Casa Nieuws 05.07.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #3, 07.07.1998
Jaaaaa, het regent gewoon updates, maar wat wil je in deze hectische voetbaltijden... Na de overwinning van Brasil op Holanda moet er natuurlijk een Top!Brasil page komen. Wel, bij deze. Dit was de derde adembenemende wedstrijd van Nederland op rij, we hebben gevochten voor wat we waard waren en kunnen daardoor met opgeheven hoofd Frankrijk verlaten. Vanaf nu gaat alle ondersteuning naar Brasil, op naar het vijfde wereldkampioenschap!

Brasil

Update #2, 07.07.1998
Er heeft een  layout wijziging plaatsgevonden. Wegens het zeer minieme aantal mensen dat het Gastenboek van de Spider heeft getekend, is CasaGuest! verplaatst naar het startscherm, en wel naar de hoofdindex aan de linkerkant. De Search button is naar het Lo Dems menu verhuisd. Laat dit wederom een aansporing zijn om het Gastenboek te tekenen!!!


Update #1, 06.07.1998
Deze update betreft nagekomen nieuws m.b.t de hooligans, voor details, zie de betreffende passage in dit CasaNews.

Wij schrijven zondag 5 juli ongeveer 10:20:24 (kan ook 25 zijn). Het allerallerbelangrijkste van afgelopen week, en de komende week, is uiteraard het WK'98 in Frankrijk. Zeker na de ontwikkelingen van gisteren. Nederland knikkerde in een heroisch duel de Argentijnen het tournooi uit, het was een geweldige wedstrijd met als uitblinker wederom Edgar Davids. Hoewel ook Ronald de Boer in de eerste helft tot grote hoogte steeg. Enfin, we hebben gewonnen en ontmoeten nu dinsdag Brasil, dat wordt pas een klapper!

Nederland                Bergkamp-Argentinie 2-1                Nederland

Tot genoegen van ongetwijfeld velen heeft ook 'Die Mannschaft' het tournooi verlaten, en dan nog wel met zo'n beetje de grootste nederlaag die een Duits team ooit heeft geleden: 0-3 tegen een sterk counterend Kroatie. Zelf vindt de Spider het toch een beetje jammer, want dat zou ook een klapper met historie zijn geworden: Duitsland-Frankrijk. Nu krijgt Frankrijk het relatief eenvoudig. Wij gaan ons dus richten op een finale Nederland-Frankrijk. Volgens Sportbild was Berti Vogts een slechte verliezer:

"Es gab berhaupt sehr seltsame Entscheidungen gegen die deutsche Mannschaft, nicht nur heute", meinte Vogts. "Vielleicht ist der deutsche Fuball zu erfolgreich. Allein die Entscheidungen aus dem Achtelfinalspiel gegen Mexiko in der ersten Halbzeit, und auch andere. Gegen uns werden schnell Karten gezogen. Die anderen knnen spucken, kratzen, beien, aber das will man nicht sehen", erklrte Vogts frustriert.

Toch fijn dat hij emoties toont, de laatste tijd waren de Duitsers na een nederlaag veel te redelijk naar de zin van de Spider, hij houdt meer van het type Heribert Fabender, die lekker ongenuanceerd uit de hoek kan komen en wat meer moeite heeft teleurstellingen te verbergen.

O ja, de pagina van de Mannschaft blijft nog even bestaan, natuurlijk om het verslag van de nederlaag te publiceren, lees het artikel "Bertis Buben" scheitern an Kroatien, maar ook een beetje vanwege de foto van Egidius Braun. Gewerkt wordt aan een Nederlands Elftal pagina, maar dan moeten we wel Brasil verslaan.

Gebeurde er behalve voetbal nog iets deze week, jazeker, donderdag 2 juli was het Dia di Bandera, ter ere van de afschaffing van de slavernij, een op Curacao nog steeds zeer gevoelig thema.

Dia di Bandera (2 juli)

Iedereen is vrij op deze dag en naast de officiele optredens met toespraken en het hijsen en strijken van de vlag staan overal in Punda en Otrabanda standjes, kraampjes en treden er vele bands op. 's Morgens was de CasaSpider in Punda, maar daar was nog niets te doen, in Otrabanda op het Brionplein was het officiele gedeelte bezig met toespraken en zang en een hoop geuniformeerde mensen. De sfeer van voorgaande jaren zat er echter niet zo in, dus vroeg in de middag toog de Spider naar Porto Marie, alwaar hij in de namiddag wegregende. Ja, het is ongelofelijk, maar het lijkt wel of de regentijd hier is aangebroken!

En in tegenstelling tot de nieuwe 'Aimee' heeft de Spider een hekel aan regen, zelfs na bijna drie jaar zon en droogte. Het blijft toch iets als met kleren aan onder de douche gaan staan. Maar het moet gezegd worden, complimenten aan Aimee, de Spider vindt het persoonlijk een van de Top!Aimee verhalen. En dat terwijl het kantje boord was f er nog een Aimee verhaal zou komen, de inspiratie van de huiscolumniste was namelijk aan het opdrogen, vandaar waarschijnlijk haar blijdschap met de regenbuien...

Sedert 1 juli heet Francler Consulting nu officieel Sql-Integrator Consulting. Daar zijn wij zeer blij mee, want het maakt een einde aan een hoop onduidelijkheid, met name voor (potentiele) klanten. Wel, sinds kort werken er twee stagaires bij Sql-Integrator, zij zijn gestationeerd op Dok, in de kamer van Lahrn en Cedric. Hun namen zijn Jeroen van de Griend en Emiel Bolwidt, toevallig zijn er digitale foto's in het bezit van de Spider.

Hooligan Jeroen                     Hooligan Emiel

In de paar dagen dat deze heren voor ons werken hebben zij al een bijnaam weten te veroveren: de Hooligans! Wat is er gebeurd? Vrijdag reed de Spider hoogstpersoonlijk achter hun het Dok-terrein op, het had natuurlijk weer hard geregend, dus de hele weg lag bezaaid met diepe plassen. Nu rijden veel mensen met de ramen open, tevens zijn er wat bestelwagens met mensen in de laadbak. Het is een goed gebruik om als je een andere auto tegenkomt snelheid te minderen, zodat die auto plus inzittenden droog blijven. Dit gebruik is niet bekend bij de Hooligans. Tot zijn ontzetting en die van de tegemoetkomende bestelbus met persoon in de laadbak stoven de Hooligans met hoge snelheid door een diepe plas. Zelf heeft de Spider de film Deep Impact niet gezien, maar een vloedgolf van ongeveer gelijke hoogte overspoelde de bestelwagen, de inzittenden achterlatend met een mengeling van woede en verbijstering. De inzittende in de laadbak is gereanimeerd, hij maakt het naar omstandigheden redelijk.

Omdat hierboven over Hooligans gesproken wordt leek het de CasaSpider een aardig idee om de betreffende paragraaf in het Haags (Hooligan-taal bij uitstek) te vertalen. Hier is een leuk programmaatje voor, dus het kost weinig moeite. Daar komtie:

Seidht 1 juli heit Franclh Consulting nu offisieil Sql-Integrator Consulting. Daah zn w zeh bl mei, want ut maak een nde an een haup ondidelijkhd, met name voh (pautetiele) klante. Wel, sinds kogt werke r twei stagaires b Sql-Integrator, z zn gestatiaunehd op Dok, in de kamh van Lahrn en Cedric. Hun name zn Jeiroen van de Griend en Eimiel Bolwidt, wellich kunne w op kogte tegmn een dagitaal fautautje vewache. In de paah dage dat deize here voh ons werke hebbe z alle bnaam weite te verauvere de Hauligans! Wat is r gebeuhd? Vrdag reid de Spidh haugstpegsaunlijk achth hun ut Dok-tegrn op, ut had netuhlijk weh hagt gereigend, dus de heile weg lag bezaaid met diepe plasse. Nu rde veil mense met de rame aupe, teives zn r wat bestelwages met mense in de laadbak. Tis een goed gebrik om as je een andere htau teigenkom snelhd te mindere, zaudat die htau plus inzittende draug blve. Dit gebrik is nie bekend b de Hauligans. Tot zn ontzetting en die van de tegemoetkaumende bestelbus met pegsaun in de laadbak stauve de Hauligans met hauge snelhd doh een diepe plas. Zellef hep de Spidh de film Deip Impact nie gezien, maah een vloedgollef van ongeveh gelke haugte auvhspoelde de bestelwage, de inzittende achteglatend met een mengeling van woede en vebstering. De inzittende in de laadbak is gereanimehd, h maak ut naah omstandaghede reidelijk.

Update #1, 06.07.1998 (nagekomen nieuws m.b.t. de Hooligans)
Heden heeft de Spider uit betrouwbare anonieme bron (mevr. A. Moons, Maishiweg 18 Achter) vernomen dat de Hooligans tijdens hun korte verblijf op Curacao reeds meer op hun kerfstok hebben. De twee raddraaiers bewonen nl. tijdelijk het grotere huis op de Maishiweg 18, dus mevr. Moons wordt dagelijks geconfronteerd met het wangedrag van haar buren. Wat is het geval, iedere dag zet mevr. Moons een plant die in de tuin van de Hooligans staat, rechtop. Als zij al lang in bed ligt, de Hooligans net klaar zijn met Willemstad en omstreken onveilig te maken en midden in de nacht met een hoop stampij thuiskomen, kunnen deze terroristen het niet nalaten bovengenoemde onschuldige plant een ferme trap te geven, zodat hij omvalt. De volgende dag herhaalt het ritueel zich dan weer. En dat is nog niet alles, de anonieme buurvrouw wist ook nog te vertellen dat de heren een lamp continue laten branden, tja, Hooligans en milieu dat is geen goede combinatie. En Kodela maar rijk worden, tenminste als iemand de rekening betaalt, want dan zijn de Hooligans natuurlijk niet thuis... En dit allemaal pas na een week, waar moet dit toe leiden? Uit de statistieken blijkt dat in nog geen enkel jaar zovele Antillianen het eiland definitief verlaten hebben, ra ra...

Hasta luego,

The CasaSpider.