Casa Nieuws 01.04.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 1 april 2002 ongeveer 22:38:35. En april ja, de CasaSpider zal er in deze aflevering geen misbruik van maken. Vanmorgen wel, bij Lucy en Luchiano. Altijd lachen. Luchiano is op een leeftijd gekomen dat hij humor kan bevatten, zelf moet de Spider dat nog leren. Dus nadat ik hem had verteld dat hij zich moest aankleden voor school en hem daarna uitlachte al '1 april, 1 april' roepend, reageerde Luchiano door mij te vertellen dat ik me moest aankleden om naar m'n werk te gaan. Even later ging hij inlichtingen inwinnen bij zijn moeder, hoe hij mij voor de gek moest houden. Eens kijken waar het jong volgend jaar mee op de proppen komt.

Hmmm, we zitten al midden in de update... het  laatste CasaNews is uiteraard nog na te lezen in het CasaNews History menu. De Spider was even zijn besef voor tijd kwijt. Hij is daar niet de enige in, Tanja's column deze week gaat over niemand minder dan Sinterklaas. Als Tanja een beetje ritme houdt, verschijnt over drie weken haar Kerstverhaal.

Chica Poll

Voor diegenen die de laatste update gemist hebben, de resultaten van de diverse polls op de La Chica Merengue website zijn gebundeld in n Chica Poll, compleet met foto's (thumbnails) van de onwetende participanten. De afgelopen week waren er weinig wijzigingen in de ranglijst, waarschijnlijk hebben alle vaste lezers al ooit gestemd. Dat is wel sneu voor de dames die nog op de plank liggen, ach dan hadden ze zich maar eerder moeten aanmelden.

Bankpasje

Afgelopen woensdag heb ik mijn nieuwe bankpasje opgehaald. Ik kan het hele verhaal hier wel opschrijven, maar dat heb ik al gedaan in mijn heuse weblog. Voordeel is dat geen hond dat leest, dus kan ik de daar geplaatste entry integraal copieren, wel zo gemakkelijk! Komtie.

Vanmiddag moest ik even snel mijn nieuwe bankpasje ophalen. Het oude verloopt op 1 april. Helaas had de Maduro Bank om 13:30 slechts een employee beschikbaar. Ik had nummer 59 en 56 was net aan de beurt. 'Oooh, dat is zo gepiept', dacht ik nog. Dan had ik toch buiten nummer 56 gerekend, een wat oudere dikke man met kort grijs haar (nee, ik ben het niet zelf) wist de enige employee meer dan 40 minuten bezig te houden.
Gelukkig kwam na een minuut of 20 employee nummer twee erbij zitten. Dat hielp, want nummer 57 en 58 waren normale klanten. Ikzelf (nummer 59) was een supersnelle klant. Binnen 2 minuten had ik mijn nieuwe pasje. Ik heb hem alleen nog niet uitgeprobeerd, dat moet vandaag wel gebeuren, want anders kan ik nog geen geld opnemen vanaf 1 april. Niet dat er zoveel op te nemen valt, maar toch.

Ter geruststelling, het pasje doet het uitstekend! Ik heb het al een paar keer moeten gebruiken, dat is minder mooi.

Legionella

Donderdag was er groot nieuws op de lokale radio: Curacao is besmet met de Legionella bacterie. En niet zomaar een beetje besmet, neen, waar 50 kolonien normaal zijn hebben wij er tussen de 8000 en de 10000. Met uitschieters naar 20000. Dat is toch niet mis. Wij hebben hier echt de meest ideale omstandigheden voor deze bacterie, alles is lekker warm, maar niet te warm. Zo heeft hier bijna niemand een geyser, dat zou net te heet zijn voor Mr. Legionella. Douchen is dus gewoon levensgevaarlijk en wordt op de diverse Legionella-sites dan ook afgeraden. In combinatie met de warmte alhier is dit echter ook niet echt een optie.

Wel heeft het er alle schijn van dat zowel de CasaSpider als collega Richard Maat een paar weken terug zijn geveld door Legionella. De symptomen komen in ieder geval akelig overeen. Het zal wel een lichte vorm zijn geweest, want we leven allebei nog. Straks toch eens kijken of ik er nu immuun voor ben.

Ter informatie nog wat links m.b.t. Legionella:

The Legionella Experts
De meest gestelde vragen over Legionella
Legionella preventie Wageningen

BBQ Daaibooibaai

Met dank aan Pasen hadden we vier aaneengesloten dagen vrij. Op zaterdag was een barbeque gepland door Wilbert&Angelique en Mark&Natasja. Barbeques vinden tegenwoordig altijd plaats op Daaibooibaai. Laatst hoorde ik trouwens een verhaal dat feestvierders aldaar verjaagd waren door cocaine-smokkelaars, laat die de volgende keer maar een ander, niet bbq-strand uitkiezen.

Sorry, de enige foto waar (een deel) van de Lomitu goed opstaat...

Het was gezellig druk op de barbeque, met diverse ouders. Die van Angelique en de moeder van Elly. Minpuntje was dat Wilbert zelf niet aanwezig was op zijn eigen barbeque, hij moest gedurende de vier vrije dagen hard werken bij Ennia. Ach, iemand moet het geld toch binnenbrengen.

BBQ's in het donker zijn nog leuker...

Drie mensen (Roland, Walter en Mark) vonden het nodig om met de fiets te komen. Waarschijnlijk deden zij dit om benzine te sparen. Voor de duidelijkheid, Daaibooibaai ligt toch zo'n 25 kilometer van Willemstad en tussen deze twee punten ligt de zogeheten Grote Berg. Voor de anderen was het een relaxte middag, er werd wat gezwommen en verder gekletst en gedronken. De bbq was werkelijk uitstekend, ditmaal was er bijna alleen Lomitu, de overheerlijke malse ossenhaas die Wladek altijd verzorgt. Toen de avond viel werden de fakkels aangestoken en Walter speelde de Brard, of is het Bard, nou ja hij speelde gitaar laten we maar zeggen. Het was bijzonder leuk, ja echt een van de betere bbq's! Foto's zijn te bewonderen in het Pictures Menu, bij deze het verzoek aan Ino en Peter Cuppen om foto's waar de Spider zelf op staat even door te mailen, bij voorbaat dank!

Luchiano vond het ook een erg leuke middag. Helemaal toen hij in het zand een dinosaurusje vond. Daar liep hij verder de hele middag trots mee rond. De volgende morgen zei het jong tegen Lucy: 'Mama, ik heb gedroomd dat wij op Daaibooibaai waren, was het een droom?' Slaperig keek het varken rond, toen zag hij het groene dinosaurusje en riep blij uit: 'Nee, het was echt waar, kijk maar daar is mijn dinosaurus!' Ha, als de CasaSpider 's morgens een groene dinosaurus zou ontwaren, mocht hij willen dat hij aan het dromen was...

Luchiano's waterangst

De afgelopen twee weken is Luchiano van zijn waterangst verlost. Dat is goed nieuws, want het is geen pretje om het varken zowel in het zwembad bij Tante Hetty als op Mambo Beach met luide stem te moeten stimuleren om eens te leren zwemmen. Waarom weet ik niet, maar ineens heeft het jong de geest gekregen. Gevolg is wel dat Luchiano nu bijna niet meer uit de zee te slepen is, hij blijft maar zwemmen en met zijn hoofd onder water gaan. Nou ja, beter zo dan die angst. Met een beetje geluk gaat Luchiano nu ook nog binnen een paar maanden echt leren zwemmen, dat zou mooi zijn.

Luchiano de zandhaas

Misschien heeft ook meegespeeld dat we alle vier de vrije dagen naar het strand zijn gegaan, de ideale tijdsbesteding voor kinderen: na afloop zijn ze meestal bijzonder moe. Behalve van water houdt Luchiano ook van zand. Jammer genoeg moet de strandtas daar wel eens onder lijden, voor het overige schuilt er geen kwaad in.

Tot slot

Het leeft niet echt hier, dat webloggen. De Spider vindt het toch wel iets hebben. Binnenkort wordt er derhalve weer een hoofdstuk aan gewijd. Tot die tijd kunnen belangstellenden zich opgeven om samen met Casa diens weblog te updaten. Onder het motto: 'hoe meer zielen hoe meer vreugd'. Geografische lokatie speelt geen rol, hou dat in gedachten.

Hasta luego,

The CasaSpider.