Casa Nieuws 09.08.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #1, 09.08.1998, 17:41:18
Nou, dat is snel, de Spider is tegen zijn gewoonte in niet naar het strand gegaan, maar heeft gestaag doorgewerkt. In het Lo Demás menu is een entry opgenomen TellerTest. Dit is een vergelijkend warenonderzoek tussen de diverse statistiek tellers. De test verkeert nog in concept fase en wordt de komende weken verder ingevuld.

Wij schrijven weer in het logboek van Captain Spider, 9 augustus 1998 ongeveer 12:17:13 intergallactische tijd. Het is weer vroeg geworden vanmorgen, de CasaSpider heeft weer heel wat kilometers gemaakt de afgelopen nacht, na twee Bachata-tenten (Chez Suzette en Soultrain), Hollywood, Mambo en La Tasca nog een broodje shoarma gegeten bij Duo Penotti. Het was gezellig, maar nu vloeien de letters niet zoals gebruikelijk uit de vingers van de Spider. Helaas kan hij hier geen animated gif van maken, anders zouden de lezers een soort lettertango kunnen zien, een paar letters vooruit, dan weer een aantal achteruit met de backspace toets, de cursor moet zich al redelijk onpasselijk beginnen te voelen...

Niet gezeurd verder, eigenlijk had Casa zaterdag twee feesten, maar die gingen allebei niet door, het kanoën ter ere van de vrijgezellenavond van Mila en de Moonlight BBQ. Deze laatste is verplaatst naar zaterdag 5 september. Dat zal de Spider naar alle waarschijnlijkheid niet meer meemaken, maandag gaat hij zijn ticket naar Nederland regelen. Zoals het er nu naar uitziet vertrekt hij woensdag 19 augustus naar Nederland om in de loop van de daaropvolgende week richting Zwitserland te rijden. Ter geruststelling: uiteraard gaat de CasaSpider gewoon door vanuit Zürich, geografische beperkingen kent hij niet.

De oplettende lezer heeft ongetwijfeld gemerkt dat er een groot aantal buttons op het welkomstscherm staat, de pagina begint op een kerstboom te lijken en dat terwijl kerstmis nog niet in zicht is. Piet van de Diamonds en de Spider zijn echter bezig met een vergelijkend warenonderzoek m.b.t. statistiekprogramma's. Zo gauw dit onderzoek afgerond is verdwijnen er weer zeker drie buttons. Mocht iemand een mening hebben over de betreffende statistiekprogramma's hoort de Spider dit graag.

Eigenlijk moet hij het niet doen, maar hij kan het niet laten. En eigenlijk kan hij er ook niets aan doen. De Spider wil echt niet iedere keer Hooligan Emiel te grazen nemen, maar Hooligan Emiel lokt dit toch echt zelf uit. De vorige keer is reeds beschreven dat Hooligan Emiel zo'n hekel heeft aan gemarineerd vlees, hoe hij met stralende ogen kan verhalen over de laatste keer dat hij een ongemarineerd filet-lapje heeft gegeten en hoe hij tegenwoordig zijn vlees onder de kraan afspoelt ten einde van die nare marinadesmaak af te komen. Ondanks dit alles hieronder toch een foto van Hooligan Emiel aan het eten:

Bah! Weer gemarineerd vlees...

Het is niet bepaald vreugde wat hiervan afstraalt, zelfs is het voor Hooligan Emiel niet meer mogelijk om zijn lenzen in te houden, deze schieten van ellende steeds weer uit zijn ogen bij de aanblik van dat gemarineerde vlees, de bril blijft slechts op zijn plaats doordat de pootjes achter de grote oren van de Hooligan geklemd zitten. Binnenkort is het echter feest in Huize Hooligan (als ze tenminste een huis hebben kunnen vinden...) dan worden er namelijk kogelbiefstukken gegeten. Beide heren verheugen zich hier al bijzonder op.

Een aantal lezers vond het de vorige keer een beetje sneu dat onze nieuwe medewerker Dik afgebeeld werd met een gehaktbal in plaats van zijn hoofd. Voor de gelukkigen onder ons die Dik nog niet kennen, hier dan toch de originele Dik-foto:

Dik H.: commentaar overbodig...

Even voor de duidelijkheid: dit is dus Dik zijn echte hoofd, de Spider zweert dat deze foto niet gemanipuleerd is. Indien Dik zijn medewerking verleent verschijnt binnenkort een nieuwe rubriek: Schik met Dik! Gebleken is namelijk dat Dik helemaal vol zit met anekdotes. Geplande publicatiedatum van de eerste aflevering, getiteld 'Mijn sollicitatie bij Sql Integrator' is zondag 16 augustus.

Wel, de Spider heeft nog een tijdlang zijn hoofd gebroken over wat hij nog vergeten is te melden. Dit proces gaat vandaag echter dermate traag dat er nu gepublished gaat worden. Vergeten onderwerpen verschijnen in de loop van de week als updates in het CasaNews. Kom dus nog eens terug deze week!

Hasta luego,

The CasaSpider.