Casa Nieuws 19.05.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 19.05.2003 ongeveer 20:54:44. Een weekje overslaan is op de betreffende maandag best een opluchting, maar daarna voelt men ik zich toch een beetje schuldig. Niet zozeer tegenover de lezers, moet ik eerlijk vertellen, maar wel tegenover de buitenaardse wezens die zich over een jaar of duizend toch afvragen waar het CasaNews van 12 mei 2003 is gebleven.

Voor alle Extra-Terrestrials (en natuurlijk ook voor u, eenvoudige Aardling!) zit ik hier dus weer, met voor me een glas Westmalle Triple. Het is tijd voor structuur, tijd voor de gebruikelijke links. De update van twee weken geleden is te vinden in het steeds voller wordende CasaNews History menu.

Tanja

Tanja is een ongeduldig dametje. Vorige week had ze keurig op tijd haar verhaal ingeleverd, maar ja, toen verzaakte de CasaSpider. Onmiddellijk ontving ik een mail waarin gevraagd werd waarom haar verhaal nog niet geplaatst was. Wel, dat was dus omdat ik niet ge-update had. Voortaan ook het CasaNews lezen, Tanja!

Toch had ze wel een beetje gelijk, want het betrof haar laatste deel van haar Dwayne-serie. Tanja is nu naarstig op zoek naar andere thema's, ik zal haar morgen eens mailen.

Harry

Zonder Tequila en zonder Gevulde Eieren (vogelpest?) is Harry erin geslaagd om wederom een column in te leveren. Ik meen dat de column ditmaal maarliefst acht onderwerpen bevat. O ja, ik heb wat jaartallen moeten wegmoffelen, waarvoor mijn excuses. Maar ja, we zitten dan ook in een gevaarlijke maand.

Verblijfsvergunning

Al een tijdje lag mijn verblijfsvergunning klaar op het Postkantoor in Punda. Nederlanders zijn tegenwoordig van rechtswege toegelaten op het eiland. De laatste keer toen ik de vergunning wilde ophalen deed men echter moeilijk over de kwitantie van mijn Ziektekostenverzekering.

Voorzien van een beter gedateerd exemplaar vervoegde ik mij bij loket vijf. Hier zat ditmaal niet die ellendige ambtenaar van de vorige keer, maar een normale dame. Binnen tien minuten had ik de vergunning in mijn bezit.

Afgelopen vrijdag moesten we (van Lucy) naar Kranshi, de Burgelijke Stand. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om mijn Sedula te laten vernieuwen. Voor details kunt u hierover lezen op het CasaSpider Weblog.

Vandaag heeft Lucy haar papieren in orde gemaakt en ook zij beschikt over een nieuwe Sedula. We zijn weer helemaal legaal.

Annemarie

Dinsdag kwam juffrouw Annemarie op bezoek. Ik zou haar helpen met het opzetten van een website voor haar kleuterschool Chispita. Jammergenoeg vertoonde Annemarie's laptop kuren. Hierdoor kwamen we niet zo ver als we gehoopt hadden.

Over anderhalve maand is Luchiano klaar met Chispita. Hij gaat dan naar de Marnix-school, het is nog niet zeker of het de basis- dan wel de kleuterschool wordt. Vanaf april 2000 zit hij op Chispita en dat schept een band, zeker met juffrouw Annemarie.

De laptop wordt op dit moment nagekeken, als hij goed is vindt er binnenkort een nieuwe sessie plaats.

Paloma

Casa's lerares Spaans, Paloma, is tevens een van zijn favoriete vrouwen. Niet dat zij zijn vrouw is, maar wellicht begrijpt u wel wat hij bedoelt. In december 2002 heeft de Spider een examen, Spaans voor Gevorderden, afgelegd en daar is hij nog voor geslaagd ook!

Woensdagavond vond er een zogenaamde Evaluación plaats. Dat was best gezellig. Behalve Spaans passeerden de Verkiezingen, de situatie op Curacao, scholen & kinderen, de Triathlon en nog vele andere onderwerpen de revue. Tussendoor werden er nog afspraken gemaakt omtrent het bezoek aan een Spaanse film. Hable con Ella (Praat met Haar) draait nu in een filmhuis. Ik kan morgen helaas niet en houd het derhalve op Lucia y el Sexo.

Ik ging als eerste weg, maar was toch later thuis dan gedacht. Dat betekende nog even een kwartiertje verantwoording afleggen, maar ook voor dat examen is de CasaSpider geslaagd.

Tandarts

Vrijdag hadden Luchiano en ik een afspraak met tandarts Valentina Engelhardt. Met een beetje geluk wordt deze pagina ge-indexed door Google. Toen ik weerloos in de behandelstoel lag, begon Valentina namelijk over mijn website. Dat zij bezig was met een stamboomonderzoek en dat een kennis haar gewezen had op mijn site, waar ik eens iets over mijn tandartsbezoek had geschreven. Vast geen slechte dingen, want het werd gelukkig geen pijnlijke bedoening.

Hier lacht de CasaSpider nog...

Ik kwam voor controle, Luchiano had (al geruime tijd) een gaatje. Luchiano was banger voor de tandarts dan ik, hij wilde dat ik eerst ging. Wij weten allemaal dat dat wel slim lijkt, maar niet zo is. Het kan maar beter zo snel mogelijk voorbij zijn. Nu wil ik hier niet de held uit gaan hangen, want toen Valentina mij zei dat er drie vullingen vervangen moesten worden en of zij maar meteen met de eerste kon beginnen, antwoordde ik dat dat niet persé nu hoefde.

Even later lag Luchiano in de behandelstoel. Eigenlijk zag ik mijzelf liggen, volledig gespannen, wachtend op de ellende die komen gaat. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en is één van Luchiano's kiezen nu gevuld met een (grijze) amalgaan vulling. Meer details? Lees het CasaSpider Weblog!

Happenkar

Vrijdag herkend door de tandarts, zaterdag door de uitbaatster van de Happenkar. Het kon niet op deze week. Na ons traditionele bezoek aan Pleincafé Wilhelmina reden we naar de Happenkar. We hadden zin in shoarma. Ik plaatste mijn gebruikelijke bestelling en hoorde tot mijn verbazing: 'U bent toch de CasaSpider?'. 'Jazeker', antwoordde ik, 'maar hoe weet u  dat?'. 'Oh, een kennis was in Google aan het zoeken waar de Happenkar-Hits vandaan kwamen, en er kwamen er een aantal vanaf de CasaSpider'. Volgens mij is de site www.happenkar.com overigens uit de lucht...

Inmiddels ben ik zo'n vijf à acht keer herkend als CasaSpider, ben dus nog net geen Marco Borsato. Toch geloof ik wel aan de roem te kunnen wennen, tenminste tot nog toe is het best grappig. De shoarma was overigens uit de kunst, lekker heet (temperatuur en kruiden) en compleet met knoflooksaus. Een aanrader!

Zondag 18 mei

Wat valt er te vertellen over zondag 18 mei? De rechtgeaarde voetballiefhebber vertelt natuurlijk over Feyenoord-PSV. De Spider stond om zeven uur 's morgens op voor het live-verslag op ESPN. Helaas had men aldaar besloten om -God betere het- tennis uit te zenden! Snel mijn bed weer in dus.

Volgende scene. CasaSpider wordt wakker gemaakt door Luchiano's orgeltje waar een Lang zal hij leven uit klinkt. De Spider is 29 geworden, de vreselijke 30 nadert! Gelukkig nog een jaartje te gaan in zijn jeugd. Lucy bakte een heuse taart, alleen hadden we geen tijd om die op te eten.

Inmiddels had ik La Chica Merengue ge-update met de bevallige Lisa E. Luisterend naar het verslag van Radio 1, waarin Feyenoord met 3-1 zegevierde over PSV. Ik wil het hier als ras-Rotterdammer toch een keer duidelijk stellen, voor mij is Pierre van Hooydonk de Mr. Feyenoord van de laatste jaren. Voor mij is het volstrekt onbegrijpelijk dat er (nota bene) Feyenoord supporters zijn die Pierre niet zien zitten. Voor Luchiano is Van Hooydonk inmiddels de referentie, bij vergelijkingen tussen clubs dan wel spelers vraagt hij steevast: 'Is die beter dan Van Hooydonk?'.

Elise Eman, Chica de la Semana!

Het zal wel aan de leeftijd hebben gelegen, 29 is toch het begin van het einde, maar ik voelde me niet helemaal lekker. 18 Mei was echter ook de dag van UTS Family Day. Beter gezegd, het was de week van de Telecommunicatie. UTS, het bedrijf waar ik gedetacheerd ben, vierde deze dag zondag met al zijn werknemers bij Superclub Breezes. Breezes, het voormalige Princess Beach Hotel, is een all-inclusive hotel.

Lucy bij Breezes Superclub

Wij arriveerden tegen enen en vielen daarmee met onze neus in het diner. Kip, vis, rijst en bier zorgden voor een bodem. Er waren vele activiteiten, alleen op een of andere manier vielen die voor ons in het water. Zo wilden Lucy en ik graag dominoën. Aan een tafel werd daadwerkelijk gedominoot, dus vroeg ik waar men die (domino-) stenen had gehaald. Wel, die moest men zelf meebrengen.

Luchiano vlak voor de zwembad-bar (met de Pina Colada)

Daarna zijn wij een beetje gaan zwerven en kwamen uiteindelijk bij het bijzonder mooie zwembad terecht en daar zijn we blijven hangen. Luchiano vermaakte zich  er kostelijk, hij zwom onder het bruggetje door, klom op de diverse plateautjes en ik zwom naar de bar met de Piña Colada. Tot zes uur verbleven we daar, het was een bijzonder relaxte zondagmiddag. Luchiano vroeg dan ook wanneer we alsjeblieft weer daar naartoe zouden gaan.

CasaSpider en een van zijn twee grote liefdes...

Na thuiskomst moest ik echt even plat. Ik was moe, maar wilde ook Studio Sport zien, Feyenoord-PSV en dit programma begon pas om een uur of elf. Eerst moest ik nog door de Postcode-loterij heen. Nou ja, ook dit programma valt best te pruimen, het blijft leuk om te zien dat men nog steeds goed mee kan op het gebied van Algemene Kennis. Lucy keek ook mee en samen met mij keek ze naar Feyenoord. Bij Ajax haakte ze af, maar dat vergeef ik haar met Liefde.

Luchiano & CasaSpider

Tot Slot

De CasaSpider heeft het wel vaker over muziek, zeker over muziek die hier uit de speakers knalt tijdens de update. De Maandagavond-Mix wordt steeds completer. Feyenoord-liederen (Lee Towers, Hand in Hand), Aventura, Bachata (Anthony Santos, Raulin, Joe Veras), Manuela (laatst toegevoegd) en ook romantische Spaanstalige liederen.

Wat Casa nog niet eerder heeft gedaan is een MP3-tje op zijn site zetten. Ooit moet de eerste keer zijn en de keuze is gevallen op een romantisch lied, Esclavo y Amo van Javier Solis. Voor zowel Lucy als de Spider een van de allermooiste songs, als men tenminste van Spaanstalig houdt. Daarom ben ik benieuwd wat u ervan vindt, download de MP3 (< 3 Mb) en lees de songtekst! De moeite waard (denk ik). De Songtekst-pagina wordt overigens actueel gehouden met de beste (mij bekende) Spaanstalige liederen.

Inmiddels is het na elven. Ik had het plan om ook de week van 5 t/m 12 mei nog te beschrijven, maar daar heb ik inmiddels geen zin meer in. Toch zijn er toen belangrijke dingen gebeurd. Een van de minder leuke zaken was dat Lucy een auto-ongeluk heeft gehad met onze Toyota. Deze bevindt zich nog steeds in de garage, gelukkig hadden Lucy, Luchiano en Kyara (dochter van collega Karin) niets. Toch geeft dit een hoop stress, bij Lucy die nog steeds bang is om te rijden en ook bij control-freak CasaSpider.

Vandaag kwam ik thuis en kroop achter de PC. Toevallig zag ik een website die Lucy geopend had. 'Hé, maar die ken ik', dacht ik. En dat was ook zo, want het was de site van mijn zwager Luc, de stiekemerd, die zich overigens toepasselijk Luciano noemt. Hij had een link naar La Chica Merenge geplaatst en via de Exreme Tracker teller (Referrer Statistics) was Lucy onbedoeld op zijn site terechtgekomen.

Het zit erop, geen gevulde eieren vandaag, straks nog wel een Tequila bij het controleren op spelfouten. Spreuk van de week: Al sitio que fueres, hicieres que vieres. Bedenkt u zelf maar wat dat betekent, het heeft met inburgeren te maken.

Hasta luego,

The CasaSpider.