Casa Nieuws 12.07.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #1, 12.07.1998
Het grote nieuws van vandaag is uiteraard de overwinning van Frankrijk op Brasil (jammer jammer jammer, Sander, geen feest in Sao Paulo vandaag...). De Spider is altijd tegen Frankrijk, maar op deze overwinning valt echt niets af te dingen. Dus even nationalistisch doen met de Franse vlag, voor het eerst en het laatst op de CasaSpider!

France

De overwinning wordt breed uitgemeten op de Top!Brasil Page (sic!), dus follow the link...

Wij schrijven zaterdag 11 juli, ongeveer 23:32:14, een dag voor de grote finale Frankrijk-Brazilie. De Spider heeft diverse weddenschappen lopen, via ICQ zelfs tot in Bulgarije. Steeds zet Casa op Frankrijk, met als enig doel dat hij toch nog 'iets' wint als de vermaledijde Fransozen onverhoopt het Wereldkampioenschap mochten behalen. Brasil behoort namelijk al sedert Casa's jongste jaren tot zijn top 5 landen, terwijl op dit moment slechts landen als Irak en Libie nog lager genoteerd staan dan Frankrijk. Wel, morgen gaan we het zien.

Hopelijk bevindt de Spider zich morgen ten tijde van de wedstrijd op het strand, waarom hopelijk. Nou, sinds vorige week donderdag regent het hier op Curacao. Het is gewoon verschrikkelijk. Het betreft hier een zogenaamde Tropical Wave, compleet met onweer. Overal slaat de bliksem in, ook op een meter of tien van het CasaWeb, met als gevolg dat de stroom uitviel. Maar dan had de Spider nog geluk, in Jan Doret zijn bij vijf huizen de daken eraf gewaaid. Dit is niet gezellig! Ook voor de huidskleur van de Spider is het bittere noodzaak om weer een paar uur in het zonnetje door te brengen.

En dat terwijl ons aller Aimee in haar vorige column de regen nog wel zo heeft bezongen. Haar kennende begint ze ook wel weer een beetje naar de zon te verlangen. Of het nu de regen was of het WK, in ieder geval is de column ook deze week weer zeer de moeite waard. Communicatief als Aimee is heeft zij ook weer een link aangebracht met de site van Sql-Integrator Piet en zijn diamanten. Piet, Aimee en de CasaSpider hebben namelijk gemeen dat zij hard werken voor de gemeenschap, maar dat die gemeenschap vrijwel niet in beweging te krijgen is als het gaat om reageren, ideeen aanbrengen etc. Nou ja, als wij nu maar zelf op elkaar reageren, gastenboeken tekenen en dergelijke, kunnen we in ieder geval nog de schijn ophouden dat het een levendige boel is op onze websites.

Over links gesproken, hierbij de aansporing om de CasaSpider links eens te gaan bekijken, erg leuk is bijvoorbeeld de Nijhuis Familiekrant, met nu foto's van de Oma Nijhuis dag en binnen afzienbare tijd een verslag van de Nijhuis Fietsdag. Dat zijn toch enerverende zaken! Dan is daar de Piet's Diamonds site met een leuke column van Piet zelf, reacties van lezers (een paar) en een Lieve Mona rubriek, waar het met de waarheid overigens niet zo nauw wordt genomen. En als laatste tip Brisa Latina, de site van Krijn en Gerbys met touristen informatie over de Nederlandse Antillen en een aanbieding van een reis naar Merida, Venezuela. Ga in een verdwaald moment eens kijken!

Nog even terugkomend op het WK, haast vergeten: vandaag speelde Nederland om de derde plaats tegen Kroatie. De Spider heeft met een half oog gekeken, dit valt toch meer in de categorie 'vriendschappelijke wedstrijden'. Niet dat de wedstrijd zo vriendschappelijk was, maar er staat feitelijk niets op het spel. Wel, Nederland verloor met 1-2, Casa kan daar niet echt mee zitten.

Een andere verliezer op het WK is Adidas. Adidas had vier speerpunten in haar reclamecampagne, Zidane, Beckham, Kluivert en Del Piero. De drie eerstgenoemden hebben allen een rode kaart weten te bemachtigen, dat is natuurlijk niet echt een opsteker. Bij wijze van troost hier een afbeelding van de mooiste schoen van het WK, de Adidas Predator...

Adidas Predator

En, zijn ze mooi of zijn ze mooi? Opvallend trouwens dat de onderkant van de schoen ook al rood is!

Deze week waande de CasaSpider zich weer in lang vervlogen tijden... er diende een 386SX25 'pc' ingericht te worden met Windows 3.11, Quemm geheugenmanager en Oracle6!!! Waar gaan wij naar toe, terwijl de hele wereld zich bezig houdt met het Jaar/2000 probleem. Tegen die tijd zijn wij waarschijnlijk terug bij de ponskaarten.

Verder krijgt de Spider een rustige week, tenminste wat betreft uitgaan en dergelijke. Afgelopen donderdag heeft hij op zijn kop gehad van Paloma, de strenge Spaanse lerares Spaans. Deze week heeft Casa strafwerk en moet drie lessen inhalen. Het wordt een zware week...

Hasta luego,

The CasaSpider.