Casa Nieuws 16.06.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 16.06.2003 ongeveer 20:55:38. De afgelopen drie kwartier heeft de CasaSpider doorgebracht met het voorlezen aan en spelen met Luchiano. Tot nu toe vond ik alle boekjes wel aardig, maar toch ben ik erg verheugd met Luchiano's huidige favoriet, de Donald Duck. Een ijzersterk blad, waarbij ik het niet eens vreemd vind dat die eenden op 4 oktober Dierendag vieren...

Ditmaal geen melige grappen over de gebruikelijke links, neen, het CasaNews van vorige week is gewoon weer te vinden in het CasaNews History menu.

Harry's Corner

Waar Tanja reeds begonnen is aan haar welverdiende zomerreces, gaat Harry noest door. Ditmaal een lijvig verslag van zijn belevenissen met Truus in Azerbayan, pin me niet vast op de spelling.

Harry was daar met Truus om de bruiloft van haar dochter bij te wonen. Mochten er nog foto's nakomen worden deze uiteraard in het verhaal opgenomen.

De liefhebber kan ook een kijkje nemen in de Harry's Corner History voor meer Harry-stories.

Luchiano's inenting

In de Dominicaanse Republiek is Luchiano tegen zowat alle mogelijke ziektes ingeënt. Sommige vaccinaties dienen na verloop van tijd herhaald te worden, dat hebben wij op Curacao echter nog nooit gedaan.

Donderdag was er een inentingsronde op kleuterschool Chispita en Luchiano was een van de twee gelukkigen. Dylan was de andere.

Een echte held is Luchiano niet, al is hij banger voor de angst voor de pijn dan voor de pijn zelf. Nu moest hij twee prikken krijgen. De eerste doorstond hij dapper, maar bij de tweede begonnen de tranen te stromen.

In ieder geval heeft Luchiano nu een inentingskaart en mag hij over een aantal weken op herhaling.

De Kragtens op Curacao

Ik kreeg een mailtje uit Nederland van een oude vriendin, Ingrid. Samen met haar man John en zoon Marco kwamen zij zaterdag één dagje naar Curacao. Voordat u denkt 'wat een snobs, een dagje heen en weer naar Curacao', zo is het niet. Neen, Ingrid & John (& Marco) waren op doorreis naar Haiti om hun adoptiekind Jim op te halen.

Om zeven uur 's avonds zaten we dus samen bij Pleincafé Wilhelmina, voor hun gevoel was het inmiddels 1 uur 's nachts. Erg veel tijd hadden we niet om herinneringen boven te halen, ook al is Lucy nu extra benieuwd naar Casa's strip-tease tijdens het huwelijksfeest van Ingrid en John...

John, Marco, Ingrid en een stukje Spider

Leuk was het om te zien dat Marco, afkomstig uit Guatamala, een vrolijk klein mannetje is. Echt een Indiaantje, net als zijn moeder. Niet als Stijn Vreven. Marco is ook een slim kereltje, want hij had al snel door wie hij het makkelijkst in de maling kon nemen. De CasaSpider natuurlijk. Iedere keer als ik hem zijn handen in de lucht wilde laten steken en 'Hoera!' wilde laten roepen, stak Winnetou zijn tong uit. Daar moest hij zelf enorm om lachen.

De barkeeper kon Marco's bestelling niet geloven: 16 Duvel!

Om half negen vielen de ogen van de reizigers bijna dicht en namen we afscheid. Inmiddels is Jim ongetwijfeld bij Ingrid en John en is hun gezin compleet. Het is ze van harte gegund!

Vaderdag

Vaderdag is een leuke dag voor vaders. Qua kado's viel het niet tegen. Ik kreeg geen kado, maar het viel niet tegen. Lucy zegt dan: 'Tja, ik werk niet en heb dus geen geld, maar je krijgt wel veel liefde'. Gevat antwoord ik dan dat zij op haar verjaardag ook vooral veel liefde zal ontvangen, maar dat vindt Lucy dan weer minder grappig.

Gelukkig ben ik niet de enige. Vandaag vroeg collega Krijn mij hoe mijn vaderdag was. Ik vertelde hem mijn belevenissen en vroeg hem of hij nog flink in de watten was gelegd.
'Ha, nee, ik moest hard werken, heb me flink uitgesloofd. Wat doen wij toch verkeerd, Peet?'.
'Wij doen niets verkeerd, Krijn, wij hèbben iets verkeerd gedaan'.
'Ja, en daar worden we nu voor altijd voor gestraft...'.

Echtgenoten van Latijns-Amerikaanse schonen hebben soms aan een half woord genoeg.

Gelukkig zijn daar de kinderen. Luchiano had op school een werkstuk gemaakt ter ere van vaderdag. Het zag er leuk uit en hij zong er ook nog een lied bij.

De zondagmiddag werd aan het strand van Mambo Beach doorgebracht. Dat even heen en weer naar de rotsen zwemmen geeft toch de indruk van een sportieve prestatie. Dan smaakt het Polar-bier des te lekkerder bij het Happy Hour.

Tot Slot

Een korte update, gelukkig heeft u voldoende leesvoer kunnen vinden in Harry's Corner. En anders surft u maar wat rond. Op bovengenoemd Happy Hour heeft de Spider nog even met Benno (van Noelle) gekletst omtrent search-engines. Benno en Noelle verhuren twee appartementen bij hun huis tegen een zeer schappelijke prijs. Aanbevolen door de CasaSpider (keurmerk). Maar niet eenvoudig te vinden in de zoekmachines.

Search-engines beschikken tegenwoordig over heel wat meer intelligentie dan voorheen. Waar men vroeger door handig gebruik van meta-tags (Pokemon, Meneer P.?) bezoekers naar een site kon lokken, kijken de engines nu meer naar de inhoud. Helemaal logisch gebeurt dit nu ook weer niet, want onze Amelia Vega sites verschijnen en verdwijnen in en uit Google alsof het een lieve lust is. En dat terwijl wij toch echt, zonder overdrijven, de beste Amelia Vega Gallery online hebben!

Amelia Vega is afkomstig uit de Republica Dominicana en daar gaan wij dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer naar toe. De tickets zijn gekocht, het aftellen (met name voor Lucy) is begonnen. Luchiano heeft zich al beklaagd, hij wil liever naar Nederland. Volgens Lucy omdat hij meer van mij houdt dan van haar, maar ik heb haar snel uit die droom kunnen helpen: hij wil naar zijn opa, want daar verwacht hij sneller kadootjes van.

Hij hangt nog in geen enkel menu, maar de CasaSpider beschikt over een fraaie Lyrics-Pagina, met de teksten van enkele geweldige Spaanstalige songs. Esclavo y Amo van Javier Solis is als eerste te downloaden, grijp uw kans. Op verzoek maak ik speciaal voor u, beste lezer(es), de Nederlandse vertaling en/of stel de download ter beschikking. Alle songs zijn zeer de moeite waard!

Geen Tequila vanavond, wel Polar. En straks nog een beetje rum. Vandaag kreeg de Spider goed bericht van Star-Rent-a-Car, de Toyota is morgen klaar! Casa gaat na lange tijd weer genieten van zijn moon-/sunroof.

Geen idee wat er verder nog op het programma staat deze week, maar blijft u vooral kijken, onder het welbekende motto!

Hasta luego,

The CasaSpider.