Casa Nieuws 18.02.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, 06.02.2002 / 21:40:17
Ondanks dat hij zich wat beroerd voelt, komt de CasaSpider zijn afspraak na. Zojuist heeft hij het handgeschreven verhaal van Tanja overgetikt en geplaatst. Tanja zal hier bijzonder verheugd over zijn, want zij is dol op mannen die hun afspraken nakomen. Casa moet alleen nog even een zwarte motor kopen. Nieuwsgierig, lees de nieuwe column Vakantieliefde. Het is gisterenavond nog best laat geworden met het bezoek van Tanja en Riet, Lucy maakte hier een aantal foto's van.

De Spider, Riet en Tanja...

Bij Sql Integrator Curacao loopt de termijn van de auto-lease contracten af. Dit houdt in dat bijna alle werknemers mogen gaan shoppen. Voor bijvoorbeeld een Seat Cordoba of een Toyota Corolla. Dat het ook anders kan bewijst Diamond Piet van Sql Integrator Nederland. Hij is nu in het gelukkige bezit van een Renault Laguna. Een schrale troost is dat men zich met zo'n Laguna wel twee keer bedenkt om de Christoffelberg op te scheuren.

Tot zover deze update, Casa kruipt snel onder de wol...

Wij schrijven maandag 4 februari 2002 ongeveer 21:50:43. Ja, 21:50:43! Is de CasaSpider soms te laat begonnen met de update? Neen, helemaal niet. Sinds zeven uur is hij al bezig om foto's te selecteren, te verkleinen en te plaatsen. Maarliefst 56 foto's staan in het Pictures Menu onder Hòfi Pastor. Dat was voorwaar geen pretje, Casa is tegen zijn gewoonte in daarom al tijdens het plaatsen van de foto's aan de Tequila begonnen. Ja, anders komt zo'n fles nooit op. De vorige update is zoals gebruikelijk te vinden in de CasaNews History.

Een aantal lezers heeft het reeds opgemerkt, het betreft diegenen die in plaats van keurig eerst het CasaNews te lezen, meteen bronstig en gehaast naar Tanja's Column snellen. Ha ha, dat is deze week dan mooi vergeefs. Tanja viert nu vakantie, samen met haar moeder Riet, op Curacao. Dit doet toch enigszins denken aan het op zich merkwaardige verschijnsel dat mensen die dicht bij hun werk wonen daar vaak het laatst verschijnen. Ter verduidelijking: 21 maal leverde Tanja haar column op tijd in, weer of geen weer, examens of geen examens. Nu zij ten eerste eindelijk vakantie heeft en ten tweede zich vlakbij de CasaSpider bevindt, lukt het haar niet. Zoals een bepaalde arts tegen Tante Hetty (van Luchiano's zwemles) tegen haar zei dat de pijn in haar botten te wijten was aan de menopauze, zo kan de Spider hier toch wel poneren dat Tanja's absentie veroorzaakt wordt door haar opspelende hormonen. Tanja had namelijk onmiddellijk al een date op Curacao, van harte gefeliciteerd! Gelukkig is er ook goed nieuws (...), want morgen komen beide dames op bezoek bij de Spider-family en het moge duidelijk zijn dat Tanja het pand niet eerder verlaat dan dat zij haar column geschreven heeft.

Chispita naar Hòfi Pastor

Zaterdagmiddag organiseerde Luchiano's school Chispita een carnavalshappening in de metropool Barber. Barber ligt een kilometer of 25 ten westen van Willemstad. Het is een self-supporting gemeenschap, want er bevindt zich een Aqualectra Betaalkantoor, een voetbalveld, een kerk en niet te vergeten een kerkhof. In vroegere tijden woonde daar de Sql Integrator variant van Walter de Rochebrune, Teus van Lingen. Hij en collega Richel Albertoe waren de enige Sql Integrator medewerkers met een dagelijkse reistijd van meer dan een uur.

De CasaSpider ziet Barber normaliter slechts 16 seconden als hij er doorheen scheurt op weg naar Westpunt. Toch is dat niet zo slim, want midden in Barber bevindt zich Hòfi Pastor, een oase van rust op het zinderende Curacao.  Wel, in Hòfi Pastor bevindt zich een hele mooie boom, een soort Sprookjesboom. Verder is het een soort park met veel bomen en een paar open plekken met bankjes. Hier werd het carnavalsfeest van Chispita gehouden.

Chispita voor de Sprookjesboom

Juffrouw Annemarie had de regie strak in handen. Alle kinderen moesten als kabouters of elfjes verkleed komen. Nadeel was dat ook de ouders gedwongen werden zich te verkleden. Dat is een nadeel omdat Lucy en de Spider helemaal niet creatief zijn. Gelukkig steeg Lucy boven zichzelf uit en wist toch nog een kabouterpakje te fabriceren. Zelf kwamen wij niet veel verder dan het opzetten van een (gekochte) heksenmuts.

De kabouter en de heks

De happening begon om 2 uur 's middags en eindigde om half zes. In de tussentijd moest een heel scala van spelletjes worden afgewerkt. Het eerste spel was het Reuzenspel. Een reus moest drie uitgekozen kabouters zien te vangen. Het zal niemand verbazen dat de CasaSpider een van de pineuten was om de Reus te spelen. Het valt nog om den drommel niet mee om die aalvlugge kleuters te vangen, dat kan de Spider nu wel stellen. Toch speelde hij zijn rol met overtuiging, want zijn eerste slachtoffer Neftely viel zowat flauw van schrik toen Casa luid brullend achter haar aan rende.

Na dit uiterst vermoeiende spel werd er wat gedronken en hierna startte de Jump-Up naar de Sprookjesboom. Voorop reden een paar kleuters op een fiets met Ghettoblaster. Bij de boom werden de nodige plaatjes gemaakt. Nu was het tijd voor het dansen met een tennisbal tussen de voorhoofden. De kinderen moesten het voordoen, daarna mochten de grote mensen aan de bak. De Spider had er wel zin in en bewoog veel te veel naar Lucy's zin, zij wilde namelijk persé winnen. Geheel beneven de waarheid zei Luchiano tegen juffouw Annemarie dat wij vaak geoefend hadden.

Neftely en Jona aan het dansen met tennisballen

Nog even iets grappigs tussendoor. De meeste vrouwen waren als heks verkleed, dat was schijnbaar toch de gemakkelijkste vermomming. Op een bepaald moment zat de Spider op een boomstronk met rechts naast zich een vrouw in het zwart gekleed. Casa had zijn heksenmuts op en vroeg aan de vrouw: 'Aha, ook heks?'. Waarop de vrouw antwoordde: 'Nee, ik ben een koningin!' Zij had namelijk een kroon op. Gelukkig redde zij de situatie zelf door te zeggen 'ach, maar waarschijnlijk komt de ware aard erdoorheen...'. Mevrouw, namens de Spider bedankt.

Het Chinezengevecht was aan de beurt. Luchiano had hier al veel over verteld. Twee personen worden geblindoekt in een kring geplaatst. In hun handen hebben ze een van kranten gemaakt zwaard. Op geluid dient de opponent gelocaliseerd en vervolgens inelkaar getremd te worden. De kleuters waren nog verdomde fanatiek, op het moment dat zij elkaar ontdekten moest juffrouw Annemarie er al snel tussenspringen om ernstige verwondingen te voorkomen. Vooral een meisje met de liefelijke naam Jaimey was bijzonder fanatiek. Luchiano had eerst geen zin om mee te doen: 'Ach, Jakie wint toch altijd...'. Op het laatst wilde hij toch en wie was zijn tegenstander? De CasaSpider. Lucy had de camera vast en was doodsbenauwd dat Casa het varken flink van katoen zou geven, omdat de Spider nu eenmaal ten koste van alles wil winnen. Wel, Casa hield zich in (kostte moeite) en Luchiano won...

Luchiano slaat de CasaSpider in elkaar

Als laatste spel werd er een kring gevormd. Een van de kinderen in de kring kreeg een bal in zijn handen. Alle kinderen hielden vervolgens hun handen op de rug. Een andere kleuter moest vervolgens raden welk kind de bal vasthad. Dat viel nog niet mee. Inmiddels was het al wat later geworden en was het etenstijd. Ook dit onderdeel was prima verzorgd, niemand had meer honger of dorst. Nou, dat valt te zeggen... Om een uur of vijf had de CasaSpider toch wel bijzonder veel zin in een koud biertje. Helaas, dat was er niet, dit was toch wel het eerste kinderfeest van langer dan twee uur zonder bier. Iets voor half zes hielden de Spiders het voor gezien en begonnen aan de terugreis. De start daarvan was niet best, want Casa had een lekke band. Na meer dan tien lekke banden op Curacao weet de Spider tegenwoordig een band echter binnen vijf minuten te wisselen, dus dat was geen probleem.

Even een bandje wisselen...

Na thuiskomst was Luchiano nog steeds niet te moe, hij vond het best dat wij nog even naar het net geopende café Old Dutch in Keizershof gingen om toch nog wat Polartjes achterover te slaan. Al met al was het een bijzonder geslaagde middag, de kinderen hebben genoten en de ouders, tenminste Lucy en de Spider, ook.

Hmm, Casa kijkt net naar de datum op de foto's, ja het was natuurlijk wel 02.02.2002, de huwelijksdag van Alexander en Máxima. Op televisie waren er gelukkig genoeg herhalingen van de hoogtepunten te zien, het mooiste was toch wel het moment dat Máxima ontroerd raakte bij het spelen van een klassieke Argentijnse tango, althans volgens de CasaSpider. Overigens meldde Rejane de Spider vandaag dat zij en Edgar op 2 februari precies een jaar samen in Brazilie wonen, ook hiervoor de felicitaties van Casa.

De volledige, maarliefst 56 foto's bevattende, fotoserie is te bekijken in het Pictures Menu.

La Chica Merengue

Aangezien de gehele zaterdag in het teken stond van Chispita's carnaval, hebben wij Luchiano's zwemles verplaatst naar zondag. Dat betekende zondag dus ook weer vroeg opstaan. Luchiano was wat moe en bovendien verkouden, maar hierdoor was hij voor zijn doen zeer gedwee en volgde alle aanwijzingen keurig op. Na het zwemmen werden de wekelijkse boodschappen gedaan bij Centrum, vervolgens wat gegeten en daarna was het eindelijk weer eens tijd voor het strand. Dat moest ook wel, want de foto's van La Chica de la Semana waren opgedroogd. Na even op het strand met Tanja en Riet gekletst te hebben, toog Lucy dan ook al snel op pad, zoekend naar een nieuwe Chica.

La Chica de la Semana: Gina!

Uiteraard slaagde zij in haar poging en de foto's zijn wederom goed gelukt. Inmiddels kent Lucy het halve strand al en vice versa. Tijdens het Mambo Happy Hour (van vijf tot zes) raakte Luchiano nog even zoek, altijd reden tot paniek. Het varken was zich van niets bewust gewoon even aan het douchen. Hierna togen wij naar het Happy Hour van Wet&Wild. Hier moest Lucy nog even op zoek naar La Pareja de la Semana, maar geroutineerd als zij inmiddels is, was ook dit een peuleschil.

John & Ilse, Pareja de la Semana

Bezoek de site van La Chica Merengue voor de volledige fotoseries. Vergeet vooral niet te stemmen op de favoriete Chica. Op dit moment gaan Casa's zus Margriet en Anouschka aan kop. Overigens was het ook nog een normale Happy Hour, de Spider heeft nog even gekletst met Nicole & Chris en diens familie. Ondertussen was Luchiano met Nicole's dochter Diana (?) aan het spelen in de zee...

Diana en Luchiano, La Pareja del Futuro?

Tot slot

Uiteraard is er nog veel meer gebeurd deze week. Jammer genoeg was de CasaSpider niet in staat om foto's te maken van de Jump-Up van de Gipsies afgelopen zaterdag, laat staan om mee te jumpen. Op voetbalgebied gaan Ajax, Feyenoord en PSV gelijk op. Maar ach, al dit nieuws verbleekt natuurlijk bij het gemis van Tanja's verhaal. Blijf daarom kijken, indien Tanja haar belevenissen op Curacao durft op te schrijven, verschijnen zij onmiddellijk! Tot zover...

Hasta luego,

The CasaSpider.