Casa Nieuws 24.02.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 24.02.2003 ongeveer 21:00:22. Luchiano ligt in bed en Wega di Number (Curacaose Lotto) is net begonnen. Laten wij van start gaan met de traditionele link naar de update van vorige week, die ook te vinden is in het CasaNews History menu.

Wederom slecht nieuws van het Tanja front, in die zin dat er geen nieuw verhaal is binnengekomen. Leest u de oude nog maar eens door, lijkt het advies van Tanja. Ook slecht nieuws van het Wega di Number front trouwens, weer niets gewonnen.

Deze week doe ik het eens anders. In plaats van zelf het werk te doen heb ik twee gastschrijvers en eigenlijk zelfs drie. Vorige week stuurde Casa's vader namelijk een complete update volledig in de Spiderstijl op. Als hij dat nog een keer doet, krijgt Pa Spider zijn eigen button.

Bericht van Lahrn

Lange tijd heb ik niets gehoord van onze gewaardeerde collega Lahrn, die alweer een hele tijd bij SQL Integrator in Nederland werkt. Tot begin vorige week. Jammer genoeg was het geen goed nieuws, want Lahrn had zijn achillespees afgescheurd. Stom dat er zoiets voor nodig is om contact op te nemen, maar zo lopen de dingen vaak.

Dus schreef ik Lahrn een mailtje dat meteen de volgende dag al beantwoord werd. Hieronder het bericht van de afgescheurde achillespees.

Wat vervelend allemaal he. Niet te geloven, word toch nog een dagje ouder he. Ik zal vandaag of morgen een foto maken en deze nog naar je toemailen. Ik heb wel de story voor je.

Ik had afgelopen zondag een volleyball toernooi met wat vrienden. Ergens in de middag na een sprong te hebben gemaakt kreeg ik een trap op mijn kuit en was gelijk uitgeschakeld. Ik kon toen bijna niet meer lopen. Ik ben maandagochtend naar de huisarts en fysiotherapeut gegaan. Deze verwezen me gelijk door als spoedgeval naar het ziekenhuis. Om 15:45 mocht ik gelijk onder het mes.

Ik heb een ruggeprik gekregen, ik was dus van mijn middel naar onderen toe verdoofd. Ja ook daar was verdoofd. (Moet een flinke verdoving zijn geweest, red.) Na de operatie ben ik gelijk in het gips gezet en werd ik gelijk opgenomen in het ziekenhuis. Achteraf moest gisteren het gips er weer af, omdat ze mijn voet een beetje teveel naar binnentoe hadden gebogen. Ik heb nu een soort kartonnen voetsteun gekregen en dit is verder gewikkeld in verband. Volgende week woensdag krijg ik gips. In totaal moet ik 6 weken in gips lopen. Pas de laatste 2 weken krijg ik een rubberen steun eronder.

Voor de rest moet ik mijn been veel rusten (stoel of kruk). Waarschijnlijk ga ik volgende week donderdag weer aan de slag bij Connexxion. Die kunnen niet wachten dat ik weer kan beginnen. Ze willen me graag weer aan de slag hebben. Toch nog goed gedaan bij hun.

Tot zover Lahrn's verslag, ik hoop dat de foto nog komt. Vanuit deze plaats wenst de CasaSpider Lahrn een voorspoedig herstel toe. Mensen die hem middels een mailtje een hart onder de riem willen steken klikken hierop.

Bijzonder Paar

Pareja de la Semana: Ronald & ShalonEen weekje geleden was Lucy op het strand van Mambo aan het speuren naar nieuwe Chica's. Onder de douche meende zij er een te ontwaren, het meisje moest er echter nog even over nadenken. Bij diezelfde douche stonden ook twee mannen en die hadden er wel zin in.

Lucy is de beroerdste niet en maakte een leuke fotoserie van hun. Nu moeten de chica's en chico's altijd iets over zichzelf vertellen, c.q. opschrijven. Persoonlijk vond ik hetgeen deze mannen opschreven bovengemiddeld. Overtuig uzelf op La Chica Merengue (kies voor Pareja Semana).

We hebben nog geen reacties op de serie binnengekregen. Homosexualiteit is toch enigszins een taboe op Curacao. Het komt (minstens) evenveel voor als in Nederland, maar is veel minder geaccepteerd in deze macho-cultuur.

Ik kan mij nog herinneren dat R.J. ten Brink's programma All You Need Is Love hier iedere zaterdag werd uitgezonden. Tot het moment dat twee homosexuele mannen elkaar de liefde verklaarden. Die uitzending was hier taboe en had meteen het stopzetten van het programma tot gevolg.

Lycos Perikelen

Twee mede-webschrijvers, Benno en Ino, werden tot voor kort gehost door Lycos. Ik schrijf tot voor kort, omdat hun sites op brute wijze door Lycos werden gestopt. Naar het waarom gissen beide heren nog, bandbreedte kan het in ieder geval niet geweest zijn.

Niet zo lang geleden heeft Lycos een renovatie ondergaan. Ook hoor ik vreemde berichten met betrekking tot Lycos en SMS. Het lijkt erop dat dit bedrijf even snel geld wil verdienen. Dit soort onfatsoenlijke acties kan zich nog wel eens tegen het bedrijf Lycos keren, mijn sympathie voor hun is flink afgenomen.

Ino heeft van de nood een deugd gemaakt en een domein geregistreerd. Het is benino.biz geworden, bentino vond Bente te veel naar een circusgezelschap klinken. Ook wordt hij nu tegen een geringe vergoeding professioneel gehost. Het populairste onderdeel van Ino's site is overigens het Curacao Dagboek.

Datzelfde geldt voor Benno, alleen is zijn domein bennoelle.com nog niet gekoppeld aan zijn nieuwe isp en heb ik het nieuwe adres nog niet binnengekregen. Wel meldde Benno dat hij veel mailtjes krijgt over de appartementenverhuur, of dat nog wel te vertrouwen is.

Op de valreep toch nog het nieuwe adres van Benno en Noelle!

Walter's Wintersport

Collega Walter van G. is recentelijk naar Nederland gegaan om zijn Greencard voor de USA op te halen. Dat was een verhaal apart, dat Walter het beste zelf maar eens op papier kan zetten. Omdat hij toch in Europa was, maakte Walter van de gelegenheid gebruik om te gaan wintersporten.

Dat wintersporten doet hij jaarlijks met een groep vrienden. Sinds vorig jaar woont ook Karen weer in Nederland en het leek beiden een goed idee dat zij meeging op wintersport. Nu kende Karen Walter al vrij goed en misschien juist daarom wilde zij wel een beter idee hebben wie er nog meer meegingen.

Of Walter even een korte persoonsbeschrijving wilde maken van de deelnemers. Over een zekere Herman schreef hij: 'Dat is de eeuwige vrijgezel'. Nu moet men Karen niet teveel uitdagen en u voelt hem al aankomen (maar ik vertel het nog niet).

Laatst sprak ik met Karen via MSN en zij mailde mij wat links door met foto's van de wintersportvakantie. 'Let speciaal op Herman', schreef zij nog. Er stond ook een hartje bij. Nu ben ik niet de snuggerste op dat gebied, maar toch kon ik van 1+1 twee maken.

Herman, koppelaar Walter en bevallige Karen

Voor de beleefdheid vroeg ik aan Karen of ik het verhaal en de foto's op de website mocht zetten. 'Nee, zeker niet!', antwoordde Karen. Maar ja, zij realiseerde zich natuurlijk niet dat ik update met een fles rum of tequila, dus ik kan er echt niets aan doen, Karen... :-)

Feest bij de Benino's

Zaterdag gaven de Benino's, aka Ino & Bente, hun verjaardagsfeest. Ter gelegenheid van hun verjaardagen uiteraard, maar die hebben beide in december 2002 plaatsgevonden. Dat kon ons helemaal niets schelen, integendeel, qua spreiding was dit een bijzonder goed moment.

Noelle, CasaSpider en Benno

Het was een erg gezellig feest. Niet te druk, maar wel met de goede mensen. Lucy vermaakte zich met Alex Petri, die nog een leuke Superman-imitatie deed. Behoudens de perfecte sushi, door Bente zelf bereid, zijn mij de Goodliffe's het meest bijgebleven. Paul en Janet zijn Engelsen die met hun dochter Faith een tijdje op Curacao zijn komen wonen. Net als de Spider is Paul een Database Administrator.

Janet is ietwat gezet, dat moet ik er even bijvertellen voor het verhaal. Ruim 20 jaar geleden was zij namelijk Wereldkampioen Latin American Ballroom Dancing. Gaat u daar maar aanstaan! Nu is 20 jaar een lange tijd, in die tijd bestond het Internet klaarblijkelijk nog niet echt, want er is niets over Janet Buckley (haar meisjesnaam) te vinden.

Rechts: Janet Buckley (nu Goodliffe), wereldkampioene Latin Dancing in 1982 meen ik!

'Misschien ben ik haar naam vergeten', dacht ik nog, 'en is het niet Buckley'. Dus schreef ik Paul een mailtje, maar neen, het was toch echt Buckley. Hieronder een stukje uit Paul's mailtje, de Spider gaat er vanuit dat u het Engels wel begrijpt.

Buckley, yes, Janet Buckley. Why, are you looking her up on the internet ? I suppose she'll be there somewhere... I just had a quick look myself, and can't find any sites that list past results. Not from that long ago, anyway! It was 25 years ago (ish)...wow...that's scary ! She beat Karen Johnson, who I think the following year turned professional and carried on dancing after Janet gave up, I think she is still dancing today. Whenever Janet watches Ballroom Dancing on television, I get a wonderful new vocabulary of "That B**** Karen ! That wanton &*&^(#*# #& &^&^" Her language gets very 'colourful'. I don't think they got on !

Een leuk moment was de uitreiking van het kado van de groep, een Bonzai-boom. Zie Bente er verrukt naar kijken en op de achtergrond Barbara, die meent een UFO te ontwaren.

Bente is meteen verliefd op haar Bonzai-boom, Barbara vertrouwt het niet helemaal...

Aan het eind van de avond werd er gedanst, uiteraard door de gastvrouw en -heer, maar ook de CasaSpider moest eraan geloven. Een geslaagd feest!

Vandaag zag ik onze Java-Goeroe Chris. Normaliter zijn hij en Claire ook van de partij bij Ino & Bente, maar zaterdag dus niet. 'Waar was je?', vroeg ik hem derhalve. 'Waar? Hoezo?', reageerde Chris. 'Nou, bij Ino & Bente!'.

Ino leende Lucy even voor een Merengue

'Oh, was dat zaterdag, ik dacht aanstaande zaterdag!'. Dus Ino, zet zaterdag maar weer een kratje bier koud, want dan komt Chris. De fotoserie (18 foto's) van het feest is te vinden in het Pictures Menu.

Tot Slot

Een halve fles Bacardi rum, alsmede de gebruikelijke zeven eieren hebben het loodje gelegd. Wie of wat ook bijna het loodje heeft gelegd zijn onze gasflessen. Afgelopen week heb ik maar snel nieuw gas besteld bij Curgas. Daarover schreef ik op mijn weblog en ik kreeg vele reacties. Met name van Curacaoenaars die met allerlei tips kwamen om het leveringsproces te bespoedigen.

Eťn van die tips was afkomstig van mijn collega CuraKora, die zei dat gas bestellen tegenwoordig heel gemakkelijk ging via de Maduro CuriŽls Bank. Maar ik kon haar electrische gourmetset wel lenen als de nood aan de man kwam. Nog diezelfde dag meldde CuraKora echter dat zij het gourmetstel zelf nodig had, aangezien plotseling haar gas op was. Noodlot?

Voor het overige staat alles hier op dit moment in het teken van het Carnaval. Aanstaande zondag is het zover en wij gaan zeker kijken. Blijft u dat ook maar doen, maar dan op deze site, onder het motto... Zeg nooit nooit!

Hasta luego,

The CasaSpider.