Casa Nieuws 14.04.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 14.04.2003 ongeveer 21:37:55. Iets later dan gebruikelijk, maar ja de Spider moest toch even Luchiano voorlezen. Bovendien diende La Chica Merengue eerst ge-update te worden, daar zitten tegenwoordig namelijk nogal wat mensen op te wachten. Waarover later meer.

Zullen we eerst maar de gebruikelijke links afhandelen? Ja, laten we dat maar doen. De update van vorige week, inclusief extra update (!), is wederom te vinden in het CasaNews History menu.

De Huiscolumnisten

De CasaSpider is bijzonder blij met zijn vaste huiscolumnisten Tanja en Harry. Het was enige tijd stil rondom beiden, maar het toeval wilde dat er vandaag zowel van Tanja als van Harry een verhaal binnenkwam. Waarvoor mijn hartelijke dank uiteraard.

Tanja schrijft stug verder over haar ex Dwayne, inmiddels zijn we bij Deel 3 aanbeland. Het einde is in zicht. Harry begint na een hardnekkig griepje gelukkig te herstellen. Volgens hem zelf heeft het verhaal nog niet helemaal de spirit, maar dat kan ook liggen aan een gebrek aan Tequila en Gevulde Eieren.

Chica Explosion

Lucy's website La Chica Merengue draait alweer zo'n anderhalf jaar. In het begin maakte ik me een beetje 'zorgen' of zij wel voldoende hits zou halen. Anders was de lol er gauw af. Dus linkte ik vanuit al mijn sites naar de hare.

Al spoedig bleken de Chica's meer aantrekkingskracht te hebben dan deze droge verhaaltjes. Vorige week werden we ineens gelinked door KijkMeAanAlsIk.com (kom d'r maar eens op) en vervolgens door Youri.nu. Het aantal hits steeg zienderogen.

Het huidige dagrecord staat op 1647 hits, behaald op 10 april jongstleden. Waar gaat dat heen. Daar steken mijn gemiddeld 14 bezoekers van deze site toch schril tegen af.

In de commentaren van Youri vond ik de volgende twee reacties:

Reactie 1: Foto's gemaakt door de vrouw van deze weblogger: http://casaspider.blogspot.com/.

Reactie 2: en als je dan op http://www.nijhuis.net kijkt dan zie je een of andere n00b in elkaar gezette frontpage website.. :S maja.

Nu weet ik niet precies wat een n00b is, maar het is vast niet als compliment bedoeld... De man achter deze reactie stamt echter ook niet van de Einstein's af, want ook de Chica Archivos zijn met good-old Frontpage gemaakt.

Het is wel te hopen dat het extra dataverkeer niet tot een verhoging in mijn maandelijkse rekening leidt...

Zeeman

Een week of wat geleden lag er ineens een Zeeman-krantje in onze brievenbus. Om een of andere reden is Luchiano helemaal gek geworden van Zeeman. Waarschijnlijk omdat er wat speelgoed in werd aangeboden.

Na enige chantage, donderdag en vrijdag moest Luchiano zijn bordje in snel tempo leeg eten, hadden we afgesproken om zaterdag naar Zeeman te gaan. Eerst gingen we tegen Luchiano's zin nog naar het strand, daarna moest er gedouched worden en om half zes stonden we dan eindelijk voor een gesloten Zeeman.

Gelukkig vatte Luchiano het niet al te dramatisch op en ter compensatie reden we naar een andere, echte, speelgoedwinkel om wat educatief verantwoord (ABC-spel) speelgoed voor het jong te kopen.

Luchiano is Zeeman's grootste fan...

Hierna gingen wij naar Pleincafé Wilhelmina voor de gebruikelijke (het lijken wel links) Duvels en sigaren. Sigaren van Willem-II deze keer.

Op zich was het wel jammer, want ik had speciaal de camera meegenomen voor de excursie naar Zeeman. Nu heeft Lucy vanmiddag een fotoserie gemaakt, ook niet verkeerd.

Badge

Het bedrijf waar ik gedetacheerd ben is bezig strengere veiligheidsmaatregelen te implementeren. Onderdeel hiervan is het voorzien van alle deuren (minus het toilet tot nog toe) van een systeem waar men slechts met een badge doorheen komt.

De werknemers kregen op tijd de beschikking over een badge, de consultants helaas niet. Dat leidde tot komische taferelen. Als ik bijvoorbeeld naar het toilet moest, kon ik daarna niet meer de gang in waar mijn kamer zich bevindt. Dus nam ik plaats op een stoeltje en wachtte net zolang tot er een medewerker-met-batch langskwam die mij binnen wilde laten.

Ook 's morgens vroeg moest ik een minuut of vijf wachten voor ik door de gang kon. Ach, dat soort ongemak moet men gelaten over zich heen laten komen. Gelukkig staat de koffie-automaat in een zonder badge toegankelijke ruimte.

Mijn directe chef heeft wel degelijk moeite gedaan om een badge voor mij te regelen. Eigenlijk zou hij al lang klaar moeten zijn. Daarom vroeg de chef aan mij om de Bewaking op te bellen en naar de status van de badge te vragen.

Dat gesprek verliep niet zoals ik dacht. In plaats van te horen waar ik de badge kon ophalen, vroeg de man of ik al een foto had laten maken. Aan het eind van het gesprek moest ik een dame van Personeelszaken bellen of het wel in orde was.

Een dag later bezwoer mijn chef mij dat de badge echt klaar was. Ik moest maar even bellen. Netjes vroeg ik naar de status van de badge voor consultant CasaSpider van SQL Integrator. Ik hoorde dat er wat heen en weer werd geschreeuwd. Even later zei de man aan de andere kant van de lijn: 'Kunt u over vijf minuten terugbellen?'. 'Dat is goed', antwoordde ik, 'maar waarom?'. 'De man die erover gaat zit op het toilet', luidde de logische verklaring.

Na een minuut of tien belde ik nogmaals en vertelde het hele verhaal. Aan de andere kant werd wederom druk gediscussieerd. Tenslotte kreeg ik te horen dat ik teruggebeld zou worden. 'Waarom?', vroeg ik. 'Hij is nog bezig...', was het antwoord. Moet een grote boodschap geweest zijn.

Ik werd inderdaad teruggebeld maar niet met het gewenste resultaat. Volgens mijn chef zou de batch vrijdag voor vijf uur gebracht worden. Dat was niet zo. Vanmorgen meldde ik dat en de chef vroeg mij nogmaals te bellen. 'Dat is goed, maar dan moet jij er wel bij blijven staan', zei ik. Vervolgens belde ik en legde het hele verhaal nogmaals uit. Men wilde mij echter niet begrijpen. Toen de chef mijn vertwijfelde gezicht zag, pakte hij de telefoon en tot mijn verbazing (...) was het een minuut later geregeld. De batch lag klaar bij de Bewaking.

Onmiddellijk ging ik hem halen en kan inderdaad door alle deuren. Wat een genot!

Tot Slot

Chica de la Semana: Liselotte!Zondag is bij ons stranddag. Lucy had zaterdag geen geluk bij haar speurtocht naar een Chica en eigenlijk had zij ook geen voorraad meer.

Ja, we hebben nog één meisje, Diniza, maar Lucy is niet tevreden over de gemaakte foto's. Dus moest er met spoed een nieuwe chica gevonden worden. Dat viel niet mee, maar uiteindelijk is de keuze op Liselotte gevallen en dat is geen verkeerde keuze.

Het Happy Hour hebben we aan ons voorbij laten gaan, volgende week een nieuwe kans.

Meer nieuws is er eigenlijk niet, of het moet zijn dat de Spider op 9 in plaats van 7 april naar Kapster Debbie is geweest. Ik heb haar nogmaals gecomplimenteerd met haar uitstekende prestatie bij de Triathlon op Boca Sami van vorige week zondag. Het is dat ik de foto's moet maken, anders zou ik haast zin krijgen om de volgende keer mee te doen.

Het lijkt een korte update, maar bedenk wel dat u ook de verhalen van de huiscolumnisten er gratis bij krijgt. En natuurlijk kunt u blijven kijken, zeg immers nooit nooit!

Hasta luego,

The CasaSpider.