Casa Nieuws 09.09.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 02.09.2002 ongeveer 19:35:37. Het is nog vroeg in de avond, een uitstekend tijdstip om met de gebruikelijke links te beginnen. Zoals daar zijn de Update van Vorige Week, die ook te vinden is in het CasaNews History menu. Tot zover de gebruikelijke links. Tanja had er echt zin in deze week, getuige haar openhartige en grappige verhaal over Vrouwen, daar kan men wel een boek over volschrijven.

Luchiano bezoekt Tirso

Donderdag mocht Luchiano bij Tirso spelen. Nou ja, bij Tirso, Sebastiaan en Kyara. Nu wil het toeval dat onze toekomstige huisgenoten, de twee hondjes, ook daar wonen. En dus konden wij van de gelegenheid gebruik maken om bij het ophalen van Luchiano even te kijken hoe de honden ervoor stonden. Wel, ze hebben nogal last van vlooien, eentje was net schoongemaakt en de ander was de volgende dag aan de beurt.

Luchiano heeft het goed naar zijn zin gehad, alleen jammer dat hij niet van pannenkoeken houdt, Harro dacht hem daar nog wel een groot plezier mee te doen.

Ilona en Daan

Vanuit Huize Meijer (van de hondjes) moesten wij snel naar huis. 's Avonds kregen we namelijk bezoek van Ilona (van Diamond Piet) en haar vriend Daan. Ilona heeft hier bijna drie maanden stage gelopen bij de grote Toekan. In die korte tijd heeft ze veel geleerd, kan men wel zeggen. Aanstaande donderdag vliegen ze beiden terug naar Nederland. De een met de KLM en de ander met DCA.

Daan en Ilona bij de Spiders

Na wat borrelen en kletsen werd het tijd voor sportieve bezigheden, Boerenbridgen. Een ideaal spel voor zo'n avondje, alleen was het jammer dat Ilona won. Dat moet de volgende keer anders. Zo tegen één uur vertrokken Ilona en Daan richting Club Seroe Koral in hun grote Mitsubishi Pajero.

Paloma

Zaterdag had ik een afspraak met Paloma, mijn lerares Spaans. Dat was wel bijzonder, want we hebben elkaar de laatste drie jaar nauwelijks gesproken, tja ik had mijn privé lerares Spaans in huis. Toch was dat jammer, ten eerste omdat je met Paloma over veel meer kunt praten dan Spaanse les en ten tweede merkte ik dat het nivo Spaans spreken op een bepaald moment hetzelfde blijft.

Luchiano, Stefan en de honden

Paloma vatte dat wel grappig samen door te zeggen dat je elkaar de eerste tijd hele verhalen te vertellen hebt. Na enige jaren en ook nog kinderen erbij veranderen die gesprekken langzamerhand in conversatie in gebiedende wijs. Op zich een belangrijke grammaticale variant, maar niet alleen zaligmakend.

Paloma poseert voor de website

Begin 1999 hebben Paloma en ik samen de Unamuno Website in elkaar gezet. En nu was de tijd gekomen om daar wat onderhoud op te plegen. En dus toog de CasaSpider met laptop, camera en Luchiano naar Landhuis Villa Rosa. Daar dronken we eerst koffie met een tompouce, als je dat tenminste zo schrijft. Luchiano had inmiddels de honden ontdekt en speelde daar lekker mee. Overigens ook met Stefan en Vincent, twee van R.J. en Paloma's kinderen. Pieter, de oudste, moest ergens naar toe gebracht worden.

Inmiddels konden wij aan de slag en in een hoog tempo werd de hele site bezien en waar nodig gecorrigeerd. Leuk was dat ik 's avonds in de commentaren van het CasaSpider Weblog een reactie las van Yannah, die op zoek is naar een adres om in februari Spaans te leren. Dat kwam dus goed uit. Om twee uur namen Luchiano en ik afscheid van R.J. en Paloma. Het zal nu zeker geen drie jaar meer duren voor we weer samenzitten, al was het maar omdat de Spider vast van plan is om nog in september met een vervolgcursus te beginnen, bij zijn favoriete lerares uiteraard.

Zondag op Mambo

Zaterdag gebeurde er verder weinig, ja Nederland won in Eindhoven met 3-0 van Wit Rusland. En zondag is traditioneel onze Mambo-dag. En nu moesten we wel gaan, want de Chica's de la Semana waren op! Lucy heeft het strand vele malen doorkruist, gek genoeg kwam er steeds als zij net even weg was een nogal spectaculair model voorbijwandelen. Die heeft Lucy dus gemist, gelukkig wist ze toch nog twee modellen op de kop te tikken.

Luchiano met zijn waterspuit in het tegenlicht

Om vijf uur begon het Happy Hour en het was gezellig druk. Wat zeg ik, het was beredruk! Ook onze groep was goed vertegenwoordigd. De stemming zat er overal goed in en er werd al vroeg op de bar of krukken gedanst. Lucy heeft er nog wel foto's van gemaakt, die plaatsen we maar even niet.

V.l.n.r. Spider, Gerbys, Dirk A., Krijd D. en Walter

Er waren genoeg kinderen voor Luchiano om mee te spelen, Kristie en Dan en Dirk Antonio. Toch blijft het vermoeiend, gesprekken voeren, bier drinken en kinderen in de gaten houden. Maar men hoort de CasaSpider niet klagen.

Dan, Frank, Ellie, Bente en Ino

Veel te vroeg moesten wij naar huis. Lucy had geen zin om te koken en dus moest er wat gehaald worden. Om Luchiano te pesten stelden wij voor Chinees te gaan halen, want dat haat hij. En zo werd het kip van Kentucky voor Lucy en patat met frikandel en kroket voor Luchiano en de Spider.

Tot Slot

In de ChicaPoll hebben een paar belangwekkende verschuivingen plaatsgevonden. Na geruime tijd op de eerste plaats te hebben gestaan, moest Gina een stapje terug doen voor de opstomende Christal. De allergrootste verrassing is echter Dianthe, a.k.a. Mariana Rodrigues, die van niets op 5 binnenkwam met maarliefst 42 stemmen.

Iemand die enerzijds een wekelijks dagboek (sic) bijhoudt en dan ook nog een weblog, ja zo iemand die houdt wel van het vastleggen van de dagelijkse gang van zaken. En dus ben ik, want dat was ik die ik daar beschreef, zeer content als anderen hetzelfde doen. Een moeizame inleiding om aandacht te vragen voor het Dagboek van Benno en Noelle.

En nu ik toch bezig ben met een link, tijden geleden heeft de befaamde Walter van G. mij gevraagd om een link naar zijn Uitdaging der Logica te plaatsen, wel dat kan ik vanzelfsprekend niet weigeren. Bij deze.

Tot zover de update van deze week, maar ............. blijf kijken!

Hasta luego,

The CasaSpider.