Casa Nieuws 26.08.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 26.08.2002 ongeveer 21:22:36. Zojuist heeft de CasaSpider weer trouw voorgelezen aan Luchiano. Ditmaal uit de Donald Duck. Als beloning ontving hij een massage van Lucy en Luchiano en daar wordt men wel een beetje loom van. Dan volgen hier de gebruikelijke links, ten eerste naar de update van vorige week en ten tweede naar het CasaNews History menu.

Normaliter volgt nu Tanja. Helaas, helaas, deze week geen verhaal van onze huis-columniste. Ja, ik begrijp ook wel dat voor velen onder u deze update verder niet meer hoeft. Volgende week is Tanja hopelijk weer present (lees je dit, Tanja!).

Spider op dieet

Vorige week maandag ben ik begonnen met mijn dieet. Het is vreemd, maar met name in de weblogwereld lijkt het erop of iedereen op dieet gaat. Kan mij verder niets schelen, ik ga mijn eigen weg. Wat is belangrijk bij een dieet? In de eerste plaats dat men niet als het ware gaat vasten. Dus heb ik van maandag tot en met woensdag heerlijke nasi met pindasaus weggewerkt. Maandagavond ook nog een halve fles wijn en wat glazen Mamajuana (eigenlijk rum). Daarna kreeg ik vreselijke honger en heb ik alsnog twee knakworstjes en wat plakjes salami opgepeuzeld.

Nu denkt u misschien, wat voor dieet is dit in 's hemelsnaam? Wel, het gaat erom wat je laat staan. En ik heb dus een week lang (bijna) geen cola gedronken en (bijna) geen patat gegeten. En helemaal geen chips. Daarenboven heb ik wel wat getraind. En daar ligt nu de sleutel tot succes, ietsje minderen met eten en daarbij bewegen. Ik geloof dat ik al een kilo ben afgevallen, nog vier te gaan...

Honden kijken

Lucy verlangt erg naar een hond. Vroeger had zij ook een hond, Capitan, en nu wil zij er dus weer een. Het was niet moeilijk voor haar om Luchiano mee te krijgen in deze wens. En dus dolf de Spider al snel het onderspit. Mijn enige hoop was dat er geen jonge honden op het eiland te vinden zouden zijn. Toevallig had ik het erover met collega Karin en tot mijn verbijstering bleek een van haar honden zojuist geworpen te hebben. Dit resulteerde in twee jonge hondjes van drie weken oud. En wij mochten er wel een uitzoeken.

Dinsdag was het hondenbezichtigingsdag. Lucy kwam naar Aqualectra en samen reden we om twaalf uur naar Luchiano's kleuterschool Chispita. We zouden meteen Karin's dochter Kyara meenemen. Eerst moest Luchiano nog even afscheid nemen van zijn favoriete juffrouw, Annemarie.

Zo zou ik ook wel elke dag afscheid willen nemen...

Karin was er niet, die was druk bezig haar andere twee kinderen op te halen. Haar man Harro ontving ons en leidde de safari. De hond in kwestie had namelijk in een uithoek van hun immense tuin een gat van meer dan een meter diep gegraven, alwaar zij met haar twee jonkies woont. Even tussendoor: tijdenlang heeft Karin rondgereden in een aftandse Mazda 929 stationwagon. Toen deze bolide echt helemaal op was, hebben ze hem ergens in hun tuin geparkeerd. De kinderen mogen er nu in spelen. En wat bleek, de zwangere hond had de Mazda uitgekozen om haar jongen ter wereld te brengen.

Kyara, Harro, Luchiano en de hondjes

Eén van de honden is lichtgekleurd, de ander donker. Welke moesten we nu nemen. Casa en Lucy gingen voor de donkere, Luchiano had zijn zinnen op de lichte gezet. Maar goed, we hadden nog tijd om te beslissen, de hondjes waren immers nog te jong om al mee te nemen. Later kreeg ik via het CasaSpider Weblog een tip van Henk Rook om beide honden te nemen. Eén hond alleen was een beetje zielig. Deze tip werd door Lucy snel aanvaard en dus moest ik aan Karin vragen of we ze allebei mochten hebben. Wel, ik geloof dat het mocht. Nog een paar weken, dan is het zover...

El imbécil

In het Spaans is het vrij gebruikelijk om iemand uit te schelden voor imbécil. Wij noemen Luchiano vaak imbécil als hij iets doms heeft gedaan. Laatst zat ik gezellig op mijn werk, toen Lucy binnenkwam via MSN (een systeem om met een andere computer te kunnen praten, red.) We schreven wat heen en weer en toen mocht Luchiano even. Met MSN kun je ook symbolen als lachebekjes, roosjes, honden en dergelijke versturen. Luchiano kan dat ook. En zo kreeg ik een verzameling icoontjes binnen en stuurde er een paar terug. Vervolgens schreef Luchiano, met hulp van Lucy, 'te quiero mucho papi' wat zoveel zeggen wil als 'ik hou veel van jou papi'. Ik schreef terug 'te quiero tambien, imbécil' (ik hou ook van jou, imbeciel). Vervolgens antwoordde Lucy dat Luchiano hier erg om moest lachen. Hoe kon dat nou, dat ik van hem hield en hem toch imbécil noemde. Het hield het jong erg bezig, want toen ik thuiskwam begon hij er meteen over.

Kinderen leren snel. De volgende dag moest ik na de lunch naar mijn werk. Luchiano geeft mij dan altijd een kus door het raam. En Lucy en hij zwaaien mij dan uit, ja knus hè? Ik zat al in de auto toen Luchiano plotseling de deur uit kwam rennen. 'Ja, ik moet iets belangrijks tegen papi zeggen', had hij tegen Lucy gezegd, die hem verbaasd liet gaan. Toen het varken vlakbij mijn auto was, riep hij: 'Adios, imbécil!'. En hij had de grootste schik.

Kermis in Otrabanda (3)

De angst voor de zweefmolen is overwonnen

Na bijna een week streng dieet, verheugde de CasaSpider zich erop om vrijdag uit de band te springen. Dinsdag, woensdag en donderdag was er al geen druppel alcohol gedronken, dus dat moest nu goedgemaakt worden. En wel op de kermis van Otrabanda, die wij voor de derde maal gingen bezoeken. Jammer genoeg was het ditmaal niet zo druk, toch hebben we er ons goed geamuseerd. Al snel raakten we aan de praat met Catalina, van het drijvende asbakjes spel. Een van haar mooie bruin-groene ogen was helaas bedekt door een verband, ongelukje in de badkuip, maar het andere was ook de moeite waard. Zij vertelde hoe ze op Curacao was terechtgekomen, haar man had haar meegenomen op 'vakantie', en nu stond zij dus op de kermis te werken. Lucy deelde mij fijntjes mede dat ze mij zou vermoorden als ik zulke geintjes met haar zou uithalen.

Lucy en Catalina

De attracties op de kermis kennen we inmiddels wel, jammer is dat Luchiano geen zin meer heeft om in de botsauto's plaats te nemen. Er staat ook een mechanische rodeo-stier. Lucy probeerde mij al een paar keer tevergeefs over te halen om daarop te gaan zitten. Dus deed zij het zelf maar. Op feesten en partijen ben ik tegen geringe vergoeding bereid de mpeg-video hiervan te vertonen.

Gezellig eten bij El Canario

Na de kermis hadden we honger. Dat kwam goed uit, want we wilden de uitstekende snack El Canario met een bezoek vereren. Inmiddels kan ik deze snack met mijn ogen dicht of mijn bril af vinden. Het was er gezellig druk en de lomitu was verrukkelijk, net als de vorige keer. Alleen het bier viel niet zo goed dit keer, om negen uur was ik bekaf. Lucy had hetzelfde, dus het lag niet aan mij. Thuis keken we nog even naar America's Funniest Homevideos en toen was de pijp definitief leeg.

Hij doet het allemaal...

Begrafenis

Helaas gebeuren er ook minder leuke dingen. Deze zomer gingen de ouders van mijn Aqualectra-collega Angelique samen op een lange vakantie. Het laatste gedeelte van deze vakantie bestond uit een cruise. Angelique's vader voelde zich niet zo lekker, maar zette door. Thuisgekomen werd hij al snel opgenomen in het St. Elisabeth ziekenhuis. Na een paar dagen zinloos op de afdeling gelegen te hebben, bewerkstelligde de familie dat hij op de Intensive Care werd opgenomen. Een zware operatie bleek noodzakelijk. Vlak na die operatie sprak ik Angelique en zij vertelde over de belevenissen in het ziekenhuis. En dat ze opgelucht was dat de operatie achter de rug was. Haar vader werd weliswaar nog onder narcose gehouden, maar het herstel zou nu kunnen beginnen. Hij werd ook weer van de Intensive Care naar een normale afdeling gebracht. Het zag er goed uit.

Dinsdagochtend, 20 augustus, werd Angelique gebeld. Of ze snel naar het ziekenhuis wilde komen. Op dat moment was haar vader reeds overleden. Ik hoorde het later en het was een shock...

Afgelopen zaterdag, 24 augustus, vond de begrafenis plaats. Er kwamen veel mensen naar de kerk van Janweh. Op Curacao is het gebruikelijk dat iedereen die op enigerlei wijze een band heeft met de overledene even komt groeten. De echte begrafenis begint pas enige uren later. Na het condoleren van de familie zijn we nog een half uur blijven zitten, om het gebeuren door te laten dringen. Ik wens Angelique en met name haar moeder heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken...

Tot Slot

De update van vorige week besloot ik met de vraag: 'Weet iemand eigenlijk wanneer Lee Towers naar Curacao komt?'. Het antwoord heb ik zelf gevonden, donderdag 29 augustus treedt Lee op Mambo Beach op. Op dit moment schalt waarschijnlijk tot afgrijzen van collega Frank -Stop Geneuzel- Hogenes het geweldige lied 'Mijn Feyenoord' weer uit de speakers. Het is met ANG 45 een prijzig concert, maar ja, Lucy is dol op Litouwers. Voor de zekerheid heb ik donderdagmiddag al vrijgenomen, want dan wordt er op Mambo geoefend. Met een beetje geluk kan Lucy aan Lee vragen of hij het Feyenoord-lied ten 's avonds ten gehore wil brengen. Kan nog een leuke avond worden!

De grootste sprong in de Chicapoll is wederom voor Christal, zij bezet nu reeds de tweede plaats. Nieuwkomer Naidy heeft helaas nog geen stemmen gekregen. Ga kijken en breng uw stem uit!

En dan echt tot slot, vandaag is ex-collega Edgar Dijkhuizen jarig. Edgar woont al weer een tijdje met zijn vrouw Rejane in Brazilie. Maar zelfs in Brazilie wordt men blijkbaar ouder, van harte Edgar! Als iemand denkt, goh ik zou best een mailtje naar Edgar willen sturen om hem te feliciteren, nou dat kan door hier te klikken.

Het is weer mooi geweest.

Hasta luego,

The CasaSpider.