Casa Nieuws 08.04.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 8 april 2002 ongeveer 19:43:33. Op de achtergrond klinkt de Antología Bachatera, een van de Spider's favoriete cd's. In een vlaag van gezondheidswaanzin staat er rechts van mij een glas orange-juice. Ok, er zit een beetje rum in. De update kan beginnen. En dat doen we met een verwijzing naar het laatste CasaNews dat zoals gebruikelijk is te vinden in het CasaNews History menu.

Tanja is weer helemaal bij, zij heeft Sinterklaas inmiddels achter zich gelaten. In deze tijden van allerlei discussies over godsdienst zoals daar zijn de Palestijnse kwestie en het laatste voorstel van dhr. van Boxtel om bijzondere scholen af te schaffen, gaat onze Tanja het hebben over Papa Dios. Menigeen uit haar vaste lezersschare denkt nu dat de column gaat over Def Rhymz, die laatst met een leuk artikel in de Nieuwe Revu stond. Niets is minder waar, ga dus snel lezen.

Uralco

Donderdags voor het Paasweekeinde kregen wij te horen dat op dinsdag een groot aantal Golfjes definitief bij Uralco, de lease-maatschappij, ingeleverd zou worden. Waaronder de Golf van de CasaSpider. Nu wil ik niet lui overkomen, maar wel deze story even copieren uit mijn weblog! We gaan natuurlijk niet twee keer hetzelfde verzinnen!

Een heugelijke dag vandaag voor SQL Integrator. Een groot aantal Golfjes werd teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar, garage Uralco. Onder deze Golfjes bevond zich ook de N 6-43, het exemplaar van de CasaSpider. Uiteraard werden de auto's gecontroleerd voordat ze werden teruggenomen. Sjonge, sjonge, werden die auto's maar zo goed nagekeken als ze voor een grote beurt kwamen!
Bij mijn auto kregen drie monteurs de motorkap niet omhoog. Na flink wat wrikken lukte dat uiteindelijk wel. De controleur ging zelfs het oliepeil controleren, wat op zich vreemd is, want de auto is regulier bij hun zelf in onderhoud. Tot mijn verbazing zat er haast geen olie meer in het carter, en dat terwijl de auto net twee weken geleden zijn grote beurt had gehad!
Wel, de auto is daar achtergebleven en wij trokken naar Star Rental om een Suzuki Baleno in ontvangst te nemen. Het exemplaar dat ik uiteindelijk kreeg is blauw en een automaat. Jammer genoeg heeft hij een lichte schade achter, blijft de binnenverlichting branden en doet de radio het nu al niet meer. Dat belooft nog wat. Ach, morgen maar eens langs gaan daar.

Vrijdagavond uit

Vrijdagmiddag werd Luchiano naar zijn reserveschool Ienemienemutte gebracht, ja moeders willen ook wel eens vakantie. Na het werk haalde de Spider hem op en deden we samen even boodschappen bij Centrum. Lucy was al in Punda en Casa had geen zin om thuis rond te hangen en dus spraken we af bij Café Wilhelminaplein. De Duvel was op, maar de Westmalle Dubbel een waardige vervanger. Voor de zekerheid had ik ook nog twee sigaren meegenomen en ook die gingen eraan.

Luchiano vermaakte zich eerst met het meisje van het tafeltje naast ons, daarna met de paal van de parasol. Om in te klimmen.

Wereldkampioen paalklimmen Curacao

Na twee Dubbel's krijgt men wel honger. Normaal wil Lucy dan kip en Kentucky is dichtbij. Ik had meer zin in Bouwland en gelukkig vond de rest van de familie dat een goed idee. We moesten even op het eten wachten daar, maar de Presidente doodde de tijd en het eten was erg lekker dit keer. Het ging in ieder geval helemaal op. Iets voor tienen waren we weer thuis, voldaan maar ook doodop.

Vlees en Presidente, need to say more?

Karen naar Nederland

Zowel zaterdag als zondag zijn we naar Mambo Beach geweest. Lekker. Lucy was op zoek naar haar Chica de la Semana. En het is haar wederom gelukt. Eerst de Pareja de la Semana en later hetzelfde meisje nogeens als Chica. Je moet maar geluk hebben. En het moet gezegd, de fotoserie is bijzonder goed gelukt. Een klein voorproefje, morgen wordt de rest op Lucy's Site gepubliceerd.

Rebecca en Freddy, Pareja de la Semana

Lucy houdt haar bezoekersaantallen overigens nauwlettend in de gaten. De laatste tijd lopen ze wat terug en zij begrijpt niet waar dat aan kan liggen. 'Volgens mij zijn ze allemaal met vakantie', was uiteindelijk de enige plausibele verklaring in haar ogen.

Zondag ging de camera wederom mee. Maar als Lucy haar werk gedaan heeft, dan wordt zij vanzelf kritischer. En vindt prompt geen geschikte kandidaten meer. Volgende week beter. Toch was het een goed idee om de camera mee te nemen. Karen had immers het besluit genomen om op zondag 7 april 2002 het eiland Curacao te verlaten. Meer dan vijf jaren heeft zij hier doorgebracht, of waren het er al zes... Veel meegemaakt ook en uiteindelijk als een echte zakenvrouw de door haarzelf opgezette peuterschool verkocht aan iemand anders. Grote klasse.

Galgenmaal op Mambo Beach

De op de foto getatoueerde datum op Karen's elleboog zal zij niet snel meer vergeten! De CasaSpider wenst Karen alle succes toe met haar studie Psychologie in Amsterdam en met speciale niet-platonische non-relaties.

De Happy Hour was leuk, het was ook gezellig druk door het afscheid van Karen natuurlijk. Gelukkig hadden we thuis nog chili-con-carne klaar staan en op de video stond Feyenoord-NAC (0-0). De fles Gorilla komt dichterbij...

Lucy en Luchiano aan het Happy Houren

Tot slot

Luchiano had ook nog twee grappige dingen, nou ja eigenlijk wel meer, maar we kunnen niet blijven neuzelen, hč Frank? Het varken kan een beetje Papiamentu. Lucy en de Spider praten voor de grap ook wel eens Papiamentu met elkaar. Voor de leek, het lijkt best op Spaans, maar dan anders. Laatst vroeg ik Luchiano in het Papiamentu welk boekje ik hem moest voorlezen. Hij wilde het rode boekje. Nu is rood in het Spaans rojo en in het Papiamentu vreemd genoeg korá. Een bijzonderheid in het Papiamentu is dat men achter heel veel woorden nan zet. Eigenlijk is nan alleen bedoeld voor de meervoudsvorm: mesa is tafel, mesanan zijn tafels. Luchiano combineerde al deze wijsheden door te zeggen dat hij het buki rojonan wilde. Is dit nog te volgen voor de gemiddelde Nederlandse lezer? Laat het mij weten! Nadat ik wist welk boekje Luchiano wilde, ging het erom wie het moest halen. Dat was ik, want tu estas ayanan! In het Spaans is het gewoon tu estas alla (jij bent daar), maar in het geval van Papiamentu plakken we er gewoon weer nan achter. Ook eens proberen?

Nog een anecdote. Lucy vertelde laatst over een 'vriendin' die een duur Engels leerboek van haar had gestolen, jaren geleden. Luchiano hoorde dit en maakt zich er nog steeds druk over. Steeds weer begint hij over die vrouw die het boek van zijn moeder gestolen heeft. Om hem gerust te stellen zei ik dat dat al heel lang geleden gebeurd was.
Luchiano: 'Maar waar was ik toen?'
Spider: 'Ja, toen was jij er nog niet, of misschien zat je in de buik van mama...'
Luchiano: 'Nee, toen was ik in de school voor baby's die nog niet bestaan!'
Ook een mogelijkheid natuurlijk.

De update wordt muzikaal besloten met de cd van Manu Chao, ook een aanrader. Op mijn oproep van vorige week om gezellig (...) samen te gaan webloggen heb ik welgeteld nul reacties gehad, dat schiet lekker op.

Hasta luego,

The CasaSpider.