Casa Nieuws 20.05.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven dinsdag 21 mei 2002 ongeveer 21:06:13. Gisterenavond zat de CasaSpider wel achter zijn computer, maar het kwam er niet van. De update wel te verstaan. Eerst wilde ik een stukje Tien voor Taal kijken, Lucy's favoriete programma, ondanks dat zij vrijwel niets van dat Nederlands begrijpt. Lucy houdt echter wel van gokken, dus geeft zij altijd antwoord als er gekozen kan worden tussen A, B en C. Soms gebeurt het dat zij het goed heeft en het Nederlandse of Vlaamse team fout. 'Stommerikken! Ik zei het toch, B!', klinkt het dan vanuit haar leunstoel.

Na Tien voor Taal begon de speelfilm Flodder. Ik dacht, ach even kijken, maar het was toch wel een leuke film. Lucy kon hem aardig volgen. Wel was zij wat geshockeerd over wat de Nederlandse jeugd allemaal aan bloot te zien krijgt. Zoon Flodder was naar twee tennissende meisjes aan het kijken en in zijn fantasie waren zij naakt. Zo werd het ook in de film getoond. 'Ayayay, zoiets kan in Santo Domingo echt niet en in de Verenigde Staten ook niet', aldus Lucy. De Spider probeerde nog te zeggen dat het in Nederland wel kon, omdat het zich slechts afspeelde in de fantasie van zoon Flodder.

Affijn, de update van vorige week en het CasaNews History menu zijn als vanouds nog steeds te bekijken. Tanja voerde boeiende gesprekken op de verjaardag van NoŽlle.

Verkiezingen

Woensdag 15 mei vonden de verkiezingen plaats in Nederland. Nu leeft dit niet zo erg op Curacao, maar door de gebeurtenissen van de afgelopen tijd en de kentering die eraan zat te komen, werd het toch interessant. Wel, de Lijst Pim Fortuyn en het CDA waren de grote winnaars. Interessant is nu hoe LPF 26 zetels in de Tweede Kamer gaat vullen. De eerste kandidaat met valse diploma's heeft zich reeds teruggetrokken, ben benieuwd wat er overblijft.

De zetelverdeling

Nu de kabinetsformatie nog. Dat kan wel even duren, kijk maar naar Curacao: in januari gestemd en nog steeds geen nieuwe regering!

Ajax wint de Dubbel

Ajax Landskampioen 2002

Het is alweer ruim een week geleden dat Ajax de dubbel won. Ditmaal was FC Utrecht het slachtoffer van een falende grensrechter. Normaliter zou ik niet over de successen van Ajax schrijven, ik ben tenslotte geen journalist, ja! Er zat gelukkig een positieve kant aan de zaak. Put-opties kunnen tot plezier leiden.

Op bijna iedere voetbalwedstrijd met het karakter van een finale zetten collega Frank H. en de CasaSpider een fles Gorilla. Meestal een kleintje, soms een grote. We zetten altijd tegengesteld aan onze voorkeur in. Zo zet ik op de tegenstanders van Feyenoord en Frank op de tegenstanders van Ajax. Op het kampioenschap stond een grote fles, op de beker een kleine.

Gisteren had Frank de twee flessen bij zich. En het moet gezegd, hij (of Elly?) heeft er iets moois van gemaakt. De Gorilla Special Edition. Wordt vast een collectors item.

Ajax Bekerwinnaar 2002

Zaterdag 18 Mei

Zaterdag 18 mei was de CasaSpider jarig. Daarmee is bewezen dat ook CasaSpiders verjaren. Ik werd 29 jaar, ook al wordt dat niet overal (meer) geloofd. 's Morgens kwamen Lucy en Luchiano zingen, ballonnen strooien en kadootjes geven. 's Middags was het tijd om Lucy's zelfgemaakte chocoladetaart met slagroom aan te snijden. Het was een erg lekkere taart.

Het viel nog niet mee om al die kaarsen uit te blazen

's Morgens had Luchiano zwemles. Hij maakt nu snel vorderingen op zwemgebied. Ook zijn vroegere waterangst is hij in rap tempo aan het verliezen. Ditmaal durfde Luchiano eindelijk zonder plankje in het zwembad te springen. Hij kreeg er geen genoeg van.

Wat is er leuker dan in het water springen

Macho-Hoepelen

Door al dat taart eten, en andere dingen, dreigt de Spider iets gezetter te worden. In maart leed hij nog aan een soort Legionella-ziekte, op zich niet prettig, maar de weegschaal kroop naar de 90 kilo. Nu staat de weegschaal weer in zijn achteruit en neigt naar de 96. Tijd dus om in te grijpen. Eens in de zoveel tijd begin ik aan buikspieroefeningen. Ik zal vast wel iets verkeerd doen, maar steevast krijg ik dan binnen twee weken last van mijn rug. En moet dan noodgedwongen weer stoppen.

Laatst bevonden we ons in een speelgoedwinkel. Lucy besloot een hoepel te kopen. Die moest uiteraard thuis meteen worden uitgeprobeerd. En tot ons aller verbazing kan de Spider hoepelen! Lang niet zo lenig en soepel als Lucy. Zij begint met de hoepel op de grond, wipt hem op met haar voet, de hoepel gaat omhoog langs haar benen, over de taille en eindigt om haar nek. En dit alles lijkt zonder de minste moeite te gebeuren. Neen, dan de Spider. Heftig heen en weer schokkend wordt de hoepel rondom Casa's buik gesleurd. Dit is voorwaar een inspanning. Lucy staat gefascineerd toe te kijken, heeft heel andere gedachten in haar hoofd. Het belangrijkste is echter dat er vet wordt verbrand.

Macho Hoepelen (c)

Het Macho Hoepelen is geboren. Dit kan een rage worden, vergelijkbaar met Tae-Boo. De Spider reist de wereld af met zijn hoepeltje...

Mambo en de Pelikanen

Zondag was het traditioneel Mambo-dag. Ik ging lekker met Luchiano zwemmen, tegenwoordig mag ik blij zijn als ik de helft van de tijd liggend in de zon kan doorbrengen. Lucy was driftig op zoek naar haar fotomodellen, tevergeefs bleek later. Op een bepaald moment kwamen er drie pelikanen overvliegen. Toen ze moe waren van het vliegen gingen ze zwemmen. En plotsklaps zaten Luchiano en ik tussen de pelikanen. Lucy was inmiddels al naar ons op zoek, om foto's te maken van de pelikanen. Uiteindelijk kon zij nog snel wat foto's maken, de beste shots waren echter al geweest.

Luchiano, de Spider en de drie pelikanen

Het was verder een leuke middag, met afsluitende Happy Hours. Het is gelukkig weer wat drukker, de mensen komen vroeger. Volgens de CasaSpider is dit een normale sinus-beweging: een tijdlang komt iedereen vroeg, dan wordt het later en daarna weer vroeger. Collega-DBA Wim Jans houdt er een andere theorie op na: de mensen komen vroeger, omdat Wim Jans er is!

Krisite en Luchiano

Luchiano vermaakte zich met Kristie. Kristie is al vijf en een heus dametje. Als ze het met mij over Lucy heeft, zegt ze keurig 'jouw vrouw dit', 'jouw vrouw dat'. Lucy was haar lippen aan het stiften, zegt Kristie: 'Oh Lucy, wat heb je een mooie lippenstift!' Ze was de koning te rijk toen Lucy wat van de lippenstift op Kristie's lippen aanbracht.

Tenslotte

Is het bekend dat men voor de laatste nieuwtjes en CasaSpider's theorieŽn op de Spider's Weblog moet zijn? Wordt iedere dag ge-update! Een van de laatste posts gaat over de gestolen wielen van Wilbert's Toyota. Wilbert heeft hier overigens zelf een bijzonder amusant verhaal over geschreven.

Juffrouw Annemarie van Chispita, Luchiano's kleuterschool, heeft mij maarliefst 24 extra foto's van de logeerpartij op Landhuis Pannekoek toegestuurd. Met een beetje geluk (de Spider belooft nooit iets) worden deze foto's in de loop van de week nog geplaatst, in het Pictures Menu wel te verstaan.

Blijf kijken dus!

Hasta luego,

The CasaSpider.