Casa Nieuws 17.06.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 24 juni 2002 ongeveer 21:24:00 uur. De CasaSpider had weer een weekje overgeslagen, dat kan nog wel eens vaker gebeuren in deze tijden. Laten we beginnen met de formaliteiten, de update van afgelopen week (eigenlijk dus twee weken geleden) is ook te vinden in het CasaNews History menu. Einde formaliteiten. Want als je iemand geen formaliteit mag noemen, dan is dat Tanja wel. Ditmaal heeft zij het over Foute Mannen, een vreemde titel. Waarom? Wel, ten eerste omdat ik een heel ander idee heb van wat foute mannen zijn dan Tanja en ten tweede, hoe verzin je het iets fout te noemen en er toch naar te smachten. Onbegrijpelijk, die vrouwen.

Ilona op Curacao

Ilona, de lieftallige dochter van Verina van Diamond Piet is alweer zo'n anderhalve week op Curacao. De eerste paar dagen logeerde zij bij de familie CasaSpider. Sinds maandag bij het Plaza Hotel, A.K.A. Van der Valk, waar zij voor bijna vijf maanden als stagiaire werkt. Gedurende haar korte verblijf bij de Spidertjes heeft Ilona al een hoop meegemaakt. Een van de leukere dingen was het bezoek aan Pleincafé Wilhelmina. Laura was er jammer genoeg niet, maar Machlon (goed geschreven?) gelukkig wel. De eerste Westmalle Tripeltjes gingen hun werk doen, Luchiano besloot tot een optreden op het podium. Hij zong 'Hand in Hand, Kameraden', clublied van Europa's beste voetbalteam. Wat zeg ik, sinds de overwinning op Estudiantes de la Plata (Joop van Dale) de beste van de wereld!

Luchiano zingt het mooiste clublied van Nederland: Hand in Hand...

Hierna was het de beurt aan Ilona. Zij werd compleet versierd door Surinaamse Machlon. Ja Daan, dat gaat snel hier op Curacao... Maar maak je niet ongerust, bij de meeste kusfoto's trok Ilona een vies gezicht. In ieder geval wel toen zij door Casa himself gekust werd, maar daar valt wat voor te zeggen. Lucy voerde de regie en liet Machlon, Luchiano en mij in de rij staan voor de schone Ilona. Het was best vermakelijk.

Ilona is al snel populair op Curacao

Na al dat bier kregen we honger en gingen een pizza kopen bij Domino's. Uiteraard ging de camera mee. Nietsvermoedende klanten en de pizzabakker zelf werden hier het slachtoffer van. De pizza smaakte overigens heerlijk.

De pizzabakker weet niet wat hem overkomt

Housewarming Wim en Veronique

Nog diezelfde dag, we spreken over zaterdag 15 juni, kregen de Spiders nieuwe buren. Het betreft Wim en Veronique. Zij gingen in een van de twee appartementen achter het CasaSpider Home wonen. Dat heb ik eigenlijk zelf nog voor hun geregeld, in zoverre dat ik hun in contact met de huisbaas heb gebracht. Dat was wel grappig, want na bezichtiging van de woning vroeg de huisbaas: 'En, weet u het al?'
Wim, kordaat: 'Het is een mooie woning, maar we kijken nog even verder.'
Huisbaas: 'En hoe lang wilt u nog verder kijken?'
Wim, na overleg met Veronique: 'Een week.'
Huisbaas, bedenkelijk kijkend: 'Een week, tja...'

Er viel nu een kleine stilte. De CasaSpider zag dit zo aan en besloot in te grijpen.

CasaSpider: 'Ok, als u binnen een week andere kandidaten vindt, kunt u mij bellen, of Wim en dan moeten zij meteen beslissen...'
Huisbaas: 'Ja, dat is goed.'

Veronique was inmiddels even naar achteren gelopen, kwam terug en ze begon wat met Wim te fluisteren. Na afloop van dit gesprekje:

Wim: 'Is goed, we nemen het.'
Huisbaas: '???'
CasaSpider: 'Ja, in Belgie gaan de weken snel voorbij!'
Huisbaas: 'Ha ha, prima.'

En zo kregen wij dus nieuwe buren.

De Nieuwe Buren doen Vreemde Dingen in de Nieuwe Keuken. Willy kijkt verbaasd toe...

Affijn, toen wij dus terugkwamen van Domino's Pizza was de Housewarming Party al in volle gang. Wij aten de pizza op en gingen naar het feest. De auto bleef wijselijk staan. Dat is meestal zo met feesten bij de buren. Het was een gezellige party, met veel drank en muziek. Het einde was wat heftig, maar dat schijnt de boze geesten te verjagen. Laten we het daar maar op houden.

Foto's van zowel het gebeuren op Pleincafé Wilhelmina als de Housewarming zijn te vinden in het Pictures Menu.

Nieuwe Tandarts en Tropen dicht

Laatst had ik bij het kauwen van kauwgum wat pijn in mijn rechterbovenkies. Bang voor een wortelkanaalontsteking wilde ik naar de tandarts. In mijn oude tandarts had ik niet zoveel vertrouwen. Van Henk Rook had ik de tip gekregen om Valentina Engelhardt te nemen, als tandarts. Blijkbaar heeft Valentina een goede reputatie, want ik kon niet zomaar een afspraak maken. Neen, ik moest maar langskomen, zo vroeg mogelijk en dan wachten tot maximaal tien uur. Ik was er om half negen en inderdaad, ik moest wachten tot tien uur. Het wachten lijkt de moeite waard te zijn geweest, ik had meteen vertrouwen in deze dame. Maar eerst mag ik nog een bezoekje aan de mondhygieniste brengen, de spetters tandsteen zullen weer door de vertrekken spatten.

Zojuist zie ik dat dit hoofdstukje ook 'Tropen dicht' heet. Wel, afgelopen donderdag werd Café De Tropen door de politie gesloten. Wegens Zero-Tollerance beleid. Ja, het zijn heftige tijden, wat denkt u, zou er geschoten zijn in De Tropen, of cocaine gedeald, prostitutie wellicht? Niets van dit alles. De politie controleert of de werknemers van horeca-gelegenheden wel de juiste papieren m.b.t. een medische keuring hebben. Aimee heeft hier ooit eens een leuk verhaal over geschreven. In het kort komt het erop neer dat iedere horeca-werknemer op Curacao gecontroleerd dient te worden op het al dan niet hebben van salmonella bacterieen. Daartoe dient betrokkene voorover te bukken en een wattenstaaf te ontvangen in zijn of haar anus. Iedereen is het er hier over eens dat dit louter ter vermaak van de controleurs wordt gedaan, maar De Tropen mocht dus dicht voor een avond.

WK2002 (3)

Wat valt er over het WK te schrijven, behoudens dan de arbitrale dwalingen? Werken die nu in het voordeel of in het nadeel van Duitsland. Eerst dacht ik, Duitsland moet mimimaal driemaal scoren om met 1-0 te winnen. Ik ben van mening veranderd. Volgens mij kan Duitsland nu een buitenspeldoelpunt maken tegen Korea en er is geen scheidsrechter meer die hem durft af te keuren. Maar het blijft natuurlijk een gekkenhuis, na al deze kermis beginnen zelfs bij mij stemmen op te komen om in bepaalde situaties met behulp van electronica in te kunnen grijpen. De belangen zijn eenvoudigweg te groot. Er worden termen als omkoping en maffia geroepen, wel dat lijkt me nu nog wat voorbarig. Dat gebeurde wel bij de Olympische Spelen in Seoul, jaren geleden, in het bokstournooi. Daar gebeurden echt vreemde zaken, de bokser die zojuist zowat doormidden was geslagen kon doodleuk de ring als winnaar verlaten. Naar aanleiding van deze evidente omkoperij zijn er drastische (electronische) wijzigingen doorgevoerd in de jurering van een bokswedstrijd.

Affijn, laten we morgen om half acht maar weer lekker voor de buis gaan zitten, kijken wat voor amusement we ditmaal voorgeschoteld krijgen.

Seaquarium heeft dolfijnen

Zondag, alvorens naar het strand te gaan, wilden we een kijkje nemen bij het Curacao Seaquarium. We gingen speciaal voor de dolfijnen, maar dat viel een beetje tegen... Leuk was wel om te zien hoe Luchiano allerlei angsten moest overwinnen zoals daar zijn het aanraken van een zeester, of zelfs zijn vinger tegen de plexiglazen wand van een aquarium, met daarachter een vervaarlijke vis, te houden.

Zelfs achter plexiglas maakt dit baasje indruk...

Best grappig om daar weer eens langs te kuieren, maar na drie kwartier hadden we het wel gezien. Zeker gezien het feit dat de dolfijnen nog tot weinig actie te bewegen waren. Dit in tegenstelling tot de pelikanen, die hun uiterste best deden om de visjes die bestemd waren voor de (zeer grote) zeeschildpadden weg te kapen.

De volledige serie van het Seaquarium bezoek is te bezichtigen in het Pictures Menu.

Tot Slot

Bijna elf uur en de update zit erop. Dit wordt nog een drukke week, immers het is mijn laatste voor de vakantie. Ja, u leest het goed, de gehele maand juli gaat de CasaSpider vakantie houden. Hoewel over de definitie van het woord vakantie in deze nog wel te discussieren valt. Daarover wellicht later meer.

In de ChicaPoll heeft Gina de leiding overgenomen van Anuska, quite a surprise! Morgen wordt de Chica Merengue site overigens geupdate.

Voor de afwisseling een andere tip dan gebruikelijk, blijf vooral niet kijken! Deze week verandert er zeker niets meer.

Hasta luego,

The CasaSpider.