Casa Nieuws 30.04.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven woensdag 1 mei 2002 ongeveer 12:00:33. Ja, de CasaSpider had ook eens twee vrije dagen. Met dank aan Karin, de update van vorige week staat weer keurig in de CasaNews History. En het is dus niet de laatste update, zoals ik abusievelijk steeds schijn te vermelden.

Tanja is met twee vriendinnen op stap geweest, oftewel de avonturen van drie dorpse meisjes in de grote stad. Ik zit erover te denken om bartender te worden in een Skihut of discotheek. En die Cees aan het eind, dat was toch niet toevallig Cees van Tilburg, hè?

We gaan snel door met de reguliere update, er staan heel wat topics op stapel.

Tandarts, continuing story

Zelden, eigenlijk nooit, in mijn leven heb ik zovaak mijn tandarts gezien in zo korte tijd. Dat is niet zo leuk. De eerste keer was om te beslissen dat er een kies getrokken moest worden. De tweede keer was ik al verdoofd, maar net voordat het zou gebeuren ging de tandartslamp kapot. Woensdag vond het derde bezoek plaats. Wederom werd ik verdoofd, vervolgens legde de tandarts uit hoe hij het karwei ging aanpakken. Eerst proberen de kies gewoon te trekken en anders zou hij hem in stukken slijpen.

Wel, dat laatste gebeurde, want de kiezen van de CasaSpider zitten muurvast in zijn mannelijke kaken. Toch diende er een hoop gerukt en getrokken te worden en het lukte maar niet. Na een minuut of tien slijpen, trekken en rukken had de tandarts eindelijk beet. Opgelucht gooide hij het stuk kies met wortel in zijn bakje en stelpte (stielp, stolp?) de gigantische wond met een watje. Ik reed naar mijn werk.

De napijn viel mee en de volgende dag (donderdag) was alles in orde. Vrijdag hadden we een borrel bij SQL Integrator, waarover later meer. Na de borrel deed mijn ontbrekende kies een beetje zeer. Ik voelde met mijn tong en jawel hoor, het leek wel of er nog een stukje kies zat. Lucy keek mee en constateerde twee achtergebleven stukjes wortel.

Maandag belde ik naar de praktijk, in de wetenschap dat mijn tandarts naar Nederland zou gaan voor nascholing. Had hij dat maar eerder gedaan! Toen ik mijn bevindingen aan de receptioniste/tandartsassistente meldde, reageerde zij vrij kortaf: 'O, dat is gewoon het bot.' Sjonge, hoe kan iemand zonder competentie op dat gebied op afstand zo'n diagnose stellen! Ik hield aan en uiteindelijk heb ik nu een afspraak voor morgen. Kan de tandartsvervanger uitsluitsel geven.

Wordt vervolgd.

Afscheid Paul

Vrijdag 'vierde' Paul van den Hout zijn afscheid. Paul heeft ruim een jaar op Curacao gewoond en gewerkt. Samen als DBA met mij bij Aqualectra Distribution. Maar ja, er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Paul's huis in Nederland wordt op 7 mei opgeleverd en dat huis, daar is hij vol van. Vandaar. 's Morgens bij Aqualectra Distribution (waarom heet dat nou niet gewoon nog steeds Kodela) had Paul voor gebak, pastechi en drank gezorgd. Karin had namens de SQL Integrator collega's een Merengue CD als kado gekocht en hield een speech.

Paul (verslikt zich in gebakje), Gijsbertha en Renfurm (Runform30)

's Avonds was de afscheidsborrel bij SQL Integrator. En hij was zeer geslaagd, want het bier was tweemaal op. De laatste keer helaas definitief. Als teamleader van het SWOT-team mocht de CasaSpider ook nog speechen. Nu houdt Casa nogal van anecdotes, maar in het geval van Paul waren het er feitelijk teveel om allemaal te vertellen. Zo zijn daar bijvoorbeeld en onder anderen de PDF'jdes, de BMW-importeur, OnzeBoot, bijna in brand gestoken op een Antilliaans feest, vele malen motorpech, de Chrysler LeBaron ruim 3 uur lang met draaiende motor achterlaten tijdens een Jump-Up, House-dancing, afspraakjes met Nohemi en Naomi die allebei niet op kwamen dagen en nog veel en veel meer. En dan ken ik ze vast nog geeneens allemaal.

Op de voorgrond: Colette en Paul

Wel, Paul is in ieder geval een markant figuur, zoals (gelukkig) de meeste DBA's, en de Spider wenst hem dan ook veel geluk toe in Nederland. Morgen, donderdag, komt als alles goed is gegaan ex-collega en Belg (niet ex) Wim Jans hem vervangen. Wij zijn zeer benieuwd naar Wim en nog meer naar Veronique natuurlijk, of niet Nick?

Zojuist belde Paul mij trouwens nog. Eigenlijk moesten we nog wat afspreken, maar zijn vliegtuig ging over anderhalf uur en hij moest nog inchecken en was nog niet eens thuis. Ach, het zal hem ongetwijfeld gelukt zijn om toch op te stijgen. De CasaSpider kent weinig mensen die zo gemakkelijk over tegenslagen heenstappen en dat is vaak juist een garantie voor minder problemen.

Bekijk hier de volledige fotoserie (10 foto's) van het afscheid van Paul. Of ga naar het Pictures Menu.

Afscheid Piet, Verina & Emmie

Vrijdag waren ze nog aanwezig op de SQL Integrator borrel. Maar zaterdag moesten Diamond Piet, Verina en Emmie toch terug naar Nederland. 's Middags zijn we nog even naar Mambo geweest en daarna naar Hato Airport. De pre-flight controles waren door de douane opgeschort. Toch duurde het nog even voordat het inchecken gebeurd was. Daarna moest er nog ruim een uur gewacht worden voordat de 747 arriveerde. Die tijd werd stukgeslagen met wat Amsteltjes.

De Van Zijtvelds gaan terug naar Nederland, Luchiano blijft hier

Het was de eerste keer dat Piet en Verina met de kleine Emmie naar Curacao kwamen, maar ik heb stellig de indruk dat het hun bevallen is. Gezien de opmerking van Piet dat zij volgend jaar terugkomen, maar dan wel wat langer. De CasaSpider kijkt ernaar uit, maar gaat wel even op Boerenbridge-les.

Koninginnedag

Zoals bekend leest de CasaSpider tegenwoordig vele weblogs. Grappig. Zowat alle loggers schreven over Koninginnedag. Een jaar of twee terug (dacht ik) leek Koninginnedag in Nederland zo'n beetje het feest te worden. Heel Nederland was verlaten, want iedereen zat in Amsterdam. Toen leek het weer ook beter mee te werken. Nu klaagde in ieder geval zowat iedere weblogger dat het pijpenstelen regende, er nauwelijks sfeer was en men maar liever thuisbleef. Pesterig plaatste de Spider dan comments op die posts, dat het met dat slechte weer toch wel meeviel, tenminste hier op Curacao.

Kampioenschap paalhangen

Waarschijnlijk omdat het klimaat hier zo stabiel is, zijn ook feesten als Koninginnedag dat. En dat is in dit geval niet slecht. Het was gezellig druk en we hebben op de Vrijmarkt nog aardig kunnen scoren. Zoals bijvoorbeeld een in het Papiamento vertaald Pinokkio-boek voor ANG 5,=. Twee andere kinderboeken voor een gulden, verder twee mokken en nog wat kleding.

Mooi (...) weer in Willemstad

Tussendoor moest er natuurlijk even gepauzeerd worden om wat te eten of te drinken. En raad eens wat. Sinds kort is ook op Curacao de Bacardi Breezer te koop, in Nederland schijnbaar een geweldige hit. Nu zal de CasaSpider wel ouderwets zijn, maar hij houdt het toch liever bij bier. Niet dat die Breezers vies zijn ofzo, neen dat niet. Maar om nou te zeggen 'Jezus, wat geweldig!', neen dat ook niet. Waarschijnlijk toch het begin van een generatiekloof?

CasaSpider voor het eerst aan de Breezer...

In de namiddag gingen we nog even naar Mambo Beach, zwemmen en bijkleuren. Lucy moest ook nog foto's maken van La Pareja de la Semana voor haar website La Chica Merengue. En dat is wederom gelukt, de man droeg zelfs een lederen string, try to beat this!

Overigens zijn er meer mensen die graag foto's maken van leuke dames, geef ze eens ongelijk. In dit geval betrof het een horde Pakistani, die volledig gekleed het stand afstruinden naar vrouwelijk schoon. Ook Leonie van collega/stagiare Bas werd hiervan het slachtoffer. Bas riep de hulp van de bewaking in en vervolgens moesten de Pakistani hun fotorolletjes inleveren. Gelukkig fotograferen wij digitaal.

Bekijk hier de volledige fotoserie (12 foto's) van Koninginnedat. Of ga naar het Pictures Menu.

Luchiano afgewezen

Het is ongelofelijk maar toch waar: Luchiano is zowel door de Marnix- als de Schweitzer-school afgewezen! Nu zijn dit Protestantse scholen en helaas is Luchiano katholiek. En die komen op Protestantse scholen pas het laatst aan de beurt. Eigenlijk bijzonder dom, want zoals Karin al zei: 'die Protestantse zieltjes zijn al binnen, ze kunnen beter eerst de Heidenen nemen, om ze nog te redden'. Ook Karin's zoon Tirso is overigens bij beide scholen afgewezen. Wellicht wordt het tijd om de Kruistochten weer nieuw leven in te blazen, want Luchiano moet hoe dan ook wel fatsoenlijk Nederlandstalig onderwijs krijgen. Hoe dan ook blijft het een vervelende zaak.

Stop het Geneuzel

Wie dacht dat de CasaSpider alleen maar niets zat te doen gedurende zijn twee vrije dagen, nou die heeft het mooi mis. Collega Frank H. levert nogal eens kritiek op Casa's website, vooral met betrekking tot het in zijn ogen hoge geneuzel-gehalte. Ook op weblogs heeft Frank het niet zo, neen, volgens het geboorteregister komt hij wel uit Amsterdam, maar feitelijk is het een Drent, aldus Casa.

Frank H., alias Fred Grim Bovenstaande twee factoren combinerend ontstond een tijdje geleden het plan om een nieuw weblog te beginnen met de naam StopGeneuzel. Nu is het zover, de site is in de lucht. De bedoeling is dat Frank H. de grote trekker wordt, immers hij weet hoe men niet moet neuzelen. Groot voorbeeld wordt Fred Grim, die vele gelijkenissen vertoond met Frank H., overigens zeer tegen diens zin. Verder zijn de leden van het Vis2000 team al uitgenodigd om te participeren in dit weblog, maar iedereen die behoefte voelt om niet te neuzelen is bij deze uitgenodigd. Schrijf de Spider een mail en u wordt opgenomen in het StopGeneuzel-team!

Tot Slot

De maand mei is begonnnen. Het zijn bewogen tijden. Paul weg, Wim komt. Morgen naar de tandarts. Mijn vader met Truus in Azerbadjan. Zaterdag BBQ op Daaibooibaai. Vier websites om te onderhouden en één met achterstallig onderhoud. Ach, de Spider slaat zich er wel doorheen. Doet u dat ook?

Hasta luego,

The CasaSpider.