Casa Nieuws 02.08.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #1, 05.08.1998
Voor de statistici onder ons valt er weer het een en ander te genieten, een nieuwe button op de startpagina, het betreft de meest rechtse. Extreme Tracking geeft meer informatie dan Nedstat, zo kun je nu ook zien welke browser er gebruikt is en welk Operating System. Tevens herkent Extreme Tracking meer netwerken, dus zal er minder vaak 'Onbekend' verschijnen. Als klapper op de zalm, neus op de vuurpijl heeft Casa er ook nog de statistieken button van Worldstats opgezet, wij kunnen nu verzuipen in de cijfers! Voor diegenen die nooit op de vier buttons op de startpagina klikken... toch maar een keer doen! Er zit meer informatie in dan je denkt.

Wij schrijven 1 augustus 1998, ongeveer 22:28:55. De Spider is net weer enigszins hersteld van het feest bij Mark en Karen. Het was een feest zonder reden, maar als het een reden zou moeten hebben was het het éénjarig bestaan van de creche van Karen. Het was een leuk feest waarbij Casa weer eens gezondigd heeft tegen zijn eigen regel: drink geen whiskey. Op een of andere manier heeft whiskey een vreemd effect op spinnen, in ieder geval was het al lang licht toen de Spider zijn bed indook. En het was al bijna weer donker voordat hij zich weer enigszins mens voelde, maar het was erg gezellig allemaal.

De CasaSpider heeft een bannertje in elkaar gedraaid. Deze banner is beschikbaar om als link gebruikt te worden. Potentiele kunstenaars die denken 'dat kan ik veel beter' mogen een poging doen.

CasaSpider Banner

Sql Integrator Curacao heeft er een nieuwe werknemer bij. Hij is overgekomen van Sql Integrator Nederland. Het is niet de bedoeling dat hier alle nieuwe collega's worden voorgesteld, maar dit betreft toch een bijzonder geval. Zijn naam is Dik Hendriks. Wat is er zo bijzonder aan Dik, wel de 5 à 6 gesprekjes die de Spider met hem heeft gehad hebben evenvele anekdotes opgeleverd. Helaas is een aantal van deze anekdotes niet voor publicatie geschikt, maar bekijk het van de positieve kant: regelmatig zal een nieuwe Dik-Story opduiken. Hieronder twee voorproefjes.

Laatst was de CasaSpider op de kamer van de Hooligans om eens te informeren of zij wederom een werkende PC tot zwijgen hadden gebracht. Maar nee, alles werkte, het was een wonder. Er ontspon zich een gesprek over eten. Inmiddels is de Spider erachter waarom Hooligan Emiel zo mager is geworden, hij heeft zijn buik vol van het gemarineerde vlees dat Hooligan Jeroen en Opperhooligan Laura hem iedere dag voorzetten, hij snakt gewoon naar een stukje gewoon vlees. De herinnering aan de dag dat hij voor het laatst een filet-lapje gegeten heeft doet weer wat levensvreugde in zijn dofgeworden ogen opgloeien. Het is triest maar waar, op dit moment moet Hooligan Emiel de marinade van zijn vlees afspoelen... Enfin, daar ging het niet om, tijdens dit gesprek kwam Dik binnen. Dik zit er niet zo mee als andere mensen een gesprek hebben, hij hoorde iets over eten koken en stak van wal. Analoog aan de doven- en slechthorenden ondertiteling van NOS/Teletekst wordt Dik weergegeven in het geel. Hier zijn monoloog:

Ja, dat doet mij denken aan toen ik nieuw op de gang van de studentenflat kwam wonen, we moesten om de beurt koken, maar dat had ik nog nooit gedaan, tja dat deed mijn moeder altijd he. Toen ik aan de beurt was dacht ik ik maak macaroni, want dat kreeg ik haast nooit en dat vind ik zo lekker. Maar ik had geen idee hoe dat moest, wat er in ging en van hoeveelheden had ik al helemaal geen benul. Een meisje zei tegen mij, er moeten uien, paprika, champignons en prei in en gehakt, 4 ons à een pond. Tevens zei ze dat het maximaal f 25,= mocht kosten. Dus ik naar de Albert Heijn, natuurlijk had ik geen boodschappenlijstje gemaakt. Ik liep naar de gehakt, maar in plaats van 5 ons kocht ik per ongeluk 5 pond! Toen ik één pond in mijn handen had dacht ik nog wel 'tjonge dat is al best veel', maar ja, het zat nou eenmaal in mijn hoofd, 5 pond. Bovendien had ik geen verstand van eten koken en ik wist dat sla nogal kan slinken, dus ik dacht nog misschien slinkt die gehakt ook wel zo erg. Het was alleen wel duurder geworden dan ik had gedacht, dus heb ik maar wat groenten teruggelegd. Toen ik met de boodschappentas thuiskwam keek dat meisje in die tas en zei: 'Wat weinig groente! Maar wat véél gehakt!!!' Zij is toen nog wat groente bij gaan kopen en we hebben 4 pond gehakt ingevroren, dus alles kwam toch nog goed. Alleen noemen ze mij sinds die tijd gehaktbal of bal gehakt, net hoe het uitkomt!

Even later kwam Dik in de kamer van de Spider, deze had hem gevraagd om een digitale foto ter publicatie. Het file had hij dick.bmp genoemd, terwijl hij toch Dik heet. Dus vroeg Casa aan hem of hij nu Dik met een k of Dick met een c heette. Een eenvoudige vraag toch. Niet voor Dik... Ja, eigenlijk zonder c maar dat is een ingewikkeld verhaal, want eigenlijk heet ik Dirk. Maar omdat mijn vader (of broer dat weet Casa niet meer zeker) Derk heet gaf dat veel verwarring als mijn moeder dan Dirk riep of zij mij bedoelde of Derk. Dus toen begon mijn moeder mij Dikkie Dick met een c te noemen. Later toen ik wat ouder werd is dat afgekort tot Dick nog steeds met een c. Nog later, om een anarchistische daad te stellen heb ik daar toen zelf Dik met een k van gemaakt, maar eigenlijk heet ik dus Dik met een r.

Wel hieronder dan een foto van Dik.

Gehaktbal of bal gehakt, net hoe het uitkomt...

Dan kunnen wij nu overgaan tot het serieuze gedeelte van het Niews. Er is weer het een en ander gebeurd op de CasaSpider. Zo zijn er vier schilderijen toegevoegd op de pagina van Thea van der Waal-Pijls, ga hiervoor naar het Pictures menu en kies voor de Echte Schilderijen.

Aimee heeft een verhaal geschreven over onze Cor, die ons eiland per maandag gaat verlaten. Ook de CasaSpider wenst Cor heel veel succes buiten Curacao! Verder heeft Aimee gereageerd op de reacties op haar beruchte column nummer 17. Wellicht voelen sommigen zich aangesproken om te reageren op de reactie op de reactie. Zo kunnen wij tenminste nog even vooruit.

Verder heeft de Spider digitale foto's binnengekregen van de vakantie in mei 1998. Dus wie geinteresseerd is in animal encounters, struisvogels of de verjaardag met de Mariachi band kan e.e.a. vinden in het Pictures menu.

Sql Integrator Curacao heeft een soort personeelsvereniging, de IT. Reeds lange tijd is de IT bezig om een eigen website in te richten. Gezien het tempo waarin dit gaat zal deze website in ieder geval niet geconfronteerd worden met het jaar 2000 probleem. De Spider heeft daarom maar het heft in handen genomen en een opzetje gemaakt. Helaas is deze versie nog niet bruikbaar omdat er inlog-faciliteiten gemaakt moeten worden. Tot die tijd is de pagina al wel beschikbaar, het is mogelijk om email te sturen naar de IT. Ook wordt algemene informatie getoond, zoals de Moonlight BBQ op 8 augustus. De IT is te vinden onder het Lo Demás menu.

Er zijn twee links toegevoegd, een naar de pagina van Martin Muires die zelfs al meedoet aan CasaDebate. Hij heeft een leuke page en houdt van discussieren. De andere link is die naar de nieuwe pagina van de Hooligans. In hun ongetwijfeld zwaar gecensureerde weekverslagen geven zij inzicht in de avonturen van Jeroen en Emiel.

Hasta luego,

The CasaSpider.