Casa Nieuws 03.02.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven dinsdag, 04.02.2003 ongeveer 20:24:43. Gisteren moest de CasaSpider even overwerken, niet zo lang hoor, maar wel lang genoeg om te moe te zijn voor een update. Vandaag ben ik een stuk fitter. Naast mij staat een glas Cola Light, straks verschijnt de Jose Cuervo Tequila. Maar Cola Light dus!

Cola Light heeft vele voordelen boven Cola Heavy, met name dat men er dun van wordt. Sommigen zeggen dat het vies is en dat is ook zo. Het voordeel daarvan is dat men niet zulke grote slokken neemt en dus langer met een glas Cola Light doet. Sowieso heeft men geen behoefte meer aan zoveel glazen Cola. Bijzonder handig dus, dat Cola Light.

Hoogste tijd voor de gebruikelijke links. De update van afgelopen week is terug te vinden in het CasaNews History menu.

Tanja is bezig met een indrukwekkende serie over de liefdes in haar leven. Toevallig begon het allemaal op Curacao, daar eindigt het overigens niet, dat is al zeker. Deze week wordt Randy afgewisseld door Dwayne. Deze episode van afwisseling is meteen de eerste die de Spider zelf heeft mee mogen beleven, hij was toen net zelf op Curacao komen wonen. Maar ook al (her)kent u de personages niet uit het werkelijke leven, het blijft amusant en leerzaam om te lezen.

SQL Borrel

Donderdag vond de eerste SQL borrel van dit jaar plaats. Ongelofelijk eigenlijk, dat we daar zolang op moesten wachten. De borrel was mede ter ere van het afscheid van Maaike en Nourdin, onze stagiares. De nieuwe stagiares zijn er ook al, alleen ben ik hun namen alweer kwijt. En ze hebben al een website, het adres is me even ontschoten.

Het was een rustige borrel, waarbij het opviel dat er slechts weinig dames aanwezig waren. Het leek wel een UTS borrel! Persoonlijk vind ik dat de dames dat wegblijven wel moeten merken in hun beoordeling, zijn ze niet goedschiks te motiveren, dan maar kwaadschiks.

De CasaSpider had voor het eerst sinds tijden zijn camera eens niet bij zich, ach, de SQL borrelfoto's lijken nogal veel op elkaar. De ge´nteresseerde zoekt in het Pictures Menu maar even naar oude borrelfoto's om beter in de sfeer te komen. 

Kapper en Columbia

Zaterdag 1 februari was een zwarte dag voor de Ruimtevaart. De Space-Shuttle Columbia ontplofte kort na binnentreden in de dampkring met zeven astronauten aan boord.

Op mijn weblog heb ik een stukje geschreven over bezuinigingen in relatie tot het leven. Vaste CasaSpider-correspondent Henk Rook gaf nog wat extra achtergrondinformatie. Het team van NASA veiligheidsadviseurs had erop aangedrongen om de shuttles die uit het begin van de tachtiger jaren dateren te vervangen, ze waren niet meer betrouwbaar genoeg. Als dank voor hun zorg werd het halve team ontslagen. Ik ben dan heel benieuwd wat er nu gebeurt met diegenen die dat -achteraf- zo slechte plan hebben bedacht.

Luchiano laat zijn baard staan

Wij gingen 's middags naar het strand. Lucy vond twee Chica's, waarvan er een al 's avonds per mail liet weten toch geen prijs op plaatsing te stellen. 's Middags hebben we ook Luchiano's haar laten knippen in Otrabanda in een Dominicaanse kapsalon. Die mensen weten wel wat werken is, ruim 40 minuten was de kapper met Luchiano bezig en dat voor de prijs van tien gulden. Het jong ziet er weer patent uit.

Marielle & Cees

De zondag begon met een aangename verrassing, de Eredivisie was van start gegaan! En niet alleen dat, meteen was er op ESPN een wedstrijd van Neerlands topclub nummer 1 te zien. Feyenoord-Twente. Even alle grappenmakers het gras voor de voeten wegmaaien, neen niet Twente is Neerlands topclub nummer 1.

Vanaf de 60e minuut ben ik gaan kijken, er moesten namelijk ook nog boodschappen gedaan worden. Het was een leuk half uurtje met nog drie doelpunten, waardoor Feyenoord aan het eind dik verdiend met 4-2 heeft gewonnen. Het is dat Diamond Piet volgende week jarig is, daarom gun ik hem wel een gelijkspelletje volgende week in de Arena, bij wijze van verjaardagskado...

Cees & Marielle doen aan buikvergelijking

Het was lekker op het strand, de zon straalde en de zee was niet te koud. Lucy maakte haar foto's en even later begon het Happy Hour. Op Krijn's verjaardag heb ik ze eigenlijk te kort gezien, maar nu waren ze er weer: Cees en Marielle, uiteraard met zoon Ragnar.

Het is een opgewekt gezinnetje, de van T-tjes, die het goed naar de zin hebben in hun nieuwe huisje in Scheveningen. Jammer dat ze donderdag al weer teruggaan, maar ja wie heeft er verder in ons bedrijf zes weken vakantie? De CasaSpider in ieder geval niet.

Opgewekt gezinnetje, de van T-tjes, met daarachter Wethouder H.

De familie H., nog zo'n opgewekt gezinnetje, was ook aanwezig en beschikt tegenwoordig over een heuse Mitsubishi Montero, afkomstig van de vrouw van de gouverneur. Last but not least waren ook Krijn Sr. en Dirk Jr. er. Voordat de anderen arriveerden waren wij alweer weg.

Wij gingen Tjap Tjoy halen bij onze Huischinees.

Tot Slot

Na het eten doken Lucy en Luchiano nog even de slaapkamer in met heksenmutsen en de fotocamera. Daar is een leuke serie uitgekomen. Ook de Spider moest even zo'n muts op, maar na zo'n Happy Hour ziet het er allemaal niet zo scherp meer uit, oordeelt u zelf.

Twee Heksen

Daarmee was deze week definitief voorbij. Het valt mij op (mij alleen?) dat zowel de werkdagen als de weekenden voorbij vliegen. Het zal zo wel weer Kerst zijn.

Vandaag is er weer een flink bedrag richting Santo Domingo gegaan, naar de Nederlandse Ambassade aldaar. We gaan de geboortebewijzen van Lucy en Luchiano voor de tweede keer laten legaliseren, met als uiteindelijk doel een Nederlands paspoort voor mijn twee gezinsleden.  De CasaSpider vreest dat dit een meerjarenplan gaat worden.

Voor de rest is het nog steeds vrij rustig, hoogste tijd voor wat actie!

Hasta luego,

The CasaSpider.