Casa Nieuws 03.06.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 03.06.2002 ongeveer 20:58:10. Een week geen update... nou ja, geen update... op het CasaSpider Weblog was toch het een en ander te lezen. Maar ja, een weblog is wel iets anders dan een website, minder foto's enzo.

De update van afgelopen week is nog steeds te vinden in het CasaNews History menu. Dat er vorige week geen update was, lag in ieder geval niet aan Tanja. Zij heeft voor voldoende columns gezorgd. Ditmaal gaat het over iets van Boom Chicago, compleet met een zogenaamd foute man. Je kunt de Spider alles vragen, bijvoorbeeld wat een Goedheiligman is, maar een foute man? Het heeft ongetwijfeld te maken met de keuze tussen verstandig en leuk...

WK 2002

Het zal niemand ontgaan zijn, maar het WK voetbal is van start gegaan. De Spider heeft ongelofelijk veel verstand van voetbal (Feyenoord-fan), toch heeft hij altijd verschrikkelijk veel pech bij voetbal-pools. Ik denk dat ik gewoon teveel van voetbal weet, ja dat moet het wel zijn. In de bedrijfspool sta ik in ieder geval 19e (van de 20). Op internet is het nog erger: ongeveer positie 26.000 van de 30.000!

Ik moet zeggen dat de wedstrijden me niet tegenvallen, en datzelfde geldt voor het tijdstip. Aanvankelijk was ik zeer sceptisch: de vroegste wedstrijd begint om 01:30 ('s nachts) en de laatste om 07:30 ('s morgens). Ongunstiger kan het haast niet. Gelukkig beginnen tot nu toe de interessante wedstrijden om 05:00 uur. Zoals vandaag Brazilie-Turkije en morgen Japan-Belgie. Ik sta dan om 6 uur op, kijk de tweede helft en ben klaarwakker om de rest van de familie wakker te gaan maken. Ideaal.

Over Brazilie heb ik op mijn weblog al een negatief stukje geschreven, kijken of die jongens zich dat gaan aantrekken. Zo niet, dan ben ik definitief fan-af.

Luchiano klimt

Behalve zwemmen kan Luchiano nog veel meer. Gelukkig maar. Hij kan bijvoorbeeld goed tussen de deurposten klimmen. Dat lijkt heel gemakkelijk en zo ziet het er ook uit. Als Luchiano het doet. Nu heeft de CasaSpider zelf een poging gedaan, maar toen bleek het toch een stuk moeilijker. We houden het er maar op dat de deurposten voor Casa te dicht bijelkaar staan.

Luchiano's nieuwe hobby

Nu wil het geval dat het jong dol is op Spiderman. Wellicht heeft zijn nieuwe hobby daar iets mee te maken...

Hoe is het met Karen

Karen vermaakt zich prima in Amsterdam Karen is alweer bijna twee maanden geleden naar Nederland vertrokken om Psychologie te gaan studeren. Totdat haar studie begint werkt ze als verpleegster voor een uitzendburo. Karen's sterke punt is altijd al organiseren en regelen geweest. Zo weet zij steeds de leukste huizen op de mooiste plekjes van Amsterdam te regelen.

Nu wil het toeval dat ene Cai W. die een jaar of drie/vier geleden naar Nederland is vertrokken, weer terug naar Curacao gaat. Hij kan zo weer terecht bij zijn oude werkgever, de Bank der Nederlandse Antillen. Notabene in Amsterdam heeft Cai zich bekwaamd in het Salsa-dansen. Afgelopen weekend is hij flink uitgeweest met Karen en ze hebben veel gedanst. Vanavond weer!

O ja, Cai heeft schijnbaar een bijzonder aangenaam appartement in Amsterdam en de kans bestaat dat onze top-regelaarster (Karen, red.) dit appartement gaat overnemen. Wellicht een leuk logeeradres voor Curacaoenaars die even op vakantie naar Nederland gaan...

Goed, bent u ook weer op de hoogte van het reilen en zeilen van Karen.

Over de naam Karen bestaat altijd verwarring. Een van onze SQL Integrator collega's heet namelijk Karin. Qua uitspraak hoor je dat dus niet. Wel, met deze Karin gaat het helaas momenteel wat minder. Zij is al ruim twee weken thuis vanwege een nier(bekken)ontsteking. Dat is niet zo leuk nieuws en de CasaSpider wenst haar dan ook van harte beterschap toe.

Zondag MamboDag

Zondag was de Spider redelijk hersteld van zijn vrijdag- en zaterdag-griepje. En dus togen wij zoals gebruikelijk naar Mambo Beach. De familie Keeman/Jans was ook aanwezig, inclusief kinderen uiteraard. Er was dus genoeg te spelen voor Luchiano, met zijn kameraadje Willy. De Kameroenese echtgenotes van Wim en Nick vermaakten zich elders aan de bar, samen met hun zus Madeleine. De mannen lagen wat in de zon, zwommen wat en dronken een biertje of twee, drie.

CasaSpider en Merlyn (met blikje Amstel achter haar rug)

Als de CasaSpider gaat zwemmen laat hij zijn bril (-6/-6) achter in de strandtas. Ach, inmiddels ben ik wel getraind om mijn strandstoel terug te vinden. Ook Lucy en Luchiano kan ik feilloos op afstand herkennen. Maar voor de rest is het toch een groot Jules de Korte-Erlebnis. Voordeel van slechtziend zijn is dat je alle passerende dames automatisch inschaalt in de categorie Claudia Schiffer. Pas als zo'n dame binnen een meter of twee van mijn blikveld komt, blijk ik mijn beoordeling flink bij te moeten stellen. Wel, ik lag lekker in zee, samen met collega Wim. Luchiano en Willy waren dichtbij aan het zwemmen. Casa's oog viel op een passerende dame.

'Hey Wim, is dat de moeite waard?', vroeg de Spider.
'Man, dat is Madeleine (Wim's schoonzus, red.)!', antwoordde Wim ontzet.

Even later zaten we op het strand. Inmiddels had Casa wel zijn zonnebril op. We speurden het strand wat af. Bij de douche ontwaarde de CasaSpider een interessante donkergekleurde vrouw.

'Wim, die vrouw die daar onder de douche staat, dat ziet er toch niet verkeerd uit?'
Wim, in de lach schietend: 'Ach man, da's weer Madeleine!'

Vader Nick met Irene en zwangere Loes

Wel, het Happy Hour was gezellig. Lucy heeft zowaar weer eens een Chica en een Pareja van de week gevonden. Morgen volgt haar update. Zo tegen achten hielden wij het wel voor gezien, genoeg bier en een hongerig gevoel.

Tot slot

Goed nieuws is dat Curacao sinds vandaag een Regering heeft. Dat mocht ook wel, want de verkiezingen vonden plaats in januari. De semi-criminele partij FOL had echter toch meer tijd dan verwacht nodig om het kabinetsformatie-budget erdoorheen te jagen, vandaar. Nadat de FOL de opdracht onverrichterzake teruggaf, was het de zittende regeringspartij PAR die het voortouw moest nemen. En in record-tijd (een maand?) werd de regering geformeerd en de ministersposten verdeeld. Voorwaar een prestatie, gezien het feit dat er een enorme geldingsdrang bestaat tussen de diverse eilanden. Voor de nieuwe premier Etienne Eys was het wel bijzonder bitter dat juist op deze dag, 's morgens net voor het grote moment zijn vader overleed.

Mooi, onder het motto 'men weet maar nooit' zegt de CasaSpider: Blijf kijken!

Hasta luego,

The CasaSpider.