat!) en was dus de reden voor een borrel.

Gijs, Alex (zonder baard met snor) en Krijn, allemaal op 26 januari jarig!

Weldra bleek dat een verjaardag geen enkele invloed heeft op het verloop van onze borrels, ze zijn altijd precies hetzelfde. En dat is maar goed ook. Het enige verbeterpunt dat de Spider kan bedenken is de muziek. Die is er namelijk niet. Wat dat betreft wordt het tijd dat collega Lahrn weer eens terugkomt uit Nederland.

Voor de volledige fotoreportage wordt verwezen naar het Pictures Menu.

Tirso 4 jaar

Zaterdag was een zware dag voor Casa. Om negen uur had Luchiano zwemles, gezien het tempo van zijn vorderingen duurt dit waarschijnlijk niet zo lang meer, nog maar een jaar of 14. Binnenkort weer een echte reportage over deze wekelijks terugkerende gebeurtenis. Lerares Tante Hetty heeft overigens pijn in haar botten. Haar (vrouwelijke) arts meent dat dit komt door de menopauze. Daar is Tante Hetty het niet mee eens, maar is dit niet juist een van de kenmerken? Affijn, zij wil eigenlijk een andere dokter en wie zou dat beter kunnen zijn dan de CasaSpider. In een vorig leven heette hij tenslotte al Dokter de Boer... Dokter de Boer moet nu op internet gaan zoeken naar de kwaal Pijn in de Botten en zelfs deze botterik snapt dat hij niet kan aankomen met zaken als menopauze. Wij dwalen af.

Meteen na de zwemles moest de Spider naar Aqualectra Distribution om het DG-UX Operating System te upgraden naar Maintenance Update 07. Helaas heeft Casa geen fotoreportage van de upgrade gemaakt, en het was nog wel zo enerverend...  Om iets na enen was Casa thuis en toen was het alweer bijna tijd om richting Burger King op de Jan Noorduynweg te gaan. Aldaar vierde Tirso zijn vierde verjaardag. Harro en Karin (de ouders) renden af en aan, voordeel van een dergelijk feest is dat de tijd beperkt is. In dit geval van half drie tot vier uur.

De jarige Tirso en zijn minstens zo blije moeder...

Het is dan ook niet vreemd dat veel ouders kiezen voor een dergelijk feest, beperkte tijd, geen troep achteraf en de kinderen vermaken zich prima. Uiteraard kreeg Tirso vele kado's. Uit empirisch onderzoek is gebleken dat De Robot met afstand nummer een was. Dit is een gratis tip, ouders doe hier uw voordeel mee. Alhoewel Karin vandaag nog beweerde dat Tirso de puzzle het leukst vond. Het is een bijzonder kind.

De Burger King speeltuin was een succes

Klik hier voor alle foto's van Tirso's Party. Om half vijf konden de Spiders boodschappen gaan doen bij Mangusa. Daarna begonnen de voorbereidingen voor het feest van 's avonds, bij Krijn en Gerbys.

Krijn 40 jaar

Een paar jaar geleden maakten wij ons nog vrolijk dat John van Varsseveld, ICT-Manager Aqualectra, 40 jaar werd. Kort daarop werd de CasaSpider 29 en nu was het de beurt aan Krijn om deze mijlpaal te bereiken. Ach, gezien zijn kapsel kan men zeggen dat Krijn tijdloos is. Gelukkig heeft hij een vrouw die hem jong houdt.

Altijd leuk feesten op Kaya Pos Kabai...

Het mag wel eens gezegd worden dat Krijn van de hele Sql Integrator-groep en aanverwanten veruit de meeste feesten organiseert. Hulde daarvoor. Derhalve verbaast het niet echt dat ook dit feest weer als een trein liep, met een goed verzorgde BBQ en muziek. De dansvloer was dan ook steeds bezet. Onbetwiste nummer een was Richard Visser, die wel met iedereen wilde dansen. Bijna moesten zelfs de mannen een goed heenkomen zoeken. Met stip kwam echter Roland Becht binnen op de Dance-Top10, Barbara heeft kennelijk een inspirerende invloed op Roland's lichamelijk expressievermogen.

Krijn heeft zelfs op zijn 40e meer ogen voor zijn vrouw dan voor de taart...

Gerbys zou Gerbys niet zijn als zij de regie niet strak in handen zou houden. Op het juiste moment kwam zij aan met de taart, er werd wat onsamenhangend gezongen en toen mocht Krijn de kaarsjes, of was het er maar één, uitblazen. Levert altijd mooie plaatjes op, nietwaar?

De volledige fotoreportage kan bereikt worden via het Pictures Menu.

Luchiano

Het is een tijdje geleden dat de Spider iets over Luchiano schreef, dus het mag wel weer. Het jong doet het goed, al heeft hij soms een iets te sterke wil. Zo bepaalt hij zelf wel waaraan hij meedoet op school. Vanmorgen werd Casa echter weer even geraakt door het varken. In de auto was Luchiano druk aan het praten met Willy. Nu kan Luchiano best aardig Nederlands, een van de fouten die hij consequent maakt is dat hij 'fing' zegt in plaats van 'ging'. De CasaSpider heeft dit slechts 900 maal gecorrigeerd, tevergeefs. Een ander iets dat verbetering behoeft is de manier waarop Luchiano deuren dichtsmijt. Hij doet dit vaak met zijn vingers om de rand van de deur gekruld. Slechts 1400 maal heeft de CasaSpider hem verteld dat hij hier ooit nog eens spijt van krijgt, dat het pijn gaat doen, tevergeefs. Wel, in de auto zei Luchiano ook nu zeker driemaal 'fing', na iedere keer reageerde Casa  steeds iets luider: 'GGGGGING!!!'.  Een nare eigenschap van de Spider is dat hij dan nog wel eens uit zijn vel wil springen, dat gebeurde dus de derde keer: 'Potverdorie, wanneer hou je nou eens op met dat stomme fing en zeg je gewoon gggggggggging!!!!'. Hierna was Luchiano toch een paar minuten stil. En als hij iets wilde zeggen kon Casa duidelijk merken dat het jong heel hard aan het nadenken was om vooral geen fout te maken, de Spider had al spijt van zijn uitbarsting, maar zei niets. Bij de school aangekomen moest Casa even de veters van Willy strikken, Luchiano riep toen: 'Papa, papa, kom eens kijken...'. Toen Willy's schoenen vastzaten ging de Spider naar Luchiano. En wat wilde hij laten zien, wel hij hield zijn hand precies goed op het portier om het dicht te doen op de manier die Casa hem geleerd had. Alleen maar om te laten zien dat hij heus zijn best wilde doen. Een schouderklopje was hier wel op zijn plaats en de Spider nam zich wederom voor om niet zo snel meer te ontploffen. Ja, af en toe kan men toch vaak iets van zo'n kleine leren...

La Chica Merengue

Last but not least Lucy's website. Tot haar grote vreugde en Casa's verdriet, ik bedoel even grote vreugde, trekt deze inmiddels meer bezoekers dan http://www.nijhuis.net. Zondag zijn we niet naar Mambo Beach geweest, gelukkig had Lucy een voorraadje fotomateriaal. Mede dankzij Alex Petri, die voor de foto's van Nohelia, het nichtje van Audrey, zorgde.

La Chica de la Semana: Nohelia!

Toch leuk zo'n nicht, nietwaar Walter? Dit is een update met verjaardagen als thema, en Nohelia past hier wonderwel in. Zij is namelijk de 31e jarig, samen met Koningin Beatrix en Joep Koyen. Men kan het minder treffen!

Ook de nieuwe rubriek La Pareja de la Semana is ge-update. Ditmaal zijn Marco en Yulis de gelukkigen.

Marco en Yulis, Pareja de la Semana!

De voorraad is nu verbruikt, volgende week moet La Chica Merengue dus zelf weer op pad. Tijd om een eind aan de update te breien. Indien men van een melig geschrijf houdt, adviseert de Spider de weblog van Geen Held.

Hasta luego,

The CasaSpider.