Casa Nieuws 16.09.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 16.09.2002 ongeveer 21:35:01. Naast de Spider staat een glas rode wijn met ijs, de tequila komt later pas aan de beurt. Waarover straks meer. Om gemakkelijker door de (oude) nieuwsberichten te kunnen klikken volgen hier de gebruikelijke links. Het CasaNews van vorige week is te vinden in het CasaNews History menu, da's logisch. En tot zover de links. Of toch niet helemaal, immers degene die nu in het zojuist genoemde CasaNews History menu kijkt, ziet dat daar reeds 98 afleveringen instaan. Dat houdt in dat u op dit moment het 99e CasaNews leest en dat volgende week nummer 100 aan de beurt is, Ku Dios ke (als God wil). Overigens is het aantal feitelijke updates nog flink groter, in de beginfase plakte ik twee of zelfs wel drie weken in één update. Dat wordt zelfs voor de CasaSpider te moeilijk rekenen en dus is het volgende week feest.

Bij wie het altijd feest is, dat is Tanja. Alhoewel... "Het afgelopen half jaar benaderde de trilfunctie van mijn gsm nog het dichtst een erotische ervaring in mijn leven"... lees snel verder!

Ilona terug naar Nederland

Na enige maanden stage lopen bij Van der Valk was de tijd voor Ilona aangebroken om terug te keren naar Nederland. Ilona en haar vriend Daan konden een week lang logeren in het luxe appartement van Wilbert & Angelique op Seroe Koral. Wilbert & Angelique waren namelijk op vakantie in de jungle van Suriname. Vanavond volgt hun update. Affijn, woensdag kwamen beiden heelhuids terug uit deze jungle en logeerden Ilona en Daan een nachtje bij de Spider. Maar niet nadat zij ons mee uit eten hadden genomen bij De Gouverneur. Het eten smaakte voortreffelijk en thuisgekomen moest er natuurlijk nog geboerenbridged worden. Daan presteerde het om acht potjes op rij te verliezen met een puntentotaal van -30, voorwaar een prestatie!

Daan, Ilona, Spider en Lucy bij de Gouverneur, foto door Luchiano

Daan had nog wel een goeie. Aan tafel liepen de gesproken talen nogal doorelkaar heen, Spaans, Engels en Nederlands. Het is mij (bij mijzelf) opgevallen dat als je eenmaal een taal spreekt, je je bijna niet meer kunt voorstellen dat iemand dat niet verstaat. Heel gek natuurlijk. Wel, Daan vindt Shakira wel leuk. Het Spaanstalige nummer Suerte is ook in het Engels uitgebracht onder de titel Whenever, Where-ever. Lucy had Shakira's cd opgezet en toen Suerte gespeeld werd zei Daan onmiddellijk: 'Ja, dat is Suerte!'. Ik vroeg hem wat Suerte dan wel betekende, waarop Daan ad-rem antwoordde 'Whenever, Where-ever'! Op zich heel logisch, alleen betekent Suerte in werkelijkheid Geluk...

Donderdag was de vertrekdag. Jammer genoeg konden Daan en Ilona niet samen vliegen, de een had bij KLM geboekt, de ander bij DCA. Ooit verzon AJ-Privé Alexander Peijnenborgh hiervoor de toepasselijke afkorting FAT, wat zoveel betekent als Fly-Apart-Together. Om half tien 's morgens moest Daan inchecken, Ilona ging mee in de vergeefse hoop dat zij dit ook al kon doen. Lucy nam ze weer mee naar huis, maar om 13:00 moesten ze alweer richting Hato aangezien Daan's vlucht om half vier vertrok. Voor Ilona was dat wel sneu, want zij moest tot half acht 's avonds wachten. Lucy en de Spider hopen dat zij weer goed in Nederland zijn aangekomen.

Dominoën

Gedurende de hele week hebben Lucy en de Spider 's avonds gezellig gedominoot. Ooit, ik zeg niet wanneer, zal ik de spelregels van dit vermakelijke spel eens uitleggen. Eigenlijk dient domino net als klaverjassen met zijn vieren te worden gespeeld, maar bij gebrek aan medespelers doen wij het met zijn tweeën. In mijn voordeel is dat er dan meer geluk bij komt kijken, waardoor ik tot nu toe bijna altijd win. Dit moet de voorbereiding zijn voor echte matches met zijn vieren, wat veel moeilijker is door het drankgebruik en de druk om sneller te spelen. Wellicht gaat het binnenkort in onze favoriete Dominicaanse snack gebeuren...

Afscheid Aqualectra

Sinds 1 september is de CasaSpider werkzaam bij UTS, dè telecom-maatschappij op Curacao. En dat na zeven jaren gedetacheerd te zijn bij Aqualectra Distribution. Afgelopen vrijdag was het moment van het officiële afscheid. Er zijn geen foto's beschikbaar, want uiteraard had ik mijn camera niet meegenomen. Het was een leuk afscheid, omdat alle directe collega's aanwezig waren. Er waren toespraken van John, Eddie en Karin. Zelf moest ik er uiteraard ook aan geloven. Als kado was er een enveloppe met inhoud, een door iedereen ondertekende kaart en een fles José Cuervo tequila. Nu laat ik de rode wijn dus voor wat hij is en begin aan de tequila, van Karin moet ik bij ieder glas aan Aqualectra denken, dus dat doe ik dan maar. Voor het overige heb ik momenteel mijn volledige aandacht hard nodig bij UTS, om zo snel mogelijk de situatie aldaar in de vingers te hebben.

Verregend weekend

Normaliter gaan wij per weekend minimaal één keer en vaak twee keren in zee zwemmen. Nou, dit weekend dus niet. Zaterdagmiddag begon het hier flink te hozen. Zelfs het boodschappen doen kwam bijna in gevaar. En zondag werd er op televisie gewaarschuwd voor een Tropical Wave met het advies om binnen te blijven. Dat deden we dan maar, ook al bleek het later loos alarm.

Tot Lucy's grote vreugde zijn we gaan shoppen en hebben we een heuse pannenset gekocht. Ga er maar aanstaan! En het kon niet op, want Luchiano heeft nu een bingo-spel. Dat is vermakelijk om te zien, hoe een vierjarige de nummers trekt en voorleest: 'N-33! B-7!'. Tevens kijkt hij nauwkeurig op zijn kaart of het betreffende nummer erop staat. De term Bingo gebruikt hij tegenwoordig te pas en te onpas als hij klaar is met iets. Is dit een goede ontwikkeling?

Tot Slot

In de ChicaPoll deze week geen al te grote verschuivingen, Dianthe is gestegen naar plaats drie. Het lijkt er echter op dat een stabilisatie heeft plaatsgevonden. Zou een Curacaose familie uit maximaal 49 personen bestaan?

"Verder zie je alleen maar groene boomtoppen, het lijkt wel of je boven een groot broccoliveld vliegt". Zojuist heb ik het vakantieverhaal van Wilbert & Angelique in een ruk uitgelezen. Als u van vakantieverhalen en/of Suriname houdt, hun verhaal is zeer de moeite waard.

En daarmee is het einde van deze update bereikt, met weinig foto's deze week. Volgende week zal het beter zijn!

Hasta luego,

The CasaSpider.