Casa Nieuws 18.03.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, 17.03.2002 / 21:20:36
Een bijzonder korte update deze keer, maar wel een dag te vroeg. Of volgens de pessimisten zes dagen te laat, maar daar kan de CasaSpider niet mee zitten. De belangrijkste reden voor de update is Tanja's column, tenslotte komen de meeste lezers voor haar. Ditmaal heeft Inspecteur Tanja zes arme kleuters de stuipen op het lijf gejaagd, is weer eens wat anders dan een twee meter grote rapper.

Luchiano is zijn redenaarskunst aan het ontwikkelen. Helaas is zijn logica bijna volledig gebaseerd op chantage. Als het jong persé met zijn vader wil honkballen, maar die zit net even naar de TV te kijken, dan gaat dat ongeveer zo:

Luchiano: Papi, ga je nou mee baseballen?
Spider: Nee jongen, ik ben even aan het televisie kijken.
Luchiano: Hmmm, zeg ja of nee: ga je mee baseballen?
Spider: Nee, ik ga niet mee baseballen.
Luchiano: Als je nee zegt, dan ga ik nooit meer iets voor jou of voor mami doen, zeg ja of nee!
Spider: Nee, ik doe het niet. En als jij niets voor ons doet dan doen papi en mami ook niets meer voor jou.
Luchiano: Dat kan niet waar zijn!
Spider: O nee, en waarom dan niet?
Luchiano: Omdat, ik ben jullie kindje!

Ook vandaag heeft Lucy AKA La Chica Merengue weer toegeslagen op Mambo Beach. Dus hebben we zowel een Chica als een Pareja van de Week. Hieronder zoals gebruikelijk een voorproefje.

La Chica de la Semana: Saskia

Voor het overige valt er weinig te melden over de afgelopen week. De CasaSpider was weer aan het kwakkelen, hij hoestte als een ouwe knol met bronchitis. Gelukkig gaat het nu iets beter. En dat is maar goed ook, want morgenochtend mag hij voor drie dagen naar Sint Maarten om de plaatselijke Telecom maatschappij uit de brand te helpen. Het is de eerste keer dat Lucy en Luchiano alleen op Curacao achterblijven, dus dat is nog best spannend.

O ja, op de valreep. Zoals inmiddels bekend bekijkt de Spider nog wel eens een zogenaamd weblogje. Welnu, sinds vandaag heeft hij zijn eigen weblog. Niet dat het echt wordt bijgehouden, het gaat Casa meer om de techniek. Voor de verhalen is een 'normale' website nu eenmaal veel geschikter. Diegenen die al eens een kijkje willen nemen mogen dit vrijblijvend doen op http://casaspider.blogspot.com. Wellicht is dit een plek om met een eigen log te beginnen, het is namelijk supersimpel en nog gratis ook!

Met een beetje geluk verschijnen later deze week de foto's en verhalen van de CasaSpider op Sint Maarten. Blijf kijken!

Hasta luego,

CasaSpider.

Wij schrijven maandag 4 maart 2002 ongeveer 21:10:55. Het belooft een lange update te worden, gezien het aantal onderwerpen en foto's. Laat deze mededeling u niet afschrikken en begin gewoon te lezen. Allereerst is het nieuws van vorige week nog te bewonderen in het CasaNews History Menu. Dan gaan wij meteen over naar Tanja. Het verhaal van deze week gaat nog steeds over haar vakantie op Curacao. Ditmaal over Tanja's encounter met Def Rhymz. De Spider hoopt dat de arme rapper er alweer overheen is. Def gaat binnenkort optreden heel dicht in de buurt van Tanja's huis; zij wil daar uiteraard dolgraag bij zijn. Nu wil het geval dat het eigenlijk een optreden voor kinderen is. Tanja wilde nog snel haar neefje van drie jaar charteren, maar dat ging niet door. Ze was ten einde raad. Gelukkig kon Casa haar nog een tip van de hand doen. Jaren geleden (...) was de Spider even in Nederland, in Utrecht om precies te zijn en daar trad Katja Schuurman samen met Roos en Linda uit Goede Tijden Slechte Tijden op. Ook hier betrof het feitelijk een optreden voor kinderen. Daar hadden de CasaSpider en Diamond Piet echter maling aan. Na een paar minuten hevig voordringen stonden zij op de tweede rij, vlak achter een paar kinderen van een jaar of vijf. Dit verleidde Katja tot de uitroep: 'Oh wat leuk, al die jonge kinderen vooraan met hun trotse ouders!' Piet en de Spider legden snel een hand op het hoofd van het kind dat toevalligerwijze voor hun stond en grijnsden trots. Tanja neemt deze tip op dit moment nog in overweging.

Olietankerbesturingseffect (2)

Vorige week schreef de Spider over het OB-Effect. Dit verklaarde de onverwacht hoge kijkcijfers van deze website op het moment dat er juist geen update verscheen. De CasaSpider was nogal in zijn nopjes met deze theorie, al sinds jaar en dag is hij namelijk bezig om het Universum te verklaren en in eenvoudige regeltjes onder te brengen. Tot nu toe ging dat vrij aardig, maar met betrekking tot het OB-Effect is er toch een kleine verstoring opgetreden. Wie anders kan dat zijn dan de vrouw die zelfs Def Rhymz wanhopig maakt... Tanja!

Ja, nu is iedereen natuurlijk benieuwd hoe dit nu zit. Wel, meteen na de update kreeg Casa een mailtje van Tanja, waarin zij pontificaal de eer voor de hoge bezoekersaantallen opeiste. Mevrouw had zich namelijk voor een of andere dating-site opgegeven en daarin vermeld dat zij verhaaltjes schrijft op deze website. Binnen de kortste keren had Tanja 25 mailtjes van aanbidders die haar complimenteerden met haar column. Een week later schreef de aankomende Ms. Rhymz dat ze onderhand een beetje moe werd van het opruimen van al die fanmail.

Affijn, de extra hoge aantallen zijn aldus verklaard door Tanja's amoureuze escapades. Toch heeft het OB-Effect zeker ook gewerkt. Zo ziet men maar weer eens hoe serieus wetenschappelijk onderzoek zomaar op het verkeerde been kan worden gezet door een hunkerende vrouw...

Chispita naar Parera

Luchiano's school Chispita had deze week twee uitstapjes. Het eerste was een rondvaart in de haven van Willemstad, met start- en eindpunt in Parera. Met vier auto's reden we daarheen. Casa was populair, want hij had maarliefst zes kinderen in de auto, die helaas allemaal zijn kauwgum lustten. Nu had Luchiano ook al lang reclame gemaakt voor de Suzuki Baleno. Daar waren veel kinderen dus wel nieuwsgierig naar geworden.

De kapitein stuurde beneden, Luchiano werkte hem van bovenaf tegen...

De rondvaart verliep rustig. Gelukkig is de haven van Willemstad niet zo groot als die van Rotterdam, want Casa herinnert zich de Spido-Rondvaarten nog maar al te goed: het eerste kwartier is indrukwekkend, het tweede nog wel leuk en de daaropvolgende 50 uren zijn dodelijk saai. Op de boot (Make my Day) was het ook rustig. Het leek juffrouw Annemarie dan ook een goed idee om de kinderen veel vaker op een boot te zetten, dat scheelde een hoop lawaai en onrust. We voeren vanaf Parera langs een oorlogsschip, een containerschip, het Dok naar de Julianabrug en bij de Pontjesbrug werd rechtsomkeert gemaakt. Na een uurtje was de rondvaart afgelopen en konden de kinderen terug naar school gebracht worden.

De foto's van dit uitje zijn te vinden in het Pictures Menu of direct onder Chispita Parera.

Chispita in de Verkeerstuin

Een dag later mocht de Spider nogmaals opdraven. Ditmaal om Willy en Luchiano naar de Verkeerstuin te brengen. Voor diegenen die dat niet weten, de Verkeerstuin ligt pal naast de Dierentuin. Wij waren de eerste bezoekers en zo hadden Willy en Luchiano de hele Verkeerstuin voor zichzelf. Even later was het gedaan met de rust, toen arriveerden de overige kinderen.

Zelfs een heuse rotonde was present...

Nu zijn deze kinderen natuurlijk nog jong, dus moet men niet te snel kritiek hebben. Maar allemensen wat rijden die varkens slecht! De meesten stopten nog wel voor het rode licht. Vervolgens staan zij met acht personen naar het verkeerslicht te kijken tot het groen wordt. En dan is het vol gas geven, zonder te kijken of zich misschien een nog kleiner kind op de rijbaan bevond. De enige snelheidslimiet die gold was 'zo hard als je kan'. De CasaSpider dacht dan ook niet dat dit gebeuren zonder ongelukken zou verlopen. Gek genoeg was dat toch zo. Hmmm, misschien moet men zich in het verkeer juist als een gek gedragen, zou dat de les van de Verkeerstuin zijn?

De foto's van dit uitje zijn te vinden in het Pictures Menu of direct onder Chispita Verkeerstuin.

Prijsvraag

Ondanks hevige protesten van Lucy volgt hier toch een prijsvraag. Nou ja, een prijs valt er niet te winnen, maar er is wel een vraag...

CasaKies.jpg (17599 bytes)

Wat voor juweel is dit? Is het jade? Of ivoor?

Neen. Zaterdagavond was Casa een beetje naar de televisie aan het kijken. Er stond een koud biertje rechts naast hem en, heel gezellig, een schaaltje met suikerpinda's aan zijn linkerkant. Bij pinda nummer acht of zo ging het verkeerd. De linkerbovenachterkies kraakte en begaf het. In tandartsjargon zal het kies B52 lateraal-induraal geweest zijn, maar het verdriet was er niet minder om.

Camera als harddisk

De Spider heeft de beschikking over een heuse bedrijfslaptop. In tegenstelling tot Nederland worden die dingen hier eigenlijk nooit gestolen. Op zich is dat mooi, want diefstal is niet leuk. Van de andere kant duurt het hier daarom veel langer voordat men een nieuwe krijgt. En dat is weer minder leuk. Casa's laptop is al bijna drie jaar oud. De specificaties zijn daarom niet meer van deze tijd. Met name de beperkte opslagruimte van de harddisk levert regelmatig hoofdbrekens op: wat kan er nu weg? Laatst had de Spider wat foto's op zijn desktop gezet en even later ook op de laptop. Normaliter parkeert Casa al zijn belangrijke files ook nog eens bij Aqualectra Distribution om er vervolgens een CD van te branden.

Het is een beetje verwarrend verhaal, maar Casa dacht op een bepaald moment dat hij dus zijn files al bij Aqualectra veiliggesteld had. En aangezien hij weer eens ruimte te kort kwam op zijn laptop, gooide hij met een gerust hart een paar directories weg. U voelt hem al aankomen, de files stonden dus niet bij Aqualectra. Gelukkig nog wel op Casa's desktop. Maar hoe krijgt men 64 Megabyte van de ene computer naar de andere, zonder kabels en/of netwerk? Ja, internet is een optie. Eerst 64 Mb uploaden en daarna op de laptop downloaden. Dit duurt bij benadering een uur of 24. Geen optie dus.

Nu heeft de CasaSpider een digitale camera met een memory-chip van 64 Mb. Zou het? En ja, deze memory-chip kan gewoon als diskdrive gebruikt worden. En zo heeft de Spider met behulp van zijn camera de 64 Mb overgehaald. Ach, de jeugd van tegenwoordig kijkt hier niet meer van op. Maar ondanks dat Casa pas 29 jaar oud is, heeft hij al veel meegemaakt op computergebied. Luister maar.

In 1983 kocht de CasaSpider zijn eerste computer. Een Atari 800 XL voor 1100 gulden. Voor dat geld kreeg je een kale computer, dus zonder diskdrive, zonder monitor, zonder alles, maar wel met 64 Kilobyte intern geheugen. Na een maand of twee kocht Casa er maar eens een diskdrive bij voor 1300 gulden, want iedere dag je programma's opnieuw intikken was zelfs in die tijd wat van de zotte. Bij die diskdrive hoorden natuurlijk diskettes, formaat 5 1/4 inch met een opslagcapaciteit van 100 Kilobyte. En ze waren zo duur, dat als je ze per tien kocht voor ongeveer 85 gulden, je er een gratis abonnement op PC Magazine bijkreeg! Kom daar nu maar eens om. Overigens werd er in elke aflevering van PC Magazine een nieuwe computer getest. Op dat moment 'roelde' de IBM PC nog en de rest was een clone, in huidig jargon: 'kansloos'. Die clone moest dan proberen zo compatible mogelijk te zijn met de IBM PC. De ultieme test van PC Magazine was Microsoft Flight Simulator. Als de clone daar ongeschonden doorheen kwam, dan was het een goeie.

Oude liefde: Atari 800 XL

Terug naar de opslagcapaciteit. 100 Kilobyte! Dat betekent dat een simpele camera tegenwoordig 640 keer meer opslagcapaciteit heeft dan een diskette uit 1983. Gek idee toch... Dat waren zomaar wat gedachten toen de Spider zijn camera als diskdrive gebruikte. Ja jongens en meisjes, historisch perspectief is echt heel belangrijk hoor.

La Chica Merengue

Lucy's site loopt nog steeds als een tierelier en zij is dan ook bloedfanatiek. Zaterdagmiddag gingen we naar Mambo Beach en Lucy had geluk. Twee vriendinnen hadden allebei wel zin om als Chica de la Semana te fungeren. En het moet gezegd, de model-kwaliteit van beide dames was hoog. Dat vond ook Krijn, die samen met Dirk Mambo onveilig maakte. Hij bood zich spontaan aan bij Lucy toen hij haar met model nummer twee zag weglopen: 'Zal ik de camera voor je vasthouden?'. Maar het was niet nodig.

Angeline, la chica de la semana

Zondag hoefde het toen niet meer zo, immers er staat nog een Chica in de queue voor volgende week. Wel diende het echtpaar van de week nog gevonden te worden, maar dat is niet zo moeilijk. Ook ditmaal niet. Ditmaal waren Monica en Cesar de gelukkigen.

La pareja de la semana: Cesar y Monica

Inmiddels zijn er al meer dan 130 stemmen uitgebracht op de Chica en Pareja de la Semana. Doe mee en laat je stem gelden!

Weblog

Een grappig (?) fenomeen op internet is het zogenaamde webloggen. Voor diegenen die geen idee hebben wat webloggen is, ga dan eerst eens kijken bij GeenHeldAchhetiswat, Charis of Merel. Puur om een idee te krijgen. Alle webloggers gebruiken zowat dezelfde software. Hierdoor zien hun sites er, ondanks andere backgrounds, toch min of meer hetzelfde uit. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de weblogger de hele nacht ging surfen en dan allerlei leuke links in zijn log schreef, zodat de lezers die 's nachts andere dingen te doen hadden dat wiel niet zelf hoefden uit te vinden. Al snel werd het weblog een soort dagboek, althans bij sommige (de leukere) webloggers. Dat was nog wel leuk, de Spider doet tenslotte niet anders op maandagavond. Op een bepaald moment gaan de webloggers elkaar leren kennen, ze lezen namelijk elkaars log. Vervolgens worden de loggers afgekraakt op de sites van hun medeloggers. Of soms ook geprezen. In ieder geval werd het een wereldje op zich. Bij gebrek aan stof (als je alleen nog maar op internet zit maak je niets meer mee), werden allerlei testjes geïntroduceerd, zoals bijvoorbeeld 'wat voor sexueel hulpstuk ben ik?', een butplug of een voorbindpenis. Nou ja.

Wat is nu echter het grappige aan al dat ge-weblog? Op een bepaald moment willen de deelnemers elkaar toch eens in levenden lijve zien. En zo wordt er op gezette tijden een weblogavond gehouden, in een of andere kroeg. Daar verzamelen zich dan de webloggers uit het hele land, de meesten met de digitale camera in de aanslag. Na de weblogmeeting heeft iedere weblogger weer een hoop schrijfmateriaal, uiteraard over de andere loggers: die was in het echt net zo leuk als hij schrijft, en dat is me toch een eikel. Een heel grappig fenomeen. De Spider leest sommige logs regelmatig en er zit best kwaliteit (wel even zoeken), zeker zolang de loggers niet teveel op elkaar letten. Probeer het eens!

Tot slot

Luchiano is verslaafd. Aan Cartoonnet. Als wij niet ingrijpen kan het varken zomaar acht uren achtereen kijken. Het enige wat hij verandert is op gezette tijden zijn positie, de hele dag gewoon zitten is per slot van rekening toch erg vermoeiend.

Luchiano bekijkt Cartoonnet vanuit een bijzondere hoek

Gelukkig heeft Cartoonnet ook nog één positieve invloed. Laatst gingen Luchiano en de Spider samen naar Centrum Supermarkt. We moesten nog even geld halen en babbelden wat. Op een bepaald moment zei Luchiano: 'Maar papi, ik kan geen Spaans en geen Nederlands meer, alleen nog maar English!'. Casa speelde hierop in en begon Engels met the pig te praten. En  tot zijn stomme verbazing is Luchiano tegenwoordig in staat een eenvoudig gesprek in het Engels te voeren. Is die TV toch nog ergens goed voor.

De zondagmiddag werd op Mambo Beach doorgebracht. Lucy was nog wel op zoek naar Chica's, maar ditmaal was ze niet wanhopig met haar voorraad van twee. Het werd vanzelf vijf uur en het eerste Happy Hour begon. Zowaar waren er ditmaal bij het tweede Happy Hour (Wet & Wild) behoorlijk veel mensen voor de verandering. Het was dan ook gezellig. Lucy maakte nog snel foto's van het Echtpaar van de week (zie boven). De stagiaires Bas en Wiart waren er ook. Lucy vond Wiart wel leuk en wist zichzelf samen met hem op de foto te wringen.

Lucy en Wiart

Helaas (?) voor Wiart komt zijn vriendin binnenkort op bezoek. Bas wist te melden dat hij naar de kapper was geweest, nou de kapper, hij is maarliefst door Debbie geknipt. Hoeveel geluk kan een man hebben. En hoeveel collega's heeft de CasaSpider al niet bij Kapsalon Chadé afgeleverd, het wordt weer eens tijd om de bonus te incasseren.

Het lijkt de Spider voldoende voor een update-je. Hij neemt nog een rum met citroen, dat is namelijk gezond. En het advies van de week luidt uiteraard: Blijf Kijken, men weet immers maar Nooit.

Hasta luego,

The CasaSpider.