Casa Nieuws 21.04.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven PaasMaandag 21.04.2003 ongeveer 20:46:51. Dit is al de vierde vrije dag op rij en daarmee ook de laatste. Nou ja, echt vrij heeft de CasaSpider zich niet gevoeld. Ten eerste was hij grieperig en ten tweede mocht hij herhaaldelijk op zijn werk verschijnen waar zich enige problemen hebben voorgedaan.

Wel, volgende week komt de herkansing, want op woensdag is het dan Koninginnedag, op donderdag 1 mei is het Dag van de Arbeid en daarom moeten we vrijdag 2 mei verplicht snipperen.

Wat zijn wij vergeten? De gebruikelijke links natuurlijk. De update van vorige week is weer netjes te vinden in het CasaNews History menu.

Normaliter volgt hier de paragraaf over de nieuw opgeleverde stukjes van De Huiscolumnisten, Tanja en Harry. Beiden hebben hun ritmes kennelijk gesynchroniseerd, want beiden hebben verstek laten gaan. Even had ik de hoop dat tenminste Harry's Corner nog gevuld kon worden, want er kwam een grote email binnen. In het zip-file stonden alleen foto's, die waren best leuk (bedankt mensen!), maar het lijkt mij niet raadzaam om mijn Tiramisu-etende familie hier in een gallery voorbij te laten komen, wat u?

Luchiano's Test

Vorige week woensdag waren Luchiano en ik er ook al, bij het gebouw van SGE, maar toen waren we een week te vroeg. Het voordeel was dat ik nu precies wist waar we moesten zijn.

In het SGE-gebouw werden kinderen getest die tussen 1 oktober en 31 december 2003 zes jaar zouden worden. Normaliter mogen deze kinderen in september nog niet naar de Basisschool. Sommigen zijn daar echter wel aan toe. Volgens juffrouw Annemarie van Kleuterschool Chispita is Luchiano zo'n kind. Daarom hebben we hem maar eens laten testen.

De test duurde de gehele ochtend, van half acht tot twaalf uur. Zo wordt impliciet gekeken of de kinderen ook gedurende langere tijd de concentratie vast kunnen houden. Of misschien toch liever gaan spelen.

Luchiano heeft de test overleefd. Begin juni horen we de uitslag en dan kunnen we alsnog bepalen (bij positief resultaat) of hij direct door mag naar de Basisschool. Mits er dan nog plaats is natuurlijk...

CasaSpider naar de Jehova's

U raadt nooit wat wij woensdagavond hebben gedaan. OK, het kopje verraadt het eigenlijk al. Iedere dinsdag wordt Lucy bezocht door een vrouw die lid is van de Jehova's Getuigen. Of hoe zeg je dat, lid van de Getuigen klinkt eigenlijk ietwat dubbelop.

Het schijnt een aardige vrouw te zijn en ze is ook nog eens van Dominicaanse komaf. Lucy heeft een bijbel van haar gekregen en leest daar tegenwoordig best veel in. Op een bepaald moment vroeg de Jehova's Getuige of wij eens een viering wilden bijwonen. Lucy zegde toe en bepaalde dat ik ook mee moest.

Onder het motto Je moet alles een keer gedaan hebben vertrokken we woensdagavond om kwart voor acht richting Koninkrijkszaal. Bij aankomst bleek dat Organisatiekunde een vak is waar Jehova's nog nooit van hebben gehoord. Wat een chaos bij het parkeerterrein! Het bleek dat de dienst van zeven uur was uitgelopen. De parkeerplaats stond helemaal vol en via een smalle aanvoerweg kwamen de bezoekers voor de dienst van acht uur aanrijden.

We werden allemaal teruggestuurd en moesten in een aanpalende straat maar wachten, in de auto. Lucy was inmiddels met Luchiano uitgestapt om de Dominicaanse Getuige te ontmoeten. Om bijna half negen belde ze mij waar ik bleef. Maar ik stond nog te wachten in een rij van zo'n 20 auto's. Om kwart voor negen was ik eindelijk binnen.

Veel kan ik niet vertellen over de dienst, daarvoor was Luchiano teveel aan het klieren. Hij had meteen al dorst en vroeg na twee minuten of we naar huis gingen. Dat bleef zich herhalen. De mensen in de zaal zagen er netjes uit, er zaten nogal wat leuke dames moet ik zeggen!

Een bijzonder moment was het uitdelen van brood en wijn als symbolen van het lichaam en bloed van Jesus Christus. Hier ging eerst een schaal met een soort van crackers van hand tot hand. Iedereen gaf de schaal door, niemand nam een cracker. De vrouw naast Lucy legde haar uit dat degene die hiervan at, onmiddellijk naar de hemel zou gaan. De meeste Getuigen prefereerden klaarblijkelijk voorlopig het aardse bestaan... Hetzelfde gold voor de wijn, die ook braaf werd doorgegeven.

Positief was dat de dienst niet al te lang duurde. Om half tien mochten we alweer weg. Een ervaring rijker.

Overigens sta ik onbevangen tegenover iedere religie. Ik ben ervan overtuigd dat het mensen steun kan bieden. Wel dient een religie in mijn ogen aan bepaalde criteria te voldoen. Een daarvan is dat het niet om het geld mag gaan. Ten aanzien van de Jehova's Getuigen ben ik echter ook sceptisch. Het is namelijk een uitsluitende religie. Daarmee bedoel ik dat volgens de Getuigen alleen zijzelf gered worden en alle anderen daarmee verdoemd. Wel, als er al een God bestaat, dan moet dat een God van Liefde zijn. Deze zal nooit of te nimmer mensen of zelfs dwalenden uitsluiten. Kijk maar naar het verhaal van de Tollenaar in de bijbel.

Voorlopig hoeft u nog niet achter de verwarming te gaan liggen als Lucy en ik op zondagochtend bij u langskomen...

Feyenoord

Paul Bosvelt scoort de 1-0 voor Feyenoord tegen Ajax op woensdag 16 april 2003Woensdag was me het dagje wel, want er stond ook de halve finale voor de Amstel-Cup op het spel tussen Feyenoord en Ajax.

Ik heb deze wedstrijd volledig gemist, dacht om half drie live naar Radio-1 te kunnen luisteren. De wedstrijd was toen al gespeeld. Voor mijn zenuwen was dat waarschijnlijk wel het beste.

Feyenoord won met 1-0 dankzij een doelpunt van Paul Bosvelt en staat nu in de finale tegen de FC Utrecht. Mijn twee favoriete Nederlandse clubs in een finale, wat wil men nog meer.

Ik moest wel een beetje lachen om de nieuwsbrief van Diamond Piet van inmiddels bijna twee weken geleden. Hij schreef de volgende passage over Ajax-keeper Lobont:

Ik vrees dan ook dat er een moment komt waarop hij over de bal heentrapt en de tegenstander simpel scoort. Op zich niet erg wanneer dat gebeurt als we komende woensdag met 0-4 voorstaan op Feyenoord, maar wel heel vervelend bij een 0-0 stand in Milan.

Het goede nieuws is natuurlijk dat Lobont foutloos heeft gekeept. Overigens had Diamond Piet op dat moment toch niet zo'n gelukkige hand van voorspellen. Zo dacht hij ook dat de Amerikanen tegen hun tweede Vietnam waren opgelopen. Tevens waren zijn blogshares flink in waarde gezakt en was hij in een 1-april grap getrapt (trauma-helicopter voor dieren). In dat licht bezien zal Lobont aanstaande woensdag dus ook wel niet over de bal heentrappen...

Paasweekend

Volgens mij is het begonnen met de Jehova's. Vlak voordat we woensdag daarnaartoe reden voelde ik mij helemaal niet goed. Even moest ik denken aan Damien (666) van The Omen, die ook allerlei rare stuiptrekkingen vertoonde als hij naar de kerk moest. In mijn geval was het een ordinaire griep.

Donderdagavond waren enige activiteiten gepland op het werk, waar ik op zich niet bij aanwezig hoefde te zijn. Deze activiteiten strekten zich echter uit over de donderdagnacht en vrijdagochtend en aan het eind bleek onze belangrijkste database niet meer op te komen.

Zo tegen de avond bleken de problemen mee te vallen en lukte het alsnog om alles draaiend te krijgen. Ook zaterdag mocht ik nog heel even terugkomen. Het kost niet veel tijd, maar het breekt wel de vierdaagse vakantie.

Gelukkig hadden we ook nog tijd voor het strand, zowel zondag als vandaag (maandag) waren we daar te vinden. Lucy moest wel, want haar chica's waren op. Zondag was het erg druk op Mambo Beach, maar het wilde niet vlotten met de dames. Enkele malen kreeg Lucy nul op haar request. Daar houdt zij helemaal niet van (understatement).

Het Happy Hour was gezellig, er waren veel mensen al vroeg present. Bovendien Happy Hour-ed het een stuk leuker in de wetenschap dat men de volgende dag vrij heeft. Vandaag was het een stuk rustiger op het strand. Toen we aankwamen zag Lucy een dame in het water zitten en dat moest haar nieuwe chica worden. We zwommen eerst even met Luchiano naar de rotsen en even later benaderde Lucy de potentiële chica. Ze zei 'ja'. Dat gebeurde even later ook nog met een ander meisje. Vreemd is dat, soms is er geen te vinden, soms gaat het van een leien dakje.

Tot Slot

De gevulde eieren zijn op twee halve na verorberd. Naast mij staat een glas met bier. De Tequila was bijna op, er zat nog slechts één glas in dat ik uiteraard met Lucy moest delen. Bier is minder lekker dan Tequila bij een update, kan ik nu stellen.

De maandagavond-mix draait lustig, op dit moment Raulin. Bij voldoende interesse brand ik daar nog wel eens een CD van. Is u het ontbreken van foto's overigens opgevallen (behoudens de foto van Paul Bosvelt dan)? Vroeger dacht ik geen update te kunnen schrijven zonder foto's, maar dat valt dus wel mee.

CasaSpider wenst u een heel fijne week toe, blijft u echter gewoon kijken onder het welbekende motto...

Hasta luego,

The CasaSpider.