Casa Nieuws 23.06.2003

Ja, Guten Tag allerseits!

Wij schrijven maandag 23.06.2003 ongeveer 21:01:41. Het zijn rustige tijden op Curacao, veel mensen zijn op vakantie. Voor ons gaat dat feest volgende week beginnen, het werd tijd! Nu is het tijd voor de gebruikelijke links: het vorige CasaNews is te vinden in het CasaNews History menu.

Harry's Corner

Wij schakelen meteen over naar gene zijde van de wereld. Naar Dommelen, gemeente Valkenswaard. Aldaar heeft Harry wederom een nieuwe Corner in elkaar weten te zetten, ditmaal zelfs met foto's.

Jammer genoeg zijn de foto's van een te klein formaat om er een album van te maken, dus Harry, voortaan graag minimaal 640x480 formaat gebruiken! Toch geven de uit hun krachten gegroeide thumbnails een impressie van de gebeurtenissen in Baku, Azerbadjan.

Ditmaal bevat Harry's Corner een link naar de Marathon van Eindhoven. Behalve reizen besteedt Harry enorm veel tijd aan de organisatie van dit elk jaar groeiende sportspektakel. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Toyota is Back!

De laatste loodjes wogen het zwaarst. Bijna was hij klaar, maar steeds moest er nog een kleinigheidje hersteld worden. Vanaf woensdag 7 mei stond hij in de garage, maar op donderdag 19 juni kwam eindelijk het verlossende bericht van Star Lease, de Toyota was klaar!

De auto werd door Jair, de met afstand meest correcte salesman die ik ken, in blakende staat afgeleverd. Van buiten blonk hij en van binnen rook hij precies als toen Casa hem nieuw in ontvangst nam.

Was ik nog enigszins bevreesd voor een mindere wegligging, na de toch niet zachte aanraking met een betonnen pilaar, die vrees was volledig ongegrond. De auto stuurt als Michael Schumacher's Ferrari.

Welk een genot is toch ook een schuifdak! Dat men gewoon naar boven kan kijken en de hemel kan zien! En het kan ook nog open en dicht en omhoog en omlaag! Neen, de CasaSpider heeft nog geen druppel Tequila gedronken, maar hij is wel flink in zijn nopjes met de Toyota. Goed, over een week of wat is het nieuwe er wel af en zien we de auto waarschijnlijk weer als een middel om van A naar B te komen. Welk een onromantische geest heeft die uitspraak toch verzonnen! Zeker nooit in zijn leven van een schuifdak mogen genieten...

Vakantievoorbereidingen

In Huize CasaSpider/LaChicaMerengue gonst het van de bedrijvigheid, met name van de kant van La Chica Merengue. Vrijdag 27 juni is Luchiano's laatste schooldag en zaterdag vertrekt hij samen met zijn moeder naar Santo Domingo.

Uiteraard mag Lucy daar niet met lege handen aankomen. De afgelopen tijd zijn al heel wat spullen, met name kleren, gekocht om mee te nemen. Die kleren moeten natuurlijk ergens in en dus moesten er ook twee nieuwe koffers worden aangeschaft. Afgelopen zaterdag vond hopelijk de laatste winkeltocht plaats.

De Spider zelf vertrekt precies een week later, heeft hij ook eens een weekje echt vrij. Ook na de vakantie neemt Casa altijd twee weken vrijaf. Vakanties in de Dominicaanse Republiek zijn namelijk altijd bijzonder enerverend. Leest u de verslagen van 2001 en 2002 nog maar eens door, als u tenminste tijd over heeft.

Happy Hour

Zondag was een normale stranddag. Echt in de zon gelegen heb ik niet, dat haal ik volgende week wel in. Dan staan er vijf stranddagen gepland en het is te hopen dat de Spider niet als Freddy Krüger in Santo Domingo verschijnt.

Eigenlijk moest Lucy hard op zoek naar Chica's voor haar La Chica Merengue website. Het goede nieuws is dat zij heel hard op zoek is geweest, het slechte nieuws dat zij er niet één heeft gevonden. Dat belooft een korte radio-stilte op het bikini-front. Ach, des te meer weet men daarna de nieuwe meisjes te waarderen.

Het Happy Hour was voor ons kort en hevig. Alleen Roland & Barbara waren er, nou ja alleen, dat klinkt natuurlijk ietwat negatief. Het was juist een gezellig Happy Hour, waarbij Lucy nog foto's heeft gemaakt van een Nederlandse, ja zelfs Brabantse, coverband. Toen de leadzangeres vroeg of er nog meer mensen uit Brabant waren, stak Barbara haar hand op en zei beleefd: 'Oosterhout!'. Het was een avondje van bekentenissen.

De naam van deze band uit Den Bosch ben ik vergeten. Als ik hem al gehoord heb. De muziek klonk aardig. Thuisgekomen maakte Lucy hotdogs klaar en ik geloof dat ik daarna even op bed ben gaan liggen. Als u begrijpt wat ik bedoel.

Links

Misschien wist u al dat ik Webmaster ben van de Marnix Kleuter- en Basisschool? Mijn eerste taak was het opnieuw opzetten van de Kleuterschool website. Wel, de basis is er nu. Volgend jaar, als Luchiano naar de Marnix (basis-) school gaat, wordt het vast gemakkelijker om de contacten iets strakker aan te trekken. Waardoor er meer update-stof wordt aangeleverd.

Als u een kijkje wilt nemen op de nieuwste telg van de CasaSoft-familie, klik dan op www.vpco.org/marnixkleuter. Uiteraard is deze link tevens opgenomen in het Links Menu.

Een link die hier helemaal niets mee te maken heeft, maar die ik toch erg grappig is IJ, IJ. Ik was op zoek naar informatie over Frans Vlietman, voormalig eigenaar van het Princess Beach Hotel, tegenwoordig Superclubs Breezes geheten. Vlietman bleek ook eigenaar te zijn geweest van Campo Alegre, Curacao's prostitutie compound. De laatste compound-eigenaar Giovanni van Ierland is kort geleden tot 12 jaar cel veroordeeld wegens drugssmokkel en witwassen van geld. Ook zijn advocaat Lesley Franklin kreeg 7,5 jaar aan zijn mik, aldus IJ, IJ.

Helemaal zeker weten doe ik het niet, maar volgens mij is IJ, IJ een muurkrant voor en door de Krakersbeweging. De schrijvers zijn kennelijk goed geïnformeerd en schrijven in een, zeker voor politiek-links, zeer geinige stijl. Neem eens een kijkje, onder het motto: Kijken kost niets.

Tot Slot

Het is karig vanavond en dan heb ik het over de eieren. Het blijkt dat er slechts twee eieren in huis zijn! Vier halve gevulde eieren, daar kan men een CasaSpider niet mee vullen. Een blik knakworst brengt uitkomst.

Met het vullen van gaten heeft de nationale luchtvaartmaatschappij DCA (Dutch Caribbean Airlines) wel ervaring. De situatie wordt er niet beter op voor hun, gezien het feit dat Air Holland vanaf 30 juni de route Amsterdam - Willemstad in haar programma opneemt voor een prijs van 499 Antilliaanse guldens (ca. 245 Euro).

Op het CasaSpider Weblog heb ik reeds geschreven over de dubbele houding van DCA, die enerzijds maar wat graag wilde concurreren met de KLM, maar nu er een nieuwe kip uit de ruif komt pikken haar veren opzet. Misschien ben ik op mijn log iets te hard geweest voor DCA, immers het gaat wel om een maatschappij die hard heeft moeten werken om haar plaats te veroveren. En uiteindelijk gaat het toch keihard om vele directe en indirecte banen die dreigen verloren te gaan mocht DCA het uiteindelijk niet redden. Toch wil ik u de spotprent uit de Amigoe niet onthouden, want ook daar zit natuurlijk wel iets in.

Onze honden Scooby Doo & Spider hebben het zwaar. Niet dat wij ze hard laten werken of zo, neen, integendeel. Maar de beesten zitten onder de teken en vlooien. Dat is geen prettig gezicht en het is ook niet gezond. Vandaag heb ik dus twee nieuwe capsules Frontline gekocht bij de dierenarts. Hopelijk zijn de teken er nog niet immuun tegen. Overigens, voordat u denkt dat het hier een onhygiënische bedoening is, heel Curacao zit vol met teken en vlooien.

Nou ja, behalve ik dan. Misschien houden teken niet zo van Tequila. Ik wel, of val ik nu in herhaling? Een vraag: wat vind u van de Nederlandse abortusboot die voor de kust van Polen voor anker is gegaan? Op het CasaSpider Weblog kunt u uw bijdrage aan de discussie kwijt.

De CasaSpider gaat nog wat genieten van de Maandagavond-Mix (binnenkort op CD verkrijgbaar), de ideale mix van Nederlands (Pastorale, Manuela), Feyenoord (Lee T.) en Spaans (Raulin, Joe Veras, Aventura en vele anderen). (Spaanstalige) Songteksten zijn te vinden op de Lyrics pagina.

Ik hou wel van gebruikelijk, maar niet van misbruiken. Dus misbruik ik mijn motto (Zeg nooit nooit) nooit. Blijft u echter vooral kijken, ook al gebeurt er niets...

Hasta luego,

The CasaSpider.