Casa Nieuws 16.12.2002

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 16.12.2002 ongeveer 21:00:54. Geen grote zaken deze week, of ze moeten me zodirect nog te binnen schieten. Daarom maar snel naar de wekelijkse links, naar het CasaNews van vorige week en naar het CasaNews History menu, alwaar deze update nog te bezichtigen is.

Na een lange stilte heeft Tanja de draad met betrekking tot haar columns weer opgepakt. En het zijn niet de slechtste. De Spider heeft er reeds twee in zijn bezit en beiden gaan over Oude Liefdes. Neem een stukje als dit over haar eerste liefde Geert, dat is toch gewoon literatuur:

Ik kreeg wel opmerkingen. Een hele aardige meid uit het Italiaanse restaurant Pinocchio zei vol goede bedoelingen tegen me :"zo lekker met je vader aan het dansen?". Dat was Geert dus. Een andere avond tikte een bekende me op de schouder. "Je moet niet direct kijken hoor, maar er staat een heel lelijke man achter je!". Dat was Geert dus ook.

Gelukkig is Tanja pas op haar 21e aan haar eerste liefde begonnen, want ongetwijfeld heeft zij nu al stof voor een heel jaar. Het is nog een lang verhaal geworden ook, dus kan de CasaSpider het wat kalmer aan doen.

Vrouwenzaken tijdens Spaanse Les

De cursus Spaans voor Gevorderden nadert zijn einde. Morgen hebben we examen. U vraagt zich misschien af wat de Spider dan hier zit te doen, in plaats van studeren. Maar het betreft een geheel nieuwe methode, daarbij hoeft men zich niet voor te bereiden voor examens. Als men dan ook nog een goed punt haalt, betreft het een ideale methode.

Afgelopen dinsdag was de voorlaatste les. Lerares Paloma houdt van afwisseling. Ook is zij nogal nieuwsgierig aangelegd geīnteresseerd in haar leerlingen. Die twee zaken combinerend moeten we vaak spelletjes spelen, met onverwachte vragen. Nu is onze groep niet echt een exponent van openhartig communicatiegebeuren, dus Paloma moet flink doorvragen.

Dit keer moesten we onder anderen iets over onszelf vertellen wat een ander niet kon raden. Het liep niet echt vlot met de ontboezemingen en Paloma gaf Elize de beurt voor de volgende vraag. Elize had nu echter zolang kunnen nadenken over wat anderen niet van haar zouden kunnen raden, dat zij die vraag toch wilde beantwoorden: "Ik heb mijn benen laten ontharsen en daar heb ik flink spijt van", aldus Elize.

Na het ontharen deden we weer een ander spelletje

Nu ben ik vergeten waar zij haar benen heeft laten ontharsen, het was een bekende salon, dat wel. Maar ik kom daar niet dagelijks over de vloer. Bij het ontharsen had de schoonheidsspecialiste stukken vel meegenomen, hetgeen zowel pijnlijk als niet esthetisch is.

Dit vrouwenthema had de volledige aandacht en Ilonka begon aan een geestdriftig betoog voor de Epilady. Deze was zojuist weer verbeterd en leverde ongelofelijk goede resultaten. Na tien jaar kon Ilonka's man weer rustig tegen haar benen aanliggen. Je kon de haartjes nog wel enigszins zien, maar ze waren niet meer hard. Het is gewoon een wonder! De befaamde Amerikaanse spots om allerlei waren aan te prijzen vielen volledig in het niet bij Ilonka's Epilady-reclame.

De (drie) mannen waren er stil van.

Hierna moesten we nog een spel spelen, waar kennis over de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur aan de orde kwam. De groep waar de CasaSpider in zat, verpletterde hun tegenstander met 40-2.

La Chica del Aņo

Het weer is niet geweldig op Curacao op dit moment. Het is koud en regenachtig. 's Avonds daalt de temperatuur tot zo'n 26, 27 graden. Dat lijkt warm, maar het is toch zo'n twee graden minder dan in de zomer en twee graden voelt men erg goed.

Zaterdag was het regenachtig en zijn we niet naar het strand geweest. Zondag moest het gebeuren, want Lucy had een afspraak met Dianthe, de overtuigende Chica del Aņo 2002. Voor het zover was (dat we naar het strand gingen) moest er nog het een en ander gebeuren.

Zo stond om half twaalf onverwachts een timmerman voor de deur die onze achterdeur, bestaande uit twee gedeeltes, kwam vervangen. Daar deed de beste man nogal lang over. Om drie uur begon ik mij wat zorgen te maken omtrent het strandbezoek, maar neen, het zou nog maar even duren.

CasaSpider blaast boot op

Om half vier pakten we de strandtas in en begon ik met het opblazen van Luchiano's nieuwe bootje. Die had hij van Sinterklaas gekregen. Het was nog een heel geblaas. Zo tegen vieren waren wij helemaal klaar en gelukkig was de timmerman dat ook.

Chica del Aņo 2002: Dianthe!

Op het strand liep Dianthe meteen naar Lucy toe en beide dames gingen op pad om foto's te maken. Ik ging met Luchiano, zijn boot en zijn duikbril de zee in. Het jong was net herstellende van een flinke verkoudheid. De boot vond hij maar zo zo. De duikbril met snorkel ging verrassend goed, ik had niet gedacht dat hij al onder water door zijn mond zou durven ademhalen. Wel dus. Pas op het moment dat er water in zijn duikbril liep, vond hij het niet meer leuk en moest ik ijs kopen.

Zo tegen het Happy Hour kwam Lucy terug, haar missie was geslaagd met 71 foto's. Achter ons zat een andere Chica de la Semana, Diana. Met haar heeft Lucy een afspraak voor aanstaande zaterdag. Het loopt steeds beter met de chica's.

Luchiano aan de Amstel Malta in de Toyota wachtend op de Chinees

Het Happy Hour duurde niet zo lang voor ons, Luchiano had echt geen zin die dag. Hij wilde zelfs nog liever Chinees eten dan op het Happy Hour blijven en het varken haat Chinees eten. Bij de Chinees aangekomen wilde ik een Amstel Malta bestellen voor Luchiano, daar is hij namelijk dol op. Driemaal herhaalde ik het: 'Amstel Malta por fabor, bo tin Amstel Malta?'. Maar neen, de Chinees had het niet. Daarop ging ik naar de overkant en kocht een Amstel Malta. Terug bij de Chinees wenkte deze mij, zijn collega was er inmiddels bij gekomen.

Twee Chinezen: 'Wat wilde u precies hebben?'
CasaSpider: 'Amstel Malta'
Slimste Chinees: 'Aaaah, hij wil Malta Amstel'
CasaSpider: 'Dus als ik zeg Malta Amstel, dan begrijpt u het wel?'
Domste Chinees: 'Malta Amstel, ja, dan hoor ik Malta het eerst!'

Rare jongens die Chinezen.

Tot Slot

Chica de la Semana: Maria RosaZo vloog de week voorbij. Lucy was een beetje aan het kwakkelen, nog steeds eigenlijk. Veel bijzonders hebben we niet uitgespookt.

La Chica Merengue is ge-update met Chica de la Semana Maria Rosa. In een jaar tijd hebben meer dan 40 dames voor Lucy's lens gestaan. Eens kijken hoe we het concept in 2003 vorm gaan geven.

Overigens is er een einde gekomen aan de ChicaPoll. De pagina blijft nog even staan, maar wordt niet meer ge-update. Polls op internet zijn nogal onderhevig aan fraude en ook de ChicaPoll is daar niet aan ontsnapt. Dan is het beter te stoppen. Bovendien laadt de Chica de la Semana pagina nu een stuk vlugger.

Sommige mensen hebben zondagochtend genoten van een spectaculaire wedstrijd Ajax-PSV, uitslag 2-4. De Ajax-supporters hebben gelukkig hun zelfvertrouwen weer enigszins terug, want vrijwel unaniem blijven zij in het kampioenschap geloven.

Zouden Ajax-supporters misschien hetzelfde motto huldigen als de CasaSpider: Zeg nooit nooit!

Hasta luego,

The CasaSpider.