Casa Nieuws 07.04.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, 09.04.2003 13:00:14
Toch een update! Inmiddels is de uitslag van de Curacao Triathlon te Boca Sami (06.04.2003) bekend en te vinden op http://www.triathlon-curacao.com/. Deze uitslag is netjes verzorgd, men kan sorteren op diverse categorieën. Toch wilde ik hem ook lokaal opslaan en dat is na wat vijven en zessen gelukt, klik hier!

Tot zover deze snelle update.

Wij schrijven maandag 07.04.2003 ongeveer 21:37:23. Iets later dan gebruikelijk, maar de Spider moest nog een hele fotoserie online zetten. Verder kan ik u melden dat ik mij kiplekker voel, maar dat zal morgen wel anders zijn. Er staat een nieuwe fles Tequila naast mij...

Eerst maar de gebruikelijke links, naar de update van vorige week èn de week daarvoor, die uiteraard ook te vinden is in het CasaNews History menu.

Huiscolumnisten Tanja en Harry's Corner zitten helaas nog steeds in de lappenmand, de CasaSpider wenst beiden nogmaals van harte beterschap. Hun doelgroep moet het ook deze week met alleen de Spider doen...

Ramona

Ramona!Afgelopen donderdag werd bij SQL Integrator in-house een presentatie gegeven over UML en object-georiënteerd ontwerpen.

De presentatie werd verzorgd door Ramona P., een consultant van Transfer Solutions die eigenlijk wel terug wil naar Curacao. Mooie naam trouwens, Ramona...

Eigenlijk zou de presentatie om vijf uur beginnen, maar om half zes waren we nog druk aan het eten. Broodjes hamburger, cheeseburger en tonijn. Ramona is niet echt Curacao's meer, want ze begon zich af te vragen wanneer we nu eens zouden beginnen. Wel, als het eten op is natuurlijk.

Het was een interessante avond met een leuke discussie achteraf. Laatst hadden we een donderdagavond met Ibrahim en nu dus met Ramona. Wat de Spider betreft mag deze goedkope vorm van kennisoverdracht op meer structurele basis plaatsvinden. We worden er allemaal niet dommer van tenslotte.

Strand & Pleincafé

En toen was het alweer zaterdag. Tja, ook op Curacao gaan de meeste dagen gewoon voorbij. Werken, boodschappen doen, eten, voorlezen aan Luchiano, beetje TV, beetje computer, beetje kletsen en het is bedtijd.

Zaterdag is mijn favoriete dag, 's morgens even uitslapen en dan op het gemak ontbijten met koffie en extra lekkere broodjes. Vrijdagavond hadden we al boodschappen gedaan, dus we moesten niets. Aangezien zondag de Curacao Triathlon plaatsvond, waarover straks meer, wilden we zaterdag naar het strand.

Ondanks verwoede pogingen lukte het Lucy niet om een nieuwe Chica te vinden. Gelukkig hadden we er nog twee op de plank liggen.

Geen potentiële Chica de la Semana maar wel gezellig was de aanwezigheid van Tiny, de moeder van Krijn-Dirk. Ja, zo moeten wij Krijn noemen als zijn moeder op bezoek is. We hebben een hele tijd in het water staan kletsen over van alles en nog wat.

Drie generaties Mostert: Tiny, Krijn-Dirk en Dirk

Het bloed gaat waar het niet kruipen kan (...) en Lucy wilde toch graag wat foto's maken. Zo legde zij drie generaties Mostert vast.

Thuis werd er snel gedouched en gingen we op pad naar Punda. Eerst even sigaren kopen en daarna naar het terras van Pleincafé Wilhelmina. Gelukkig was er nu volop Duvel. Dat was lekker zitten daar met een sigaar in de mond en de Duvel binnen handbereik. Even later kwam mijn kapster Debbie met haar vriend Arjen aan het belendende tafeltje zitten. Na één glaasje wijn hielden zij het voor gezien. Heel verstandig, want beiden moesten de volgende dag aan de bak bij de Curacao Triathlon.

Overigens knipt Debbie bij Kapsalon Chadé en zij is heel wat aangenamer dan de heren van Strak Strak. Deze laatste mededeling is speciaal gericht aan de stagiaires (New Mounties) van Criptonite die al de grootste moeite hebben om via de kassier duidelijk te maken hoe ze geknipt willen worden.

's Middags had ik via teletekst al gezien dat Feyenoord met 0-2 voorstond, uit bij De Graafschap. Bij Pleincafé Wilhelmina hoorde ik vlagen van het gesprek dat Arjen aan het tafeltje naast ons hield. Het was nogal een spektakel geworden daar, ik kon alleen maar hopen dat Feyenoord hier heelhuids uit zou komen. Dat bleek gelukkig het geval. Na 3-2 werd het uiteindelijk met slechts negen man toch nog 3-4 voor de Rotterdammers. Dik verdiend, uiteraard.

Curacao Breaking News

De zondag begon met bijzonder nieuws via de radio. Vier politici waren om vijf uur 's morgens van hun bed gelicht door de politie en gevangen gezet. Het betreft de drie FOL (Frente Obrero) leden Anthony Godett, Nelson Monte en Eugene Middelhof en PNP-er Ramon Chong.

De FOL-leden worden onder anderen verdacht van valsheid in geschrifte bij Curinta en Post N.V. Ramon Chong zou zichzelf verrijkt hebben bij palmboom-transacties. Palmbomen die voor 10 dollar gekocht werden in Cuba en waar het Bestuurscollege na een reis door enkele BV'tjes ineens 30 dollar voor moest betalen.

Op Curacao is flink wat opschudding ontstaan door deze zaak. Corruptie werd hier eigenlijk nooit aangepakt, maar wat met name de FOL-aanhangers steekt is de wijze waarop hun partijgenoten behandeld werden. Waarom moesten zij op zondagmorgen om vijf uur op brute wijze van het bed gelicht worden? 's Middags belegden zowel de PNP als de FOL speciale vergaderingen om hun strategie te bepalen.

De Papiamentstalige krant Vigilante had een foto op de voorpagina van een half ontklede Anthony Godett bij zijn arrestatie. De krant was in een mum van tijd uitverkocht, de CasaSpider is nog steeds op zoek naar de betreffende foto.

Bijzonder in deze kwestie is ook dat Minister van Justitie Ribeiro niets van de arrestaties wist. Neen, dat was een zaak van het Openbaar Ministerie. Kwade tongen (FOL-lid Maurice Adriaens) beweren dat de Nederlandse Minister Remkes hierachter zit.

Op 9 mei vinden op Curacao de Eilandsraad-verkiezingen plaats. De FOL is van mening dat het Openbaar Ministerie politiek gekleurd is en dan niet oranje, de kleur van de FOL. Persoonlijk denk ik dat de FOL nog wel eens garen zou kunnen spinnen bij deze acties. Voor vele aanhangers weegt het feit dat de grote volksleider Anthony Godett in zijn onderbroek op zondag uit zijn bed is gesleurd zwaarder dan de enkele tonnen die eventueel verduisterd zouden zijn.

En stelt u zich eens voor wat er zou gebeuren als de FOL op 9 mei winnaar van de verkiezingen zou zijn en een week later de arrestaties van afgelopen zondag hadden plaatsgevonden. Dan was de wereld helemaal te klein geweest natuurlijk.

Houdt voor actuele updates het CasaSpider Weblog in de gaten, dat wordt vrijwel dagelijks ge-update.

Curacao Triathlon Boca Sami

's Middags, we praten nog steeds over zondag, moesten we naar Boca Sami voor de Curacao Triathlon. Deze vindt tweemaal per jaar plaats. In het najaar op Porto Marie en in het voorjaar dus op Boca Sami.

De Spider moet tot zijn schande bekennen dat hij nog nooit op Boca geweest was. De reden hiervoor is dat hij ooit heeft gelezen dat er daar een riool in de zee loost. Jaren later beseft Casa dat dit op heel Curacao gebeurt, ook op Mambo Beach, maar ja, tegen een eenmaal gevestigd vooroordeel vechten is niet gemakkelijk.

En dat terwijl Boca Sami eigenlijk een bijzonder leuke plaats is. Het deed ons zelfs even aan het Dominicaanse Sosua denken, een beetje touristisch met een smal straatje naar het strand waarlangs zich enige tentjes bevinden.

Boca Sami, net voor de start van het onderdeel 'Zwemmen'

In eerste aanleg kwamen we echter voor de athleten. Ik hoop dat ik er geen vergeet, maar in alfabetische volgorde zijn dat Achmed,  Barbara, Benno, Debbie, Frank H, Kees B, Peter C, Richard V en Walter.

Wit/Bruin, Kaal/Behaard, Zwart/Blauw, Mini/Maxi: Kees en Achmed zijn tegenpolen maar vonden elkaar op de Triathlon

Al onze deelnemers leverden een puike prestatie. Ja, ook Walter ondanks dat hij helaas uitviel. Dat is uiteraard de schuld van Nicoline. Sinds zij onze Conquistador de las Mujeres met huid en haar heeft verslonden is hij de oude niet meer. Daarom vraagt, neen smeekt de CasaSpider hierbij Nicoline om bij de volgende triathlon aanwezig te zijn. Het zou  mij niet verbazen als Walter deze dan winnend afsluit!

Iedereen deed het dus goed, toch wil ik met name Debbie van Kapsalon Chadé noemen. Zij heeft mij werkelijk verbaasd met haar voortreffelijke prestatie. Ik sprak haar vader nog en hij vertelde mij dat het de eerste keer was dat zijn dochter aan sport deed. 

Lucy in de boot met de kinderen

De sfeer was uitstekend. Na de wedstrijd werden de kleintjes beziggehouden door DJ BoogieMan met een danswedstrijd. De meisjes en de jongens moesten hun kunsten vertonen op de klanken van Asere-je. Normaal is Luchiano niet in voor dit soort activiteiten, maar ditmaal deed hij zowaar mee. Hij werd tweede bij de jongens.

Luchiano vermaakte zich met de meisjes, Asere-je en DJ BoogieMan

De prijsuitreiking hebben we aan ons voorbij laten gaan. We hadden honger en reden langs Kentucky Fried Chicken. Het was erg aangenaam om een hele zondagmiddag sportief bezig te zijn geweest. De volledige Curacao Triathlon Boca Sami  serie is te vinden in het Pictures Menu.

De officiële uitslag van de Curacao Triathlon is binnenkort te vinden op deze website. Het pdf-document wordt ook lokaal op nijhuis.net bewaard onder het motto Zeg nooit nooit.

Tot Slot

What else? Wel, ik kan u melden dat Ino zijn update al gemaakt heeft. Op zich is dat bijzonder goed nieuws, want meestal is hij een stuk later dan de Spider. De reden van de vroege update is echter dat Ino vanavond voor de zoveelste keer naar Suriname vertrokken is. Daar is updaten niet zo gemakkelijk en hij wilde toch de Flamenco-foto's online zetten. Met betrekking tot de triathlon heeft Ino zich er wel bijzonder gemakkelijk vanaf gemaakt door te verwijzen naar de CasaSpider... Zondag had meneer namelijk geen zin om foto's te maken. Het werk komt ook altijd terecht op dezelfde schouders... Wel hebben de Benino's de moeite genomen om hun startpagina tot een heuse portal om te bouwen. Gaat dat zien!

Geen nieuwe Chica voor Lucy's Website dus. De voorraad is echter niet slecht, getuige de foto hiernaast. Het is net als met goede wijn, soms moet ze even blijven liggen... Oordeelt u zelf over deze Venezolaanse Carla.

De Tequila-voorraad is inmiddels flink geslonken, twee heuse Willem-2 sigaren zijn bijna op en dat geldt ook voor de gevulde eieren. Aventura, Lee Towers en Fernando Villalona (El Mayimbe) hebben een substantiële bijdrage aan deze update geleverd, waarvoor dank.

De kans op een tussentijdse update is klein, maar blijf kijken onder het welbekende motto...

Hasta luego,

The CasaSpider.