Casa Nieuws 06.05.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 6 mei 2002 ongeveer 20:41:50. De zon scheen hier de hele dag, maar toch was het een zwarte dag. Om iets over twaalven lokale tijd, dus iets over zessen in Nederland, is Pim Fortuyn met zes kogels vermoord. Op BVN wordt doorlopend het journaal herhaald, heel Nederland verkeert in een shock. De vermoedelijke dader (blanke bouwvakker) wilde geen verklaring afleggen. Er worden al parallellen getrokken met 11 september. Dat was toch van een iets andere proportie. Toch zal het in Nederland ook even duren voor het 'normale' leven weer opgepakt kan worden. Moet de Europacup-finale Feyenoord vs. Dortmund woensdag nu wel of niet doorgaan?

Iemand die wel is doorgegaan is Tanja, maar dat is logisch, want zij leverde haar column al in vˇˇr de tragische gebeurtenis van vandaag. Toepasselijkerwijs gaat haar verhaal ditmaal over Slecht Karma. Ja, dat kun je wel zeggen in dit geval!

Nog even de gebruikelijke links: de update van vorige week is te vinden in het CasaNews History menu.

Wim Jans is terug

Woensdag is hij geland, samen met zijn Kameroenese vrouw Veronique. Beiden zijn sinds hun vertrek van Curacao wel iets aangekomen, maar dat mag de pret niet drukken.

Wim Jans, Walter en Nick bij Wet&Wild

Donderdag begon Wim gelijk te werken en hij voelde zich meteen thuis. Al zijn programmatuur stond nog netjes op de server, dat is fijn thuiskomen, of niet soms. Wim en Veronique hebben hun intrek genomen in huize Keeman. Is gezellig en het drukt de kosten van de altijd tegen de armoedegrens vechtende DBA's een beetje.

Veronique en Lucy op het Happy Hour

Affijn, Wim is meteen lid geworden van het StopGeneuzel team en is zelfs al zijn eigen weblog gestart, met de toepasselijke naam CuraBelgica. Ook al gebeurt daar nog niet veel... Ieder web-initiatief krijgt echter de volledige steun van de CasaSpider!

Barbecue Daaibooibaai

Zaterdag vond er weer eens een barbecue plaats op Daaibooibaai. Nou ja, dat klinkt wel wat snobistisch als je het op die manier neerschrijft. Ditmaal was het bezoek van Natascha's ouders de stok om de hond te slaan. In de loop der jaren is de formule flink uitontwikkeld. Zo wordt er nu vrijwel alleen nog topklasse lomitu gegeten en wordt na zonsondergang een soort van karaoke gestart, onder de muzikale leiding van Walter, El Conquistador de las Mujeres.

Dsc03210.jpg (72357 bytes)

Zoals hierboven te zien deed Walter zijn naam weer eer aan. Ditmaal was Jantine (rechts van Walter) de gelukkige. Eigenlijk is zij op vakantie bij een vriend van haar, Joep genaamd. Maar ja, heeft men eenmaal van Walter geproefd, dan lust men niet meer anders. Op slinkse wijze ontlokte de Spider Jantine wat informatie. Zo kwam hij te weten dat Jantine de namen van Walter's honden al uit haar hoofd kent. Say no more...

Inmiddels slaan de dampen van de bbq af

Bijzonder was de binnenkomst van Wladek en Marie-JosÚ (spel ik dat eigenlijk goed?). Deze keer niet vanwege Wladek's ossenhaas, maar wel door Marie-JosÚ's blauwe plekken op haar arm. En ditmaal had Wladek het niet eens gedaan. Neen, Marie-JosÚ had een auto-ongeluk gehad en nog geeneens zo'n kleintje. Haar auto was total-loss. Gelukkig had hij airbags en die gingen ook af. Gevolg was wel dat Marie-JosÚ nu een soort van brandwonden op haar arm heeft. Niet zo zachtzinnig dus, die airbags.

Een leuk nieuw gezicht voor de Spider was Natasja, een vriendin van Natascha. Dit voor de duidelijkheid. Natasja weet veel over cocaine, anabolen, fat-burners en wat dies meer zij. Zij werkt overigens als verpleegkundige bij de Marine. Dat u het even weet.

Marleen, Natascha en Natasja, voor al uw pillen...

De barbecue was geslaagd. Wij waren zo tegen half elf weer thuis en troffen helaas drie dode jonge vogeltjes aan in het nest in de badkamer. Gedood door een paar honderd mieren. Vervolgens heeft Lucy de mieren koudgemaakt. Zondag hoorde de CasaSpider overigens dat Marleen pas om half een thuis was. En zij moest zondag nog wel om negen uur 's morgens beginnen met werken. Dat had de Spider niet gered...

Luchiano zwemt

De gehele maand april heeft Luchiano geen zwemles gehad. Tante Hetty was op vakantie naar Nederland. Toevallig (...) maakte het jong net in die tijd flinke vorderingen. Alles zit tussen de oren, dus ook de zwemkunst. Het gaat er maar om de angst voor het water te overwinnen. En dat gebeurde in april. Luchiano is nu helemaal gewend om alleen met vier floating 'blokjes' op zijn rug te zwemmen. Hij durft ook zijn hoofd onder water te steken.

Dsc03274.jpg (27401 bytes)

Afgelopen zaterdag gingen we na een maand weer naar zwemles. Tante Hetty was stomverbaasd over Luchiano's vorderingen. Hij had ook geen plankje meer nodig, gaf het jong zelf aan. Toen we 's middags naar het strand gingen, haalde Lucy in het geniep ÚÚn blokje weg van de vier. Normaal telt het varken ze nauwkeurig na, maar met wat afleidingsmanoeuvres kregen we Luchiano toch zo ver om met drie blokjes de zee in te gaan. En het ging goed. Even later ging Lucy foto's maken van het Paartje van de Week en Luchiano ging mee. Opeens was hij in de zee verdwenen, Lucy schrok, maar wat bleek: hij zwom! Zonder hulpstukken dus. Later kwam hij dit apentrots bij mij melden en ging het meteen nog een keer voordoen. 5 Mei: weer een doorbraak in zijn kleuterleven.

Tot slot

Het was geen gemakkelijke update. Het gebeuren in Nederland laat de CasaSpider niet los. Zeker niet als het journaal hier continue herhaald wordt. Na 15 keer Harry Mens wordt dat wel zwaar, kan ik u vertellen. Maar goed, morgen gaat Luchiano voor het eerst logeren/kamperen. Met zijn school gaan ze naar Landhuis Pannekoek. Luchiano heeft het er al weken over, dat hij gaat slapen in een Knuku-huisje en landhuizen gaat bekijken. Ondanks dat ik bezorgd ben, gun ik het hem van harte. Voor de zekerheid heb ik morgenmiddag wel vrij genomen, zodat ik toch nog even naar de plekjes kan rijden die de school aandoet. En als alles meezit kan ik morgenavond met Lucy naar het Brionplein, waar Alexander en Maxima afscheid van Curacao gaan nemen. Als ze dat tenminste niet eerder doen, gezien de omstandigheden...

O ja, bijna vergeten. Maar kijken er wel eens mensen naar de ChicaPoll? Of is het wat overdone om hier reclame voor te maken... Vergeet niet te stemmen!

Mensen, om met Kok te spreken, bewaar de kalmte en... blijf kijken!

Hasta luego,

The CasaSpider.