Casa Nieuws 09.12.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 09.12.2002 ongeveer 20:47:30. Op de achtergrond klinkt Freak Out!, het eerste (dubbel)album van Frank Zappa en tevens het eerste conceptalbum überhaupt. De update van vorige week is nog steeds te vinden in het CasaNews History menu. Ooit komt het moment dat ik dat niet meer vertel, maar dat moment is nog niet aangebroken.

Wederom geen nieuw verhaal van Tanja, maar wel nieuws. Tanja is een vrouw die op velerlei gebied hard aan de weg timmert. Zij is een uitstekend studente en is sinds nog niet zo lang Master of Business Administration, een niet geringe prestatie.

Tanja vind u op de eerste rij (waar anders), vierde van rechts, naast die pedante Prof (waar anders)

Dat vond Wim de Bie kennelijk ook, want de hele afstudeerlichting heeft zijn weblog gehaald. Dankzij haar achternaam werd Tanja zelfs nog apart vermeld:

"Zo staan ze vandaag weer in alle kranten: de afgestudeerde Masters of Business Administration, 2002. Daaronder een lange lijst namen - van mevrouw Van den Akker tot en met de heer Van Zweden. Hartelijk gefeliciteerd, dames en heren, met het behalen van uw graad."

Ambitious Scorpio ready to attack...Altijd als een van mijn websites veel bezoekers trekt, is er iets aan de hand. Laatst was het nijhuis.net zelf, die een abnormaal hoog aantal bezoekers trok.

Op de dating-site van Lycos opereert Tanja als AmbitiousScorpio en niet zonder succes. Wel slim van haar om een persoonlijk door La Chica Merengue gemaakte bikini-foto te plaatsen, dat oogt toch net wat frisser dan een coltrui en/of tuinbroek.

Tja, als zij geen verhalen inlevert, moet de CasaSpider zelf het nieuws maar verzinnen. Dat heeft hij zelf geleerd van de welbekende H.v.d.M.

Luchiano fietst echt

Vorige week heeft Luchiano fietsen geleerd en nu is hij al verbazingwekkend handig. Zeker als hij zijn Bramati-pet op heeft van de Mapei-ploeg.

Luchiano Bramati gaat voor de Gele Trui

Op de oprit bij ons huis draait hij nu lustig zijn rondjes. Toch een gemis dat men zijn kind hier niet zomaar op straat kan laten fietsen. Aangezien wij zelf alles met de auto doen komt er niet veel van fietstraining.

Het beste parcours is nog de Dierentuin, De alligator zal binnenkort nog vreemd opkijken...

Sint Nicolaas

Donderdag 5 december was de verjaardag van Sint Nicolaas. Dat mag als bekend worden verondersteld. 's Morgens kwam de Goedheiligman of één van zijn drie miljoen plaatsvervangers op bezoek bij kleuterschool Chispita.

De klas (Luchiano staand) kijkt ademloos toe nadat iedereen van een beachvolleybal was voorzien

Vorig jaar ben ik er zelf de hele ochtend bijgebleven en dat was bijzonder vermakelijk. Juffrouw Annemarie heeft in de aanloop naar het Sinterklaasfeest namelijk diverse liedjes en scetches ingestudeerd met de kinderen.

De Curacaose Sint met zijn twee (erg) Zwarte Pieten

Met al die kinderen en niet te vergeten de moeders is het best uit te houden op zo'n ochtend. Ditmaal had ik echter niet zoveel tijd en legde Lucy het gebeuren vast met de camera. Alle kinderen kregen deze keer hetzelfde kado, een beachvolleybal.

's Avonds moest Sint ook nog bij ons thuis langskomen. Lucy bonkte hard op de deur en vluchtte het toilet in. Luchiano sprong een meter de lucht in en rende naar de voordeur. 'Jaaahh! Daar staat een zak!' en hij bedoelde nog geeneens mij.

Erg veel zat er niet in de zak, net voor winkelsluitingstijd had Sint nog tijd gevonden om een flesje parfum voor Lucy te kopen en op de terugweg naar huis een Robbie's lottery-ticket. Waarmee Lucy overigens tien gulden won.

Ook in huize Spider kon de zak weer leeg terug

Luchiano kreeg een poolbiljart en een spelcomputer, die het echter niet zo best deed en daardoor de volgende dag geruild werd voor een opblaasboot en divers strandspeelgoed. Voor Luchiano leek het zo net of hij maarliefst drie kado's had gekregen.

De heer Nicolaas is weer vertrokken en daarmee is voor ons een einde gekomen aan een probaat chantagemiddel.

Yonah's verjaardag op Blauwbaai

Luchiano's klasgenootje Yonah wordt later Sinterklaas. Hij is immers ook op 5 december jarig, ergens vind ik dat wel een beetje sneu voor het jong.

Zijn verjaardag werd afgelopen zondag gevierd op het strand van Blauwbaai, een resort met golfbaan. Lekker decadent dus. Wij hebben niet gegolfd, maar wel gezwommen. Een hele tijd was ik de enige badmeester en dat is nog een hele klus met al die kinderen. Toen deze kinderen na een tijdje mij als paard gingen beschouwen, riep Lucy: 'Hé, je lijkt Walter wel!' (insiders-grapje).

Na een flinke tijd werden we door Yonah's moeder Zina uit het water geroepen en werd er gezongen voor de jarige. Hierna mocht hij, met hulp van alle anderen de kaarsjes uitblazen.

Let op het serieuze jongetje achter Yonah, die blaast zijn partij wel mee

Het was een relaxte middag met lekker eten. Af en toe dreigde de regen daar roet in te gooien, maar het waren slechts drie buien van een minuutje, hallo Nederland!

Altijd leuk, drie meisjes met groene bordjes

Aan het eind vroeg een meisje of ik een foto van haar wilde nemen, waar de CasaSpider natuurlijk geen bezwaar tegen had. Ze heet Stacey en wordt wellicht binnenkort Chica de la Semana.

Gastvrouw Zina, de moeder van Yonah, kweet zich uitstekend en lachend van haar taak

Eerst was het plan om na thuiskomst nog naar het Happy Hour van Mambo te gaan, maar daar hadden we uiteindelijk toch geen zin meer in. Later bleek dat er over het algemeen weinig animo was. Hardcore-Happy-Hour-Bezoekers Ino & Bente waren er, en Peter Cuppen en dat was het dan. Overigens heeft Ino toegezegd zijn site ook vandaag te updaten, hmm we zullen wel zien morgen. Update: Ino was eerder klaar dan ik en heeft keurig zijn plicht gedaan, complimenten!

Opening Kapsalon Burbujas

Vandaag kreeg ik een mail van Krijn & Gerbys. Zij kondigden de opening van Gerbys' kapsalon Burbujas (belletjes, als in zeepbellen) aan. Deze kapsalon is gevestigd vlak naast ons favoriete Lomitu-restaurant El Canario, weet je nog Wilbert, dat we die onafhankelijk van elkaar niet konden vinden na het behalen van de UEFA-Cup door Feyenoord?

De inrichting is op werkelijk bijzondere en originele wijze uitgevoerd door Hector Orozco, een bekende van de Venezolaanse televisie. Niet bij mij overigens, maar ik kan geen gezichten onthouden.

Kapsalon Burbujas naast restaurant El Canario

Het was een prima verzorgde opening, uiteraard met de gebruikelijke hapjes en drankjes. Gerbys was het stralende middelpunt en zo hoort het ook.

Gerbys in haar nieuwe zaak

Hoe ze het gedaan hebben weet de Spider niet, maar er was veel belangstelling van de pers. Zo was er een fotograaf van het Papiamentstalige dagblad La Prensa en ook een of ander televisieprogramma (Glamour of iets dergelijks) was aanwezig.

Ook was er een professioneel model, althans zo zag zij er wel uit. Zij poseerde naast een sneeuwpop (sic!) en een cameraman filmde haar van teen tot hoofd. Ik heb duidelijk het verkeerde beroep gekozen, maar maakte wel gebruik van de gelegenheid om er eens lekker tussendoor te flitsen.

Alecio (AIS) en professioneel model en Sneeuwman

Als contrast heb ik Alecio Maduro van AIS gevraagd ook even naast de sneeuwpop te poseren, wat deze sympathieke man zonder problemen deed. Hopelijk heeft hij er ook geen bezwaar tegen dat ik hem even geflipt heb ten behoeve van deze foto.

O ja, u vraagt zich vast af waar Lucy en Luchiano waren, wel die bleven thuis. Lucy voelde zich niet helemaal lekker. Ik had gezegd dat ik een uurtje zou gaan en dus om zeven uur weer thuis zou zijn. Nu heb ik diverse andere mensen al vaker de wijze les verkondigd: 'Beloof nooit dat je zus of zo laat thuis bent, dat draait altijd op ellende uit'. En ja hoor, precies toen ik weg wilde gaan, maakte ik nog een foto van Gerbys en een andere knappe dame.

Televisiedame en Gerbys

Deze dame bleek de TeleCuracao of Tele-11 presentatrice van een modeprogramma te zijn en zij wilde mij interviewen. Zo'n vraag kan een CasaSpider niet afslaan, een charmante vrouw kan hij niet teleurstellen, genen-technisch. Helaas waren de batterijen van de camera net leeg en dus moest ik nog even blijven. Het interview was kort, ik ben benieuwd wat ervan overblijft en meteen daarna racete ik naar huis. Inmiddels is Lucy weer bijgedraaid en maakt de gebruikelijke gevulde eieren klaar.

Affijn, Krijn en met name Gerbys erg veel succes toegewenst met de nieuwe zaak. Luchiano en wellicht de Spider zelf ook zullen hem binnenkort met een bezoek vereren.

Tot Slot

Frank Zappa heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de Bachata van Anthony Santos en de romantische liederen van El Mayimbe (The Best), Fernando Villalona.

Heb ik al eens verteld dat twee collega's bij UTS uit Cuba komen? Het betreft de ontwikkelaars Yohanna en Reynaldo en het is altijd erg leuk om even hun kamer binnen te vallen en wat te kletsen. Van een Cubaan(se) kan de CasaSpider nog wat Spaans leren. Laatst was ik met hun in gesprek en vroeg wat een CD-brander in het Spaans was, een quemador of zo. Vervolgens vroeg ik of een man die nogal strak tegen een vrouw aandanst dan ook een quemador is. Maar neen, Yohanna schoot in de lach en meldde dat een dergelijke man Calenton genoemd wordt.

En iemand die dus nogal plakkerig aan het dansen is, is (esta) rebellando. Dat zou iets moeten betekenen van plamuren of stucadoren, maar ik kan het niet terugvinden in het Prisma woordenboek. Morgen eens navragen bij Paloma, maar dan blijkt ongetwijfeld weer dat het Latijns-Amerikaans Spaans nogal afwijkt van het Castellano. Zo betekent het woord guapo feitelijk mooi. Maar als Lucy tegen mij zegt: "Estoy guapa contigo", dan is zij (bijzonder) boos op mij. Paloma kon dit niet geloven, nou ja, wel dat Lucy boos op mij kan zijn, maar niet dat guapo boos betekent.

De CasaSpider vindt het welletjes, voor de afwisseling vermeld ik mijn motto's een keertje niet. Een update moet wel enigszins verrassend blijven tenslotte.

Hasta luego,

The CasaSpider.