Casa Nieuws 07.06.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Zondag, 7 juni 1998, 12:07. Wat later dan gebruikelijk, maar hier is hij dan weer het CasaNieuws. En dat terwijl de Spider zijn laatste vakantiedag aan het vieren is. En bovendien op Mambo de Staatsloterijshow van start gaat met als optredende artiesten De Kast en dat Antilliaanse meisje dat voor Nederland vierde werd op het Eurovisie Songfestival. Voor een Spider gaat de plicht echter altijd voor. Wel wordt deze flits een ietwat kortere... ik wist dat jullie het zouden begrijpen (met dank aan T.v.L.).

De layout van de CasaSpider is gewijzigd, er is een nieuw Menu geïntroduceerd met de toepasselijke naam Menu2, later op verzoek weer gewijzigd in Lo demás.  Hierdoor is de zaak weer wat gestructureerder. Nu is het nog even afwachten of het publiek dat ook vindt. Gebruikers zijn nu eenmaal conservatief, en dit is niet negatief bedoeld. Tevens is ruimte gecreëerd voor het Top! ®© concept. De komende weken gaat dit ingevuld worden.

Heeft de Spider nog wat meegemaakt? Natuurlijk. Wat doet een spin zoal in zijn vakantie, wel eten is erg belangrijk. Voor de liefhebbers volgt hieronder een top3 van leuke restaurants:

Casa de Otoño, op de weg naar Willibrordus. Specialiteit: Mexicaanse muziek. Tip: kijk op de terugweg of Edgar thuis is, wie weet zit er nog een excursie naar het locale kroegje in.
Struisvogelfarm, ongeveer 400 meter na de Rode Leeuw naar rechts en dan naar links, volg de gele bordjes. Specialiteit: Struisvogels. Tip: reserveer een rondleiding om 17:00 uur en ga aansluitend eten.
Toscanini, naast de Struisvogelfarm. Specialiteit: Italiaans in mooie rustieke omgeving. Tip: neem de selectie van alle voorgerechten als voorgerecht, dit wordt overigens ook aanbevolen door het personeel. Reserveren: 7472953.

Hoogtepunt van de vakantie was toch wel het tripje naar Isla Margarita met Pensionado Cor als piloot in de P4-BON. Dat is een Cessna. Aan de medepassagiers is opdracht gegeven om een reisverslag te maken. Wellicht worden deze verslagen gepubliceerd in de Top!Reisverslagen... Een kleine annecdote als voorproefje. Op de terugweg zaten we net een kwartiertje in de lucht, PensCor was wat aan het vogelen met de navigatiemetertjes, de throttle (gaspedaal voor vliegtuigen) en het mengsel van de brandstof. De Spider hield zich bezig met de GPS, satelliet navigatie. Plotseling zegt PensCor: 'Hmm, er is een knopje afgebroken'. Algehele stilte in het vliegtuig. PensCor: 'Het is wel een essentieel knopje, het ligt geloof ik tussen mijn voeten'. Bloeddruk en hartslag liepen gestaag op in de P4-BON. Met het tweede stuur heeft de Spider het vliegtuig horizontaal gehouden totdat PensCor het knopje weer had gevonden. Gelukkig kon het weer bevestigd worden. Gezegd moet worden dat de reis zeer voorspoedig verliep, PensCor heeft niet meer aan de knopjes gezeten.

Wel, morgen hervat de Spider zijn werkzaamheden. Woensdag begint het WK. Gezocht wordt een columnist die commentaar geeft op de wedstrijden en/of het randgebeuren. Meerdere columnisten zijn welkom. Dit is de kans op eeuwige roem door als eerste te mogen publiceren in Top!Commentaar, welke gek laat deze kans lopen?

Tot zover deze nieuwsflits, vanuit een zonnig en heet Curacao...

Hasta luego,

The CasaSpider.