Casa Nieuws 21.06.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #2, 21.06.1998
Heet van de pers een nieuwe Top! pagina en wel Top!Mannschaft en waar zou deze pagina over gaan, drie keer raden! Dit is de pagina om Krijn in betere sferen te krijgen, hier kan geen psychiater tegenop... Dit moois is te vinden in het Top! menu, maar indien je niet kunt wachten is hier een shortcut: Zur Mannschaft, viel Spaß!!!

Duitse Vlag

Update #1, 21.06.1998
Heden wat kleine wijzigingen aangebracht, de Lo Demás en Link menu's zijn aangepast aan de moderne eisen van de tijd. Het beroemde schilderij Mona Lisa is toegevoegd aan de Pablo Jamin galerij, Pablo en Leonardo zijn gelijkgestemde geesten... Gisteren genoten van het Nederlands Elftal, nu gaan we waarschijnlijk Mexico onderschatten, Nederlanders houden nu eenmaal van rekenen, wie herinnert zich nog de wedstrijd Nederland - Schotland in 1978? Op dit moment een spannende en harde Duitsland - Joegoslavie, de Joegoslaven waren beter en leken de wedstrijd onder controle te hebben, gelukkig geven Duitsers nooit, nee nooit, op. Dat wordt nog spannend in het laatste kwartier. Wel, geachte lezer(es), ga nu verder met het 'eigenlijke' Nieuws... Veel plezier!

Wij schrijven zaterdag en wel 20 juni 1998, local time ongeveer 10:33:05. Een dag eerder dan gebruikelijk, door het WK veranderen vele schema's. Een schematisch species als de CasaSpider heeft daar toch wel problemen mee, dat blijkt ook wel uit het nieuws van vorige week. Twee rectificaties zijn op hun plaats.

Ten eerste speelt in de film Mercury Rising niet John Travolta, maar wel Alec Baldwin. Niet dat iemand dit gemerkt heeft, maar de Spider hecht aan juiste gegevens, integriteit is een belangrijk woord in zijn functie.

Een andere foutieve mededeling was het feliciteren van de vaders met Vaderdag. De CasaSpider was een week te vroeg. Gelukkig heeft hij zijn vader niet gebeld (wordt morgen ingehaald), want de vader van de Spider heeft dit al eens mee mogen maken. Vele jaren geleden leefde de Spider op een studentenflat, de Willem Schuylenburglaan 68 te Utrecht. Vanuit de viewpoint (...) van familie, vrienden en bekenden werd hier van alles gedaan, maar niet gestudeerd. Op een zondagavond bevond de Spider zich in de keuken met een huisgenoot. Om een uur of 23:30 wilde Casa nog even weten wat er op TV kwam dus hij pakte de VPRO gids. Tot zijn onthutsing zag hij toen dat het 14 mei was, de verjaardag van Pa Spider! 'Shit, mijn vader is jarig, ik ga hem onmiddellijk bellen, het is nog voor twaalven dus ben ik net op tijd.' Tot zijn verbazing nam Pa Spider de telefoon op met een slaperige stem... 'He, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, maar ben je niet aan het feesten dan?' Pa Spider, nors: 'Humm, ik ben helemaal niet jarig, vergeet morgen maar niet je zus te feliciteren. Volgens mij drink je veel te veel.' Op dat moment begon het tot de Spider door te dringen dat het niet 14 mei was, maar 7 mei (op 8 mei is zijn zus jarig) en dat hij de VPRO gids van de volgende week te pakken had. Die gids zag er ook nog zo netjes uit... Affijn, bijna dus weer dezelfde fout gemaakt, door toeval net voorkomen. Maar beste lezeressen en lezers, morgen, zondag 21 juni 1998 is het dan zover: Vaderdag, dus nogmaals:

van harte gefeliciteerd alle vaders!

Dan de WebPage. Is er wat veranderd? Jazeker! Op een verborgen plaats is een beknopt verslag toegevoegd van de European Oracle User Group 1998 te Wenen. Het verslag is te vinden onder de Lo demás button, daarna C.V. en tenslotte Seminars. Gemakkelijker kan het haast niet. Maar sympathiek als de Spider is heeft hij hier even een link opgenomen: Klik hier voor het verslag Eoug/98.

Onder dezelfde Lo demás button bevindt zich nu ook een Guestbook. Dit Guestbook kun je raadplegen, maar het is ook de bedoeling dat het gevuld wordt. Dus als je wat tijd over hebt, ga er even naar toe en schrijf er wat leuks in. De Spider is je eeuwig dankbaar. Om het je nog gemakkelijker te maken kun je deze tijdelijke link volgen: CasaGuest!

Nu een leuk programmaatje 1 Cool Button Tool. Hiermee kun je leuke buttons maken, een aantal voorbeelden wordt bijgeleverd, hieronder een voorbeeld, beweeg met je muis over de bloemen:

De URL van de website is http://www.formulagraphics.com. Hier kun je voorbeelden zien en de tool downloaden.

We blijven aan het linken, nog een leuke service is de mogelijkheid om via Internet faxen te versturen. De homepage van deze service is http://www.tpc.int. Hier kun je online een fax versturen. Tevens is het mogelijk om de fax via email te verzenden, dit staat allemaal uitgelegd op de homepage, maar hier toch een voorbeeldje: remote-printer.voornaam_achternaam@31201234567.iddd.tpc.int waarbij 31 dan de landcode voor Nederland is, 20 het kengetal van Amsterdam en 1234567 het abonneenummer. De Spider heeft het uitgetest en het werkt als een tiet.

De nieuwe Aimee gaat over het WK, het is een grappig verhaaltje geworden, waarbij de feiten enigszins geweld wordt aangedaan, maar dat mag de pret niet drukken, vrouwen en voetbal blijft een moeizame combinatie, net als vrouwen en computers en vrouwen en mannen. Het moge wel duidelijk zijn aan wie dat dan ligt...

Wel, het is een nieuwsbrief vol met links geworden, dus veel informatie. Uit de Nedstat statistieken is af te leiden dat het bezoek van de page in de loop van de week afneemt, dat is natuurlijk ook logisch als hij slechts in het weekend wordt ververst. De Spider gaat zijn best doen om het nieuws vanaf deze week iets vaker te updaten, zodat het meer zin heeft om vaker in te loggen. Overigens kan iedere lezer de Nedstat button(s) aanklikken, hier zijn interessante sites te vinden en uiteraard een hoop statistische informatie. Ook wordt nogmaals vermeld dat het niet verboden is om de NedRating button te beklikken en een cijfer te geven voor deze site, sterker nog, het wordt op prijs gesteld.

Tot zover deze nieuwsflits, vanuit een zonnig en heet Curacao...

Hasta luego,

The CasaSpider.