Casa Nieuws 17.02.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag, 17.02.2003 ongeveer 20:03:53. Wederom een twee-wekelijkse update, maar dit is uitdrukkelijk niet de bedoeling! Iedere week neem ik mij voor om mijn taak te verrichten, maar soms is de geest zwak...

De update van twee weken geleden is te vinden als nummer 115 in het CasaNews History menu. Nu even een domper op de feestvreugde: Tanja heeft verstek laten gaan! Even dus geen vervolg omtrent haar relatie met Dwayne, hopelijk kan ik u volgende week beter nieuws melden hieromtrent.

Nummerplaten & GSM

Het zijn tijden van verandering, vorig jaar een nieuwe auto en nu waren de nummerplaten aan de beurt. Op 6 februari werd de Toyota voorzien van 80-63 D. De oude platen (N 99-82) mocht ik houden. Ook mijn eerste echte nummerplaten (N 10-41) heb ik nog en eigenlijk wilde ik er een leuke collage van maken met Luchiano en de honden. Dat is er niet van gekomen en dit is het uiteindelijk geworden.

Eigenlijk had ik de moon-/sunroof open moeten zetten, dat had wel een leuk effect gegeven. De Toyota-fotoserie moet echter nog steeds gemaakt worden, dus blijf hopen.

Mijn cellular telefoon deed het steeds slechter. Zo'n ding wordt ook wel mobile genoemd, maar de mijne was alleen nog maar mobile in de zin dat ik hem gemakkelijk kon dragen. Voor de rest vertoonde de mobile meer overeenkomsten met een hartpatient die aan de beademing ligt. Immers, zo gauw ik de telefoon loskoppelde van de oplader, zat er nog voor ongeveer een minuut leven in.

De CasaSpider was niet de enige werknemer met dit probleem en derhalve werd er een hele serie mobiles vervangen door een moderner type. Tevens switchten wij van het hier gebruikelijke TDMA-systeem naar GSM, dat zeker op termijn veel meer mogelijkheden biedt. Straks nog meer hierover. Op maandag 10 februari kon ik de GSM ophalen en er naar hartelust mee spelen. Leukste feature is de zogenaamde voice-tag, ik hoef nu alleen nog maar Lucy te roepen en de telefoon begint haar spontaan te bellen. Sorry Pascale dat ik weer over die voice-tag ben begonnen. Zal het niet meer doen.

Lucia & CasaSpider 4 jaar getrouwd en Valentijnsdag

Soms denkt men wel eens: 'He, he, nou zijn de dure tijden tenminste even voorbij, kunnen we financieel weer wat op adem komen!'. Dat had ik bijvoorbeeld na de feestdagen in december. Maar ja, toen werd Lucy jarig in januari. En op donderdag 13 februari waren we vier jaar getrouwd. Als klap op de vuurpijl was het vrijdag de 14e Valentijnsdag.

Als men zijn vrouw lief heeft, en dat heeft de CasaSpider, dan moet men er wat energie in de vorm van tijd en geld tegenaan gooien. Geheel tegen zijn gewoonte in deed Casa twee slimme dingen. Ten eerste bestelde hij 's morgens al een babysit voor donderdagavond en ten tweede nam hij de middag vrij. Deze twee acties vielen in goede aarde.

Helemaal toen we 's middags wat kado's gingen kopen. 's Avonds gingen we eerst naar de bioscoop, dat was inmiddels tijden geleden. De filmkeuze was Maid in Manhatten met Jennifer Lopez. Het genieten van Jennifer, qua schoonheid, viel een klein beetje tegen, qua acteren daarentegen viel zij mij 100% mee. Ook de film was zeer goed te pruimen, een beetje in het genre van Pretty Woman.

Na een Amsteltje in Tu Tu Tango togen we naar het Casino. Lucy wilde me een speelkast laten zien, die zij nogal leuk vindt. Als je drie plaatjes van zogenaamd toeschouwende dames op een rij hebt, begint de show. Er verschijnt een aangeklede stripper en een stuk of 16 dichtgeritste gulpen. Met je vinger moet je zo'n gulp aantikken, heb je geluk dan doet de stripper een kledingstuk uit. Je mag twee foute gulpen aantikken, daarna is het afgelopen.

Een keer of zes hadden we de stripper tevoorschijn getoverd, maar slaagden er niet in hem te ontkleden. Aan het eind van de avond lukte het eindelijk. Het was vermakelijk, maar uiteindelijk heeft de kast ons uitgekleed. Dat is echter vaste prik bij gokkasten.

Het was een bijzonder geslaagde huwelijksdag, maar dat mag ook wel als men een zo speciale vrouw heeft als Casa...

Meteen daarop volgde dus Valentijnsdag. Nu wilde het toeval dat er een voor Curacao unieke actie bezig was, waarbij UTS (telefoonmaatschappij), TDS (kabel-tv), Tele-Curacao (gewone tv) en SQL Integrator (mijn werkgever) er gezamelijk voor zorgden dat SMS berichten via een speciaal hiervoor in het leven geroepen telefoonnummer (1414) op televisie werden getoond.

Kijk eens hoe chagrijnig Letterman kijkt dat de CasaSpider wel kusjes van Lucy krijgt en hij niet!

Jammer was dat het uiteindelijk niet mogelijk bleek deze service aan de TDMA-toestellen aan te bieden, maar alleen aan de GSM-bezitters. Mijn nieuwe toestel kwam dus meteen al van pas. 's Morgens belde ik Lucy en vroeg haar naar de TV te kijken. En ja hoor, daar kwam mijn romantische boodschap al voorbijscrollen. Lucy in haar nopjes.

Lucy SMS-te er ook op los

's Avonds om een uur of elf wilde ik het nog eens proberen. Wat bleek, er waren niet zo gek veel SMS-ers meer over met als gevolg dat de verstuurde berichten werden herhaald. Aangezien de CasaSpider er nog een bericht of tien tegenaan gooide, was er een tijdstip dat iedere derde boodschap van mij was. Erg vermakelijk om je boodschappen in de David Letterman show voorbij te zien komen.

Het is ongelofelijk, maar ook Valentijnsdag was een succes. Waar gaat dit naar toe! Overigens had ook collega Karin aka CuraKora een erg leuke Valentijnsdag, zoals zij op haar site beschrijft. Ja, Kora kan goed dichten!

Eerste Curacaose Logmeeting

Zondag was onze gebruikelijke stranddag, het Mambo-jaarabonnement hebben we er al haast uit. Elke week is het weer een heel spel om te ontsnappen aan de strandstoelendame. Zij rekent vijf gulden per stoel, dat vinden wij wat aan de dure kant. Zeker omdat we vaak pas om een uur of drie op het strand zijn en men vanaf half vijf niet meer hoeft te betalen. Dus duik ik meestal snel met Luchiano het water in en Lucy gaat op jacht naar potentiele Chica's de la Semana.

Vanuit de zee houden we La Ursupadora, letterlijk de uitbuitster, in de gaten. Als ze ver genoeg verwijderd is, duiken we op ons bedje. Echt lekker ligt dat natuurlijk niet, maar als het uiteindelijk gelukt is om tien gulden te besparen hi-fiven Lucy en ik even. Ja, Lucy is in deze nog Hollandser dan de Spider!

Voor het tweede Happy Hour, bij Wet & Wild, had ik een afspraak met twee mede-webloggers, Yannah en DoctorBob. Voor de gelegenheid had ik mijn Het Huis De Bijlen t-shirt aangetrokken, om herkenbaar te zijn zeg maar. Ik stond wat te kletsen en met een schuin oog rond te kijken, toen een man met kind op de arm naar ons toe kwam. Of ik CasaSpider was, vroeg hij. Deze man was met zijn gezin op vakantie en las als voorbereiding deze website, hetgeen erg nuttig is. Persoonlijk vind ik het wel een leuke manier om mensen te leren kennen, dat internet.

Even later stonden Yannah en DoctorBob voor onze neus. Ik wilde net een rondje gaan lopen om hun te gaan zoeken. Het was een leuke mini-meeting, lees het verslag maar op mijn log. Leuk zijn ook de reacties aldaar, er zijn namelijk nog heel wat meer Curacaose loggers, ik denk dat we toch maar eens een echte meeting moeten organiseren.

Yannah, DoctorBob en de CasaSpider op de eerste Curacaose Weblogmeeting

De locatie op het strand is in mijn ogen in ieder geval veel beter dan een rokerige kroeg.

Tot Slot

Maandagavond is mijn website-avond. Lucy is daar inmiddels ook aan gewend en zo zitten we nu samen, ieder achter zijn computer met een glas tequila. De enige sigaar die we hadden hebben we samen opgerookt. Luchiano heeft er nog wat meer moeite mee, dat ik op maandagavond minder tijd voor het jong heb.

Hij wil wel dat er voor hem gelezen wordt, dat doe ik dan ook, maar slechts twee korte verhalen. Luchiano is echter in zijn onderhandelingsfase, hij wil dat ik langer en meer lees. Dus bood hij aan om mij een massage te geven. Nou ken ik het varken een beetje en zijn massage houdt in dat hij op het moment suprême zijn moeder roept, die dan het werk mag opknappen.

Daar wilde ik vanavond niet intrappen en dus zei ik tegen Luchiano: 'Ok, ik lees een lang verhaal als jij de massage doet'. Dat was niet de bedoeling van het varken, dus hij probeerde zich eruit te draaien. 'Uhm, ik zei niet massage, maar passage', zei hij. Nu ben ik ook niet op mijn achterhoofd gevallen en kan een vijf-jarige nog (net) de baas qua argumentatie-techniek. 'Uhm, ik zei niet dat ik voor je ging lezen, maar pezen', was mijn briljante vondst.

Er volgde een hele discussie, waarin Luchiano alles uit de kast haalde om zijn zin te krijgen en die kreeg hij uiteindelijk ook. Luchiano heeft tegenwoordig iets nieuws, hij wil dat wij (Lucy en ik) alles voor hem doen, zoals bijvoorbeeld zijn kleren uittrekken. Als hem dat lukt, is het een overwinning voor hem. Vanavond was ik de klos en trok zijn broek uit. Luchiano ligt dan lui achterover en zegt: 'Relax, Luchiano, relax, hmmm, relax!'. Nogmaals: waar gaat dit naar toe!

Alvorens aan deze update te beginnen moest ik eerst nog samen met Lucy de poten van Spider en Scooby Doo bespuiten met anti-karpatten en -vlooienspul. Dat wil zeggen, ik moest de honden in bedwang houden terwijl Lucy het werk deed. Ongelofelijk hoe snel honden hier onder de karpatten en vlooien zitten, dat vergt echt heel wat meer onderhoud dan in Nederland. Ondanks het feit dat honden hier weer niet uitgelaten (hoeven te) worden.

Het is al even geleden, maar pas zondag zijn de foto's van Claire als Chica de la Semana geplaatst. Claire is de vriendin van Chris, de Java-Goeroe van SQL Integrator, die ondermeer het bovengenoemde SMS-gebeuren heeft geprogrammeerd. Some guys have all the luck. Claire is één van onze favoriete modellen, fotogeniek en sympathiek tegelijkertijd. In korte tijd heeft zij zich de Spaanse taal eigen gemaakt, ze hoefde geen woord Engels met Lucy te wisselen en dat is voorwaar een prestatie.

Topmodel Claire

Eigenlijk is de Spider op dieet. Lucy vroeg zojuist of hij gevulde eieren wilde. 'Neen!', zei Casa met enige twijfel in zijn stem. 'Ok, ik ga ze al maken', antwoordde Lucy. Tot zover mijn dieet.

Normaliter weet ik dat terwijl ik op deze update zit te ploeteren, in ieder geval ook Benno bezig is. Vanmiddag verraste deze Benno mij echter met de mededeling dat hij zijn update al klaar had. Dit mailtje werd luttele minuten later gevolgd door een mail waarin Benno meldde dat zijn site door Lycos uit de lucht was gehaald. Waarschijnlijk vanwege het inmiddels iets te commerciele karakter. Hopelijk vindt Benno snel een andere plek om zijn belevenissen, die de moeite waard zijn, te publiceren!

Genoeg voor vandaag, de eieren komen eraan en ik wil nog wel wat meer doen vanavond terwijl Raulin Rodriguez uit de speakers knalt. Voor u geldt echter de aloude boodschap: 'Blijf kijken!'

Hasta luego,

The CasaSpider.