Casa Nieuws 05.05.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 05.05.2003 ongeveer 22:03:40. Bevrijdingsdag in Nederland, maar dat gaat hier op Curacao volledig langs ons heen. Met enige ironie meen ik te mogen stellen dat het hier pas echt Bevrijdingsdag is als alle Nederlanders van het eiland zijn verdwenen.

Wij hadden dus ook geen vrij vandaag, moesten gewoon werken. Daarom hoeft u nog geen medelijden te hebben, qua vrije dagen zijn wij al aan onze trekken gekomen. Waarover later meer.

De gebruikelijke links. Naar de update van alweer twee weken geleden die ook te vinden is in de gestaag groeiende CasaNews History. Ooit, ik weet niet wanneer, zullen Buitenaardse Wezens door te browsen in de CasaNews History een volledig verkeerd beeld krijgen van het leven op Aarde. Als ze deze zin tenminste niet op tijd gelezen hebben...

Tanja

'Kom', dacht de CasaSpider bij zichzelf, 'laat ik Tanja eens haar eigen groene kopje geven'. En zo geschiedde. In december 2002 begon Tanja aan een reeks over haar ex-geliefdes. Inmiddels zijn we aangeland bij Dwayne 3. Na bijna een half jaar schrijven eindigt deze voortreffelijke serie volgende week, als Tanja afscheid neemt van Dwayne. Het lijkt wel The bold and the beautiful...

Overigens eindigt de serie omdat de ex-geliefdes op zijn. Derhalve bezint Tanja zich nu op nieuwe thema's. Tevens heeft zij laten weten veel prijs op reacties te stellen. Die blijven een beetje uit, wat op zich niet ongewoon is voor website-schrijvers zo heb ik haar uit eigen ervaring kunnen mededelen. Maar daarom is het nog niet leuk.

Harry's Corner

We kunnen geen jaloezie hebben in het Huiscolumnisten-kamp. Tanja haar groene kop, Harry ook een groene kop. En hij heeft het verdiend ook, want er kwam een vakantieverhaal binnen compleet met foto's.

Opa (rechts) met zijn drie schoonzonen

Het komt vast door drank, maar Harry is samen met zijn drie schoonzonen Luc, Peter en Wiro en kleinzoon Ruben naar Duitsland gereden om te wandern. Wie wel houdt van een wandelverhaal met bier en Duits klikt snel door naar Harry's Corner.

Koninginnedag

Woensdag was het Koninginnedag en dinsdag zeiden wij allemaal 'Prettig weekend!' tegen elkaar. Donderdag hadden we namelijk vrij in verband met de Dag van de Arbeid en vrijdag was een verplichte snipperdag. Och, wat een straf.

Wat ik zo gelezen heb over Koninginnedag in Nederland was dat deze dag met name in het teken stond van de Regen. Hier was dat (gelukkig) niet zo. Zoals gebruikelijk was het een stralende dag met temperaturen iets boven de 30 graden.

Vrijmarkt in Punda

Zelf voelde ik mij helaas niet helemaal op en top. Bovendien was het uitzonderlijk druk in Punda. Wij nemen graag een kijkje op de Vrijmarkt. Ik speur altijd naar wat boeken voor Luchiano en Lucy naar kleren voor haar.

We hadden twee slimme dingen gedaan. Ten eerste geen tas meegenomen en ten tweede begonnen we al na een kwartier met spullen kopen. Boeken zijn best zwaar. Het was warm en ik zweette. Lucy zag nog een grote mooie glazen pot voor slechts een gulden. Ze zou hem zelf dragen. Na vijf minuten droeg ik naast de boeken en de kleren ook de grote mooie glazen pot. Het dragen van de pot was niet goed voor Lucy's nagels.

Na een uur of drie was ik doorweekt, daar hielp geen koud biertje tegen en zijn we naar huis gegaan. Volgend jaar pakken we het slimmer wel slim aan en zal ik leukere foto's maken. Het wordt toch weer mooi weer.

Kontiki Beach

Ik lees blijkbaar de verkeerde kranten, want wist van niets. Zondagmiddag was er een hoop te doen op Kontiki Beach, gelegen vlak naast Mambo Beach. Op laatstgenoemde strand verblijven wij 's zondagsmiddags.

Lucy liep haar ronde, op zoek naar een Chica de la Semana. Zij loopt altijd helemaal door tot Kontiki Beach en kwam er zo achter dat er daar gevoetbald werd. Luchiano en ik werden opgetrommeld en we waren precies op tijd voor de aftrap van een strandvoetbalwedstrijd tussen een Curacaose selectie en een team van Nederlandse Oud Internationals, aangevuld met Mark v.d. Valk.

Onder de ex-internationals bevonden zich René en Willy van de Kerkhof, Orlando Trustful en Johnny Rep. Laatstgenoemde moest nog even uit de bar worden getrokken.

Het was geen hoogstaande, maar wel een eenzijdige wedstrijd waarin Nederland gehakt maakte van de Curacaose gelegenheidsformatie.

's Avonds tijdens het tweede Happy Hour (Wet & Wild) vertrokken we wederom naar Kontiki. Ditmaal was er een optreden van een mij onbekende zanger die op niet onaardige wijze oude soul-nummers vertolkte. De man was in ieder geval bijzonder enthousiast.

Webmaster Casa

Binnenkort breidt het web van de Spider zich verder uit, Bertelsmann maak uw borst maar nat. Luchiano's nieuwe school heet Marnix School. Het is nog niet duidelijk of het de kleuter- of de basisschool wordt. Dat hangt af van de test die Luchiano enige weken terug heeft afgelegd. Op 1 oktober is hij namelijk nog maar vijf jaar oud. We zullen wel zien wat het wordt.

De Marnix School was op zoek naar een webmaster, zowel voor hun kleuter- als voor de basisschool. Nu is de CasaSpider twee webmasters. Ach, websites opzetten en bijhouden vind ik leuk werk en bijkomend voordeel is dat men meer contact heeft met het onderwijzend personeel en de ouders.

Een link volgt als er toonbare resultaten zijn.

Tot Slot

Laatst had ik mijn tweede sessie bij de mondhygiëniste. Het laatste tandsteen moest verwijderd worden en de tanden gepolijst. Tot verbazing van de mondhygiëniste had zich reeds nieuw tandsteen gevormd. Zo snel, dat had zij nog niet vaak gezien. Is de CasaSpider toch nog ergens de snelste in.

Eigenlijk zou ik vrijdag 9 mei naar de tandarts moeten. Deze afspraak is echter verzet naar 16 mei, omdat we op 9 mei Eilandsraadverkiezingen hebben. Nu maar hopen dat het tandsteen zich zolang koest kan houden. Flossen schijnt ook te helpen.

Eilandsraadverkiezingen. Verkiezingen op Curacao zijn een beetje bijzonder. Ten eerste is wettelijk geregeld dat iedereen in de gelegenheid gesteld moet worden te kunnen stemmen. Hiertoe krijgt men een dagdeel vrij. Volgens directeur Kees stamt dit uit de tijd van Paard & Wagen en kan men tegenwoordig met de auto in een kwartiertje zijn stem uitbrengen. Maar ja, dan moet hij maar een voorstel tot wetswijziging indienen. Ten tweede is het op verkiezingsdag verboden om alcoholische drank te verkopen, dit uit angst voor oververhitte reacties op een overwinning dan wel nederlaag. Donderdag dus niet vergeten wat extra voorraad in te slaan.

Vandaag heb ik maarliefst 14 gevulde eieren voor mijn neus gehad. Neen, ik heb ze niet allemaal opgegeten, dat gaat zelfs mij te ver. De eerste serie van zeven eieren is uiteindelijk aan de honden gevoerd. Toen ik de eerste hap nam proefde ik namelijk suiker. Nu vind ik suiker in koffie erg lekker, maar in gevulde eieren niet.

Lucy begreep er aanvankelijk niets van. In plaats van de gebruikelijke slasaus had zij echter een coleslaw-dressing gebruikt. Dat was op zich heel vrouwelijk en lief, immers, ik had haar ooit verteld dat ik die dressing best lekker vond in de sla, lekkerder nog dan slasaus. Om mij te plezieren had Lucy dat dus ook in de gevulde eieren gedaan. In de tweede serie zat gelukkig weer gewoon slasaus.

Tot zover, want morgenvroeg word ik al voor half acht verwacht op de Marnix School om nog een formulier in te leveren. Blijft u echter gewoon kijken, onder het motto: Zeg nooit nooit!

Hasta luego,

The CasaSpider.