Casa Nieuws 25.02.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 25 februari 2002 ongeveer 21:14:34. Ja, de CasaSpider is uit een diep dal gekropen: hij was ziek en had tegelijkertijd Pfeiffer, open TBC (grapje, Kelly), longontsteking en de Builenpest. Normaliter genoeg om een middelgrote provincie weg te vagen, maar de Spider zit alweer gezellig achter een glas Gorilla, de locale Ouzo zeg maar.

Belangrijk de afgelopen weken was toch het bezoek van Huiscolumniste Tanja en haar moeder Riet. Jammer genoeg was Casa zeer verzwakt, waardoor hij niet als vanouds met beide dames op pad kon. Met name het missen van het Carnavalsfeest is toch een aderlating. En uiteraard had de Spider graag iets meer meegepikt van Tanja's avonturen, sjonge wat maakt deze dame veel mee in korte tijd. Poseren voor een website (ja, ja), poseren voor La Chica Merengue op het jacht van een Postorderbedrijfsdirecteur, poseren in de sportauto van de overbuurman, poseren met Def Rhymz en tussendoor nog een heftige affaire met een locale horeca-medewerker. Wel, Tanja heeft inmiddels twee columns ingeleverd die over haar belevenissen gaan op Curacao, de eerste gaat over het modellenwerk. Ga er maar gauw heen, maar kom wel terug!

Olietankerbesturingseffect

Omdat de CasaSpider ziek was heeft hij één update verzuimd. Doordat hij ziek was, maakte Casa echter niets mee. Hierdoor werd de volgende update ook verknald. En nu doet zich een vreemd effect voor: hoe minder de Spider schrijft, hoe hoger de bezoekersaantallen! Vandaag werd zelfs het dagrecord gebroken, dat was schier ondenkbaar, aangezien het oude dagrecord de mededeling betrof dat de CasaSpider getrouwd terug was gekomen van een vakantie in Santo Domingo. Dat lijkt op het eerste gezicht toch belangwekkender nieuws dan twee weken niets, of niet soms?

Neen, wij hebben hier te maken met het Olietankerbesturingseffect. Als men een bepaalde richting in begint te sturen op een olietanker, dan duurt het even voordat het effect van de stuuractie effect begint te sorteren. Hetzelfde gedrag vertoont Casa's lezerspubliek. Gedurende een bepaalde tijd zal men vrijwel dagelijks gaan checken wanneer die vermaledijde update er nu eindelijk eens staat. Da's gemakkelijk verdiend voor iemand die zich normaliter wekelijks uit de naad werkt om de content bij te werken. Helaas mag zo'n periode niet te lang duren, want zie dan de lezers maar eens terug te krijgen.

Een andere occurrence van het Olietankerbesturingseffect (OB-Effect) maakte Casa vele jaren geleden mee. Hij studeerde toen Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht. De Spider heeft veel affiniteit met Duits (Jawohl!) en studeerde ook best veel in de eerste twee jaren. Dat gaf dan ook goede resultaten. Op een bepaald moment had de Spider echter wat andere interesses en begon zijn studie te verwaarlozen. Tot zijn verbazing bleef hij een tijdlang toch nog allerlei tentamens halen, bijna zonder ervoor te studeren. Jammer genoeg maar wel logischerwijze bleef dit niet goed gaan. Toen kwam Casa erachter dat het OB-Effect ook de andere kant opwerkt. Als men dan ineens wel weer de geest krijgt en begint te studeren, dan duurt het ook een tijdje voordat men weer tentamens gaat halen. Dat is niet bepaald motiverend.

Het is duidelijk dat de CasaSpider slechte ervaringen heeft met het OB-Effect. Wees daarom gerust, Casa zal er niet mee experimenteren en onder normale omstandigheden gewoon wekelijks updaten.

Tanja uit het Gips, jarig en met nieuw huis

Tanja van den Berge, niet te verwarren met Tanja de Huiscolumniste, had afgelopen zaterdag drie dingen te vieren. Ze was jarig, had een nieuw huis en haar onderarm was eindelijk gipsvrij. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Tanja woont nu vlakbij Centrum Piscadera in een mooi huis. Jammer genoeg vertrekt zij over een paar maanden definitief naar Nederland, zie daar maar eens zo'n leuk huis te krijgen. De bezoekers van het feest kregen op verzoek wel een lijst van allerlei dingen die nog verkocht moeten worden. En daar staan best interessante zaken bij, zoals bijvoorbeeld een auto...

Angelique, gastvrouw Tanja, Barbara en Loes. En ja, er waren ook mannen...

Ondanks dat Luchiano niet had geslapen was het jong toch vrij actief. Hij was eigenlijk niet moe te krijgen, ook niet nadat wij thuis waren gekomen. Soms denkt de Spider wel eens, ach had ik nog maar zoveel energie!

Het was een gezellig feestje, de complete fotoserie staat in het Pictures Menu. Voor sommigen misschien opvallend, maar Lucy staat niet één keer op de foto, de Spider daarentegen wel. Hoe zou dit nu komen, wel Lucy maakte de foto's. Op twee uitgezonderd, die werden door Luchiano geschoten. Het varken heeft in de fotografie een nieuwe hobby gevonden. Eens kijken hoelang de camera daartegen bestand is...

La Chica Merengue

Wie nooit verzaakt, dat is Lucy. De CasaSpider vindt het leuk om te zien hoe fanatiek zij elke week op zoek gaat naar La Chica en la Pareja de la Semana. Eigenlijk houdt zij helemaal niet van het strand, maar nu moeten we vaak zowel zaterdag als zondag naar Mambo, zelfs als het regenachtig weer is.

La chica de la semana: Mandy

Nadeel is wel dat de Spider tegenwoordig tijdens de Happy Hours zijn biertjes in zijn eentje staat te drinken, want Lucy is druk aan het fotograferen. Eerst de Chica en tijdens het tweede Happy Hour bij Wet & Wild het Paartje van de Week. Gezellig hoor. Hij heeft het er echter graag voor over.

Revelino en Dana: Pareja de la Semana

Nieuwe auto

Na ruim vier jaar in een Volkswagen Golf rijden, mogen de medewerkers van Sql Integrator eindelijk een nieuwe auto uitzoeken. De belangrijkste gegadigden waren Toyota en Seat. Eigenlijk had de Spider zijn zinnen gezet op een Seat Cordoba 1.9 TDi. Diesel is hier namelijk nogal wat goedkoper dan benzine, 30 cent per liter tegenover 1,18. Nu ontbrak er maar één klein dingetje aan de Seat, namelijk een schuifdak. Tja, Casa had zich in zijn hoofd gezet dat hij persé een schuifdak wilde. Een soort van Armelui's-Cabrio. De Seat-dealer alhier vertoont echter wat dictatoriale trekjes, een schuifdak dat mocht niet. Wel hier en ... @!#! Aangezien de Spider nogal allergisch is voor dictaturen toog hij de volgende dag naar de Toyota-dealer. Een wat oudere man, maar wel een echte autoverkoper, stond hem te woord. Nee, een schuifdak was geen enkel probleem. Casa was al in zijn nopjes. Jammer genoeg moest de Toyota nog wat verder ge-upgrade worden, lichtmetalen velgen en een toerenteller zijn toch een must. Tot zijn verbazing had de Toyota echter geen airbags. De oudere autoverkoper vond dit eerder een voordeel dan een nadeel... "Ach meneer, vaak gaan die airbags kapot en dan zit je met een flinke schade! Soms gaan ze gewoon af bij een kleine botsing, dan heb je 300,= schade van de botsing en 6000,= van de airbags. En hier op Curacao heb je ook geen highways..." Ja, ja, maar we hebben hier wel de Weg naar Westpunt en een hoop imbecielen die op onmogelijke tijdstippen menen te moeten inhalen. Daartegen is een airbag toch wel handig. Casa was trouwens ook wel benieuwd hoe de oudere autoverkoper een Toyota Camry (standaard met airbags) aan de man zou brengen, waarschijnlijk in de trant van "Nee, zonder airbags zou ik hier de weg niet opgaan..."

Affijn, uiteindelijk is het dus de Toyota Corolla geworden. Benzine, automaat, schuifdak (jawel), lichtmetaal, toerenteller en met geen airbags. In juli zal het ding geleverd worden. Tot die tijd moet de Spider het uit zien te houden. Waarin? Ahaaaa, al sinds een week rijdt Casa in een Suzuki Baleno Stationwagon, automaat, alles electrisch en mèt twee airbags! De contactslotcylinder van de Golf had het begeven. Vanmorgen belde Office-Manager Manja de Spider met de voor hem trieste mededeling dat de Golf weer klaar was. Nu waren behalve de contactslotcylinder ook de radio en de voor- en achterruitensproeiers reeds gedurende lange tijd defect. En de Golf moest een grote beurt hebben. Volgens Manja was alles gerepareerd, of de Spider de Baleno wilde inleveren en de Golf ophalen. Gelukkig was Casa zo slim om eerst samen met collega Paul naar Uralco te rijden om te kijken of de Golf echt wel helemaal klaar was. Wel, de contactslotcylinder was gerepareerd, maar voor de rest was er nul komma nul werk aan verricht. Met de Baleno nog in zijn bezit, was het voor de Spider niet zo moeilijk om tegen Uralco te zeggen dat zij de Golf nog wel even mochten houden, tot alles klaar zou zijn. De dienstdoende monteur schreef de extra reparaties als volgt op een vodje: "Slang, Radio". Dat was het. Ha ha, het zal de Spider hogelijk verbazen als op basis van deze 'werkorder' de benodigde reparaties daadwerkelijk gedaan worden.

Link

Sql Integrator heeft twee nieuwe stagiaires. De oude (Gijs en Christiaan) waren op. De nieuwe heten Wiart en Bas en zij komen uit Overijssel. Bas komt zelfs uit Raalte, de geboorteplaats van Pa Spider. Ach, een echte Raaltenaar is hij vast niet, want hij kende alleen Nijenhuizen en geen Nijhuizen en daar sterft het toch van in Raalte. De site van Wiart en Bas staat inmiddels in het Links Menu. Hmmm, zojuist werkte deze link niet. Helaas heeft Casa nu geen tijd om dit te repareren, hij kan onder zijn Windows98-installatie Microsoft Outlook namelijk niet opstarten, sinds hij afgelopen week slachtoffer is geworden van een hoax. De Spider kreeg een mail van een op het eerste gezicht betrouwbare persoon die hem adviseerde het bestand c:\windows\command\sulfnbk.exe te deleten. Een dag later stuurde dezelfde dame een mail met de mededeling dat ook zij slachtoffer van een hoax geweest is en dat het bestand zeker niet verwijderd had mogen worden. Het lijkt bijna wel een Belgisch Virus: Verwijder nu alle bestanden van uw harde schijf! Morgen zal de CasaSpider even kijken of hij wellicht een foutje heeft gemaakt bij het overschrijven (...) van het adres van de website van Bas en Wiart.

Tot zover deze update. Aangezien men echter nooit weet wat er gebeurt: Blijf Kijken!

Hasta luego,

The CasaSpider.