Casa Nieuws 30.09.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 30.09.2002 ongeveer 20:36:30. Het is een bijzondere dag en een bijzondere update. Nog niet eens zozeer qua inhoud, wel doordat dit de honderdste update is. Althans, de honderdste pagina. Het aantal updates is nog wat hoger. Zojuist heb ik de eerste bewaarde Nieuwsbrief nog eens doorgelezen en ik moet toegeven, er staat niet veel in. Er is dus weinig veranderd, kopt de CasaSpider hem zelf maar even in. Deze eerste Nieuwsbrief werd geschreven op 17 mei 1998, meer dan vier jaar geleden. Bestonden de weblogs toen al? De CasaSpider bracht zijn vakantie door met Jannie en daar heeft hij nog goede herinneringen aan. De Cactus Club bestaat al meer dan een jaar niet meer en van de stabiele factor Aimee hoort Casa helaas al veel te lang niets meer. Panta Rhei. Misschien is deze honderdste aflevering een leuke aanleiding om eens te grasduinen in de CasaNews History. Er staan wel degelijk lezenswaardige zaken in, al zeg ik het zelf, men moet ze wel even zoeken. Diegenen die liever dichtbij in de tijd blijven kunnen direct terug naar de voorlaatste Nieuwsbrief.

Tanja is nog (lang) niet aan haar honderdste update toe, maar zij schrijft stug door. Ditmaal over haar ontmoeting met een zekere Emar, die volgende week plotseling Amer blijkt te heten. Of verklap ik nu al teveel.

Dan is het nu de hoogste tijd voor de update, een snelle verbinding is meegenomen, want er zijn meer dan 150 foto's te bekijken!

Feyenoord

Maakt u zich niet bezorgd, niet-voetballiefhebbers, er zijn (nog) geen foto's te zien van Feyenoord. In de Championsleague doet Feyenoord het boven verwachting goed. Na een gelijkspel thuis tegen Juventus werd Newcastle United uit verslagen. Geen geringe prestatie om een Engelse club te verslaan, dat kan PSV beamen.

Als men op topnivo goed presteert gebeurt het helaas nog wel eens dat tegen mindere Goden als RBC een niet zo denderende prestatie wordt geleverd. Volgens trainer Bert van Marwijk is Feyenoord op dit moment gewoon te goed om van dit soort clubs te kunnen winnen. Dat is ook een visie.

Chispita in Hfi Ronde Klip

Zaterdag de 21e hadden wij een sportdag van Chispita, Luchiano's kleuterschool. Juffrouw Annemarie en juffrouw Ingrid hadden alles uitstekend georganiseerd en ook de plaats waar het evenement plaatsvond was bijzonder leuk. Hfi Ronde Klip, waar Annemarie haar jeugd heeft doorgebracht. De doelstelling van de sportdag was dat de ouders elkaar wat beter leerden kennen. Middels spellen als bingo, slagbal, kickbal en touwtrekken lukte dat aardig.

De sportdag was ook een beetje voor de kinderen...

Ook de kinderen mochten spelletjes doen. De Spider-familie was wat ongelukkig op deze dag. Sommigen zullen wellicht terecht opmerken dat een Spider en Sporten absoluut niet samengaan, maar maak mij dat maar eens wijs! En Luchiano lijkt al aardig op zijn vader, zo viel hij eerst over mijn sporttas, daarna bijna uit een boom, brak een waterleidingpijp af en tot slot werd hij in zijn oor gestoken door een wesp. Mr. Bean kan nog wat van hem leren. Ook van de CasaSpider zelf overigens, want in de tweede slagbalwedstrijd was Casa zo blij dat hij een punt kon gaan scoren, dat hij vlak voor de thuisplaat struikelde. Tja, als men al 29 is gaan de benen niet meer zo snel als de geest. Gevolg van de struikelpartij waren wat opengehaalde ledematen, dat zal hem leren.

CasaSpider zwaar gewond!

De Spider heeft nu nog last van deze verwondingen. Waar hij nog meer last van heeft is de touwtrekwedstrijd tegen de dames. Als het gaat om vrouwen verliest Casa al zijn gevoel voor logica, tenminste soms. Zo zou hij durven zweren dat hij in zijn eentje van 20 dames kan winnen met touwtrekken, alle natuurkundige wetten ten spijt. Nou, met een man of acht verloren we het van een vrouw of twaalf. Of was het nou andersom, zelfs dat zou me nu niet verbazen. De dames hadden in ieder geval de grootste lol. En ik heb weer iets geleerd, wat ik gelukkig trouwens weer even even snel zal vergeten.

De winnaressen

Het was een leuke middag, die door de wespensteek in Luchiano's oor iets minder eindigde. Ook dat leed was gelukkig snel geleden. De Chispita fotoserie is groot (waarschuwing) en staat in het Pictures Menu.

BBQ Daaibooibaai

Topsporters moeten al snel een week uitrusten na een dergelijk sportevenement. Zo niet de Spiders, neen, zij waren de volgende dag alweer helemaal klaar voor een barbecue op Daaibooibaai. Ditmaal ter gelegenheid van de verjaardagen van Wilbert & Angelique in augustus. Ach, barbecues hebben wij zo vaak (blas-mode), wat kan daar nog voor nieuws over geschreven worden.

Wilbert & Angelique ontvangen hun kado, een rondvlucht (hopelijk) boven Curacao

In de loop der jaren is het BBQ-en geprofessionaliseerd, zo is er tegenwoordig altijd werkelijk uitstekend vlees, verzorgd door Wladek & Marie-Jos, en is er ook altijd voldoende bier. Zelfs in diverse smaken, niet iedereen weet immers de Amsteltjes te waarderen. En als de duisternis invalt is daar Walter, die zijn gitaar ophaalt en kampvuurliederen ten gehore brengt.

De Rattenvanger van Hamelen

Tussendoor wordt er wat gezwommen, niet teveel, gekletst, wat meer, en gedronken, met mate uiteraard. Geloof mij maar, een ideale manier om de zondagmiddag door te brengen. Wegens Luchiano moeten wij om een uur of half negen toch naar huis, maar dat is niet echt een nadeel, je bent dan op maandagmorgen tenminste redelijk fit.

Luchiano op een verder verlaten Daaibooibaai

Ja, met bovenstaande foto van Daaibooibaai, de Antologa Bachatera in de CD-speler en een glaasje Port naast de laptop, dan beseft men toch in een Paradijsje te wonen. En dan heb ik de lomitu nu nog geeneens bij de hand! Wilbert & Angelique kregen als kado overigens een rondvlucht (met vliegtuig) boven Curacao aangeboden. De complete fotoserie is zoals gebruikelijk te vinden in het Pictures Menu.

Spider & Scooby Doo

Maandag 23 september 2002 was een mijlpaal voor de Spiders. In n klap werden wij twee huisgenoten rijker. Met de welluidende namen Scooby Doo en Spider. Het betreft hier twee puppies, die wij van collega Karin kado hebben gekregen, waarvoor uiteraard onze hartelijke dank.

23 September 2002: Spider en Scooby Doo (na de wasbeurt)

We hebben de honden nu een week en het is best leuk. Afgezien van de uitwerpselen die zij nog steeds binnenshuis menen te moeten afscheiden dan. De honden lijken hun moeder helemaal niet te missen en zijn blij met ons. Luchiano amuseert zich kostelijk met zijn twee nieuwe broertjes. Vandaag zijn we voor de tweede keer naar de dierenarts geweest en zij vond dat de dieren er gezond uitzagen. Beiden zijn ruim een kilo aangekomen en de velletjes glanzen. Volgens Lucy is Spider de ondeugendste van de twee en dat verbaast haar niets. Mij wel.

Muizen

Behalve honden hebben we ook nog muizen. Dat sloop er langzaam in, het begon als zovaak met n, maar waar het eindigt? Ik heb geen idee. Er moest iets aan gedaan worden en dus kochten we op dezelfde dag dat Scooby Doo & Spider ons kwamen versterken twee muizenvallen. Ik heb overigens her en der al wat tips gekregen om in plaats van honden katten als huisdier te nemen, maar dan heb ik nog liever een wurgslang. Een hond is toch veel leuker dan een kat, of niet soms! Affijn, de muizenvallen hebben op twee achtereenvolgende dagen succesvol gefunctioneerd, met als resultaat vier dode muizen. Daarmee was het dan ook afgelopen, de muizen hebben uitstekend geanticipeerd moet ik toegeven. Sinds die tweede dag wordt de kaas consequent opgegeten zonder dat de val dichtslaat. Volgens mij is dat nog niet zo eenvoudig, dus de muizen zijn flink in mijn achting gestegen. Toch moeten ze weg. Gif is niet echt een optie met twee honden en een kind in huis. We denken er nog even over na.

Housewarming Walter

Onze welbekende Walter, wie kent hem niet en laat u zich vooral niet afschrikken door de foto op zijn website, heeft al weer enige tijd een nieuw huis. Afgelopen zaterdag was het tijd om dit huis in te wijden middels een housewarming party. Waarschijnlijk heeft Walter het feest speciaal uitgesteld voor Patrick & Floor, die nu aanwezig konden zijn.

Walter achter zijn ZELFGEMAAKTE lamp

Ondanks dat de gastheer (met dolkje) ietwat ongesteld was, heeft hij zijn gasten uitstekend verzorgd. Enig minpuntje is dat men in een gemiddelde supermarkt luidere muziek hoort dan op deze housewarming. Zo kan er natuurlijk nooit gedanst worden en dat terwijl nu officieel naar buiten gebracht mag worden dat Walter Salsa-lessen volgt. Dit was toch echt een buitenkansje!

Patrick, Floor, Walter (met dolkje), Barbara & Lucy

De oplettende lezer/kijker ziet dat de eerste foto van 28 september is en de tweede van 29 september. Ja, Walter's feestjes duren lang! Overigens was de CasaSpider wat laat met zijn camera want inmiddels waren al enige gasten vertrokken. Die zult u dus niet aantreffen in de fotoserie over Walter's Housewarming, die weer te vinden is in het Pictures Menu.

Peter C. deed nog een ontboezeming (...), hij is jaloers op zijn vrouw Loes, omdat hun kort geleden geboren zoon Arvin (Arwin, Arvil, Arwil, u roept het maar) steeds tussen de borsten van Loes wil liggen. Peter is nu van plan om silliconen-borsten te nemen, zodat zijn zoon ook tegen zijn borstje aan wil kruipen. Hieronder ziet u het resultaat vr de behandeling, wij hopen u spoedig de foto's van na de operatie te kunnen aanbieden.

Peter C. voor de behandeling

Ten Slotte

De Port is inmiddels op, dus doen we het nu met Polar bier uit Venezuela. In twee weken gebeurt er toch wel veel, als je het bijhoudt. Zo heeft onze huisbaas ons huis kanariegeel geverfd, wellicht volgt een foto in de volgende update. Onze wasmachine, die ik nog heb meegenomen uit Nederland, heeft het begeven, morgen krijgen we een nieuwe. Zaterdag ging ik even (anderhalf uur) naar het strand, wel op het heetst van de dag tussen twaalf en twee, en ben volslagen verbrand. Waarschijnlijk begint mijn gezicht morgen af te bladderen. En dan trad vrijdagavond Marco Borsato nog op. Daar zijn wij niet bijgeweest, Lee Towers is onze held. Toen ik zaterdag dus even op Mambo was, zag ik wel Marco's vaste fans, die met hem meegereisd waren. Grote genade, daar hoor ik toch liever niet bij, om twee uur al "Met z'n allen" en "Een potje met vet" in de polonaise zingen gaat zelfs een CasaSpider te ver. Ik zal Marco Borsato er verder niet op veroordelen, men kan zijn fans nu eenmaal niet zelf uitzoeken.

Dianthe, #1Christal, #3

In de ChicaPoll heeft Dianthe stevig de leiding genomen. Mijn persoonlijke favoriete Christal is gezakt naar de derde plaats. Maar ja, Miss Universe Oxana Fedorova heeft haar titel wegens gewichtstoename moeten inleveren, dus dan valt het nog wel mee met Christal. Als u overigens mee wilt stemmen, surf dan naar LaChicaMerengue en kies voor La Chica de la Semana.

En zo komt er een einde aan deze historische, honderdste update. De CasaSpider gaat door, hij zal niet rusten voor de duizendste, blijf dus kijken!

Hasta luego,

The CasaSpider.