Casa Nieuws 19.07.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #3, 24.07.1998 / 21:23:15
Op de valreep, net voor het verschijnen van de nieuwe CasaSpider is er wederom een reactie binnengekomen op het spraakmakende stuk van Aimee over de mannen en de vrouwen. Hier blijkt toch maar weer uit wat ons werkelijk boeit. Dit keer is het een reactie van een vrouw, en niet zo maar een vrouw, nee van Sandra! Hartelijk dank hiervoor Sandra, weer iemand die actief meedoet, dat maakt de zaak wel zo levendig. Ga dus gauw naar het Top! menu, lees deze reactie en reageer zelf!

Update #2, 21.07.1998 / 23:17:43
Heden heeft de CasaSpider weer hard gewerkt aan zijn huiswerk Spaans, jazeker van 19:45 tot 22:15. En morgen heeft hij wederom een dergelijke sessie nodig om alles af te krijgen. Desalniettemin heeft Casa tijd gevonden om op de aanstootgevende (voor mannen) column van Aimee te reageren. Het betreft hier de eerste Top!reactie, ga dus snel naar het Top! menu. Voor het gemak is hier een link naar het betreffende stuk: Lees de reactie van de CasaSpider en nog beter: reageer!

Update #1, 20.07.1998 / 23:14:07
Deze update betreft het verhaal met de zekeringen en is hierin opgenomen...

Wij schrijven zondag 19 juli 1998, ongeveer 15:38:52, buiten brandt de zon, binnen zit de Spider. Nog een beetje bij aan het komen van het feestje ter ere van Roland's verjaardag, dat weer erg lang duurde met veel dorst en veel discussies. Het was een interessant gebeuren waar de mensheid dit maal eens is onderverdeeld in Lobo's en Obeja's, Paola's en Paulina's en dat ook nog eens in het Spaans.

Het wordt een vreemde nieuwsflits dit keer, waarom wordt het een vreemde nieuwsflits, wel, de CasaSpider is op dit moment bezig met een race tegen de klok. Hij heeft nog maar op één zekering stroom. Zaterdag viel er een groep uit, de Spider heeft toen alle 16 zekeringen gecontroleerd en voor de zekerheid nieuwe gekocht, van 16 Ampere. Vanmorgen wilde hij zijn laptop op een andere plaats aan het lichtnet koppelen met als resultaat dat er weer een zekering sprong. Nadat Casa alle 16 zekeringen weer had gecontroleerd kwam hij erachter dat deze alle 16 goed waren, maar dat een van de drie 25 Ampere zekeringen was gesprongen. En gisteren was er al een andere gesprongen. Slim als de Spider is had hij echter alleen maar 16 Ampere zekeringen gekocht. En nu zit hij in een groot dilemma: durft hij de laptop weer stroom te geven met het risico dat nu de laatste zekering het gaat begeven. Nee, dat durft hij niet, want nu doet de TV het en vanavond wordt de zekering omgewisseld naar de slaapkamer groep, zodat de ventilator werkt. Even heeft Casa nog overwogen om met de laptop naar het huis van Alex en Cor te gaan, zogenaamd om even wat te laten zien, zodat hij kan controleren of de ellende aan de voeding van de laptop ligt, maar sociaal als Casa is heeft hij dit maar niet gedaan. Conclusie is dat er snel gepublished moet worden, dus het nieuws en de rest van de CasaSpider is nog niet helemaal af. Hier wordt in de loop van de week aan gewerkt.

Update #1, 20.07.1998 / 23:14:07
Helaas wordt het verhaal nog erger. Op maandag ging Casa naar Marchena om zekeringen van 25 Ampere te kopen. Voor de zekerheid kocht hij er gelijk tien. Daarna naar Centrum supermarkt om eten te kopen, Casa ging nog even bij de zekeringen kijken om voldaan vast te stellen dat Centrum alleen maar 16 Ampere zekeringen verkocht, o, o, wat was hij toch slim geweest om naar Marchena te zijn gegaan, want die waren inmiddels dicht. Thuisgekomen slingerde de Spider zijn boodschappen voor de koelkast en rende met de 25 Ampere zekeringen naar de meterkast, draaide er een in en constateerde tot zijn ontzetting dat deze niet paste! Nogmaals geprobeerd en nog een keer, maar nee, het was onbegonnen werk. Wat bleek nu, er zaten gewoon 16 Ampere zekeringen in het aparte groepje van drie, dus alle moeite was voor niets, zondag had de Spider ook gewoon stroom kunnen hebben, bovendien zit hij nu opgescheept met tien 25 Ampere zekeringen waar hij geen toepassing voor heeft. Toch zit er ook iets positiefs aan deze nachtmerrie, de Spider heeft nu veel meer kennis over zijn zekeringenkast.

Dat werken kan echter pas op donderdagavond beginnen, tot die tijd wordt er Spaans geleerd op de Socratesstraat. Paloma was afgelopen donderdag zeer tevreden over de Spider en dan met name over het huiswerk dat deze inleverde. Als beloning mag hij voor donderdag weer twee hoofdstukken doen. Wat een leuke lach en een paar mooie ogen al niet kunnen motiveren...

We houden het dus kort. Aimee heeft zichzelf voor de zoveelste keer overtroffen, het betreft dit keer een verhaal dat volgens de columniste zelf de definitieve eindoverwinning van de vrouw op de man is. Nou, als dit geen discussie oplevert, dan weet de Spider het ook niet meer. Zelf heeft hij al een concept klaar voor een reactie, deze komt in de loop van de week. Tevens wordt voor reacties een aparte pagina ingeruimd onder het Top! menu: Top!Reacties. Vooral de mannelijke lezers worden hierbij uitgenodigd en aangespoord om Aimee weerwoord te geven, anders gaat zij nog geloven in haar eigen verhalen...

CasaDebate! is voor de vierde keer opnieuw begonnen, de debaters kunnen weer met een schone lei beginnen. Verder staan er nieuwe zaken aan te komen, daar wordt over bericht zodra een en ander concretere vormen aan gaat nemen. Dus blijf het nieuws in de gaten houden!

Wel, er staan nog maar twee streepjes in het batterij controle venstertje, dus het wordt hoogste tijd om te gaan publishen!

Hasta luego,

The CasaSpider.