Casa Nieuws 10.03.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 10.03.2003 ongeveer 21:54:50. Hè, hè, inmiddels is het alweer iets later, er moesten wat voorbereidingen plaatsvinden. Misschien ook aan gene zijde van de oceaan, maar daarover later meer...

Laat mij drie maal raden, u zit met smart te wachten op de gebruikelijke links... De Spider weet het al, hij mag nooit meer raden. Hier komen ze, eerst de link naar de update van vorige week mèt update en vervolgens naar het CasaNews History Menu.

Zo werd het motto Zeg nooit nooit toch nog werkelijkheid. Ik ben benieuws hoeveel mensen het is opgevallen.

Dit motto gaat bijna ook op Tanja slaan, nu maar hopen dat zij inderdaad ooit weer eens een verhaaltje inlevert. Ook met de motivatie van mijn kant wilde het niet lukken, want we lopen elkaar steeds net mis op MSN.

Carnaval 2003

Carnaval 2003 is afgelopen. Wat mij betreft was het een topcarnaval, maar dat is gemakkelijk. We waren denk ik één of twee jaar niet meer geweest, tenminste zeker niet op de dinsdagavond.

Vreemd genoeg waren de reacties van collega's en kennissen nogal lauw, meer in de trant van 'been there, done that'. Als men ieder jaar enige jump-up's bezoekt, alsmede de teener-parade, de Gran Marcha en de Marcha di Despedida is het misschien ook wat overkill.

Als men zoals Lucy en de CasaSpider wat minder uitgaat, noodgedwongen wegens kind, dan waardeert men zo'n uitje des te meer. Dat ziet men ook goed aan Krijn die zich nog steeds opperbest vermaakt tijdens het carnaval. 'Vind je het gek, hij is even los uit zijn gevangenis', ving ik op tijdens het Happy Hour afgelopen zondag. En zo is het ook, iedere dag biefstuk gaat ook vervelen. Nou ja, bij mij niet, maar de meeste mensen zeggen dat. U begrijpt wel wat ik bedoel.

Als laatste foto daarom onze Minister President Etienne Ys met feestbeesten Lucy en Krijn. Wat mij betreft zijn we weer van de partij op het Curacao Carnaval 2004.

Harry's Corner

Als u het menu goed bekeken heeft is u misschien de nieuwe button rechtsboven opgevallen. Waar voorheen de ChicaPoll stond is nu plaatsgemaakt voor Harry's Corner. Wie is Harry hoor ik u zich vertwijfeld afvragen?

Harry is niemand minder dan de vader van de CasaSpider. Als wij heel vroeger, zeg maar ten tijde van de 80-jarige oorlog, op vakantie gingen, dan teisterde Harry zijn gezin met een klein cassette-recordertje en dan nam hij interviews af om een leuk reisverslag te hebben. Hoogstwaarschijnlijk heeft Casa zijn verlangen om gebeurtenissen in het leven vast te leggen van zijn vader.

CasaSpider's vader: Harry (in afdaling van de Christoffelberg)

Sinds een paar weken ontvangt de Spider op dinsdag een mail van Harry met een attachment. Dat attachment is een soort van CasaNews, maar dan van gene zijde van de oceaan. Ik weet niet hoelang Harry het vol gaat houden, HoeLang is trouwens een Chinees, maar dat is zorg voor later. De button staat er en de pagina's zijn voorzichtig ingericht en worden, bij succes, later verder ingevuld.

Lees Harry's eerste column en doe er uw voordeel mee!

Criptonite.nl

Deze week kan ik het mijzelf gemakkelijk maken door veelvuldig te verwijzen naar andere schrijvers. En dan doet Tanja nog geeneens mee!

Sinds eind januari hebben wij nieuwe stagiaires. De oude waren op. De nieuwe stagiaires hebben in ieder geval een oude traditie doen herleven: Stagiaires hebben een Stage-website! Nu kom ik niet zo vaak op Headquarters, maar toen ik Erik en Michiel voor het eerst sprak, vroeg ik ze meteen naar een website.

Tot mijn verbazing antwoordden zij dat er inderdaad een website was, iets van kryptonite. Voor de zekerheid vroeg ik hoe je dat spelde, K... 'Nee, het is met een C', 'O, dan een r en een y...', 'Nee, het is met een i...'.

Ik weet niet eens meer of de site nu van Erik is of van Michiel, maar betrokkene wist erg weinig van de historie van Superman, dat was wel duidelijk.

De nieuwe stagiaires: Erik en Michiel aka The New Mounties!

Een hele tijd heb ik er geen aandacht aan geschonken, maar vandaag dacht ik bij mezelf: 'Laat ik eens naar de site van die Krypton-mannen gaan kijken...'. Na het tweemaal fout (eigenlijk goed) te hebben ingetikt kwam ik inderdaad uit op http://www.criptonite.nl. Ik keek even naar de titels van hun reisverhalen en klikte uit nieuwsgierigheid op het verhaal Bezoekje aan de kapsalon STRAK STRAK.

Nu schiet ik echt niet meer zo snel in de lach als vroeger, vreemd eigenlijk... Maar dit verhaal heeft mij toch wel een hoop plezier bezorgd mag ik zeggen. Ik heb meteen nog een aantal verhalen in één ruk uitgelezen.

Ik weet niet hoe deze mannen programmeren of anderszins presteren in de ICT, maar hier ligt toch een carrière in een comedy-serie in het verschiet. Ik moest meteen denken aan de Mounties, maar dan beter uiteraard. De Mounties dat waren Piet Bambergen als komiek (gespeeld door Michiel) en aangever Rijk de Gooyer (puike rol van Erik). Lees bijvoorbeeld het verhaal SQL-Borrel eens, dan krijgt u een idee.

Voor mij aanleiding genoeg om Criptonite aan mijn links toe te voegen en meteen van de gelegenheid gebruik te maken door een naam voor deze stagiaires te bedenken. Het is (uiteraard) The New Mounties geworden. De CasaSpider hoopt nog veel van deze mannen te horen.

Tot Slot

Een niet al te lange update, maar wel veel leesvoer. Ja, ook de CasaSpider komt er langzaam achter dat linken gemakkelijker is dan schrijven... En u wilt waarschijnlijk ook wel eens geneuzel van iemand anders lezen.

Ik probeerde te voorkomen om over weer een Happy Hour te schrijven, maar het lukt me niet. Ditmaal is dat niet mijn schuld, maar die van Luchiano. Op Mambo was men bezig het podium op te bouwen voor een bandje dat 's avonds optrad. Luchiano wilde daar dansen en zingen en dat levert altijd een leuk plaatje op.

Luchiano, de nieuwe Bruce Springsteen?

Het varken is al vijf, dus we moeten nu keuzes gaan maken: gaat hij de muziek in of toch de topsport (baseball)? Dit jaar wordt de knoop doorgehakt.

Wel, de CasaSpider zit op dit moment (23:20) helemaal alleen achter zijn computer, Tequila en muziek (Fernando Villalona). Lucy ligt al in bed, maar heeft toch haar verrukkelijke gevulde eieren klaargemaakt. Wat een liefde, lees je dit Truus? Dat laatste is een insiders-grapje...

Wederom zeg ik Zeg nooit nooit, maar de kans dat er deze week nog een update komt is echt heel klein. Blijft u echter gewoon kijken!

Hasta luego,

The CasaSpider.