Casa Nieuws 05.08.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 05.08.2002 ongeveer 20:44:17. Een week was misschien wat kort om het Santo Domingo Vakantieverhaal helemaal uit te lezen, vandaar dat het nog terug te vinden is in het CasaNews History menu. Ter compensatie wordt het deze week een korte update. Goed nieuws voor de fans, Tanja had nog een verhaal op de plank liggen. Haar voorkeur voor donkere mannen is (bij de meesten dan toch) bekend. Ditmaal gaat het over een Senegalees. Tanja, begin snel weer te schrijven, want nu is de voorraad echt uitgeput.

Arwin Sanjiv

Toen de Spider met Lucy in Sosua was, maakte hij af en toe gebruik van een internet-café. Er zat een mailtje bij van Peter Cuppen met de heugelijke boodschap dat hij vader was geworden en Loes dus moeder. Het was een jongetje en hij heet Arwin Sanjiv. De CasaSpider is een erkend aanhanger van de Toeval-theorie, maar dit was toch wel erg toevallig: Arwin is geboren op 15 juli, de 44e verjaardag van Peter, om 04:44 uur.

Loes, Arwin Sanjiv en Peter

Verder stond er in het mailtje dat er op zaterdag 27 juli een feestje ter ere van de geboorte gegeven werd. Wij waren net een paar dagen terug van vakantie en konden dus van de partij zijn. Het was een leuk en drukbezocht feest. De ouders zagen er stralend uit, vooral van Loes vond ik dat verbazingwekkend, slechts twaalf dagen na de bevalling.

Angelique leek te putten uit de zak van Sinterklaas

Uiteraard kregen de ouders vele kado's, vooral Angelique wist van geen ophouden. Hoogtepunt was denk ik toch wel de hangmat, ook al is die nog steeds niet opgehangen. Wordt wel tijd, Peter!

Een hangmat!

De volledige fotoserie is zoals gewoonlijk te vinden in het Pictures Menu.

Kermis in Otrabanda

Donderdag ben ik na een maand vakantie weer begonnen met werken. Dus u kunt zich voorstellen dat ik vrijdag bekaf was. Tijd voor een verzetje dus. Zoveel keus is er nu ook niet op Curacao, we kozen derhalve voor de kermis. Deze kermis is opgezet precies naast Aqualectra Distribution, waar ik de meeste dagen doorbreng. Overigens was het meer een kermis voor kinderen.

Luchiano in de Flintstone-mobiel

De sfeer was er bijzonder relaxed, we gingen in de botsauto's, in de achtbaan, in de boot. Slechts in de allerkinderachtigste attracties lieten we Luchiano alleen zijn gang gaan. Tussendoor werden er hotdogs gekocht en niet te vergeten Amstel-biertjes tegen happy-hour prijzen. Hoogtepunt, voor mij althans, was Lucy's woeste rit op de rodeo-stier. Ze bleef lachen en kon er met geen mogelijkheid van afgegooid worden, hulde!

Lucy mishandelt een stier

Toen het donker werd zat de sfeer er dan ook al goed in bij de familie Spider. Luchiano had nog lang geen zin om naar huis te gaan, maar wij wel. Eens kijken hoelang de kermis het volhoudt, kunnen we nog een keer gaan.

Een zaterdag in Punda

Zowel mijn gewone als mijn zonnebril waren dringend aan vervanging toe. En dus heb ik een nieuwe gewone en nieuwe zonnebril uitgezocht. Vrijdag waren ze klaar, maar toen kon ik niet weg. Zaterdagmiddag, na het strand, zouden we ze gaan ophalen in Punda. Om half vijf arriveerden we bij de optica. Helaas was deze sinds vier uur gesloten. Wat een pech.

We besloten een hotdog te gaan eten en vervolgens een bikini voor Lucy te gaan kopen. Da's logisch. Als computer-nerd is men al snel vertrouwd met allerlei efficiente zoekalgorithmen. Een vrouw die een bikini zoekt is dat per definitie niet. Vele modellen heb ik voorbij zien gaan. Het ergste is nog dat het best veel tijd kost om in zo'n klein pashokje van bikini te wisselen. Uiteindelijk verlieten we de zaak zonder bikini. Frappant is dat Lucy me later precies wist te vertellen hoe het bovenstukje eruit moest zien. Als ze dat nou eerder gezegd had, hadden we zeker zes bikini's kunnen overslaan. Maar ja, achteraf hè.

Westmalle Tripel en Sigaren

Nu we toch in Punda waren, konden we ook wel even bij Pleincafé Wilhelmina gaan zitten. Wim Jans en zijn vrouw Veronique waren er vrijdag al geweest, maar zij drinken gelukkig Leffe. Dat hield in dat er nog volop Westmalle Tripel was.

CasaSpider legt Leonila de toestand in de wereld uit

Onderweg naar huis, schuin tegenover de Pita-supermarkt, bevindt zich een leuk Dominicaans kroegje. Hier kun je voor een schappelijke prijs (ANG 4,50) een kleine fles Presidente krijgen. Wij dronken er een paar en Lucy maakte er nog foto's. De knappere barkeepster had helaas koorts en was afwezig, wij deden het met de sympathieke Leonila.

Einde Roadwatch

Behalve dat ik vandaag dan toch mijn bril kon ophalen was er nog meer goed nieuws: de Curacao Roadwatch is alvorens officieel geïnstalleerd te worden reeds een vroegtijdige dood gestorven. Nog even voor de niet-kenners, de Roadwatch is een door Yves Cooper opgerichte organisatie die tot doel heeft het verkeer op Curacao veiliger te maken. Daar is niets mis mee, maar wel (volgens mij dan) met de fanatieke manier waarop Yves Cooper dit wil(de) bewerkstelligen. Zijn privé organisatie zou automobilisten die door rood of te snel rijden anoniem mogen bekeuren. Binnen twee dagen valt de bekeuring in de brievenbus en er dient snel betaald te worden, anders wordt loonbeslag gelegd. Met zijn irritante toontje heeft Yves al vele mensen tegen zich in het harnas gejaagd en vandaag is bekend geworden dat Roadwatch geen levensvatbaarheid meer heeft, vooral doordat er niemand meer is die nog met Yves Cooper wil samenwerken. En dat is heel mooi.

Tot Slot

De laatste tijd zijn we best veel op het strand geweest. Lucy's website La Chica Merengue heeft over nieuwe aanvoer van Chica's de la Semana niet te klagen. Zondag hadden we eigenlijk op een groot talent binnen onze SQL Integrator clan gerekend. Van uitstel komt echter geen afstel, hier alvast een voorproefje van Chloé en Claire...

Chloe en Claire bij Mambo Beach

Meer mooie dames zijn te bekijken in de zojuist bijgewerkte ChicaPoll. Christal stoomt op naar de top-drie! Een mooi einde van deze update dacht ik zo.

Hasta luego,

The CasaSpider.