Casa Nieuws 28.06.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #1, 30.06.1998

Jaaaaaaaaaa, afgelopen maandag 29 juni 1998 een weergaloze wedstrijd van Oranje, via Joegoslavie hebben we de kwartfinale bereikt, waarin Argentinie staat te wachten, de CasaSpider was zo wild geworden van het resultaat dat hij prompt een Polar knoeide in de cursusruimte van Dok, Dennis was gelukkig een dagje vrij. Gelukkig werd D. de volgende dag onmiddellijk door een of andere snoodaard ingelicht.

Davids schiet Oranje naar kwartfinale
Edgar Davids, de door Hiddink als verloren zoon teruggehaalde speler, leidde het Nederlands elftal maandagavond naar de kwartfinale. Vlak voor het eind van de wedstrijd tegen de Joegoslaven, toen niemand het meer verwachtte, scoorde Davids de 2-1. Net op tijd. Scheidsrechter Garcia-Aranda stond op het punt om af te fluiten. Iedereen had een verlenging verwacht en Hiddink wilde Davids, die last had van een spierblessure, in de pauze voor de verlenging van het veld halen. Dit bleek niet meer nodig te zijn. Lees verder in 'dagbladen'. (Bron: De Telegraaf, De Volkskrant en Het Algemeen Dagblad, dinsdag 30 juni 1998)

krt_davids.jpg (11048 bytes)

En wederom een bericht vanuit de Socratesstraat, heden zaterdag 27 juni om ongeveer 10:14:53. De achtste finale tussen Italie en Noorwegen staat op het punt te beginnen. Indien er aanleiding voor is zullen de hoogtepunten 'live' in het CasaNews worden opgenomen.

Het WK is in volle gang, er zijn een paar kleine verrassingen, maar in grote lijnen zijn de favorieten toch doorgegaan, ook al ging dat bij het Nederlands Elftal niet bepaald in een grootse stijl. Gelukkig brachten de Belgen het er nog veel slechter vanaf. Een beetje sneu was het wel voor Spanje, niet dat de Spider nou zo'n aanhanger van het Spaanse voetbal is, maar wel van Paloma, zijn Spaanse lerares. Vooral toen Casa haar uitlegde dat e.e.a. het gevolg was van mentaliteit en instelling, met name in de feitelijk gewonnen wedstrijd tegen Nigeria, keek zij wat sip. Hierna richtte de Spider wat troostende woorden tot haar...

Die Mannschaft daarentegen gaat weer als vanouds. Op het CasaNews is te lezen dat ook de huiscolumniste zich heeft aangesloten bij het langzaam groeiende legioen van de Mannschaft, Spitzenklasse Aimee! Voor de fans nog een leuk fotootje van de onvolprezen coach, Berti Vogts, en van het bereiken van de achtste finales... Van deze laatste gebeurtenis is ook nog een verslag te lezen en dan ook nog in der deutschen Sprache, affengeil!

Berti Vogts lacht                     Bierhoff und Klinsmann sichern das Achtelfinale

Blijf ook de pagina van de Mannschaft bezoeken, deze is te vinden in de Top! pagina, maar gedurende het WK wordt een link op het CasaNews onderhouden, dus bij deze: Die Mannschaft.

Tijdens het surfen kwam de CasaSpider laatst op de website van Cadans, zijn vroegere werkgever. Via de webmaster aldaar heeft hij enige email adressen kunnen achterhalen en zelfs al reacties gehad van Bert Nederhoff en Ronald The, eens kijken of deze heren de CasaSpider Site nog eens gaan bezoeken. Grappig hoe gemakkelijk tegenwoordig allerlei contacten te onderhouden zijn met het Internet.

Afgelopen week is de auto van de CasaSpider naar de garage gebracht voor een grote beurt, vrijdag was hij weer klaar. Normaliter haalt en brengt een medewerker van Uralco (onze garage) de auto, maar ditmaal moest Casa hem zelf ophalen. Het office management vroeg hem met de auto van een andere medewerker te gaan, die auto was namelijk als volgende aan de beurt voor een beurt. Geen probleem, dus de Spider reed naar Uralco, zijn eigen auto was klaar, ware het niet dat de achterruitensproeier het nog steeds niet deed. Dit euvel werd ter plekke verholpen, de sproeier deed het weer een uur of twee. 's Middags was de Spider fijn aan het werk toen Ray, de berijder van de auto die de Spider 's morgens weg had gebracht, even langs kwam. In het gesprek kwam al vrij snel naar voren dat een van de problemen van zijn auto was dat hij zo maar plotseling stil kon komen te staan, en vervolgens niet meer aan de gang te krijgen was. En met die auto werd de Spider op pad gestuurd, het moet niet veel gekker worden! Geen wonder dat Uralco hem niet wilde ophalen...

De Spider kreeg een leuke brief van een trouwe lezeres uit Bunnik, die af en toe kampt met een gebrek aan zelfvertrouwen. Zo kan zij op haar PC wel de homepage van de Spider zien, maar geen enkele button. Dat is niet zo mooi want dan valt er verder niet veel te zien, eens raak je toch uitgekeken op Jumping Peter Jozef... Dit verschijnsel, door haar heel toepasselijk voorzien van de naam 'button blues',  heeft zij echter nooit durven melden in de veronderstelling verkerende zelf  iets doms te hebben gedaan. Pas toen zij ontdekte dat dit euvel zich bij meer PC's voordoet durfde zij zich te outen. Wel, geachte lezeres en alle anderen die dit aangaat, jullie doen niets fout, vrijwel zeker heeft het te maken met een gebrek aan geheugen op de videokaart. Het betreft namelijk altijd oude PC's met een kleine monitor. Dus de oplossing is: snel naar de winkel en een nieuwe PC kopen, naar huis rennen, connecteren met het Internet en onmiddellijk naar de CasaSpider Site, is dat niet eenvoudig?

Na lange tijd stilte hebben wij, Sql-Integrator Consulting medewerkers, weer eens iets van de IT vernomen, en wel dat er de eerste vrijdag van de maand voortaan een borrel is, te beginnen met woensdag (sic!) 1 juli. Deze mededeling is wederom per email verzonden, een aantal malen heeft de Spider reeds aangeboden om een IT-Pagina ter beschikking te stellen. De leden van de IT hoeven slechts hun kopij aan te leveren, gemakkelijker kan het toch niet? Het schijnt dat de IT bezig is met een eigen website, dit duurt echter al een hele tijd. Bovendien lijkt het toch een goed idee om de krachten te bundelen, de CasaSpider Site wordt op dit moment door meer dan honderd mensen per week bekeken...

Dan volgt hier een opsomming van de entiteiten waar de lezer actief een bijdrage aan deze Site kan leveren, te beginnen met CasaDebate!, welbekend, veel gelezen, maar helaas niet veel beschreven. Vervolgens CasaGuest!, het gastboek van de Spider, de Nedstat Rating op de Homepage en tot slot is er natuurlijk nog altijd het fenomeen email! Laat eenieder zich hierbij aangespoord voelen een verhaaltje uit de dagelijkse praktijk op te schrijven en naar de Spider op te sturen, je weet niet half hoe leuk dat is...

Wel, op de valreep, in de 18e minuut scoorde Italie de 1-0 tegen Noorwegen, wat mij betreft mogen die laffe Scandinaviers snel het tournooi verlaten.

Hasta luego,

The CasaSpider.