Casa Nieuws 26.05.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 26.05.2003 ongeveer 21:09:01. Een beetje moe en een hoestje. Gelukkig staat daar een Jose Cuervo Especial tegenover. Dat is Tequila.

Eerst de gebruikelijke links. De update van vorige week is toegevoegd aan het CasaNews History menu. De CasaSpider is eigenlijk wel benieuwd de hoeveelste update dit is. Niet #126 in ieder geval, want voorheen kon een enkele update in de History bestaan uit twee of zelfs drie reguliere updates.

Vandaag krijgen Tanja & Harrie allebei geen groene kop. Beiden hebben geen verhaal ingeleverd, de Spider moet het weer helemaal alleen opknappen. No problemo!

Technical Meeting SQL Integrator

Traditioneel vindt onze Technical Meeting altijd op een donderdag plaats. Deze keer dus op een dinsdag. Hoe later het echter werd, hoe meer ik het donderdaggevoel had. En ik was niet de enige.

Special guest-stars deze avond waren Alecio Maduro van AIS (Oracle supplier) en Yolina, een Oracle-dame uit Venezuela. Yolina is een leuke dame en het is altijd erg leuk om te observeren hoe de mannen om zo iemand heendraaien. 'Smerige mannetjes zijn jullie toch', denk ik dan altijd bij mezelf. Even later doe ik echter vrolijk mee, zo zijn we dan ook wel weer.

Officieel gaat het natuurlijk om de vergadering, daaruit kwamen echter geen overdreven vrolijke berichten. Dus moesten we het goedmaken op de borrel en dat gebeurde ook. Het was een ouderwets gezellige borrel, de Amstel (en whiskey) vloeide rijkelijk. Gelukkig kon de Spider zich beheersen, je moet nogal uitkijken met die drank. Voor je het weet loop je zomaar een verkeerde kamer in, het zal je gebeuren!

Gevaar in de Dierentuin

Luchiano is een lui varken. Waar normale kinderen altijd in zijn voor een uitje, blijft hij liever thuis. Beetje televisie kijken of met de honden spelen. Zo af en toe dwingt Lucy hem om er 's middags op uit te gaan, samen met haar. Woensdag gingen ze naar de Dierentuin.

De Dierentuin op Curacao heeft een groot voordeel: de entree is gratis. Verder is het er erg relaxed en kinderen kunnen er goed fietsen. Ditmaal waren er zelfs enige nieuwe dieren, dat gebeurt niet vaak.

Normaliter beschikt de Dierentuin over één aftandse kaaiman, die nooit beweegt, wat wel weer makkelijk is bij het fotograferen. Sluitertijden tot twee dagen zijn mogelijk. Nu waren er maarliefst drie kaaimannen en ze bewogen ook nog eens. Op een bepaald moment moest Luchiano zijn heil in een boom zoeken.

Levensgevaarlijk, die Curacaose dierentuin!

Ja, de CasaSpider geeft het toe, aan hem is geen groot photoshop-talent verloren gegaan. Gemakkelijk is het ook niet, probeert u het zelf maar eens.

Toen ik thuiskwam wilde Luchiano mij persé de volgende foto laten zien, waar hij enigszins mietjesachtig opstaat. Daar moest het jong zelf in ieder geval erg om lachen, oordeelt u zelf.

Luchiano in bevallige pose

Luchiano naar de Basisschool

Op het CasaSpider Weblog heb ik het reeds vermeld, Luchiano is geslaagd voor zijn test om vervroegd te worden toegelaten tot de basisschool. De kleine man zelf was bijzonder in zijn nopjes met dit resultaat. Alhoewel, als we weer eens samen op zijn toekomstige school, de Marnix, zijn om iets te regelen, is hij toch wat beduusd. Vindt hij het veel kleinere Chispita toch gezelliger.

Vanmorgen waren we er weer, ditmaal om vijf Marnix T-shirts te bestellen, deel uitmakend van het uniform. Luchiano zag een aantal auto's binnen op de parkeerplaats staan en meldde mij dit voordeel: 'Papa, hier mag je je auto binnenzetten!'. Hij blijft de positieve kanten zoeken.

Kinderen en testen, (ook) voor mij is het wat onnatuurlijk. In het reactie-programma op het weblog vroeg iemand zich af of we straks al met testen beginnen als de baby geboren is. De betere exemplaren zo snel mogelijk isoleren, het begint overeenkomsten met fokken te vertonen. Dat kan niet echt de bedoeling zijn.

Nou ja, Luchiano gaat naar de basisschool, daar hoeven we verder geen ophef over te maken. In mijn functie als webmaster van de Marnix kleuter- en basisschool heb ik me zaterdag in het zweet gewerkt om de website van de kleuterschool opnieuw op te zetten. Nu wacht ik op input van mijn opdrachtgevers. Als de site online gaat wordt deze uiteraard opgenomen in het Links menu.

Melissa's Communie

Zaterdag hadden wij twee logé's, Elsa en Melissa. Elsa is een tante van Lucy en Melissa is haar petekind (van Elsa, voor de duidelijkheid). Zondag deed Melissa haar Eerste Heilige Communie. Op Curacao schijnt het gebruik te zijn dat de peettante haar petekind naar de kerk brengt. Tevens slaapt het petekind die nacht bij haar peettante.

Melissa doet haar Eerste Heilige Communie

Elsa heeft echter geen auto en had derhalve geruime tijd van tevoren aan Lucy gevraagd of zij hen naar de kerk wilde brengen en of ze de nacht voorafgaand bij ons mochten doorbrengen. Dat was geen probleem.

Zondagochtend moesten we allemaal vroeg het bed uit. Alleen al het aankleden van een meisje dat ter communie gaat, neemt heel wat tijd in beslag. We waren allemaal een beetje moe. Toch slaagden we erin om kwart voor negen bij de kerk present te zijn.

Melissa en haar trotse moeder Miriam

Na even wachten en voorbereiden begon de mis om kwart over negen. Deze duurde tot kwart voor elf, een hele zit kan de CasaSpider u zeggen. En anders Luchiano wel.  Na afloop van de mis reden we naar Superclub Breezes om een paar foto's van Melissa te nemen. Daarna brachten we haar naar huis, waar zij met confetti en wij met champagne werden ontvangen.

Het huis was flink versierd

Wij gingen naar huis, iets eten en een beetje uitrusten. Snel nog twee uurtjes naar het strand, maar het Happy Hour moesten we overslaan. Om zeven uur begon namelijk het feest ter ere van Melissa's communie. Met name Lucy verheugde zich op het feest. Gastvrouw en Melissa's moeder Miriam is namelijk eigenaresse van Bachata-bar San Rafael. Dat beloofde Bachata en Merengue.

Lucy's tante Elsa met haar vriend Rudy

Gelukkig kreeg de CasaSpider de gelegenheid om eerst vier Polar-tjes naar binnen te slaan, maar vóór negen uur stond hij al op de dansvloer. Een unicum! Uiteraard (...) vond het feest buiten plaats en de muziek knalde uit de speakers met een volume waar men in Nederland al snel een vergunning voor een middelgroot popfestival voor nodig heeft. Dat is echter een van de (vele) voordelen van Curacao, feesten mag altijd. Geen Curacaoenaar haalt het in zijn hoofd om te klagen over geluidsoverlast, hoe meer herrie hoe meer vreugd.

Er werd (uiteraard) veel gedanst

Net voor de mis wilde de Spider enige foto's maken van Melissa. Een vrouw liep echter nogal in de weg. Dit bleek Melissa's juffrouw van de tweede klas te zijn, zelf zit zij overigens al in de derde. Gelukkig kon de CasaSpider de situatie wel inschatten, wie is er nu belangijker op zo'n dag tenslotte. En hij heeft zijn foto's toch wel kunnen schieten. Het toeval wilde dat Casa 's avonds naast Daniëlle, de betreffende juffrouw, zat. Zij bleek een zeer sympathieke en onderhoudende dame te zijn. Lucy moest daar natuurlijk meteen een foto aan wijden.

Casaspider en Juffrouw Danielle

Al met al was het een erg leuke zondag, ofwel Un Domingo differente, zoals Lucy het noemde. De complete fotoserie van 48 foto's is te vinden in het Pictures Menu.

Tot Slot

De meeste mensen zouden wel eens wat extra geld kunnen gebruiken. De CasaSpider is hier geen uitzondering op en het zou niet eens voor hemzelf zijn. De aandelen-business is riskant, dat geldt gelukkig niet voor de Blogshares, hier betreft het slechts een virtuele beurs.

Op een of andere wijze heeft de Spider zijn aanvangskapitaal van 500 dollar weten op te waarderen tot $ 117.000. Eigenlijk zonder noemenswaardige acties. Als iets niet riskant is, levert het meestal ook niet veel op en dat is in dit geval wel jammer. Anders was ik nu eens lekker gaan cashen!

Verder geen nieuws. De situatie in Venezuela is gespannen (what's new). Afgelopen weekend vond de zoveelste Anti-Chavez-mars plaats. De lokatie was een als bijzonder gevaarlijk bekend staande wijk van Caracas. In deze zeer arme wijk wonen juist de Chavez-aanhangers. Door de regering werd deze lokatie dan ook als een provocatie gezien. Er is één dode gevallen bij de demonstratie.

Het blijft, zeker voor een westerling, een bijzonder moeilijke en complexe situatie aldaar. Van de ene kant zeggen de Chavista's dat alle voorgaande regeringen het land hebben leeggeroofd en de armen alleen maar armer gemaakt. Hetgeen waar is. Van de andere kant wijzen de Anti-Chavista's erop dat President Chavez nu zijn vrienden op belangrijke posities neerzet en dat bij de gedwongen herverdeling van land niet toevallig wederom zijn vrienden de begunstigden zijn. Hetgeen ook waar schijnt te zijn.

Let wel, Venezuela is in aanleg een rijk land, als vijfde olie-exporteur ter wereld. Of Chavez echter de man is om de balans tussen arm en rijk te verbeteren waag ik te betwijfelen. De man vertoont zeer dictatoriale trekjes. Sommige Venezolanen hebben al geen hoop meer dat in augustus (de beloofde) verkiezingen plaatsvinden. De enige uitweg zou weleens hulp van buitenaf kunnen zijn, in de vorm van.... wie anders dan de almachtige USA. No otra Cuba is al eerder hun devies geweest tenslotte.

Bij nieuwe ontwikkelingen, op welk gebied dan ook, doet de CasaSpider daar verslag van. Blijf dus kijken onder het motto Zeg nooit nooit!

Hasta luego,

The CasaSpider.