Casa Nieuws 07.10.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 07.10.2002 ongeveer 20:08:37. Vandaag voor de afwisseling een heuse RealWrite™ uitzending. Het is Game 5 tussen de San Francisco Giants en de Atlanta Braves, de beslissende wedstrijd. Na twee innings staat het 1-0 voor de Giants, dankzij Barry Bonds. De Bottom of the 3rd inning gaat nu in, Atlanta aan slag dus, de CasaSpider houdt u op de hoogte.

Even tijd voor de traditionele links. De update van vorige week (nummer 100!) is te vinden in het CasaNews History menu. Dan komt Tanja, ditmaal met het vervolg op het verhaal over Emar uhh Amer. Eigenlijk is het ook een soort RealWrite™ verhaal, maar dan anders. Uiteraard zal ik Tanja niet voor de rechter slepen voor het gebruik van mijn concept, anderen wel uiteraard. Weest gewaarschuwd!

RealWrite™ (21:33) De Braves hebben niet gescored in de derde inning, vrij kansloos eigenlijk...

Vlootdagen

Dit weekend vonden de zogenaamde Vlootdagen plaats, onder een niet zo gunstig gesternte naar later bleek. Zeker niet voor ons, want zaterdag wilden wij gaan. Aangezien we een beetje moe waren, arriveerden we pas om half vijf, heel toevallig ook sluitingstijd van vlootdag nummer één.

Lucy en Luchiano vlakbij een Frans oorlogsschip, waar we niet meer op mochten

RealWrite™ (21:38) Shit, Barry Bonds sloeg weer eens een homerun, dat begint knap vervelend te worden, Barry!  De stand is nu dus 2-0 voor de Giants, Atlanta come on!

Gelukkig was het allerlaatste schip in de rij nog open. Het betrof een schip van de Coast Guard, maar dan volgens mij de Engelse of de Amerikaanse. Ach, inmiddels kennen we die bootjes wel. Kleine kamertjes, helicoptertje op het achterdek en de stuurmanshut.

Lucy onderweg in de smalle gangetjes van het Coast Guard schip

Toch is het leuk om op die schepen rond te struinen. Meestal is het randgebeuren ook erg leuk, vooral de geïmproviseerde eet- en drinkgelegenheden. Zo tegen half zes was alles echter al aardig aan het leeglopen.

De Daltons op een schip?

En zo waren we redelijk vroeg weer thuis. Dat kwam goed uit, want 's avonds hadden we nog een feestje bij Barbara & Roland ter gelegenheid van Barbara's verjaardag dinsdag 1 oktober. Heel vaag waren we nog van plan om zondag terug te komen, gelukkig hebben we dat niet gedaan. Om drie uur werden de vlootdagen gestaakt, wegens de trieste gebeurtenis van het overlijden van Prins Claus.

Meer foto's van de Vlootdagen heeft Guillermo Lopez met zijn splinternieuwe camera gemaakt, voorzien van Belgisch commentaar. Mis het niet!

Barbara's verjaardagsfeest

Dinsdag 1 oktober was Barbara dus jarig en zaterdag gingen wij haar feliciteren. Uiteraard ook vanaf deze plaats nogmaals van harte, Barbara! 

Enigszins in scene gezet, maar het zwembad staat erop!

Om ongeveer kwart voor tien bereikten wij R&B's Place. Normaliter staan er dan toch een aantal mensen op de porch, ditmaal was er helemaal niemand. 'Zie je nou wel', zei Lucy, 'we zijn weer eens de eersten!'. We gingen toch naar binnen en wat bleek, iedereen stond nu achter het huis. Vanwege het zwembad zijn de activiteiten naar achteren verplaatst.

Lucy had haar kleding speciaal aangepast aan de tinten van het huis

RealWrite™ (21:51): First hit of the evening for Atlanta by Chipper Jones (who else) in the bottom of the 4th inning. One out, Andruw Jones is hitting! Helaas, drie slag...

Een van de leuke dingen van het feest was dat er veel (mij) onbekende mensen waren, waarvan een groot deel Antilliaans. Tot mijn spijt moet ik bekennen dat wij Nederlanders in het buitenland echt heel weinig aan inburgering doen. Met name Barbara heeft derhalve een erg positieve invloed, niet in het minst omdat zij lid is van de vermaarde softbal vereniging The Rising Trotters. Ik ben eigenlijk meer een honkbal-man, zie de RealWrite™ reportage, maar na een gesprekje met de sympathieke Netty zijn de Rising Trotters toch onmiddellijk mijn favoriete softbalteam geworden. Binnenkort ga ik eens naar een wedstrijd van hun kijken, compleet met fotoreportage natuurlijk.

Mijn favoriete softbalteam, met als tweede van rechts: Netty!

Dankzij Barbara was er nog iets bijzonders op het feest: niemand minder dan de legendarische Nancy was aanwezig, in gezelschap van haar man Fred. De CasaSpider is sinds zijn aankomst op Curacao een groot fan van Nancy. Zij heeft een snack aan de Santa Rosaweg, vlakbij Walter's nieuwe huis en bereidt de lekkerste lomitu (ossenhaas) ku batata (patat) van het eiland. Zeker als men wat biertjes gedronken heeft.

Cai, Fred, Nancy en de Spider (met verschrikte blik)

De persoon Nancy is zeer bijzonder, knap is ze niet, maar wel een heel echt iemand, als u begrijpt wat ik bedoel. Ik vond het dan ook een eer om een tijdje met haar te praten. Grappig is ook dat haar twee kinderen het uitstekend doen in Nederland. Nancy's dochter is nu zowat klaar als arts en haar zoon is bijna advocaat. Jammer is wel dat Nancy nogal lijdt aan allergieën, dat heeft een hoop gehoest tot gevolg, maar dat bestrijdt zij op haar eigen wijze met een extra sigaret.

Barbara, Roland, Wilber & Wladek bij het uitpakken van de kado's

Speciale vermelding verdienen Marleen & Ramses. Vroeger was de Spider nog wel goed in het onthouden van namen, maar ja, alles wordt minder zullen we maar zeggen. Nu is het ook zo dat Marleen een ware mannenverslindster is, dus men gaat niet meteen moeite doen om de naam van haar volgende prooi te onthouden. Uiteraard is bovenstaande slechts grappig bedoeld, want zo is Marleen helemaal niet. Wel was het een aardige inleiding om mijn slechte geheugen te verbloemen, maar nu weet ik het en zal het ook niet snel meer vergeten! Ramses is zijn naam, niet Shaffy maar gewoon Ramses!

Marleen & Ramses

Een leuk en goedverzorgd feestje. Het was een beetje laat om te gaan zwemmen, maar dat doen we volgende week wel. Barbara (nog vele jaren) en Roland, bedankt! De fotoreportage van Barbara's verjaardag is zoals gebruikelijk te vinden in het Pictures Menu.

Prins Claus + (06.10.2002)

Zondag wisten we ons toch weer naar Mambo te slepen. Lucy was zelfs zeer actief en vond drie Chicas de la Semana. Het Happy Hour was leuk, maar niet al te lang voor ons. We reden naar Kentucky Fried Chicken en daarna naar Hans en Frietje. Thuisgekomen ging de televisie aan en daar verrastte ons het nieuws van het overlijden van Prins Claus. Het is natuurlijk al veel vaker gezegd, ook de Spider heeft niet speciaal iets met het Koningshuis. Een sterfgeval is echter nooit leuk, zeker niet voor de familie. En in het geval van Prins Claus moet ik mij bij de meerderheid aansluiten, hij was een van de sympathiekste leden van het Koninklijk Huis. Hij ruste in vrede.

Ten Slotte

RealWrite™ (22:23): ik heb er een slecht gevoel over, geloof niet dat Atlanta het gaat redden. De zesde inning gaat zo beginnen, het is nog steeds 2-0 en ik denk dat het eerder 3-0 dan 2-1 gaat worden. En ik kan het weten, want zondagmorgen voelde ik al dat Ajax Feyenoord ging verslaan. En wie had er weer gelijk?

Verder is er weinig te melden deze week, ik hou de boel nog even open voor de baseball-game.

RealWrite™ (22:40): Andruw Jones slaat een base-hit in de zesde inning, nul uit.

In de ChicaPoll ditmaal geen grote verschuivingen, Dianthe wordt Miss Chica 2002, dat kan niet missen. Uiteraard kunt u blijven stemmen.

RealWrite™ (23:20): we zijn in de zevende inning aanbeland. De Giants aan slag, drie man op de honken, nul uit. Gelukkig volgde een drie slag. De volgende slagman sloeg ver, de bal werd gevangen, twee uit, maar de derde honkman wist het derde punt voor de Giants te scoren: 1-3. Hierna was het uit met de pret voor San Francisco. Nog drie kansen voor de Braves...

RealWrite™ (23:37): Ondanks een hit van Andruw Jones, waardoor Chipper op het derde honk terechtkwam, scoorden de Braves niet. Bij het begin van de achtste inning is het derhalve nog steeds 1-3...

RealWrite™ (23:47): Barry Bonds is zojuist uitgetikt toen hij het tweede honk trachtte te bereiken, twee man uit voor de Giants, one to go...

RealWrite™ (23:49): En ook nummer drie was zojuist op het nippertje het haasje. Op naar de bottom of the 8th!

RealWrite™ (23:57): Einde achtste inning, nog een te gaan... het wordt moeilijk voor de Braves!

RealWrite™ (00:09): De Giants hebben niet gescored in de negende. De muziek schalt door het stadion. Wat gaan de Braves doen...

RealWrite™ (00:14): De Braves bereiken het eerste honk na een foutje van de tegenstander. Nul uit.

RealWrite™ (00:16): Tweede honk gestolen op slag van Julio Franco. De typerende orgel-muziek gaat opzwepend door. Slag van Julio Franco, honken een en drie bezet, nul uit.

RealWrite™ (00:20): Wat een spanning, dat kan alleen bij baseball. Een homerun en de wedstrijd is afgelopen, ondanks de comfortabel lijkende voorsprong van de Giants. Helaas, een uit. Chipper Jones, de sterspeler van de Braves aan slag, onze laatste hoop?

RealWrite™ (00:21): Afgelopen! Double-Play door de Giants op een slag van Chipper en drie uit... De Giants gaan door tegen de St. Louis Cardinals, congratulations San Francisco!

Tja, ik had het graag anders gezien, ben toch met plezier opgebleven. Blijf kijken, wie weet verandert er nog iets deze week (zeg nooit nooit).

Hasta luego,

The CasaSpider.