Casa Nieuws 14.06.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Tja, wij schrijven weer, vandaag 14 juni ongeveer 12 uur, het heetst van de dag. Voor zometeen staat de wedstrijd Joegoslavie - Iran op het programma. Nu nog even genieten van Nubeluz...

Een week werken zit er weer op, maandag meteen keelpijn opgelopen bij Kodela, alwaar meer mensen enigszins aan het kwakkelen zijn. Dus heeft de Spider eieren voor zijn geld gekozen en heeft zijn werkterrein verplaatst naar Dok. Dat is ook veel beter want daar staat een groot scherm in de cursusruimte waar het WK gevolgd kan worden, mits de werkzaamheden het toestaan uiteraard.

Over het WK gesproken, een leuke wedstrijd was Spanje - Nigeria (2-3). In de tweede helft leek de Spanjaarden niets meer te kunnen gebeuren, Raul miste nog wat mooie kansen, maar er was geen vuiltje aan de lucht. Tot een ontzettende blunder van de Spaanse keeper er 2-2 van maakte en Oliseh vijf minuten later met een magistraal schot Nigeria op winst zette.

Nederland - Belgie was enigszins teleurstellend, daar konden zelfs een boel Polar biertjes niets aan verhelpen. Kluivert was onzichtbaar tot de 80e minuut, toen mocht hij alvast gaan douchen. Eens kijken wat het volgende week zaterdag tegen Zuid-Korea wordt.

Het nieuwe Aimee verhaal gaat over haar boek Blackbirds Whitebirds. De CasaSpider heeft dit boek reeds drie maal gelezen toen het nog in ontwikkeling was. Het is een mooi boek. Onze huisschrijfster wil dit boek graag uitgeven en heeft nu een hoop opbouwende kritiek gekregen vanuit Nederland. Een van de minpunten is de titel van het boek, deze moet in het Nederlands. Vandaar de oproep van Aimee om met haar mee te denken en suggesties voor een goede titel naar haar te mailen. Andere mail is uiteraard ook welkom bij haar, boven aan de page staat een mailbox die je aan kunt klikken. Lezers en lezeressen, laat Aimee niet in de kou staan!

De CasaSpider is door bovenstaande zelf op een idee gekomen: de layout van de webpage moet onder de loep genomen worden. Wellicht zijn er mensen die hier ideeŽn over hebben. Als voorbeeld hier een schets van Olga, een trouwe lezeres, die ik hier zonder toestemming publiceer, als dat maar goed gaat...

Schets Olga

Eens kijken of er nog meer creatieve geesten in het Web van de Spider rondneuzen...

Dan de Top! pagina. De eerste reactie is binnen en heeft geresulteerd in twee Top!fotos. Een klein commentaar is hier wel op zijn plaats. De inzender Krijn-Dirk staat zelf prominent op een van de foto's. Voor degenen onder ons die Krijn-Dirk al een tijdje niet meer hebben gezien, het is niet zo dat Krijn-Dirk een gesprek met Gerard Joling en/of Dick Advocaat heeft gehad om adressen uit te wisselen m.b.t. haartransplantaties, neen, het is gewoon een ontzettend oude foto. Voor de niet ingewijden: Krijn-Dirk hoeft tegenwoordig niet meer zo vaak naar de kapper... De foto van Emilio is van bijzondere kwaliteit.

De CasaSpider heeft ook nog een culturele tip en wel de film Mercury Rising met Bruce Willis en John Travolta. Thema is een autistisch jongetje dat een supergeheime code weet te kraken en daarmee zijn leven in gevaar brengt. Was de Spider in vroegere jaren een fervent Bruce-Willis-Hater, dit is nu niet meer het geval. Bruce is een stuk sympathieker geworden.

Tenslotte aan alle vaders een hele fijne Vaderdag toegewenst, dat zij ongestoord voetbal mogen kijken en de moeders net als in (veel) vroegere jaren rondlopen met hapjes en pilsjes!

Tot zover deze nieuwsflits, vanuit een zonnig en heet Curacao...

Hasta luego,

The CasaSpider.