Casa Nieuws 06.01.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 06.01.2003 ongeveer 20:44:28. De CasaSpider wenst u, beste lezer(es), een heel voorspoedig jaar 2003 toe en dat al uw wensen uit mogen komen. Ook al beseft de Spider daarmee op gevaarlijk terrein te komen.

Na de  beste wensen zijn toch zeker de gebruikelijke links aan de beurt. De update van 23 december is te bewonderen in het CasaNews History menu. Dat was dat.

Vorige week heb ik verstek laten gaan, 30 december was niet het geschikte moment voor een update. Dat u echter niet denkt dat Tanja het af liet weten, neen, zij schrijft haar stukjes keurig op tijd. In mijn ogen is zij bezig met een bijzonder sterke serie. Deel drie heet Vrij Vogeltje.

Het tempo van de update ligt hoog, dat besef ik, en het betekent automatisch dat hij ook snel afgelopen is. De belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen twee weken waren het Kerstfeest en Nieuwjaar. Laten we het eens anders doen en er een soort fotoreportage van maken, dat is eens iets nieuws. Bovendien scheelt het mij een hoop dingen uit mijn geheugen opdiepen.

Vandaag kan ik het niet te laat maken, in de koelkast ligt namelijk een fles Champagne koud te wezen. Is die overgebleven van Oud en Nieuw? Neen, vandaag gekocht ter gelegenheid van Lucy's verjaardag morgen. Dus om twaalf uur vanavond gaat hij open. Hopelijk krijg ik ook een slokje. Wilbert & Angelique, namens Lucy bedankt voor de E-card, jullie zijn de eersten!

Kerstdiner bij Roland & Barbara

Aan het begin van het diner moet iedereen zijn plaats nog vinden Gastheer Roland doet de aftrap, gastvrouw Barbara kijkt toe
Eerste Kerstdag wordt het Kerstdiner traditioneel genoten bij Roland & Barbara, nu al voor de negende keer. De organisatie loopt op rolletjes.

De kookteams worden ingedeeld, met de opdracht wat er gemaakt moet worden. Dat was gemakkelijk deze keer, want iedereen moest Tapa's maken. Plus nog wat soep, groenten en salade.

Waar Roland vroeger een aantal deuren uit de sponningen schroefde en het bezoek verzocht werd om zelf voor stoelen te zorgen, is nu ook dit onderdeel geprofessionaliseerd. Tafels en stoelen worden tegenwoordig gehuurd.

Het idee van de Tapa's was zeer geslaagd. Steeds meer wordt de nadruk op kwaliteit in plaats van kwantiteit gelegd. Ook de timing was perfect in orde, precies als men weer wat honger kreeg, verscheen de volgende ronde.

Mijn persoonlijke hoogtepunt: de sushi van Bente
Marleen en Mariette doen een hardloopwedstrijd in de keuken Roland's vader Kees was onderhoudend gezelschap voor mij, ik blijkbaar niet voor hem...
Eet smakelijk met de CasaSpider! Door vele ziektegevallen in de maand december was een aantal mensen helaas niet op komen dagen. Zo waren Krijn en Gerbys ziek. Ramses (van Marleen) was ook niet lekker, maar hij kwam toch langs om eten te brengen, zeer sympathiek.

Ook Marie-Jos was niet geheel fit, zij had bij het weigeren van de eindejaarsbonus aan een medewerker als dank van hem wel een kasboek tegen haar oor geslingerd gekregen. Haar trommelvlies was daarbij gescheurd, maar toch was zij aanwezig.

Er heerste een geanimeerde sfeer. Aangezien men aan een tafel zit, is de mobiliteit niet zo bijzonder groot. In mijn geval was dat ook niet nodig, want ik had het goed naar mijn zin met Roland's vader Kees en met de charmante gastvrouw Barbara.

Het was een zeer geslaagd Kerstdiner en ik ben benieuwd hoe we dat volgend jaar bij het tweede lustrum gaan overtreffen.

Oud & Nieuw

Oren dichthouden bij de Pagara van de buren, het notariskantoor Veel mensen zijn gevlucht bij onze Pagara
En toen werd het 31 december, Oudjaar. Toen ik net op Curacao kwam, was dat voor mij d feestdag. 's Morgens een Pagara (met drank) bij het toenmalige Kodela, vervolgens een Pagara bij SQL Integrator, daarna naar caf De Tropen, dan even bijslapen en tegen twaalven naar Mambo.

Dit keer bleef het bij de Pagara van SQL Integrator, een kort, maar leuk gebeuren. Hierna reden we nog even naar Roland's bedrijf, maar we kwamen net vijf minuten te laat voor de Pagara. De avond hebben we rustig thuis doorgebracht, samen met Luchiano die de hele tijd opbleef.

Om twaalf uur gingen we natuurlijk wel naar buiten, even de buren groeten, de muziek op volle sterkte en dansen. Zo tegen twee uur hielden we het wel voor gezien, de ziektekiemen waren nog steeds niet helemaal verdreven.

Het lawaai is erger dan de rook
Luchiano en Kristie bij de overblijfselen van de Pagara Overzicht vanuit AFS, Roland's kantoor
Lucy en Luchiano in het rood, bij de nieuwjaarsdans De volgende dag werd in gepaste rust doorgebracht. Eerst de Mambo-pasjes ophalen bij het Seaquarium en daarna lekker aan het strand liggen uitblazen.

Het duurde nog even voor het tijdsbesef bij mij terug was. Donderdagmorgen moest ik werken en ik was ervan overtuigd dat het maandag was. Toch een leuke verrassing als je dan op dinsdagavond alweer weekend mag vieren.

En nu met volle teugen genieten van 2003!

Tot Slot

Wat is er verder nog voor vermeldenswaardigs gebeurd, weinig volgens mij. Hoogtepunt was nog de duizendpoot die Lucy zaterdagavond ontdekte en die ik een kopje kleiner mocht maken. Het was een vals kreng dat met zijn (haar?) hele lijf probeerde mij aan te vallen. Ha, tevergeefs klein mormel! Nu is hij doorgespoeld in het toilet, een roemloze afgang.

Chica de la Semana: TiarahVandaag moest de Toyota naar de garage. Eigenlijk moest dat al na 1000 kilometer, maar wij zaten al bijna op 4000 en dus werd er maar meteen een grote beurt van gemaakt. Tevens werd de auto grondig gewassen, dat was een leuke verrassing. Toevallig begon de radio/cd-speler de afgelopen tijd wat kuren te vertonen. Gisteren werkte de volumeregeling bij de cd-speler ineens niet meer. Morgen wordt daarnaar gekeken, dat is nog eens andere service dan bij het verschrikkelijke bedrijf Uralco (zie CasaNews History).

De Chica del Ao 2002 is reeds gekozen, Dianthe was de gelukkige. Inmiddels is het nieuwe jaar begonnen en de eerste Chica van 2003 is Tiarah. Dat er nog maar vele mogen volgen! Tiarah staat ook in het CasaSpider Weblog, alwaar ik ook een poging heb gedaan om de politieke situatie in Venezuela te beschrijven. Voordeel van het Weblog is dat men daar commentaar kan leveren, ik ben benieuwd of daar nog iets leuks uitkomt.

Het is bijna tien uur, hoogste tijd om te gaan publiceren en daarna de aandacht op mijn liefelijke Lucy te richten. Belangrijker nog, eens kijken of de Champagne troost kan bieden, geen enkele vrouw vindt het immers leuk om een jaar ouder te worden.

Hasta luego,

The CasaSpider.